pinion viteza 5, de unde iau
![]() ![]() ![]() |
pinion viteza 5, de unde iau
tolo |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 154 Joined: 10 May 13 ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane
2008 1.5
- buc
|
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Gasesti la magazinele care vand piese auto/reprezentanta/dezmembrarii....e simplu!
Costa in functie de typul cutiei de viteza. @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
tolo |
![]()
|
caut de cv timp si nu gasesc. dar s-o potrivi cel de la logan ?
![]() This post has been edited by tolo: 27 Jun 2013, 18:01 |
--------------------
renault
megane
2008 1.5
- buc
|
|
alex1988 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 409 Joined: 5 June 09 From: Bacau ![]() |
Din cate citisem am vazut ca se potriveste cutia de dci 5 trepte si la 1.6 16v.
NU se potriveste si cea de 6 trepte sa avem benzinar cu 6 trepte? ;;) |
--------------------
RENAULT
MEGANE
2004
|
|
tolo |
![]()
|
ma gandesc prea sa schimb cutia cu totul ( manopera + pinionul + ce o mai gasi prin ea) m-am gandit mai bine sa iau una la mana 2 dupa ceva lovit cumva. am vazut ca au preturi pana in 1000 lei .
|
--------------------
renault
megane
2008 1.5
- buc
|
|
sk0rpion |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 475 Joined: 5 October 11 ![]() |
QUOTE(tolo @ 30 Jun 2013, 14:05) ma gandesc prea sa schimb cutia cu totul ( manopera + pinionul + ce o mai gasi prin ea) m-am gandit mai bine sa iau una la mana 2 dupa ceva lovit cumva. am vazut ca au preturi pana in 1000 lei . Cum ti se manifesta? de unde sti ca e sigur pinionul? Sunt foarte multe tipuri de cutie JR5.xxx nu stiu care este diferenta intre ele. |
--------------------
renault
megane 2
2003/ hatchback 1.5DCI
|
|
tolo |
![]()
|
QUOTE(sk0rpion @ 30 Jun 2013, 21:46) Cum ti se manifesta? de unde sti ca e sigur pinionul? Sunt foarte multe tipuri de cutie JR5.xxx nu stiu care este diferenta intre ele. poi cand bag a v-a caraie (ca si cum nu am apasat ambreiajul pana jos) intra si apoi fluiera , iar la treapta 2 a inceput sa o agate si din cate stiu treapta 1 si 2 au nush cum ceva bagat la cald si nu se pot schimba pinioane sincroane etc. tin sa anunt am postat si la "fiabilitate" are 270 k si nu a avut probleme cu absolut nimic ( injectoare , turbina , pompa , egr necuratat never) etc. doar consumabile. dar na acum i-a venit lu asta (cutia) nebunii pe cap ![]() This post has been edited by tolo: 1 Jul 2013, 16:38 |
--------------------
renault
megane
2008 1.5
- buc
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
A 5 -a este situata oarecum in exteriorul cutiei.....si usor de schimbat/verificat.
Daca scoti capacul prins in 3 suruburi ai acces la pinion si poti sa verifici si furca de actionare.....care este vinovata in cea mai mare cauza. Daca scade nivelul in cutie ungerea de la a 5-a este imposibila....de verificat! @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
tolo |
![]()
|
da intradevar numai aveam ulei cat trebuie in cutie . cand am verificat acum ceva timp si am bagat din nou , dar nu si-a mai revenit ( parca mai rau s-a agravat).
dar faza este ca imi agata a II-a . si imi este sa nu o fac pe a V-a si apoi sa ma lase din cauza la a II-a . de aceea m-am gandit si la varianta cu o cutie sh This post has been edited by tolo: 1 Jul 2013, 18:57 |
--------------------
renault
megane
2008 1.5
- buc
|
|
espacern |
![]()
|
La scaderea nivelului de ulei cel mai mult "sufera" sincroanele......nu pinioanele.
Sincronul este din bronz si se distruge rapid fara ungere. Oricum fara demontare/verificare nu poti sa-ti dai seama de problema reala de acolo. @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
tolo |
![]()
|
da asa este . astept luni sa desfaca , capacul din spate sa vada ce si cum la vit.5..apoi mai traim si mai vedem ce se mai intampla
![]() |
--------------------
renault
megane
2008 1.5
- buc
|
|
sk0rpion |
![]()
|
sa ne ti la curent, si eu o sa urmaresc cu atentie, genul de probleme am si eu la marsarier, cateodata daca nu trag mai tare (mai tare decat la restul vitezelor nu foarte tare) intra cred ca intre viteze ca, daca eliberez pedala de ambreiaj nu ma duc nici in fata nici in spate, si se aude o caraitura (diferita decat bagatul in viteza fara ambreiaj). Nivelul de ulei a fost ok tot timpul, schimbat acum 40k si verificat acum 2k la schimbarea de burduf planetara.
|
--------------------
renault
megane 2
2003/ hatchback 1.5DCI
|
|
tolo |
![]()
|
mda. s-a dat verdictul , pinioanele ( ca sunt 2 ) de la treapta 5 + inel egalizator + sincron . necesita schimbate.
acum preturile : pinioanele = 15 mil (noi) [ca nu descompleteaza nimeni o cutie sa imi dea mie doar pinioanele] inel egalizator + sincron = mi-a fost frica sa mai intreb ![]() decizia = cutie SH = 12 mil cu tot cu montaj. |
--------------------
renault
megane
2008 1.5
- buc
|
|
sk0rpion |
![]()
|
Am schimbat si eu ambreiajul si am luat decizia sa nu se mai umble la cutie, face figuri la marsarier, banuiesc ca nu poate sa afecteze celelalte trepte...sper
|
--------------------
renault
megane 2
2003/ hatchback 1.5DCI
|
|
tolo |
![]()
|
si daca le v-a afecta pana nu iti pica detot nici sa nu o faci. eu am tinut-o de cand a inceput sa fluiere , pana cand a inceput sa si caraie si mai apoi ( o singura data s-a intamplat ) sa mi-o scoata din vit 5.
|
--------------------
renault
megane
2008 1.5
- buc
|
|
cezar13 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 221 Joined: 4 June 13 From: Bucuresti Sector 4 ![]() |
In general, nu va speriati atat de tare de cutia de viteze nu este atat de complicata pe cat pare, eu am avut okazia sa o desfac pe a mea deoarece tb schimbat un rulment din interior si am constatat ca nu este complicat deloc ce are inauntru, adica daca gasesti piese la preturi rezonabile si manopera in regie proprie (pentru persoane cu ceva abilitati tehnice- nu multe
![]() Daca aveti nevoie de ceva sfaturi nu ezitati sa cereti |
--------------------
Renault
Megane 2
2004 1.6 16v combi
- B513CMG
|
|
tolo |
![]()
|
si eu am zis la fel , dar nu gasesc deloc pinioanele de la vit 5 separate. doar noi. si nu vrea nimeni sa imi dea mie din cutie doar 2 pinioane. stiu ca la vit. 4 si 5 se poate umbla dar la 1,2 si 3 sunt bagate la cald si numai stiu cum , iar daca ai probleme in primele 3 trepte recomandat sa schimbi cutia cu totul.
acum sa vad , daca mai pot face ceva cu , cutia care raman daca nu fier vechi scrie pe ea ![]() |
--------------------
renault
megane
2008 1.5
- buc
|
|
alex1988 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 409 Joined: 5 June 09 From: Bacau ![]() |
La mine caraie in prima treapta, dar daca bag a 2 a si prima treapta nu mai caraie, problema cred ca este sincronul de prima treapta. Aveti idee cat ar costa operatiunea. Deja mia intrat in mana cand plec de pe loc sa bag a2a si apoi prima treapta.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE
2004
|
|
tolo |
![]()
|
din ce mi-a spus mecanicul , ca treptele 1-2-3 sunt bagate pinioanele la cald bla bla , nu se poate ajunge la sincroane si restul. mi-a zis ca doar treptele 4 si 5 se poate umbla la ele . la 1-2-3 nu se poate face nimic , decat schimbata cv
This post has been edited by tolo: 11 Jul 2013, 12:58 |
--------------------
renault
megane
2008 1.5
- buc
|
|
sk0rpion |
![]()
|
Mie mi sa spus la o reprezentanta ca, sunt "niste sarme" intre pinioane care se duc si agata (mi-a aratat o cutie desfacuta dar era de benzinar si cica alea sunt altfel nu au sarmele respective) si costa 12 ron bucata, dar la mine face altceva, imi intra intre adica nici in a 4 dar nici in marsarier , nu mereu sa zic ca din 10 incercari ar intra de 2 ori intre iar daca o fortez intra de fiecare data. Nu fluiera nu caraie cutia.
P.S. Nu stiu cum se numeste chestia respectiva, de la mecanicul respectiv am auzit simplu "sârmă " 11 Jul 2013, 18:11: QUOTE(tolo @ 10 Jul 2013, 23:17) si daca le v-a afecta pana nu iti pica detot nici sa nu o faci. eu am tinut-o de cand a inceput sa fluiere , pana cand a inceput sa si caraie si mai apoi ( o singura data s-a intamplat ) sa mi-o scoata din vit 5. Da in cat timp a ajuns sa fluiere apoi sa caraie? This post has been edited by sk0rpion: 11 Jul 2013, 18:11 |
--------------------
renault
megane 2
2003/ hatchback 1.5DCI
|
|
espacern |
![]()
|
"Sarmele" sunt de fapt niste arcuri din otel care au rolul lor.
Arata ca niste simple sarme dar materialul din care sunt facute este otel calit ca arcul(casant/dur). Pentru reparatii contactati persoane care fac asta fregvent...nu ocazional. @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
sk0rpion |
![]()
|
|
--------------------
renault
megane 2
2003/ hatchback 1.5DCI
|
|
espacern |
![]()
|
Poate este un rulment care are joc....pe arborele respectiv.
Pana nu se desface cutia nu se poate stii 100%....doar presupunerii. @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
tolo |
![]()
|
Poi mai intai a fkuierat iar apoi dupa ce iam schimbat uleiul iam pus putin de tot mai gros ca sa vad daca tace fluieratul. Intradevar a mai tacut putin dar atunci a inceput sa caraie. Cat despre SARMA respectiva din cate stiu poarta numele de inel egalizator si are rolul de a tine pinioanele pe pozitie atunci cand vrei sa schimbi viteza. Adica sa nu fie un pinion mai in fata sau altul mai inapoi si sa nu se poata cupla treapta respectiva.
|
--------------------
renault
megane
2008 1.5
- buc
|
|
tolo |
![]()
|
gata
![]() alta treaba cu o cutie buna ![]() |
--------------------
renault
megane
2008 1.5
- buc
|
|
sk0rpion |
![]()
|
In urma cu 2 saptamani am schimbat ambreiajul , in fine a uns mecanicul nucile la timonerie etc, azi patesc beleaua sa imi ramana blocata cutia in marsarier. Pur si simplu maneta schimbatorului numai se misca deloc stanga-dreapta iar sus jos cursa totala cum nu ar fi legata de nimic. Se desprinsese o nuca de la timonerie de pe cutia de viteze. Am bagat nuca la loc dar ce am observat e ca a intrat prea usor deci teoretic ar si iesi foarte usor. Cine a mai umblat la nucile acelea, cum trebuie sa fie sa intre usor sau greu ?
|
--------------------
renault
megane 2
2003/ hatchback 1.5DCI
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
De intrat intra usor, de iesit nu trebuie sa iasa fara sa apesi pe clema de pe spate. Daca ies relativ usor, sunt uzate bucsile de plastic de la timonerie. Gasesti la dezmembrari doar bucsile.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 16:24 |