Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Consola centrala, schimbare becuri

Fl0rin
post 29 Jun 2014, 09:44
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Are cineva idee, stie cineva vreun tutorial cu ajutorul caruia se poate demonta consola centrala, la un clio 3 1.5 dci, an fabricatie 2011, in vederea schimbarii becurilor de iluminare a comenzilor de ventilatie, ac etc? Multumesc anticipat

--------------------
clio 3 renault 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogatu
post 29 Jun 2014, 11:35
Post #2

Got Rhythm

daca esti din bucuresti, iti arat eu cum se face. dureaza destul de putin. eu nu am gasit tutorial. am vazut cum se schimba cand cautam altceva.

--------------------
Renault Clio III - CL 88 BGT 2008, 1.5 DCi, 70 cp
Stefan Bogatu
e-mail: stefan.bogatu@gmail.com
+
Fl0rin
post 29 Jun 2014, 19:59
Post #3

Membru incepator

Sunt din Bucuresti dar nu sunt acasa acum.Poti explica in cateva vorbe cum se face? Multumesc

--------------------
clio 3 renault 2011
+
bogatu
post 30 Jun 2014, 12:23
Post #4

Got Rhythm

Trebuie sa scoti fata consolei centrale. Ai nevoie de 2 surubelnite late. Scoti mai intai din clipsurile de sus. Vezi ca iese cu tot cu casetofon si ai grija sa nu tragi prea tare ca e si firul de la butoanele de avarii si inchidere centralizata.
Scoate mufele din RCD si butoane si indeparteaza fata. O sa ramai acolo cu fata de la aerul conditionat intacta. Cu o surubelnita torx de 20 (parca) scoti cele 2 suruburi care sustin consola de la climatizare. Trebuie si ea scoasa afara, fara a scoate nimic din spatele ei. Desfaci clipsurile fetei de la consola si o scoti. Schimbi becurile si reasamblezi inapoi.
Becurile de care ai nevoie sunt astea: http://www.adelaida.ro/bec-auto-led-w2x4.6...e-t5-wg-1w.html (nu e reclama, e doar primul link pe care l-am gasit.)
Succes, si sa nu ramai cu piese in plus! biggrin.gif

Nu uita sa te uiti si la datele despre RCD, in cazul in care nu stii codul sa il poti afla. Codul RCD se poate afla gratuit in orice reprezentanta Renault.

--------------------
Stefan Bogatu
+
Fl0rin
post 30 Jun 2014, 16:04
Post #5

Membru incepator

Multumesc frumos!

--------------------
clio 3 renault 2011
+
Fl0rin
post 10 Jul 2014, 09:18
Post #6

Membru incepator

Am incercat sa scot masca de la consola centrala prin tragere dar opune rezistenta destul de mare. Sigur nu e prinsa in suruburi?

--------------------
clio 3 renault 2011
+
George Paul
post 10 Jul 2014, 14:19
Post #7

Membru autentic

Asa arata:consola_demontare.jpg ( Size: 1.41mb ) Number of downloads: 581

--------------------
Renault Clio III 08.2007/Dynamique/1.4/3 usi
Iudelor '89-azi:

Cine-au îndragit strainii
Mânca-i-ar inima cânii,
Mânca-i-ar casa pustia
Si neamul nemernicia.

Cititi ''Doina'' - Eminescu.
+
Fl0rin
post 10 Jul 2014, 14:42
Post #8

Membru incepator

Ok, am inteles. Trag pana se desprinde.

--------------------
clio 3 renault 2011
+
bogatu
post 12 Jul 2014, 09:44
Post #9

Got Rhythm

Iti recomand sa tragi uniform, ca sa nu ai probleme... ferm, dar cu grija. se poate crapa in partea de sus, mai ales in primele dati, cand nu a mai fost desfacut de prea multe ori inainte.

--------------------
Stefan Bogatu
+
Fl0rin
post 16 Jul 2014, 10:53
Post #10

Membru incepator

Am tras destul de tare de colturile de sus ale consolei, unul pe rand, pana la desprindere. Am folosit niste discuri din plastic pentru indepartarea colturilor acesteia, ca sa nu zgarii si sa deformez plasticul consolei si sa pot avea o priza de tragere mai eficienta. Consola are 4 clipsuri: 2 in partea de sus, stanga-dreapta si doua in lateral cam pe la jumatatea inaltimii acesteia. Odata desprinse clipsurile de sus, priza si forta de tragere se imbunatatesc considerabil, astfel incat cele 2 clipsuri laterale se desprind mai usor. In partea de jos e fixata prin incastrare cu masca de sub consola, fara niciun clips. Va recomand sa nu trageti tare in exterior de masca consolei deoarece radioul si firele de la avarie si blocare-deblocare portiere raman atasate acesteia si le puteti rupe. Dupa detasarea consolei, apare blocul de comanda al ventilatiei si al aerului conditionat. In stanga si dreapta are 2 suruburi de fixare torx pe care trebuie sa le desfiletati pentru detasarea blocului de comanda al ventilatiei. Acesta are, la randul lui, o masca care acopera mecanismele interioare. Aceasta masca are si ea 4 clipsuri: 2 in partea de sus si 2 in lateral. Cu o surubelnita dreapta de 3, am reusit desprinderea acestora dupa care am schimbat cele 2 becuri (afumate si slabe ca intensitate) cu alte 2 becuri cu leduri. Lumina e net superioara, consumul e mult mai mic si nu se vor arde niciodata. Am reusit performanta sa nu scot radioul din conectori ci doar mufa care alimenteaza avaria si comanda portierelor.
Multumesc inca o data pentru sfaturi!

--------------------
clio 3 renault 2011
+
Fl0rin
post 18 Jul 2014, 09:37
Post #11

Membru incepator

George, crezi ca ai putea sa-mi dai si mie manualul de la Clio 3 1.5 dci? Multumesc anticipat.
wat3y@yahoo.com

--------------------
clio 3 renault 2011
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 12:47
Dacia