scartait, zgomot sub capota
![]() ![]() ![]() |
scartait, zgomot sub capota
criss_28 |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 19 December 12 ![]() |
|
||
--------------------
renault
scenic1
2000/1.4/16v
|
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Motorasul de la ventilator-pentru sursa primul-ui zgomot si filtrul de carbon pentru cel de-al doilea.....parerea mea.
P.S.Scrie corect romaneste.....daca poti bineinteles. @+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
criss_28 |
![]()
|
MULTUMESC espacern de raspuns si am sa incerc sa scriu cat mai corect romaneste cu toate ca in afara de cateva prescurtari eu nu am realizat greselile..in fine asta e alta discutie si sunt sigur ca nu ai spus din rautate ci din dorinta de a-mi citi mesajul si sa il poti intelege cat mai bine ca urmare sa imi poti da un raspuns...Acum rugamintea mea este sa imi spui cum as putea verifica daca de vina sunt aceste doua lucruri si anume motorasul de la ventilator respectiv filtrul de carbon?..tin sa iti spun ca nu ma prea pricep asa mult la masini
|
--------------------
renault
scenic1
2000/1.4/16v
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
In spatiul descris de tine nu este altceva care sa faca zgomotul respectiv....doar motorasul de la ventilator.
Poti sa verifici destul de usor daca dai pe o treapta superioara de viteza si zgomotul se schimba/dispare/atenueaza. La filtru de carbon este doar o mufa care trebuie scoasa.....si gata verificarea. @+ |
--------------------
.
.
- .
|
|
criss_28 |
![]()
|
am sa incerc sa verific maine...multumesc
20 Dec 2012, 21:12: Oricum astept in continuare pareri..! 21 Dec 2012, 11:36: am verificat de dimineata lucrurile spuse de tine espacern si legat de acel scartait am constatat ca in momentul in care calc ambreiajul indiferent in ce treapta o bag scartaitul efectiv dispare,,,,,iar legat de al doilea zgomot(cauza spusa de tine ca find acel filtru de carbon)sincer iti spun ca habar nu am ce e ala,stiu doar de filtru de combustibil,de aer,de polen si de ulei,cum am mai spus eu nici nu cunosc prea multe despre masini.Daca ai putea te rog sa detaliez in ceea ce priveste acel filtru de carbon as fi tare recunoscator. This post has been edited by criss_28: 21 Dec 2012, 11:36 |
--------------------
renault
scenic1
2000/1.4/16v
|
|
Dacus_Malus |
![]()
|
![]() OM Group: Members Posts: 757 Joined: 24 July 07 From: Brasov / Rasnov ![]() |
daca atunci cand e ambreiajul apasat = dispare zgomotul (si daca zgomotul vine de undeva dinspre cutia de viteze) => rulmentul de presiune e pe duca!
costurile pot fi destul de mari: kit ambreiaj complet (inclusiv rulment) = intre 500 si 800 lei la care se adauga o manopera destul de mare,ca trebe data cutia jos. Bafta! |
--------------------
Toyota
Prius 2
2006 Toyota Prius 1 - 2002
Autorulota Citroen C25 SanRemo - 1990 |
|
criss_28 |
![]() ![]()
|
pfff...intradevar parca din directia cutiei vine,nu pot sa fiu 100% sigur insa daca e asa cum spui tu e nasoala treaba rau de tot mai ales ca e si in perioada asta cu sarbatorile,dar spune-mi doar rulmentul separat nu se poate schimba?daca nu as schimba kit-ul cat de curand, se poate intampla ceva mai rau care sa imi afecteze si altceva la masina in afara de rulmentul ala care sa zicem ca ar ceda in totalitate??
|
--------------------
renault
scenic1
2000/1.4/16v
|
|
Dacus_Malus |
![]()
|
![]() OM Group: Members Posts: 757 Joined: 24 July 07 From: Brasov / Rasnov ![]() |
poti schimba doar rulmentul...dar e pacat....
ca tot dai cutia jos, si manopera e scumpa. ca idee, eu am mers pana s-a spart rulmentul de presiune (la un opel astra)...si atunci a trebuit sa schimb si discul, ca era uzat. dar nu poti sa stii pana nu desfaci... deci daca acel zgomot se mentine sau se acutizeaza, daca se intampla si sa ai probleme la schimbatul vitezelor (intra mai greu sau intra cu zgomot) atunci trebe schimbat rulmentul. si cand iti da cutia jos , mecanicul iti verifica si ambreiajul si daca e nevoie, schimbi si ambreiajul (disc+placa presiune). La RX4 de acum, imi patina ambreiajul. am cumparat kitul (disc+placa presiune) si l-a dus la service... acolo mi-au dat cutia jos si mi-au spus ca rulmentul e aproape nou, dar discul e foarte uzat. (am tras concluzia ca proprietarul dinaintea mea a schimbat doar rulmentul)....si asa am fost nevoit sa schimb eu discul. daca atunci cand a schimbat rulmentul, ar fi schimbat si kitul de ambreiaj, ma scutea pe mine sa fac treaba asta peste cateva luni... deci faci cum vrei, dar daca masina asta va ramane la tine macar un an doi de acum incolo, recomand sa schimbi tot kitul de ambreiaj, ca sa nu mai ai probleme .... |
--------------------
Toyota
Prius 2
2006 Toyota Prius 1 - 2002
Autorulota Citroen C25 SanRemo - 1990 |
|
criss_28 |
![]() ![]()
|
ok...cred ca asa am sa procedez cum fac rost si de bani,dar daca te uiti eu mai am o problema cu acel zgomot ce seamana fff mult cu secundarul unui ceas mecanic si se aude doar cand o turez, masina find la relantiu. nu am reusit sa fiu atent si in timpul mersului dar cum am zis la relantiu turata aud acel zgomot iar daca o las in pace efectiv nu se mai aude...care ar fi parerea ta despre asta daca esti amabil?
|
--------------------
renault
scenic1
2000/1.4/16v
|
|
espacern |
![]()
|
Deschide capota si in partea stanga intre far si suportul motor este o cutie neagra in care intra 2 furtune si o mufa electrica.....ala este filtrul de carbon.
Scoate mufa cu grija.....mergi cativa Km si vezi daca mai ai zgomotul respectiv. @+ This post has been edited by espacern: 22 Dec 2012, 11:05 |
--------------------
.
.
- .
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 16:51 |