CHECK GEARBOX, problema la rece CVA
![]() ![]() ![]() |
CHECK GEARBOX, problema la rece CVA
anniculae |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 17 April 09 ![]() |
|
||
--------------------
-renault
-megane 2
-2005 estate
- B 55 MKI
|
|||
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Probabil probleme la solenoid... am avut si eu la munca un megane cu probleme la cva si l-am rezolvat la Serus...
|
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
aLecsunder |
![]()
|
![]() Membru... Group: Members Posts: 616 Joined: 27 October 09 ![]() |
La mine , asta e a sasea problema la cutie in 4 oni. De data asta e electrovana , dureaza doua saptamani pana vine piesa , nu cunosc inca pretul. Constatare facuta la Serus.
|
--------------------
Ford
Mondeo
2019 ST-Line
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Este bine stiut faptul ca cva-urile de pe Megane sunt varza...
![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
aLecsunder |
![]()
|
![]() Membru... Group: Members Posts: 616 Joined: 27 October 09 ![]() |
Nici cutii de viteze nu se pot numi , sunt doar o bataie de joc .
|
--------------------
Ford
Mondeo
2019 ST-Line
|
|
anniculae |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 17 April 09 ![]() |
dar voua cum v-au constatat defectiunile? ca mie nu imi gasesc nimic defect pe tester.
si sa ma apuc sa schimb piese doar penru a lua prin excludere parca nu imi vine. |
--------------------
-renault
-megane 2
-2005 estate
- B 55 MKI
|
|
oliverPAIUSI |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 19 November 09 ![]() |
Salut, ai rezolvat ceva la cutie? Am aceeasi problema si-mi spune sa schimb electrovanele de modulatie.
|
--------------------
RENAULT
Megane Sedan 1,6 16v Privilege CVA
2008
- B62BJL
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
QUOTE(oliverPAIUSI @ 27 Dec 2011, 22:38) Am aceeasi problema si-mi spune sa schimb electrovanele de modulatie. Cine iti spune:familia/prietenii/la service/o voce la ureche? Ca nu se prea intelege....ai fost/nu ai fost la service? @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
oliverPAIUSI |
![]()
|
la service pe computer. In program apare aceasta eroare, presiune scazuta in cutie.
|
--------------------
RENAULT
2008
- B62BJL
|
|
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
Problema este cunoscuta si pare a deveni un defect clasic.
din experienta mea, am observat ca tine doar de...hazard. Nu am reusit sa trag o concluzie (cazuistica 20-30 interventii) asupra motivului defectarii electrovalvelor. Se pare ca lucreaza intr-un regim foarte dur, temperatura si fregventa comutarii si in final apare "oboseala" si apoi scoaterea din functie a convertizorului. In general este suficienta schimbare electrovalvelor (press generala si pilot convertizor) si totul revine la normal. Am avut numai un singur caz care a recidivat pana acum la interval de 30-40miiKm. Durata medie de viata este de 80miiKm, dar am intalnit cva si cu 180000km care nu au avut nimic. Altele cad si la 18000. Masina mea are acum 70000 si inca niciun semn. Am sectionat mai multe electrovalve defecte si nu am gasit nimic deosebit. Si totusi "PICA" foarte multe. In afara schimbarii electrovalvelor, mai este inca o mica "manopera" de facut inainte de a monta totul la loc, dar nici acest fapt nu duce la defectarea lor, insa scuteste mult din stressul lor. Va multumesc celor care ati apelat si ati avut incredere in mine si in servicul unde lucrez. Ma bucur pentru orice feedback de la voi si in limita deontologiei si a competentei, am sa raspund celor care ma contacteaza, cu amendamentul ca ma cam feresc sa dau un diagnostic "la telefon" fara sa vad si mai ales sa "simt" masina pe care o indragiti atat de mult. |
--------------------
Renault
Megane IV
Sedan TCE140 2022
- BV 22 ROC tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede! |
|
oliverPAIUSI |
![]()
|
Pentru cei cu aceasta problema, eroare "check gear box " la CVA pe Megane 2 16V, problema s-a rezolvat prin schimbarea electrovalvei de modulatie si a uleiului. La inceput eroarea apare foarte rar la 6-7 luni si atunci cand uleiul in cutie ajunge la 35 grade. La service, dupa constatare ( la 4 ani de la prima eroare aparuta ) in prima faza se verifica presiunea in cutie si daca este cazul se adauga ( la mine a fost nevoie de 600 ml ) din pacate nu a fost suficient. Recomandarea mea este sa faceti acest lucru intr-un service autorizat si pe cat posibil cat mai cunoscut, mai ales pentru garantie. In prezent s-au schimbat foarte multe lucruri in bine: prompti/ profesionisti daca doresti poti sa stai langa mecanic dar acest lucru mi se pare absurd atat timp cat vezi tot ce face din sala de asteptare.
|
--------------------
RENAULT
2008
- B62BJL
|
|
oliverPAIUSI |
![]()
|
Revin la acest post dupa aproape 10 luni si pot confirma ca de la schimbarea electrovalvei cutia nu a mai dat eroarea. In concluzie pentru cei care au sau pot sa aibe aceasta problema, reparatia nu trebuie facuta intr-un service neautorizat sau sa considerati ca problema va disparea. In niciun caz ci dimpotriva din ce in ce cutia va da eroarea mai des. Daca apare eroarea prima regula, verificarea nivelului de ulei/ presiunea in cutie si din cate stiu in Bucuresti 2-3 service-uri au aparatul si-l imprumuta, apoi trebuie un mecanic specializat pentru aceasta reparatie. Cine crede ca poate fi facuta in parcarea blocului si de orice mecanic chiar din service-urile Renault este naiv. In primul rand trebuie sa lucreze ca-n farmacie, nu ai voie sa pui carpa pe piese, totul trebuie suflat.
Eu nu am reparat in garantie problema care aparea la 5-6 luni pentru ca D-nii de la Co.... habar nu aveau ce inseamna. Ma puneau sa ma duc cu masina cand are eroarea si asta in 2008. Din posturile citite pe forum si comentariile celor de la service au fost si ghinionisti care chiar cu schimbarea electrovalvei eroarea a aparut si au fost nevoiti sa schimbe intregul bloc cu electrovalve, cost 3-4.000 lei, dar cred ca aici intervin mai multe aspecte. Succes |
--------------------
RENAULT
2008
- B62BJL
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 09:57 |