Unde mergem in concediu?, in tara si afara
![]() ![]() ![]() |
Unde mergem in concediu?, in tara si afara
eugenTL |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
Attached thumbnail(s) 533234_608784899143912_684337618_n.jpg ( Size: 42.03k ) Number of downloads: 866 544887_610359128986489_1352320497_n.jpg ( Size: 114.51k ) Number of downloads: 902 581549_609806859041716_1890993576_n.jpg ( Size: 116.63k ) Number of downloads: 892 1174892_609205095768559_748630724_n.jpg ( Size: 79.3k ) Number of downloads: 887 1185748_607225885966480_1810582607_n.jpg ( Size: 59.16k ) Number of downloads: 881 1238373_605215779500824_2081248051_n.jpg ( Size: 75.35k ) Number of downloads: 154 |
||
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|||
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Eugen, in nord este o laguna inchisa de o limba subtire de pamant..ma rog..nisipuri mai mult
![]() QUOTE(gabizegrean @ 26 Aug 2013, 21:11) Am reușit să rup 4 zile și am încropit o mică excursie, cuprinzând cu greu Valea Oltului, Transfăgărășanul, Transalpina. Plus vizitat pe traseu niște mănăstiri, orașe sau stațiuni. Cu ceva emoții în ceea ce o privește pe soția mea (care cu greu a cedat, după muuulți ani, insistențelor mele de a merge pe Transfăgărășan), am purces pe mult-lăudatul traseu. Dinspre Sibiu, spre Curtea de Argeș. Cerul cam înnorat, dar fără ploaie. .... .....Pe la 2100 de metri, intrăm în ceață. La propriu. După 2-3 minute, nu mai vedem nimic. Nici măcar la 2 metri. Dacă nu stau lipit de mașina din față, nu-i văd stopurile sau avariile. Mergeam pe orbecăite, singurul gând era să nu rămân în urmă. Cât timp văd stopurile celui din față, am un reper asupra drumului. Și virajelor. Mergem așa preț de 15-20 de minute. Mi s-au părut o eternitate. Soția e speriată. Rău. Foarte rău. Nu mai știam pentru ce să-mi fac griji. Dar, încet, ieșim la lumină. Sperăm să nu mai dăm de ceață. Aș! în cinci minute, iar ceață. Dar durează puțin. Deja coboram. În prima parcare, o tipă și un tip încercau să readucă în simțiri o d-șoară. Probabil a cedat. Nu-i de mirare. Nu oprim, nu suntem în stare. Oricum erau suficienți lângă ea (mai oprise o mașină). Mergem mai departe, fără să vedem nimic altceva decât drumul. Și pășunea. Eterna pășune montană. Aștetăm să ajungem la capăt. Cât mai repede. Fără opriri, fără poze. Și ne-am promis să nu mai repetăm experiența. Niciodată! QUOTE(Synyster @ 26 Aug 2013, 21:35) Ati prins vreme nasoala. Dar, si pe vreme buna, Transalpina e mai putin spectaculoasa decat Transfagarasanul, cel putin pentru mine. Peisajul e destul de sterp, multa pasune, si cam atat. Iar, pentru "sofereala", drumul e prea periculos si prea abrupt ca sa fie placut. Ranca e unul din cele mai jalnice locuri pe care le-am vazut in Romania, o culme a prostului gust...am oprit pentru o cafea ca mergeam deja de ceva ore, dar nu m-as caza acolo nici gratis. E de bifat si Transalpina, nu zic nu, dar pe Transfagarasan as merge cu placere in fiecare zi. QUOTE(PhilipMorris @ 31 Aug 2013, 09:51) Gabi a avut ghinion sa prinda si ceata si aglomeratie ![]() ![]() ![]() ![]() Revenind la versus-ul Transalpina-Transfagarasan. Ele sunt comparabile si nu prea. Transfagarasanul e mai spectaculos pt ca trece o buna bucata prin vai glaciare, chiar si pe versantul sudic..iar la Balea e chiar in circ glaciar. Ce sa mai spun de coborarea spre Cartisoara, versantul nordic adica...vale glaciara de manual. ![]() Pe Transalpina e altfel..drumul merge mai mult pe culme si oricum Parangul e putin diferit fata de Fagaras..fiecare cu frumusetea lui. Si pe Transalpina vezi stancarii si pe de alta parte unora le poate place si masivitatea sau pasunile alea alpine. Daca avea parte de vreme buna eu nu cred ca lui Gabi nu ii placea pe la izvorul Latoritei de ex. Apropo, eu am mers pe ambele si noaptea iar pe transalpina am avut drept bonus o ceata de s-o tai cu cutitul dar noroc ca era numai pe o bucatica mai mica pe versantul sudic de sub vant..cum se intampla de multe ori. Am stins si faza scurta si am mers numai cu proiectoarele..altfel eram complet chior si orbit mai ales de propriile faruri ![]() Prin urmare eu il rog pe Gabi sa nu se tina de promisiune. ![]() This post has been edited by Dan73: 9 Sep 2013, 14:05 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Frumos descris.
Si eu prefer Transalpina in locul Transfagarasanului, recomand in acest sens ruta Sebes-Lacul Oasa-Obarsia Lotrului-Voineasa, dar nici sectiunea prin Ranca nu e de lepadat. Cu proxima ocazie voi explora si drumul de la Obarsia Lotrului catre Petrosani. Imaginea lacului Oasa la apus, vazut de pe baraj, cand nu e nici tipenie de om in jur, e magnifica. Avem o tara superba, foarte putine tari din Europa se pot lauda cu o atat de mare diversitate de forme de relief, in consecinta ar fi bine sa profitam de asta. Iar muntii sunt refugiul in care putem uita ca aceasta tara mai e si locuita... IMG_6046.jpg ( Size: 445.62k ) Number of downloads: 148 This post has been edited by Laurentziu83: 9 Sep 2013, 19:07 |
--------------------
.
.
.
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Si mie imi place mai mult Transalpina decat Transfagarasan...
![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
QUOTE(Dan73 @ 9 Sep 2013, 13:14) Prin urmare eu il rog pe Gabi sa nu se tina de promisiune. ![]() E, cine știe, poate voi mai ajunge pe acolo. Deocamdată nu face parte din planurile pentru viitorul apropiat. Însă voi rămâne mai apropiat de Transfăgărășan, e mai pe placul meu. Totul. Peisajele de pe lângă lacul Oașa sunt foarte apropiate de ceea ce am eu acasă, la Colibița sau doar puțin mai departe la Gilău - Someșul Rece - Tarnița. Pășune alpină văd, de asemenea, des. Nu la nivelul Transalpinei și nici la aceleași înălțimi. Mult mai voalat, recunosc. Probabil de aceea nu mi-a atins nervul optic prea tare. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
Raduchu |
![]()
|
![]() Nu-mi arde becu' Group: Members Posts: 1.453 Joined: 21 April 09 ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 9 Sep 2013, 20:07) Cu proxima ocazie voi explora si drumul de la Obarsia Lotrului catre Petrosani. Iti zic eu cum e, urci ce urci si dupaia dai de drum prost, dar practicabil daca mergi cu atentie. La coborare e asfaltat drumul pana la Petrosani fiind in stare buna. edit: Am fost si eu la Oasa acum 2 saptamani, pacat ca nu e tot drumul asfaltat. Pe alocuri sunt si niste pete de beton sa le zic asa + niste poduri neterminate si inca cateva locuri neasfaltate, dar merita pentru peisaj. This post has been edited by Raduchu: 9 Sep 2013, 20:21 |
--------------------
Renault 25 '86
2 x Volkswagen Passat
'08 Highline '10 R-Line There is a light somewhere, it may not be much, but it beats the darkness!
Rage, rage against the dying of the light! 500.000 km and counting. |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Nu ma deranjeaza daca e drum prost atata timp cat nu-mi las baia de ulei pe acolo. Acum 4 ani am urcat de la Ranca pana in varf, la Trepte, unde am lovit bine pragul de la Matiz. Daca eram pe coborare nu pateam nimic, asa, am fost nevoit sa-mi iau avant ca sa pot urca, si a fost singura portiune care mi-a pus probleme. Eram eu si alte cateva masini care se aventurau pe acolo.
Acum cateva saptamani, cand am ajuns la baraj la Oasa, primul lucru care m-a izbit a fost...muzica populara si niscai tarabe cu suveniruri. Sincer preferam vechiul drum neasfaltat si linistea mormantala dinainte. This post has been edited by Laurentziu83: 9 Sep 2013, 21:06 |
--------------------
.
.
.
|
|
Raduchu |
![]()
|
![]() Nu-mi arde becu' Group: Members Posts: 1.453 Joined: 21 April 09 ![]() |
Atunci poti sa mergi linistit ca nu o sa-ti lasi baia de ulei pe-acolo
![]() Referitor la tarabe, deh, trebuie sa faca si ei un ban ceva ca doar trec multi pe-acolo. Cand am citit cat costa nu stiu ce cozonac din ala unguresc, 15 lei ![]() O intamplare petrecuta acolo: cand ne-am dus sa ne plimbam pe baraj, am vazut pe cineva cu un citroen c5 care avea pana, dar nu observase si nu aveam cum sa-i zic (eventual daca ii aruncam o piatra in geam ![]() ![]() This post has been edited by Raduchu: 9 Sep 2013, 22:00 |
--------------------
Renault 25 '86
2 x Volkswagen Passat
'08 Highline '10 R-Line There is a light somewhere, it may not be much, but it beats the darkness!
Rage, rage against the dying of the light! 500.000 km and counting. |
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 9 Sep 2013, 22:05) Nu ma deranjeaza daca e drum prost atata timp cat nu-mi las baia de ulei pe acolo. Acum 4 ani am urcat de la Ranca pana in varf, la Trepte, unde am lovit bine pragul de la Matiz. Daca eram pe coborare nu pateam nimic, asa, am fost nevoit sa-mi iau avant ca sa pot urca, si a fost singura portiune care mi-a pus probleme. Eram eu si alte cateva masini care se aventurau pe acolo. Acum cateva saptamani, cand am ajuns la baraj la Oasa, primul lucru care m-a izbit a fost...muzica populara si niscai tarabe cu suveniruri. Sincer preferam vechiul drum neasfaltat si linistea mormantala dinainte. Ii trebuia un reductor Matizului ![]() Sper ca nu e la fel si de la Oasa mai incolo..spre Luncile Prigoanei, Poarta Raiului. Eu am fost ultima oara pe acolo in 2007 si era liniste si pace. Eu nu am facut o pledoarie pro Transalpina. Imi plac ambele trasee. ![]() DSC03788.jpg ( Size: 1.5mb ) Number of downloads: 216 DSC03800.jpg ( Size: 935.94k ) Number of downloads: 231 This post has been edited by Dan73: 10 Sep 2013, 14:16 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Fusei si io in concediu pan' la mare.
Si pentru ca nu sunt masochist si nici nu-mi place sa imi bat joc de bani, m-am dus evident la vecini. Cum zicea un coleg cu nume de tigari "se duce melteanu' roman la bulgari", evident m-am dus si eu sa ma meltenesc pe acolo. ![]() Si nu oricum, ci evident pe autostrada si asta doar ca sa moara de ciuda fanii DN-urilor. Chiar ma simt un pic rusinat ca am facut doar 3 ore pana acolo. ![]() Bine, in ultimii 7-8 ani ma duc aproape in fiecare an macar o spatamana pe acolo si constat de fiecare data, dar parca acum mai abitir decat oricand, cum vecinii bulgari ne dau lectii in materie de turism. Si nu orice lectii, ci d'alea de manual. Oricum la mare la noi m-am jurat ca nu mai calc asta dupa experiente neplacute si mai ales avute in mod repetat. Si asta fara sa caut nod in papura. De la cazare, curatenie, personal, mancare, posibilitari de distractie, preturi....lectii peste lectii. Si ce e cel mai jenant este ca multe s-ar putea aplica si la noi cu minim de efort sau bani. Ar trebui doar cineva care sa vrea, si evident si fie si lasat, sa faca treaba. Cazare la hotel de 3 stele, dar ii dadeam peste 3. Nici 4, e mult, poate un 3 stele superior, situat chiar pe plaja, intr-o zona linistita, vedere la mare. Curat in camera, curat in baie, astenuturi schimbate de 2 ori in 6 nopti. Acces la 2 piscine descoperite si una acoperita. Mancare buna si foarte variata. Bauturi locale incluse in pret. Cele de import erau pe bani, nu extrem de multi, insa sincer n-am simtit nevoia. Berea bulgareasca nu e deloc rea, iar din ce mi=a zis sotia se pare ca nici vinul bulgaresc nu a fost deloc de lepadat. Parcare la hotel, 6 leva per sejur adica vreo 15 RON. Activitati pentru adulti si copii, organizate de hotel: volei pe plaja, fotbal, gimnastica, aquagym, masaj, discoteca in aer liber pt. copii si adulti pe o scena de langa plaja, karaoke, spectacole de divertisment.....etc, in fiecare seara si incluse toate in pretul sejurului. Plaja curata. N-am gasit decat cateva mucuri de tigara si un sambure de piersica. In rest curata, dar pe de alta parte in fiecare seara un tractoras batea plaja in lung si-n lat cu o grapa din aia care aduna tot si nivela frumos in urma ei. Cosuri de gunoi peste tot pe plaja, impartite in sticla, plastic, hartie/carton, menajere, etc. Apa calda, limpede si foarte curata si ea. O singura zi am dat de niste alge pe o portiune de 2-3 m, dupa care din nou limpede. Salvamari din 100 in 100 de metri. Statiunea plina de nemti, rusi si romani, ocazie cu care am constatat inca odata ca melteneala, atunci cand e prezenta, nu tine cont de natie. Si "ei" pot fi la fel de melteni, la fel de galagiosi, la fel de risipitori. Deci ce sa zic, un sejur extrem de agreabil in care m-am simtit bine, m-am simtit bagat in seama, mi-am incarcat un pic bateriile si evident, sa nu uitam, m-am meltenit si eu ca "toti" romanii care "indraznesc" sa se duca la bulgari pe preturi ok si servicii de calitate, in loc sa merarga la noi pe bani multi si conditii de 2 bani. Inca o data am facut alegerea corecta ducandu-ma la vecini. Chiar e pacat, insa este cert ca noi am pierdut startul si la cum se scrie istoria nici nu stim sau nu vrem sa recuperam ceva teren. This post has been edited by vallixx: 11 Sep 2013, 23:15 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Felicitari ! Si eu as fi facut la fel !
Pacat ca nu mai crapa odata astia cu tarifele lor aberante din statiunile de la noi. This post has been edited by Laurentziu83: 15 Sep 2013, 09:00 |
--------------------
.
.
.
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
AMR 4
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
2006 1.4 8v Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Si ce te lauzi?
![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
- B 696 BUL
2016 Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Sa inteleg ca tu nu?
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Noi n-avem voie la concediu in decembrie.Si-n plus io muncesc de revelion.Ca sa va puteti voi plimba toata noaptea..Si de craciun muncesc.Asta-i cand lucrezi in ture.
Daca am baut cerneala ,asa-mi trebuie.. ![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
- B 696 BUL
|
|
UXE |
![]()
|
Nasol, venim si te colindam de Revelion (nu cu petarde
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Iulia, nici io...
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
Mi tu ..
AMR 2 !!!! ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
gabize |
![]()
|
Repatriere fără evenimente nedorite!
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
Concediu,bre ! Pina la repatriere mai avem !
![]() Mercic ! |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Vai,pacatele mele,uitai ca-s pe un forum auto si v-am confundat cu calatorii metroului..
![]() Ce oroare din partea mea.. |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
- B 696 BUL
|
|
gabize |
![]()
|
QUOTE(M.C. @ 17 Dec 2013, 15:37) ![]() QUOTE REPATRIÁT ~ți m. Persoană care s-a reîntors în patrie. [Sil. -tri-at] /v. a se repatria Sursa: NODEX (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink REPATRIÁT, -Ă adj., s.m. și f. (Cel) care s-a reîntors în patrie după o absență îndelungată. [Pron. -tri-at. / cf. fr. repatrié]. Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink ![]() sursa: dexonline This post has been edited by gabizegrean: 17 Dec 2013, 20:03 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
M.C. |
![]()
|
Ai dreptate,dar nu prea.......
![]() ![]() |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Concediu...la vara, daca sunt sanatos tot prin tarile exotice, gen BULGARIA, Grecia...Turcia e inca un vis frumos!
|
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
UXE |
![]()
|
Sunt 70% sanse sa ajung prin Delta, daca nu, ceva prin Tulcea subtireanu cu prieteni si rude .
|
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Am inceput seria de iesiri de o zi in jurul Bucurestiului. Azi am ales Campina. Drumul pana acolo il stiti toti, parfum. De vizitat neaparat castelul Iuliei Hasdeu si casa memoriala Nicolae Grigorescu. Si mai sunt doua cofetarii Delice, unde au chestii foarte bune. Mi-a placut orasul, foarte curat, lumea vesela.
Nu am mancat pe acolo, ca nu stiam niciun loc, am preferat Taverna Studioului din Buftea, unde, cu 100 de lei, se linistesc lejer doi adulti si doi copii. |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Un orasel frumos,aerisit si linistit.Acolo mi-ar fi placut sa ma retrag la pensie da' preturile zonei te dau inapoi..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
- B 696 BUL
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.133 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
|
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
La mare tot la bulgari vreau sa merg
|
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 13:19 |