Cum scot arcurile fara presa?
![]() ![]() ![]() |
Cum scot arcurile fara presa?
tykazs |
![]()
|
||
Aurel Group: Members Posts: 108 Joined: 11 January 09 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault Megane
1.4 RL
Hatchback 1996
- NT07BHH
|
|||
TheSting |
![]()
|
![]() Ofera respect pentru a primi respect ! Group: Members Posts: 1.210 Joined: 29 September 11 ![]() |
Poti slabi surubul de la flansa fara sa pui nimic sub disc,
Sa scoti arcul fara presa este usor. Problema este cand vrei sa pui arcul nou pt ca atunci tu trebuie sa presezi arcul. Se poate face o parghie dar este foarte riscant deoarece poate sa iti zboare si sa-te loveasca destul de grav. Slabesti surubul de la amortizor si scoti afara tot asamblu amortizor plus arc apoi il culci pe pamant si stai cu piciorul pe arc in timp ce desfaci flansa (in momentul cand ai desfacut flansa amortizorul va zbura de acolo, nu trebuie sa stai in fata lui) This post has been edited by TheSting: 26 Oct 2012, 18:20 |
--------------------
Renault
Megan II
2005/sedan Ofera respect pentru a primi respect
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
Eu cred ca vei da mai multi bani pe spital si ce mai poti lovi
![]() iti las mesaj cu un nr de telefon unde mi-am schimbat eu arcurile ieftin |
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|
tykazs |
![]()
|
QUOTE(TheSting @ 26 Oct 2012, 18:19) Poti slabi surubul de la flansa fara sa pui nimic sub disc, Sa scoti arcul fara presa este usor. Problema este cand vrei sa pui arcul nou pt ca atunci tu trebuie sa presezi arcul. Se poate face o parghie dar este foarte riscant deoarece poate sa iti zboare si sa-te loveasca destul de grav. Slabesti surubul de la amortizor si scoti afara tot asamblu amortizor plus arc apoi il culci pe pamant si stai cu piciorul pe arc in timp ce desfaci flansa (in momentul cand ai desfacut flansa amortizorul va zbura de acolo, nu trebuie sa stai in fata lui) Ideea e ca nu schimb si arcurile, ci doar rulmentii flanselor, voi pune aceleasi arcuri inapoi... daca masina e pe cric, planetara desfacuta, practic bascula lasata in jos cu etrierul pe ea, am cum sa pun amortizorul si arcul si apoi sa cobor cricul astfel incat arcul sa se tensioneze la locul lui si sa pun piulita din cap? |
--------------------
Renault Megane
1.4 RL
Hatchback 1996
- NT07BHH
|
|
TheSting |
![]()
|
![]() Ofera respect pentru a primi respect ! Group: Members Posts: 1.210 Joined: 29 September 11 ![]() |
Nu are nici o importanta, deoarce pt a schimba umbla la flansa trebuie sa o desfaci implicit va iesi si arc.
Pt a pune arcul inapoi fara presa trebuie sa faci o parghie cu o teava lunga si sa apesi pe arc in timp ce altcineva va strange piulita cate spire, dar mai ales ca nu ai mai facut asta tare imi este ca te vad la stiri. Ti-o zic din propria experienta ca nu te vei simti prea ok dupa ce iti zboara un arc in cap (cazul meu) Mai bine apeleaza la ajutorul unui coleg de pe forum si spune ca dai o bere sa-te ajute si pe tine cu o presa de arcuri. Nu te juca cu asa ceva. |
--------------------
Renault
Megan II
2005/sedan Ofera respect pentru a primi respect
|
|
bundy220 |
![]()
|
Group: Members Posts: 1.195 Joined: 21 February 09 ![]() |
presa asta o poti face si aproape singur.
Mergi la un magazin de constructii,cumperi una sau doua bare filetate de 12 grosime,patru piulite si cam atat.Apoi,faci la menghina 4 carlige din platband mai grosut,care sa aiba o gaura prin care trece surubul cumparat mai devreme,cu piulita se strange si gata ,se comprima arcul,Asta cu doua buc pe arc.Incerc un desn. dimensiunea o aproximezi in functie de marimea arcukui This post has been edited by bundy220: 26 Oct 2012, 21:43 |
--------------------
n
n
n
-
|
|
tykazs |
![]()
|
QUOTE(bundy220 @ 26 Oct 2012, 21:37) presa asta o poti face si aproape singur. Mergi la un magazin de constructii,cumperi una sau doua bare filetate de 12 grosime,patru piulite si cam atat.Apoi,faci la menghina 4 carlige din platband mai grosut,care sa aiba o gaura prin care trece surubul cumparat mai devreme,cu piulita se strange si gata ,se comprima arcul,Asta cu doua buc pe arc.Incerc un desn. dimensiunea o aproximezi in functie de marimea arcukui Chiar ma gandeam la asta intr-un timp... ideea e super si chiar am sa o incerc ![]() |
--------------------
Renault Megane
1.4 RL
Hatchback 1996
- NT07BHH
|
|
fuscus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 193 Joined: 10 April 07 ![]() |
Iti dau eu un sfat mai sigur si mai ieftin: cumperi 2 m de sarma de 3 o tai sa o pui in doua ,legi cu mana cat poti stange arcul de o parte si de alta si dupa aceea faci un "ochi" cum fac mesterii la cofrat.metoda e cam rudimentara dar e sigura 100%. eu asa am schimbat rulmenti flanselor.Trebuie sa comprimi arcul vre-o 5-8 cm. Toata "pierderea" este sarma
![]() |
--------------------
Renault
Megane 1 1,9 dCi 75 kW 102 cp
2001, Break
|
|
tykazs |
![]()
|
am rezolvat, am strans arcurile cu sufe textile - din alea plate cu strangere prin crichet. Arcurile mele nu sunt foarte puternice - am motor mic - 1.4l. A mers perfect, nu au dat semne sa rupa sufele sau sa paraie... am schimbat singur cu metoda asta fara sa ma complic delc. Va multumesc mult pentru sfaturile voastre - de altfel toate utile
![]() |
--------------------
Renault Megane
1.4 RL
Hatchback 1996
- NT07BHH
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 22:07 |