Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Problema indicator bord semnalizare, Când apas frână se aprinde si semnalizarea

dorind66
post 6 Apr 2011, 07:04
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna dimineața!
Am observat in dimineața asta k, atunci când apas frâna se aprinde si ledul semnalizare stânga si clipoceste mai repede semnalizarea. De asemenea, semnalizarea stânga spate se aprinde ușor când apas frâna! Știe cineva care este cauza? Mod de remediere?
Multumesc anticipat!

--------------------
RENAULT LAGUNA 2 2004 EXPRESSION
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vlad_laguna
post 6 Apr 2011, 10:31
Post #2

Membru autentic

asa am patit si eu. rezolvarea e simpla: scoti tripla de pe spate, cea care iti face probleme si indrepti pinii aia in care intra mufa de la sistemul electric al masinii. o sa iti dai seama de ce vorbesc cand vei scoate tripla, vei vedea pinii oxidati si ingalbeniti. ii asezi frumos pe pozitia fireasca si gata. tripla care trebuie scoasa e cea de pe exterior.

--------------------
VW Passat 3C - OT-03-VTG 2006
VW Passat 3C-2006, 140 CP
+
Dan73
post 6 Apr 2011, 10:57
Post #3

Membru autentic

La mine se aprinde martorul de lampa ceata spate cand apas frana. Se mai aprinde (mai tare) cand bag in marsh arriere. Uneori ma anunta ca am becul de frana de pe stanga ars, desi nu e asa, cand dau cu spatele si franez. Trebuie sa desfac si eu sa curat pe acolo.

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
vlad_laguna
post 6 Apr 2011, 14:16
Post #4

Membru autentic

exact dan. am vazut ca pinii aia care intre in mufa sunt destul de sensibili, desi sunt destul de bine construiti. verificati sa nu faca atingere intre ei, pt ca intra in scurt

--------------------
VW Passat 3C - OT-03-VTG 2006
VW Passat 3C-2006, 140 CP
+
lupascuiulian
post 6 Apr 2011, 19:03
Post #5

Membru autentic

From: iasi

patit si eu...rezolvat prin scos tripla(are un surub in portbagaj),la mine nu am putut indrepta pinii ..era scurt si aa ars tot...am improvizat cu trei fire lipite pe soclu si un pic mai sus pe firele care pleaca din tripla...mufa nu mai putea fi folosita.

daca dadeai pagina gaseai si asta http://www.reno.ro/probleme-semnalizare-t209383.html

This post has been edited by lupascuiulian: 6 Apr 2011, 19:04

--------------------
renault laguna 2 2003

EXPRESSION 79kw 107cp
+
dorind66
post 13 Apr 2011, 17:11
Post #6

Membru incepator

Multumesc pentru sfaturi! Am desfacut tripla, am curatat pe acolo...acei pini, contacte sau ce or fi insa nu s-a rezolvat!
In continuare, atunci cand franez se aprinde semnalizarea spate stanga concomitent cu led-ul de pe bord (semnalizatorul stanga)..... Cineva mi-a spus astazi ca este posibil ca sa fie pe duca becul de semnalizare sau cel de frana....side asemenea, sa nu faca masa....ce o mai insemna si asta (eu fiind plomba cu mecanica).... Maine ma duc cu lagunitza la spa (service).
Oricum, va multumesc pentru ajutor si cum aflu rezolvarea, o sa o postez!
Va doresc tot binele din lume!

--------------------
RENAULT LAGUNA 2 2004 EXPRESSION
+
LagunaD
post 3 Dec 2012, 11:04
Post #7

Membru incepator

QUOTE(dorind66 @ 13 Apr 2011, 17:11)
Multumesc pentru sfaturi! Am desfacut tripla, am curatat pe acolo...acei pini, contacte sau ce or fi insa nu s-a rezolvat!
In continuare, atunci cand franez se aprinde semnalizarea spate stanga concomitent cu led-ul de pe bord (semnalizatorul stanga)..... Cineva mi-a spus astazi ca este posibil ca sa fie pe duca becul de semnalizare sau cel de frana....side asemenea, sa nu faca masa....ce o mai insemna si asta (eu fiind plomba cu mecanica).... Maine ma duc cu lagunitza la spa (service).
Oricum, va multumesc pentru ajutor si cum aflu rezolvarea, o sa o postez!
Va doresc tot binele din lume!
*

@dorind66
Am si eu aceiasi problema, cand apas frana se aprinde becul de semnalizare stanga din bord si se aprind becurile fata si spate de semnalizare. Cand semnalizez stanga cu frana apasata clipoceste rapid iar cand ridic piciorul de pe frana revine la normal. Am schimbat becurile pe spate stanga (frana si semnalizare) si nimic. Adevarul este ca ambele aratau semne de incalzire. Cel de frana era negru si nu mergea un filament iar la cel de semnalizare toata folia portocalie se lua pe mana. Puteti sa imi spuneti cum s-a rezolvat la dumneavoastra?

--------------------
RENAULT Laguna 2 1,9 dCi Priviledge 88Kw/120cp dec 2004
+
melcu
post 3 Dec 2012, 13:26
Post #8

Halatu'...cat e halatu' ?

From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA

Cureti contactele sau adopti metoda LOGAN: tragi un fir separat pentru masa (si il legi direct pe caroserie).

--------------------
Renault Laguna 2 - B-33-RTN 2002 Privilege 3.0 V6 CVA
Toyota Yaris Sol 1.33 VVT-i - B-202-CSM
Totoya Prius V-Five - HRL-1459

Formatez drivere de cooler...
+
AdR!@N
post 3 Dec 2012, 16:09
Post #9

Adrian

From: Timisoara

Cum a spus si melcu, curata bine contactele de la tripla cu probleme, atat pinii din tripla cat si lamelele din mufa, insista pe pinul firului negru (masa) si incearca sa mai tensionezi lamelele din mufa.

PS. Nu stiu daca e aceeasi problema si la logane ...dar tare multe vad pe strazi care semnalizeaza si cu stopul de frana sau se aprinde si semnalizarea la frana rofl1.gif

--------------------
Renault Latitude Luxury 2.0dCi CVA
Renault Laguna 2 - 1.9dCi 120CP, 333 333km+
+
melcu
post 3 Dec 2012, 17:18
Post #10

Halatu'...cat e halatu' ?

From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA

Firul negru este de masa. A fost prost gandit si subdimensionat. Eu , avand cutie automata, stau mai mult cu piciorul pe frana decat un utilizator "obisnuit". Am avut problema asta, ba mai mult .. mufa era atat de topita incat am scos-o prin rupere de pe tripla. Acum am un fir de 2mm ca "masa" si totul functionaza ca din fabrica. Am facut asta pe ambele triple .. just in case!

This post has been edited by melcu: 3 Dec 2012, 17:19

--------------------
Renault Laguna 2 - B-33-RTN 2002 Privilege 3.0 V6 CVA
Toyota Yaris Sol 1.33 VVT-i - B-202-CSM
Totoya Prius V-Five - HRL-1459

Formatez drivere de cooler...
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 16:56
Dacia