Rulment fata , masina cu abs, de care rulment trebuie?
![]() ![]() ![]() |
Rulment fata , masina cu abs, de care rulment trebuie?
hardinc |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 245 Joined: 28 October 10 From: Slobozia/Ialomita ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 1.1
1995, 1.8 RT
|
|||
katalyn03 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.345 Joined: 26 December 08 From: Craiova ![]() |
QUOTE(hardinc @ 18 Oct 2012, 09:15) Mi-a picat un rulment pe fata , dreapta. Nu stiu insa de care trebuie sa aleg. Avand in vedere ca striatiile alea pt abs se afla pe planetara , trebuie un rulment special pt abs? daca nu , de ce atunci cand merg incet si virat nitel , o ia abs-ul razna si franeaza singur? Mentionez ca roata are un joc destul de maricel , dar cand se misca roata , senzorul abs se misca odata cu ea si la fel si capul planetarei care are banda pe el. de aici am dedus ca poate si rulmentul are ceva magnetic in el. cine stie sa ma lamureasca si pe mine ca sa stiu ce cumpar salut la modelul respectiv nu exista abs pe rulment(magnetic) si dupa cum spuneai abs-ul este pe planetara si daca roata are joc este normal sa citeasca senzorul ca se invarte roata de mai putine ori decat celelalte, pentru ca se modifica distanta intre senzor si roata dintata de pe planetara bafta! |
--------------------
Renault
laguna
1998 1.6 16v
- DJ 84 HRB Schimb distributii (100 RON) si repar orice RENAULT.Dezmembrez Laguna 1 si 2, Megane 2, Safrane.....
TEL: 0766 34 18 99 |
|
hardinc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 245 Joined: 28 October 10 From: Slobozia/Ialomita ![]() |
pai nu mai retin exact cum e amplasat senzorul , dar aveam impresia ca e pe fuzeta, la fel ca si capul planetarei , si ca se misca cu totu fuzeta...cu tot cu senzor si capu de planetara. DEci pot sa cumpar rulment din-ala mai ieftin nu ?
This post has been edited by hardinc: 19 Oct 2012, 09:49 |
--------------------
Renault
Laguna 1.1
1995, 1.8 RT
|
|
katalyn03 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.345 Joined: 26 December 08 From: Craiova ![]() |
salut
rulmentul trebuie fara abs(pentru ca absul il face planetara), dar sa nu-l cumperi pe cel mai ieftin eu iti recomand numai unul din cele 3 enumerate: SNR, SKF, FAG |
--------------------
Renault
laguna
1998 1.6 16v
- DJ 84 HRB Schimb distributii (100 RON) si repar orice RENAULT.Dezmembrez Laguna 1 si 2, Megane 2, Safrane.....
|
hardinc |
![]()
|
Mersi. Nu ma refeream la cel mai ieftin rulment , doar mai ieftini decat aia care au mentiunea ``pt masini cu abs`` . Nu sunt nici eu nebun sa-i schimb o data la luna
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.1
1995, 1.8 RT
|
|
hardinc |
![]()
|
Am reusit sa schimb rulmetul. Insa am deranjat cumva abs-ul. Se intampla sa franeze singur , pana isi da seama ca e ceva in neregula si mi-l opreste si apare beculetul abs in bord. Se intampla cateodata sa apara abs-ul in bord si fara sa franeze. Cum verific daca e senzorul dus?
|
--------------------
Renault
Laguna 1.1
1995, 1.8 RT
|
|
xir 04 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 18 February 12 From: roman,jud neamt ![]() |
salut hardinc vezi ca tu ai alta problema daca spui ca masina incepe sa franeze singura pt. ca ABS-ul are alt rol " Anti-lock Braking System"adica are rolul de a nu da voie rotilor sa se blocheze deci nu are nici o treaba cu ce spui tu;singura chestie daca l-ai deranjat de la locul ti se aprinde martorul de bord si nu-si mai face treaba
|
--------------------
renault
laguna
2002 grandtour 1.6 16v
- nt 83 rcc
|
|
hardinc |
![]()
|
salut xir 04! franeaza abs-ul singur , asta vroiam sa zic . Acum, merg cu siguranta scoasa de la abs si e in regula. Franeaza la viteze mici singur , la viteze mari nu am probleme doar cand pun frana intra abs-ul repede, inainte sa pierd aderenta. ACum ,nu sutn sigur ce e , ca am vazut si un dinte de la planetara putin ciupit, dar pe de alta parte nu sunt sigur nici daca e senzorul bun, ca ma simt vinovat ca l-am stricat la demontarea de pe fuzeta
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.1
1995, 1.8 RT
|
|
xir 04 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 18 February 12 From: roman,jud neamt ![]() |
salut hardinc vad ca tot nu ai inteles rolul ABS-ului,deci el nu franeaza ci impiedica blocarea rotilor deci sustin in continoare ca ai alta problema.
|
--------------------
renault
laguna
2002 grandtour 1.6 16v
- nt 83 rcc
|
|
hardinc |
![]()
|
poate m-am exprimat gresit . FUNCTIONEAZA de capul lui . E corect asa? Nu franeaza, ci se simte in pedala cum horcaie. Asta se poate intampla din cauza dintelui sarit (sa creada ca s-a blocat roata) , sau din cauza unui senzor defect. E mai bine asa domnu` ?
|
--------------------
Renault
Laguna 1.1
1995, 1.8 RT
|
|
katalyn03 |
![]()
|
salut
vezi k nu ai bagat senzorul de abs la maxim inapoi si este distanta prea mare intre el si inelul de abs si nu citeste bine de cate ori se invarte acea roata(vede mai putin cu cel putin 30% fata de celelalte) il dai jos si il caurati cu smirgher foarte bine, pana cade singur in acea gaura sa ajunga la maxim, apoi il strangi si o sa mearga bafta! |
--------------------
Renault
laguna
1998 1.6 16v
|
xir 04 |
![]()
|
e acuma este foarte clar ,eu nu am vrut decat sa te ajut daca te-am deranjat imi pare rau.
![]() |
--------------------
renault
laguna
2002 grandtour 1.6 16v
- nt 83 rcc
|
|
hardinc |
![]()
|
nu m-ai deranjat , multumesc!
Katalyn03 problema este ca la mine senzorul a iesit din 2 bucati , a iesit fara protectia aia , si nu am putut sa scot protectia. O sa incerc sa vad cum fac. Acum e bine fara siguranta la ABS. Nu stiu daca intereseaza pe cineva , dar rulmentul la mine a fost cel care este mai mare , nu cel de pe logan. |
--------------------
Renault
Laguna 1.1
1995, 1.8 RT
|
|
katalyn03 |
![]()
|
QUOTE(hardinc @ 1 Nov 2012, 10:26) nu m-ai deranjat , multumesc! Katalyn03 problema este ca la mine senzorul a iesit din 2 bucati , a iesit fara protectia aia , si nu am putut sa scot protectia. O sa incerc sa vad cum fac. Acum e bine fara siguranta la ABS. Nu stiu daca intereseaza pe cineva , dar rulmentul la mine a fost cel care este mai mare , nu cel de pe logan. salut pai cine a spus ca rulmentii de la roti sunt de logan? poate confunzi rulmentii de sarcina si aia sint de solenza |
--------------------
Renault
laguna
1998 1.6 16v
|
daniellu |
![]()
|
![]() acum E91 M47 Group: Members Posts: 875 Joined: 30 October 07 ![]() |
QUOTE(hardinc @ 31 Oct 2012, 08:21) salut xir 04! franeaza abs-ul singur , asta vroiam sa zic . Acum, merg cu siguranta scoasa de la abs si e in regula. Franeaza la viteze mici singur , la viteze mari nu am probleme doar cand pun frana intra abs-ul repede, inainte sa pierd aderenta. ACum ,nu sutn sigur ce e , ca am vazut si un dinte de la planetara putin ciupit, dar pe de alta parte nu sunt sigur nici daca e senzorul bun, ca ma simt vinovat ca l-am stricat la demontarea de pe fuzeta ![]() In principiu am impresia ca sistemul tau de franare prezinta dezechilibre, posibil s-a inlocuit vreo conducta, racord si nu a fost aerisit cum trebuie. Momentan si eu caut mesteri sa inlocuiesc conductele de frana spre spate (le am cumparate, portiunea de sub sofer pana in repartitor) si nimeni nu se baga ca nu are masina aia de inlocuit lichidul de frana ptr a face si aerisire ca la carte. Mi-au spus ca daca ajunge aer in unitatea ABS nu voi mai avea frana ok, va intra ABS-ul prea repede,etc. P.S. Cum adica mergi cu siguranta scoasa, dar ABS-ul functioneazain anumite conditii totusi ? |
--------------------
ex Mondeo TDCi(2006)
;Doblo 1.3 90 MJet (2016); Aprilia Pegaso 650GA;
ex. Kangoo dci 2012;ex.Laguna 2.0s RTI (1995).
- nr. de Bacau
|
|
hardinc |
![]()
|
Nu prezinta dezechilibrea sistemul de franare. Franeaza bine si corect masina , am explicat mai jos ca de fapt ma refeream la altceva cand ziceam ca ``franeaza`` singura. Nu s-a umblat decat la fuzeta, si s-a scos senzorul de abs, incorect zic eu. de aici si problemele. Daca scoti siguranta , abs-ul nu mai are nicio treaba, ai frana clasica ...calci frana tare si face fum
![]() katalyn03 Pe site la autokarma imi da 2 feluri de rulmenti la roata. Aia de marime mai mica sunt cei de logan, au aceleasi dimensiuni din ce am vazut eu. |
--------------------
Renault
Laguna 1.1
1995, 1.8 RT
|
|
katalyn03 |
![]()
|
QUOTE(Lupan Daniel @ 1 Nov 2012, 22:42) In principiu am impresia ca sistemul tau de franare prezinta dezechilibre, posibil s-a inlocuit vreo conducta, racord si nu a fost aerisit cum trebuie. Momentan si eu caut mesteri sa inlocuiesc conductele de frana spre spate (le am cumparate, portiunea de sub sofer pana in repartitor) si nimeni nu se baga ca nu are masina aia de inlocuit lichidul de frana ptr a face si aerisire ca la carte. Mi-au spus ca daca ajunge aer in unitatea ABS nu voi mai avea frana ok, va intra ABS-ul prea repede,etc. P.S. Cum adica mergi cu siguranta scoasa, dar ABS-ul functioneazain anumite conditii totusi ? prima data te corectez cu ceva daca scoti siguranta abs-ul nu mai functioneaza deloc apoi cei care ti-au spus ca le trebuie neaparat instalatie de vidare nu au chef de tine, sau si nu te-ai dus unde trebuie, iti garantez eu ca nu are nimic daca ia aer unitatea de abs la laguna 1, apoi nu are cum sa ia aer atata timp cat u ai lichid de frana in borcan la nivel(principiul vaselor comunicante) QUOTE(hardinc @ 2 Nov 2012, 00:36) Nu prezinta dezechilibrea sistemul de franare. Franeaza bine si corect masina , am explicat mai jos ca de fapt ma refeream la altceva cand ziceam ca ``franeaza`` singura. Nu s-a umblat decat la fuzeta, si s-a scos senzorul de abs, incorect zic eu. de aici si problemele. Daca scoti siguranta , abs-ul nu mai are nicio treaba, ai frana clasica ...calci frana tare si face fum ![]() katalyn03 Pe site la autokarma imi da 2 feluri de rulmenti la roata. Aia de marime mai mica sunt cei de logan, au aceleasi dimensiuni din ce am vazut eu. nu toate programele sunt bune in primul rand nu dai bani pe el(program) si de aceea nu prea ii intereseaza sa fie actualizat si mai ales corect |
--------------------
Renault
laguna
1998 1.6 16v
|
hardinc |
![]()
|
mai grav e ca si la magazin cu talonul in mana acelasi raspuns mi l-au dat, ca ei vad 2 dimensiuni de rulmenti. Oricum , de atatia ani m-am obisnuit cu profesionalismul tuturor din romania , de la chioscurile de ziare pana la reprezentante auto... astia suntem.
o sa incerc azi sa scot de tot senzoru afara , sa curat bine si sa il bag la loc. Mersi! |
--------------------
Renault
Laguna 1.1
1995, 1.8 RT
|
|
Ambrono |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 7 February 11 ![]() |
Salut! De putin timp intampin si eu aceeasi problema ca cea mentionata mai sus. In urma schimbarii unui rulment pe partea stanga fata, ABS-ul nu mai functioneaza. Am incercat sa dau senzorul jos si sa il curat, insa nu s-a schimbat nimic. Are cineva o idee ce altceva ar putea fi?
|
--------------------
Renault
laguna 1 ph2
1998 concorde
|
|
katalyn03 |
![]()
|
QUOTE(Ambrono @ 18 Jan 2015, 09:46) Salut! De putin timp intampin si eu aceeasi problema ca cea mentionata mai sus. In urma schimbarii unui rulment pe partea stanga fata, ABS-ul nu mai functioneaza. Am incercat sa dau senzorul jos si sa il curat, insa nu s-a schimbat nimic. Are cineva o idee ce altceva ar putea fi? salut ai 3 variante 1 rulment fara abs 2 senzor de abs defect 3 mecanicul foarte slab pregatit si a montat rulmentul invers(se verifica cu un ac sau o lama de cuter pe banda magnetica, trebuie sa le atraga) bafta! |
--------------------
Renault
laguna
1998 1.6 16v
|
nebunu4u |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 24 March 09 ![]() |
Salut, a venit timpul sa schimb un rulment pe fata pe partea soferului. Masina este Renault Symbol 1 2007 1.4 8V benzina vreo 214000 km, varianta B/LB8K/SYMBOL. Problema mare este ca la 2 service-uri, unul Mavexim Targoviste altul Claunic Auto, dupa cautare in programele lor apar 2 dimensiuni de rulmenti originali Renault pt. modelul masinii mele. Masina este cu ABS. Sa comand si ca cumpar pe cel cu diametrul ext. 65mm sau 72mm? Cum imi pot da seama ce rulment se potriveste la masina mea? Pot masura ceva pe la roata? Atasez niste poze cu rulmenti OEM Renault gasiti de mine pe net.
Attached thumbnail(s) rulment_cu_ABS.jpg ( Size: 113k ) Number of downloads: 40 rulment_fara_ABS.jpg ( Size: 98.22k ) Number of downloads: 40 rulment_fata_Clio1.jpg ( Size: 95.41k ) Number of downloads: 39 rulment_fata_Solenza.jpg ( Size: 90.86k ) Number of downloads: 37 |
--------------------
renault
symbol
2007
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Daca ai mers la service de ce-ti mai faci probleme...lasa-i pe ei sa comande piesa.
Pentru aflare cod corect de piesa Renault/Dacia sunt deschise cateva topice unde se ofera gratuit cod dupa seria VIN. |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
nebunu4u |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 24 March 09 ![]() |
Salut, am rezolvat, am dat comanda la Claunic Targoviste de 2 perechi rulmenti fata fara ABS de 65mm exterior si 2 perechi de rulmenti fata fara ABS cu 72mm ext. La masina mea s-au potrivit cei cu 65mm pe exterior la diametru. Am cumparat doar perechea de 65mm OEM Renault cu 150 lei rulmentul deci 300 in total, avand reducere de 10% pt ca am card Claunic. Pretul normal era de 320 lei perechea de 65mm. La modelul meu de masina senzorul ABS citeste de pe o roata zimtata nu de pe rulment. Am reusit sa schimb doar rulmentul uzat care facea zgomot, cel de pe partea cu soferul, celalalt rulment (inca bun) nu a fost schimbat deoarece nu s-a putut desface planetara de fuzeta, au ramas sudate din cauza ruginei presupun. Au dat mecanici si cu spray au incercat si cu presa hidraulica, dar nimic. Nu au mai insistat ca sa nu-mi strice fuzeta sau planetara. Asa am ramas cu un rulment de rezerva. Masina nu mai scoate nici un huruit. Acest service auto lucreaza cu cei de la Claunic, magazinul de piese Claunic e langa service.
This post has been edited by nebunu4u: 5 Dec 2024, 16:32 |
--------------------
renault
symbol
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 19:17 |