repartie airbaguri, airbaguri
![]() ![]() ![]() |
repartie airbaguri, airbaguri
Rakulan |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 19 March 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megan
2005 Sedan
|
|||
georgerusu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 29 December 10 From: iasi ![]() |
1.plansa bord cam 200E
2.airbag volan cam 100E 3.airbag plansa cam 100E 4.calculator airbag trebuie sa il cumperi neaparat nou daca vrei sa fii sigur ca o sa functioneze in eventualitatea unui impact... habar nu am cat e dar din moment ce sh il gasesti la 80-100E ma gandesc ca ar trebui sa fie cel putin dublu 5. manopera aproximez 150E - e multa munca la scoaterea plansei vechi si montarea celeilalte. Per total cu tot cu taxe de transport si toate alea nu cred ca scapi fara 700E |
--------------------
renault
megane II
2005 coupe 1.5dci
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Mai adauga si pretensionabilele centurile fata+cupla pretensionabilele(de verificat).
Mai mult ca sigur in cazul unui impact frontal s-au declansat. NB! |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
georgerusu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 29 December 10 From: iasi ![]() |
oooooo da am si uitat de alea! nici nu vreau sa ma gandesc cam cat costa si alea. plus ca eu nu cred ca as putea avea incredere intr-un airbag luat SH.
|
--------------------
renault
megane II
2005 coupe 1.5dci
|
|
Rakulan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 19 March 09 ![]() |
@georgerusu: ms pentru detalii deci in consecinta nu prea se merita.....cam prea multe si nu prea am baza pe orice mana de lucru nici de la service autorizat nici din alta parte.:|
@espacern: ms si tie ....... multumesc pentru raspunsurile rapide si mai ales la subiect ![]() |
--------------------
Renault
Megan
2005 Sedan
|
|
virgil radu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 4 December 08 ![]() |
Salut,
Am si eu o intrebare. megane-ul meu a suferit un acident pe dreapta fata destul de tare. Din fericire nu au sarit air-bagurile pt ca se rupsese panglica airbag sofer cu cateva luni in urma si nu o reparasem si din aceasta cauza computerul a sesizat o avarie si n-a mai declansat nici un airbag. Intrebarea este ce e de facut? Ce trebuie sa schimb computerul de air-baguri si senzorii sau mai trebuie si altceva, sau merge cumva sa-l resetez pt a-i sterge crash-ul? Multumesc |
--------------------
Renault
Megane sedan 2
- PH 55 UFO
2006
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Cred ca nu ai de facut nimic .. avand panglica rupta sistemulde airbag era nefunctional ...deci nu cred sa fi inregistrat crash-ul.
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
virgil radu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 4 December 08 ![]() |
S-a inregistrat crash-ul, mi-au aratat baietii de la service si am vazut ca s-a pretensionat o centura la scaunul dreapta fata. In schimb nu prea stiu baietii ce sa-mi spuna despre computer si senzori.
|
--------------------
Renault
Megane sedan 2
- PH 55 UFO
2006
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
In cazul unui soc urmat de declansare trebuie SCHIMBAT calculatorul de Air-Bag si restul elementelor explodate/defete pentru ca sistemul sa fie functionabil din nou.
Varianta cu restartare/stergerea Crash-ului se face pe propria raspundere...fara garantie de functionare ulterioara. @+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
shteffanivlad |
![]()
|
![]() Membru cu ESP/ASR Group: Members Posts: 691 Joined: 2 July 07 From: Bucuresti ![]() |
E, eu am alta problema. Pretensionatoare centuri declansate, airbaguri nu. In bord este aprins martorul airbag si service.
Pretensionatoarele trebuie schimbate, dar trebuie sa schimb si calculatorul? Presupun ca da, dar nu sunt sigur. |
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi
- B-81-LXV
Ianuarie 2008 / LMSE iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon |
|
hitachi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 230 Joined: 21 May 13 ![]() |
obligatoriu .
|
--------------------
renault
megane
- b59aha
2007
|
|
romeo_id |
![]()
|
![]() Engineer Group: Members Posts: 449 Joined: 8 August 11 ![]() |
Calculatorul acela, e de fapt un senzor accelerometric, un mecanism care la forte inertiale foarte mari inchide un circuit si astfel au loc exploziile care deschid airbag-ul sau centurile pretensionate. Daca la sofer de ex. ai avut contactorul rotativ (spirala) intrerupta, nu e nevoie sa inlocuiesti si airbagul de exemplu. Toate echipamentele de siguranta sunt de unica folosinta...
This post has been edited by romeo_id: 3 Jun 2013, 11:37 |
--------------------
Renault
Clio 2, 1.2 16V 2003 Authentique
Kadjar 1.6 dCi 4WD 2016 Zen
|
|
Mookie |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 20 November 09 ![]() |
salut,
din cate stiu eu calculatorul de aibag doar prelucreza informatia de la senzorii de soc care sunt situati in alte parti ale masinii (ex. in stalpi pt laterale, samd). Senzorii in principiu nu trebuie schimbati decat daca au fost loviti (stricati) in urma accidentului. Eu am avut un accident relativ usor pe partea dreapta fata si mi-au sarit airbag-urile fata si pretensionatoarele la toate centurile. am schimbat plansa bord, volan cu totul, calculator aibag, centuri fata/spate si nu am mai avut nici o problema. poti sa resetezi calc de airbag-uri dar doar pe raspunderea ta. |
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th August 2025 - 01:17 |