Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Despre donarea de sange

andreis
post 1 Nov 2012, 15:48
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: B u c u r e s t i

don't shoot the messenger

Astea sunt conditiile, poza este facuta la Spitalul Floreasca.

This post has been edited by andreis: 1 Nov 2012, 16:00

--------------------
ex Renault Megane 2.2 1,6 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BioHazarD
post 1 Nov 2012, 16:48
Post #32

Gold member

QUOTE(Tamango @ 1 Nov 2012, 15:39)
Dioptrii mai mari de 4 ? Asta ce legatura are ?

Se poate produce asa-zisa "dezlipire de retina".

Cnf http://dralinpopescu.ro/2012/cateva-lucrur...dona-sange.html

Oricat de aberante par, regulile astea sunt facute pt a nu pune in pericol sanatatea donatorului si desigur, a celui care primeste sangele.

This post has been edited by BioHazarD: 1 Nov 2012, 16:50

--------------------
Renault ex-Clio Symbol 1.5 dci 2008
Megane 4 1.5 dci 2017
Austral mild-hybrid 2023
+
andurs
post 2 Nov 2012, 08:37
Post #33

membru

From: Iasi

QUOTE(demian2 @ 1 Nov 2012, 15:03)
Asa mi sa spus de catre o asistenta, ca nu pot dona niciodata.

<span class='edit'>1 Nov 2012, 15:05:</span>
Virusul hepatic nu dispare, chiar daca esti ok acum, dar poate fi transmis.
*

Mda, naspa, chiar voiam sa ma duc.
Eu am avut hepatita acum 30 de ani, dar dupa cum scrie pe afisul ala, nu prea conteaza cand.
Totusi, am sa ma mai interesez.
Mersi de info.

--------------------
Renault Scenic 3 2014 1.5 dci
+
MMVI
post 2 Nov 2012, 09:18
Post #34

Membru autentic

From: Ilfov

se poate dona chiar daca ai avut hepatita se bifeaza casutele aferente si gata

eu le-am bifat pentru ca tatal meu a avut hepatita C mai mult de 10 ani (nu mai traieste) dar si pentru ca atunci cand eram la scoala generala era epidemie de hepatita A sau B si am facut un vaccin care si acum daca imi fac analizele iese ca si cum as fi avut virusul

daca nu ati mai donat sa-i spuneti asistentei sa va aseze pe scaun special pentru donare (picioarele pot fi aduse usor mai sus decat capul), desi sunt un dur aproape ca m-a facut KO pe un scaun normal, sau cel putin asa vreau sa cred cand zic aproape radmasa.gif

eu nu am vazut sa fie vreo avertizare privind condusul masinii

daca nu ma insel pentru cei cu tesiunea mai mare donarea de sange este chiar un beneficiu

--------------------
renault clio III 2007 1.6 16V dynamique - B-xx-ELF
+
Abo
post 7 Nov 2012, 19:10
Post #35

Planificarea atentă nu poate înlocui norocul chior.

From: Codlea/Brasov

QUOTE(MMVI @ 2 Nov 2012, 10:18)
daca nu ma insel pentru cei cu tesiunea mai mare donarea de sange este chiar un beneficiu
*

Asa stiam si eu. La recomandarea unui medic am scapat de cefalee si sangerari nazale donand sange. De atunci donez destul de frecvent.

La centrul de tranfuzie Brasov treaba merge destul de repede. La intrare, unde e garderoba, primesti un bon cu un numar si ti se ia buletinul, intri apoi intr-o sala unde completezi o foaie, nu dureaza mai mult de 2 minute, mai ales daca ai mai donat (la prima donare ti se face un dosar cu analize, datele in care ai donat etc.) si apare o asistenta care te invita in alta camera unde te cantaresti, ti se glicemia si se verifica grupa de sange (o intepatura in deget). Apoi, se merge intr-o sala de asteptare si pe rand se intra la donat. Totul se desface in fata ta, e steril, asta nu e o problema. Am fost cu un coleg si lui i s-a facut rau, doamnele de acolo i-au adus ceai, compot, ciocalata, multe dulcegarii laugh.gif, asistentele sunt foarte atente, am ramas surprins de amabilitatea lor, iti vorbesc in permanenta si foarte frumos. Cand ai terminat de donat, esti indrumat spre garderoba unde iti primesti buletinul, 7 bonuri de 9 lei, o zi libera si transport gratuit cu troleul, pe care le ridici daca doresti. A doua zi poti sa revii si sa iti ridici analizele, inaintea donarii propriu-zise ti se recolteaza doua fiole de sange pentru analize.

Toata treaba nu dureaza mai mult de 30-45 de minute, in zile chiar aglomerate, asta la Brasov, nu stiu cum e in restul tarii. Le recomand celor din zona sa mearga, mai ales daca vor sa faca o fapta buna, nu o sa regrete.

This post has been edited by Abo: 7 Nov 2012, 19:13

--------------------
Renault Megane Hatchback 2005 1.5 dCi 82 CP - BV 92 ABO
+
BioHazarD
post 4 Dec 2012, 10:33
Post #36

Gold member

Azi am ajuns si eu la centrul de donare din Dr. C-tin Caracas...

Cateva informatii ajutatoare pt cei ce vor sa doneze pt prima data:

1. Am ajuns acolo putin dupa ora 7 (centrul se deschide la 7:30, nu mergeti mai devreme ca nu are rost)
2. La portar se lasa buletinul (+ carnetul de donator daca exista) si se primeste un chestionar referitor la starea de sanatate, boli, contacte sexuale, etc
3. Intri in sala, te asezi, completezi hartia si astepti sa te cheme sa-ti iei fisa de donare, CI, carnet de donator nou (daca e prima data)
4. Se merge la etajul 1 la unul din cabinetele unde esti consultat, cantarit, ti se ia tensiunea etc (nr cabinetului iti este specificat jos)
5. Te trimit in alt cabinet in care ti se face grupa, RH-ul si hemoglobina si ti se completeaza in carnet/fisa de donare
6. Dupa ce afli grupa te intorci in cabinetul in care ai fost consultat anterior
7. Cu fisa completata te trimit la etajul 2 la secretariat, lasi fisa si astepti pe hol sa te cheme la una din boxele (salile) pt donat
8. Intri la donat, dai sange si iesi
9. Te duci inapoi in prima sala pt ca acolo este si ghiseul unde ti se dau bonurile si (daca vrei) adeverintele pt ratb/munca (pt o luna) si carnetul de donator
10. Pleci acasa mai usor cu 450ml si mai multumit ca ai facut o fapta buna.

Observatii:
- Desi pe afara nu arata tocmai bine, centrul este renovat in iunie 2012 (cel putin parterul). Restul etajelor nu sunt renovate, arata...mai comunist
- Chiar daca e prima data si nu prea stii ce trebuie sa faci esti de obicei indrumat
- Asistentele care te inteapa naughty.gif au grija de tine si te intreaba mereu daca ti-e bine blabla
- N-am vazut insa masa cu sucuri si dulceturi de care am mai citit pe internet...
- Nu mi-a fost rau, deci stati fara grija (sunt destul de slab)

That's all!
biggrin.gif

This post has been edited by BioHazarD: 4 Dec 2012, 10:37

--------------------
Renault ex-Clio Symbol 1.5 dci 2008
Megane 4 1.5 dci 2017
Austral mild-hybrid 2023
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 15:17
Dacia