Mers in 3 pistoane..cateodata, Sa fie bobina de inductie???
![]() ![]() ![]() |
Mers in 3 pistoane..cateodata, Sa fie bobina de inductie???
alexumf |
![]()
|
||
![]() MEMBRU CHELIOS Group: Members Posts: 775 Joined: 9 July 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Coupe
2006 RENAULT MEGANE COUPE 1.6 16v 2006
|
|||
ariciul76 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 197 Joined: 4 April 09 ![]() |
Nu am benzinar dar am avut Megane pe benzina.
Cand crapa o bobina sigur sigur nu si mai revenea asa cum se intima la tine, si am patit o de 2 ori. Deci nu cred ca e bobina. Cred ca trebuie sa cauti mai amanuntit. Ca alternativa ( ca sa excluzi bobinele ) poti sa cumperi 2 bucati si sa le schimbi alternativ, in acest fel intr o saptamina te lamuresti daca sunt sau nu bobinele. Stiu ca nu dunt ieftine, dar la un moment dat o sa ti trebuiasca, deci investitia nu este in van. Eu asa as proceda avind in vedere ca deja ai fost odata la service si nu ti au gasit nimic. |
--------------------
renault
Laguna 2.0 dci CVA
2008
|
|
alexumf |
![]()
|
![]() MEMBRU CHELIOS Group: Members Posts: 775 Joined: 9 July 08 From: Bucuresti ![]() |
Merci frumos ariciul76!
Si eu am Megane deci sunt familiarizat cu problema bobinelor. M-am gadit sa fac exact ce ai spus tu insa exista 2 inconveniente: 1. pretul unei bobine (nu e ca la Megane, una costa ~400ron NU LA REPREZENTANTA) 2. pt a scoate bobina trebuie data jos galeria de admisie (stau prost cu timpul...nu imi permit sa ma joc cu o bobina dupa fitele ei) |
--------------------
Renault
Megane Coupe
|
|
jrazvy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 1 September 12 ![]() |
A mea avea simptomele astea si era defecta pompa din rezervor.
|
--------------------
Renault
Laguna 3
2008 2.0 benzina Privilege
|
|
alexumf |
![]()
|
Ciudat...Spune-mi te rog, cum ai descoperit?
|
--------------------
Renault
Megane Coupe
|
|
jrazvy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 1 September 12 ![]() |
Am fost la Serus. Eu am crezut ca sunt bujiile. Electricianul a zis din prima ca e pompa. A pus si testerul si apoi a dat jos bancheta si a scos pompa, din care era sarita partea de jos. E facuta din plastic si are doua parti si plutitorul. Partea de jos era sarita din cleme.
|
--------------------
Renault
Laguna 3
2008 2.0 benzina Privilege
|
|
alexumf |
![]()
|
La mine pompa e ok!
Deci, alte pareri? |
--------------------
Renault
Megane Coupe
|
|
digioptic |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 497 Joined: 24 September 09 ![]() |
QUOTE(alexumf @ 9 Oct 2012, 14:26) Dupa parerea mea, e un defect specific componentelor proaste sau cu fiabilitate indoielnica cum bine ne-a obisnuit reno. Nu stiu de ce dar parca am un sentiment de deja-vu trait cu meganele (fost). Prima problema aparuta a fost evident la bobinele proaste fabricate in china, apoi, cablajul ! Cu aceiasi manifestare, ba merge, ba nu merge cate un senzor. In cazul tau pare sa nu fie alimentata o bobina sau poate un injector. Cablajul asta cu pricina e colectia de fire si mufe de deasupra mororului, care se duc la sezori, bobine, injectoare, electrovana de la variatorul de unghi la admisie, celebrul pinion decalor. Toate, converg intr-o mufa sau mai multe la calculatorul de injectie. Din cauza diferentelor de temperatura, rece afara-motor incins, lamele mufelor, evident din aliaje ieftine sarace in metale nobile si scumpe, se largesc periclitand contactul cu pinii sezorului-injectorului-bobinei de inductie etc. De unde stiu asta ? Dupa ce am schimbat ceva sezori, cred acum degeaba, baiatul de la service (am prostul obicei sa stau pe capul lor... ![]() Atentie !!! Mai ales la mufele de la senzori, semnalele electrice sunt de intensitate mica, prezenta uleiului si a mizeriei acumulate, evident pot duce la contacte proaste si semnale eronate catre calculator. Bafta si mergi cu ea la service, parerea mea ![]() |
--------------------
--------
------------
------------------ ---------------------------------------
|
|
alexumf |
![]()
|
Merci frumos digioptic!
La service(uri) am tot fost insa fara rezultat. Pe tester totul e ok iar de mers in 3 merge doar o cand i se trezeste ei o data -2 ori pe luna... Momentan am cumparat o bobina si o plimb de pe un piston pe altul. Mai am doar 2 incercari, dupa ma gandesc sa-i dau foc daca tot mai face |
--------------------
Renault
Megane Coupe
|
|
digioptic |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 497 Joined: 24 September 09 ![]() |
QUOTE(alexumf @ 9 Oct 2012, 18:28) Merci frumos digioptic! La service(uri) am tot fost insa fara rezultat. Pe tester totul e ok iar de mers in 3 merge doar o cand i se trezeste ei o data -2 ori pe luna... Momentan am cumparat o bobina si o plimb de pe un piston pe altul. Mai am doar 2 incercari, dupa ma gandesc sa-i dau foc daca tot mai face N-ai pentru ce ![]() Evident ca la service, mai ales daca intalnesti vreun plictisit (si colegii stiu ce zic), baga mufa pe magistrala, vede ca nu are erori si zice triumfator: -Merge dom'ne, nu e d-aci... ![]() Gaseste un amic mai priceput in electrica auto sau electronica, opreste motorul, lasa-l sa se raceasca, implicit si computerul sa salveze toti parametri, nu se face instantaneu cu oprirea motorului, SCOATE BORNA LA BATERIE si purcede la ce ti-am zis mai sus. Atentie la plasticul mufelor si mai ales la pintenul de blocare, plasticul din care sunt facute, e prost sau reciclat si poate pleznii usor. Deci e bine sa ai un amic care a mai facut asta. Curata si uleiul-mizeria adunata, daca e cazul, din causul mufei de la senzori. Rabdare, tutun si bafta ! ![]() |
--------------------
--------
------------
------------------ ---------------------------------------
|
|
alexumf |
![]()
|
![]() |
--------------------
Renault
Megane Coupe
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 02:52 |