Discuri spate uzate neuniform, Nu calca placutele pana la marginea discului
![]() ![]() ![]() |
Discuri spate uzate neuniform, Nu calca placutele pana la marginea discului
RENO SS DPR |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 25 February 11 ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2.0 Dci
2007 No religion ! ONLY God !!!
|
|||
melcu |
![]()
|
![]() Halatu'...cat e halatu' ? Group: Members Posts: 1.140 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA ![]() |
Cred ca e pe principiul "asa face toate". Etrierii ce sunt folositi si pe Laguna II au o problema si anume se strica garnitura de etansare si intra mizerie intre corpul etrierului si piston. Sunt suficiente cateva miscari ale pistonului si adio - ramane blocat sau apasa pe placuta intr-o parte.
Eu am avut aproximativ aceeasi problema ca tine, numai ca la mine ramanea blocat pe frana (se incingea tot ansamblul - cand ploua ieseau aburi permanent). Dupa ce am dati ~200 lei incercand sa reconditionez etrierul (desfacut, curatat in baie cu ultrasunete, inlocuit garnituri - aprins lumanari ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
2002 Privilege 3.0 V6 CVA
- B-33-RTN Toyota Yaris Sol 1.33 VVT-i - B-202-CSM
Totoya Prius V-Five - HRL-1459 Formatez drivere de cooler... |
|
MariusRZR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 716 Joined: 22 May 10 ![]() |
Asa face si la mine,un CM din discul de pe spate e ruginit..partea de sus. Dar frana de mana merge. This post has been edited by MariusRZR: 2 Sep 2012, 13:04 |
--------------------
Renault
Laguna
1.9 dCI
|
|
RENO SS DPR |
![]()
|
MariusRZR, in ce stare ai amortizoarele pe spate? sa vad daca fac vreo similitudine...ale mele sunt deja ca si inexistente. Le iau la urmatorul salariu.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2.0 Dci
|
|
postasu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.195 Joined: 23 August 11 From: Timisoara ![]() |
Bun si acuma vine intrebarea magica:
Se poate schimba garnitura aia si de unde o putem lua in cazul in care se poate ? Eu ar trebui sa inlocuiesc garnitura respectiva la etrierul fata. |
--------------------
Renault
Laguna III
2008
- TM ...... Renault Laguna 3 Sport Tourer
2.0dci, 2008, 110kw, Cand Dumnezeu a impartit mintea a zis " Editie Limitata" |
|
MariusRZR |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
1.9 dCI
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
Eu nu cred ca e vorba de 1 cm pina nu vad poze. Si la mine ramine o margine atit pe discurile fata cit si pe spate insa e vorba de cca 2mm.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
melcu |
![]()
|
![]() Halatu'...cat e halatu' ? Group: Members Posts: 1.140 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA ![]() |
1cm este enorm raportat la suprafata totala.
Este normal sa ramana acea urma - nicio placuta nu calca pe toata suprafata discului. |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
postasu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.195 Joined: 23 August 11 From: Timisoara ![]() |
dar totusi garnitura aia ce protejeaza pistonasul de la etrier se poate schimba?
|
--------------------
Renault
Laguna III
2008
|
bad_x |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 717 Joined: 5 February 08 ![]() |
QUOTE(postasu @ 2 Sep 2012, 11:25) Bun si acuma vine intrebarea magica: Se poate schimba garnitura aia si de unde o putem lua in cazul in care se poate ? Eu ar trebui sa inlocuiesc garnitura respectiva la etrierul fata. La piese import te duci si ceri colectie reparatie etrier spate laguna 2 costa in jur de 30 lei maxim depinde de magazin eu am gasit si cu 24 lei,ca sa schimbi garnitura necesita timp si migaleala multa sa nu pisti garnitura cand bagi pistonasul,Eu miam schimbat placutele pe spate si dupa 3 zile supriza imi incalzea roata spate dreapta,dupa ce am rezolvat dreapta imi incalzeste stanga ![]() Sunt de modele de colectii de reparatie cu diametrul de 36 si de 38 parca asta depinde de tipul de motorizare,la diesel este cu diametrul de 38 This post has been edited by bad_x: 2 Sep 2012, 14:49 |
--------------------
Renault
laguna 2 1.9dci privilege gri perlat 88KW/120 CP
2004
|
|
melcu |
![]()
|
Se gaseste sub numele de "set reparatie etrier", dar ti-am spus mai sus .. daca pistonul a fost atacat poti sa schimbi si mama garniturii!
|
--------------------
Renault
Laguna 2
|
fazer |
![]()
|
![]() Rider and Driver! Group: Members Posts: 429 Joined: 1 November 09 From: TIMISOARA ![]() |
La mine e invers...am schimbat palcutele fata spate TRW...si la montare mi s o parut mie ca sunt nitel mai mari si asa o fost...discurile sunt curate de sus pana jos ,nici urma de dunga ramasa neatacata de placuta,deh...ale dreaqu placute,cred ca difear de la producator la producator!
This post has been edited by fazer: 2 Sep 2012, 17:06 |
--------------------
Renault Megane
III 1.5 dci 110 cp Grandtour
2012, K9K 636, Bose, Honda VFR 800 Fi
- De ...TM.
|
|
MariusRZR |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
1.9 dCI
|
|
RENO SS DPR |
![]()
|
n-o fi un cm, dar 9 mm tot sunt
![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2.0 Dci
|
|
postasu |
![]()
|
in cazul meu e etrierul de pe fata. cum pot afla diametrul pistonasului ca am vazut ca este de 54 mm si de 60 mm.
Pe baza talonului o sa stie ala ce sa imi dea sau.... |
--------------------
Renault
Laguna III
2008
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
tibi.matei |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 30 May 12 ![]() |
la mine era fix un centimetru de disc neuzat. Puntea era stramba ca urmare a unui accident. Am schimbat puntea si acum totul e ok.
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.6 16v
2001 Espression
|
|
swampluci |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 18 August 10 ![]() |
Tibii cum ai dedus ca puntea este stramba?:-? ce teste ai efectuat?
![]() |
--------------------
renault
Laguna 3
2011
|
|
tibi.matei |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 30 May 12 ![]() |
geometria rotilor spune tot despre punti.
se vedea si cu ochiul liber ca e stramba. felul in care se uzau discutile conducea la aceeasi concluzie. This post has been edited by tibi.matei: 11 Sep 2012, 17:21 |
--------------------
Renault
Laguna II 1.6 16v
2001 Espression
|
|
Pop Marcel |
![]()
|
![]() Iubitor de Laguna si Talisman Group: Members Posts: 448 Joined: 20 April 08 ![]() |
QUOTE(tibi.matei @ 11 Sep 2012, 17:19) geometria rotilor spune tot despre punti. se vedea si cu ochiul liber ca e stramba. felul in care se uzau discutile conducea la aceeasi concluzie. daca este stramba puntea se uzeaza cauciucurile si nu discurile de frana , Discurile sau uzat neuniform din cauza ca posibil sa fie uzate foarte tare sau placutele au ajuns candva fier pa fier asa ca si acolo trebuie set discuri cu placute |
--------------------
Renault
Talisman Initiale Paris 2021
2 l 190 CP Renault Talisman Initiale Paris 2016 1.6L dci 160 cp
Renault Laguna 3 Initiale Paris 2011 2L dci 150 cp |
|
floryn85 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 12 June 08 ![]() |
postez si eu cu o problema la laguna mea.cam din iarna trecuta am observat ca nu imi mai tine deloc frana de mana pe roata din stanga spate,cea din dreapta e teapana.am observat asta pe o panta acoperita cu zapada,apoi la vulcanizare la schimbarea cauciucurilor de iarna cu cele de vara,stanga spate nu tine absolut deloc.discurile sunt ok,au putina uzura si e uniforma.in decembrie am de facut inspectia si imi fac griji,o sa apelez pana la urma la mecanic,insa voiam sa va intreb care ar putea fi cauza.placutele sunt ok,in mers frana functioneaza f bine,doar pe loc cand trag frana de mana e problem.ms.
|
--------------------
renault
laguna 2
2003 expresion
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
Incearca sa te uiti sub cotiera sa nu fi sarit cablu din partea stanga . Daca e ok verifica cablu sa nu fie rupt... La mine nu tine pe dreapta dar era din etrier , cablu e prins de o pirghie care cred ca era uzata si tinea doar cand vroia . Am schimbat etrierul de la sh si acum e ok !
|
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
merralvinci |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 2 March 12 ![]() |
QUOTE(tibi.matei @ 11 Sep 2012, 17:19) geometria rotilor spune tot despre punti. se vedea si cu ochiul liber ca e stramba. felul in care se uzau discutile conducea la aceeasi concluzie. in principiu ai dreptate;geometria spune totul dar ce te faci cind te duci sa faci geometria si-ti da convergenta la puntea spate in valori incredibile(de zici ca-i strimba iar ea calca perfect si nu a fost lovita niciodata?)cu toate ca e fixa,nu se regleaza si masina nu a fost lovita(o ai de noua)si nu-ti uzeaza rotile dar pleci de acolo cu volanul strimb si cu directia tragind stinga cu toate ca ai facut geometria doar ca sa te afli in treaba(aveam 100.000 km si nu o facusem niciodata)????discurile se uzeaza din cauza placutelor de frina.la laguna sint 2 modele de sisteme de frinare(ATE si TEVES)si 2 dimensiuni la discurile de frina(300mm si 280mm)mie mi-au dat desteptii de la magazin pt.discuri de 280 si cind le-am montat raminea un spatiu de 1 cm la marginile discurilor(si partea exterioara si partea interioara)am pus ferodo premier pt.discuri de 300 si calca perfect acum.(BY THE WAY:VIND PLACUTE PT.DISCURI DE 280 NOI,BREMBO=100 LEI)cu cele din spate am avut surprize din nou,am comandat bosch si erau mai mici cu 1 mm,am comandat pagid si erau mai mici cu 2-3 mm si am comandat dupa codul celor originale de pe masina si mi-au venit ferodo care sint la dimensiunea discului(comparatia am facut-o cu placutele originale)la discuri oricum tre sa ramina un spatiu de 0,5mm pe marginile discurilor neatinse. apropo...stiati ca A.T.E.,pagid,ferodo,mog sint subsidiari ai federal mogul?adica e aceeasi mancare de peste la alte preturi? 15 Sep 2012, 08:38: QUOTE(postasu @ 2 Sep 2012, 20:12) in cazul meu e etrierul de pe fata. cum pot afla diametrul pistonasului ca am vazut ca este de 54 mm si de 60 mm. Pe baza talonului o sa stie ala ce sa imi dea sau.... pe etrier scrie numele sistemului de frinare(A.T.E.)diametrul discului(300 sau 280)si din cite imi aduc aminte si diametrul pistonasului.daca nu scrie incearca sa urmezi logica daca e discul de 300 in mod normal trebuie pistonas de 60 daca e de 280 s-ar potrivi cel de 54.pe baza talonului nu rezolvi nimic,mai bine da etrierul jos si masoara pistonasul.pe baza talonului am primit placute pt.discuri de 280 cu toate ca am de 300 This post has been edited by merralvinci: 15 Sep 2012, 08:38 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0t GT
2009
|
|
RENO SS DPR |
![]()
|
te referi aici la discurile de pe spate, nu? Daca da, am inteles (nu stiu sigur) ca doar cele de pe fata difera ca dimensiuni intre ele, cele de pe spate sunt fixe la toate modelele. Repet, nu stiu sigur.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2.0 Dci
|
|
byby |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 489 Joined: 29 July 07 From: IASI ![]() |
Pe spate nu e decat o dimensiune de discuri si anume 274 mm diametru exterior; Ceea ce difera e marca de etrier ( ATE sau TEVES, etc) si de aici apar diferente de forma si dimensiuni la placute.
asa cum spunea un coleg inainte, mai bine va uitati ce scrie pe etrier si apoi va duceti sa va luati placute, sa nu aveti surprize neplacute. |
--------------------
Renault
Laguna
2003 1,9 dci Privilege
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 19:08 |