Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Mausoleul de la Mateias, ce oameni !

vladimir
post 5 May 2007, 19:45
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Niste poze facute acum de 1 mai la Mausoleul de la Mateias . Chiar nu mai avem nimic sfant ?
Daca cei care "dorm" langa GUNOAIE nu MUREAU acolo, acum nu mai erau acele gunoaie, ei au luptat impotriva Germaniei Prusace si a Austro-Ungariei ! Si stim ca astia nu suporta GUNOAIELE (si la propriu si la figurat)
Pacat de sacrificul lor si de idealurile care i-au animat !

This post has been edited by vladimir: 5 May 2007, 19:47

Attached thumbnail(s)
HPIM0839.JPG ( Size: 101.8k ) Number of downloads: 291
HPIM0840.JPG ( Size: 113.61k ) Number of downloads: 243

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,4 - B xx xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
FlorinG
post 5 May 2007, 21:05
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Mi-e rușine de ce concetățeni avem!
Acolo au murit niște oameni care credeau în ceva, aveau un ideal și tot acolo au aruncat gunoaie niște țopârlani!
Voi cum ați numi pe ultimii "vizitatori"?

--------------------
Reno*Opel Clio 1.5dCi 80CP, 2006 Opel Astra Clasic III, 2013
Să vrei și nu te poti schimba!
PNA Mio C520 EEU+T
+
pastrama
post 5 May 2007, 22:28
Post #3

scursura umana

From: Ct

Io nu stiu de ce va mirati...chiar nu v-ati obisnuit cu rahatul de tara in care traim?

--------------------
Tedei - -
+
pablo
post 5 May 2007, 22:52
Post #4

Membru autentic

From: ORADEA

niste tarani ? .... din pacate

--------------------
Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat)
+
YO4RLP
post 5 May 2007, 23:04
Post #5

membru radioactiv

From: Galați

Din pacate, asemenea peisaje gasesti peste tot unde nu sunt puncte de colectare a gunoiului. sad.gif

--------------------
Dacia SuperNova Confort 2002 - GL-06-EAF
Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
+
horsewhisperer27
post 5 May 2007, 23:09
Post #6

Membru autentic

las ca si daca sunt e aproape tot aia....
n-am mai fost demult, da parca erau cosuri de gunoi din alea mari acolo!

--------------------
fan VAG!
+
skywalker
post 6 May 2007, 00:04
Post #7

Calator printre stele

From: Brasov

da, sunt niste tomberoane mari, dar nu suficiente pt prostia romanului....sad.gif

--------------------
Dacia Logan Prestige 2006 - RFC
Kawasaki ZZR 500 BV SKY
BMW R1100 RT BV SKY
+
YO4RLP
post 6 May 2007, 00:21
Post #8

membru radioactiv

From: Galați

De pomana sunt daca nu acolo unde trebuie.
Doar ca exemplu, pana acum cateva luni, la coltul blocului meu era un tomberon. Destul de neincapator, cand se umplea, multi puneau gunoiul pe langa. Cineva, o minte "luminata", in loc sa suplimenteze tomberoanele, a decis ca e mai bine sa se duca gunoiul intr-un spatiu amenajat, la cca. 200 m mai incolo. Asa ca, de cateva luni peisajul e plin de gunoaie lasate de fiecare pe unde-i vine mai bine.
N-as fi scris cele de mai sus daca n-as fi auzit la radio, zilele astea, un comentariu asemanator: ai cosuri de gunoi la indemana, strada e mai curata. Ca doar n-o sa se duca omul pe dupa blocuri sa arunce un ambalaj de guma sau de eugenie!

--------------------
Dacia SuperNova Confort 2002 - GL-06-EAF
Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
+
DAN_DANIEL
post 6 May 2007, 00:25
Post #9

STAGIAR

DE CE toata lumea zice ca ar trebui sa ne obisnuim cu "rahatul asta de tara in care traim", in loc sa le rupem dintii din timp? Cand se va schimba ceva daca majoritatea gandesc asa??? dry.gif

--------------------
DACIA berlina 2000
+
pastrama
post 6 May 2007, 00:36
Post #10

scursura umana

QUOTE(DAN_DANIEL @ 6 May 2007, 01:25)
Cand se va schimba ceva daca majoritatea gandesc asa??? dry.gif
*

Niciodata! sleep.gif Ce dinti poti sa rupi tu? Vezi pe strada un indian cum arunca gunoaie...da? Te duci la el si-i zici ca nu-i frumos ce-a facut...ala te baga de unde-ai venit, tu ii spargi dintii! Ce crezi ca se intampla mai departe? Tu dosar penal+daune, indianu in continuare cu o mare durere de p***!

--------------------
Tedei - -
+
ageana
post 6 May 2007, 01:17
Post #11

->

Cel mai aiurea e ca la 2m in spate fata de gunoaiele pozate de vladimir e un tomberon MAREEEEEE. Si chiar daca nu era... Eu de exemplu am buzunarele de la portiere mai tot timpul pline cu gunoaie. Multi dintre prietenii mei se uita aiurea la mine cand vad asta.
Extrem de multa nesimtire in RRomania.

Si eu am fost de 1mai la mateiasi (ai vazut un BX14 rosu cumva p-acolo? biggrin.gif ). La un moment dat au venit niste shmeckeri (cool-angii) cu muzica in blana (reno megane cu nr. de Buc- nu ca ar avea importanta), urlau p-acolo, si la un moment dat unu` dintre ei zice: "bah ce biserica misto de pietre aici...". Pai la ce sa te astepti de la niste oameni d-astia?!

--------------------
Ideal Pro Rider 2009
Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner.
Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei.
+
mihailogan
post 6 May 2007, 08:37
Post #12

Membru

mai peste tot ..si prin preajma bucurestiului si prin toate partile pe unde a petrecut romanul de 1 mai..la paduri..popasuri..etc.. numai gunoaie.. pliin..mai ales la paduri...rusine!

--------------------
Dacia Logan Preferance 1.4 2005 - B 90 PIx
+
adi_ar
post 6 May 2007, 10:10
Post #13

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Rusine ... rusine ... , noi ne mainfestam indignarea iar ei isi vad de treaba mai departe in nesimtirea lor!
Nu numai romanii sunt asa, puteti fi convinsi, numai ca altii au gasit mijloace mai eficiente, pe care le si aplica, pentru a limita fenomenul!
Neamtul este asa cum este deoarece generatii de-a randul li s-au "taiat degete, maini si urechi" pentru orice abatere, nu pentru ca ar fi mai "albastru" la sange!
Lucrurile sunt simple dar greu de realizat! Ati fost la lacul Sf. Ana? Nu e perfect dar este ceva, saci de plastic pe suporti, relativ curatenie, se incearca ecologizarea si educarea celui care vine, platesti o taxa care foloseste SI la ecologizare.
Solutia este destul de simpla:
1. Amenajarea locurilor de picnic. Gratare, locuri de facut focul/gratarul amenajate si sub control - nu fiecare isi face focul peste tot, arunca caserole, PET-uri, pungi si mai stiu eu ce.
2. Accesul in zona respectiva cu taxa - dai 30 ron, sa zicem, de masina, primesti un sac de plastic. La iesire predai sacul cu resturi si primsti 20 RON. Nu-l predai - amenda, inseamna ca l-ai aruncat pe undeva, este gol - nu primesti nimic (o sa adune romanu' si gunoaie ca nu-i apartin, va asigur, pentru a-si recupera cei 20 RON).
3. In zone neamenajate NU SE FACE PICNIC, NU SE FACE FOC.
4. In zone obiectiv turistic - cosuri de gunoi in parcari amenajate la o oarecare distanta de obiectivul turistic, accesul numai pietonal, camere video. Explicatie: omul nu cara cu el gunoaiele, eventual cara un PET, majoritatea debaraseaza in parcare sau pe langa gunoaie de pe drum sau rezultate din consumul "pe capota masinii".
5. Sanctiuni ASPRE pentru orice abatere pe aceasta tema!!! Ai fost filmat aruncand gunoaie, PET-uri, pungi, orice material ne-biodegradabil = o amenda contraventionala >1000 RON sau munca benevola pentru ecologizare cu predarea de deseuri "la norma".
6. La picnic, patrule mobile pot verifica "in trecere" daca ai saci pentru colectarea resturilor. Nu ai, iti "vand ei un sac", cu chitanta - 100 RON.

... si dupa 2-3 generatii o sa se cultive in romani respectul pentru mediu.

Cei care n-au nici un respect nu sunt chiar atat de multi, cel putin in zona mea, dar este destul sa fie 10% din cei care ies la padure in weekend si-ti piere cheful.
Am vazut scene in care oamenii, "civilizati", aduna resturile in saci sau pungi de plastic pe care apoi le "dosesc" in gropi sau tufisuri!!! Ei, in mintea lor ingusta, se considerau civilizati procedand astfel, macar daca le lasau pe langa drum sa le adune cineva daca tot au facut efortul sa le adune (este ceva si asta, totusi!)!
Nu mai vorbesc de poluarea de alta natura ... !
Nu stiu daca exista o solutie cu efect rapid, imediat, insa, spre exemplu, cu tot protestul starnit in orasul meu impotriva unui sistem (abuziv in principiu, dar care vad ca se adopta acum si prin capitala) de taxare a parcarii, dupa 1/2 ani, de frica blocarii rotilor, toata lumea platea parcarea. Ba mai mult, dupa ce sistemul a fost scos din functiune, oamenii tot mai plateau tichete de parcare ca "nu cumva sa ...".
Pana la constientizarea "cultivata" a necesitatii respectului pentru natura si mediu, cred ca ar fi nevoie de masuri punitive drastice, cu toate protestele, iar sarcina principala ar trebui sa fie a autoritatii locale, respectiv a celor care au in administrare acele terenuri, in primul rand!
Oazele de verdeata din jurul oraselor mari si mici, unde ar trebui sa "iesi" dintre betoane, sa porti o discutie in liniste sau sa faci miscare in aer liber, sunt binecuvantari iar noi, in ignoranta noastra bovina, le tratam ca pe un bun de consumat intr-un weekend (sau 2).
Asteptand ca opinia publica sau constiinta sa imbunatateasca situatia nu mi se pare o varinata constructiva!
Pana la urma, in fiecare an, dupa 1 mai, Paste etc. toate televiziunile se "lamenteaza" in legatura cu gunoaiele lasate dar nici unii nu fac o incercare de a cultiva cat de cat constiinta romanului cu 2-3 saptamani inainte prin campanii de genul "Respectati natura!", eventual printre pauzele publicitare de la anumite show-uri foarte gustate.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
colombina29
post 6 May 2007, 10:30
Post #14

Membru cu FI(c)AT

From: Acasa

QUOTE(pastrama_stelistu @ 5 May 2007, 22:28)
Io nu stiu de ce va mirati...chiar nu v-ati obisnuit cu rahatul de tara in care traim?
*

Vedeti, asta e de fapt esenta problemelor din tara noastra! Ca ne e mai usor sa ne obisnuim cu anormalitatea, decat sa facem ceva sa devenim normali. Iar cand anormalul ne intra in sange si devine parte integranta a fiintei noastre, atunci suntem pierduti si nu se mai poate face nimic! Imi pare rau, amice, dar nu asta este rezolvarea. Cred ca niste amenzi usturatoare, de genul a 3-400 de euro ar putea fi o rezolvare a problemei acesteia!

--------------------
FIAT ALBEA Dynamic 2006 - "La rând"
+
FlorinG
post 6 May 2007, 11:14
Post #15

Membru autentic

Sunt de acord cu marea majoritate a punctelor pe care le-a enumerat @adi_ar! Dar cultura romănului și a omului în general se face prin acțiuni punitive constante și corecte. Există un proverb sau axiomă sau cum doriți s-o numiți "Dar pe paznici cine îi păzește?". Pentru că vor exista un nr de tipi care vor încerca să ocolească amenzile grase prin cumpărarea tacită a executorilor! Eu de pildă dacă mă oprește vreun polițist/dirijor nu încerc să-l mituiesc în nici un fel pentru că nu sânt genul de om iar pe urmă mi se pare și înjositor să mă cobor mult mai jos decât valoarea celui care e în "exercițiul funcțiunii". Cu puține excepții toți am văzut ce procese verbale încheie...
De câte ori am mers cu maxi-taxi și am cerut biletul se uita o întreagă mașină la mine de parcă eram extraterestru... Dacă nu mi se eliberează bilet figurează că nu am circulat iar pe baza bonurilor-biletelor, care bănuiesc că au un regim special, se plătesc impozite care vin la bugetul local iar de acolo se repară străzi, se pun tomberoane, se plătește ADP, șa...
Ne furăm căciula singuri iar apoi ne plângem pe un forum unde suntem anonimi cu nume de împrumut fără să realizăm un curent de opinie din partea celor obligați prin lege să ne asigure și să ne garanteze drepturile.
mad.gif

--------------------
Reno*Opel Clio 1.5dCi 80CP, 2006 Opel Astra Clasic III, 2013
Să vrei și nu te poti schimba!
PNA Mio C520 EEU+T
+
pastrama
post 6 May 2007, 11:16
Post #16

scursura umana

QUOTE(colombina29 @ 6 May 2007, 11:30)
Cred ca niste amenzi usturatoare, de genul a 3-400 de euro ar putea fi o rezolvare a problemei acesteia!
*

Da, corect! Numai ca la noi n-are cine sa dea amenzile alea! dry.gif

--------------------
Tedei - -
+
St
post 6 May 2007, 11:58
Post #17

Membru

Dar gunoaiele alea sunt de mult acolo, nu au aparut cu ocazia 1 mai.
Anul trecut in iunie era la fel acolo.

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
GoGu
post 6 May 2007, 12:43
Post #18

Prea de la tara

From: Iasi

Lacul Bicaz, 30 aprilie 2007. In caz ca nu intelegeti "insula" respectiva e formata in principal din PET-uri, gunoaie si resturi de lemn...
Imi pare rau ca nu gasesc acum poza facuta asta-vara la o parcare de pe drumul ce ocoleste lacul, intr-o rapa era, cred, echivalentul unui camion de gunoaie...

E groazanic, avem o tara superba dar cum opresti un pic masina te enervezi: gunoaie, caini vagabonzi care apar imediat cum ai fosnit o punga (cred ca or sa ia locul veveritelor prin parcuri) si marlani/cocalari cu manelele aferente sad.gif

LE: am gasit si pozele cu rapa aia. Si am pus si peisajul care se vedea din punctul respectiv, superb. Insa cand te uitai in jos...

This post has been edited by GoGu: 6 May 2007, 12:52

Attached thumbnail(s)
bicaz1.JPG ( Size: 228.61k ) Number of downloads: 94
bicaz2.JPG ( Size: 284.71k ) Number of downloads: 136
drum_lac.JPG ( Size: 285.57k ) Number of downloads: 83
lac.JPG ( Size: 220.12k ) Number of downloads: 95

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
pastrama
post 6 May 2007, 13:09
Post #19

scursura umana

Mda...gunoaiele de la baraj stau acolo linistite de vreo 3-4 ani!

--------------------
Tedei - -
+
adi_ar
post 6 May 2007, 19:02
Post #20

O lume de-a'ndoaselea!
Adolescent fiind am avut intr-o perioada o "fixatie", infantila de-altfel, ca o revelatie, referitor la scara valorilor universale, integrarea omului in societate si alte lucruri dintr-astea.
Concret, speculam ideea ca dintr-odata, printr-un soi de magie, raportul oamenilor "normali - anormali", in acceptiunea clasica, s-ar inversa, adica ar fi pe lume mai multi oameni care ling pereti, se scalambaie in fel si chip, se ascund cand ii privesti si alte asemenea, notiunea de "normal" ar fi alta, scara valorilor ar fi inversata iar noi - normalii am deveni nebuni blink.gif . Mai mult ca sigur eram sub influenta anumitor lecturi (contraindicate sub 15 ani) smile.gif .
Acum, dupa o experienta destul e bogata, constat, intr-o revelatie sinistra, ca in anumite momente, chiar daca nu neaparat din punct de vedere numeric, cei considerati de mine "normali" sunt in inferioritate si ma intreb de ce ?! Cum se face ca ineptia, vulgaritatea si mitocania au statut de virtute, ca nu exista nici macar constiinta greselii, acea "jena" a vinovatiei, prezenta la orice vietate vertebrata? Ba dimpotriva, cum veti citi mai jos, ajungi sa te simti tu jenat de "sustragerea" de la mitocanie!

... si intr-o nota mai optimista!
Exista organizatii, cum sunt Cercetasii Romaniei, adolescenti si pustani, oarecum naivi, manati de idealuri pe care le consideram apuse, care cu o insufletire demna da remarcat si sprijinit aduna gunoaie, fac curatenie in urma "turistilor", curata paduri si planteaza copaci. Intr-un cuvant fac ceea ce inseamna normalitate.
Eu am ajuns sa-i intalnesc si cunosc intamplator, am aflat de actiunile lor si de intalnirile internationale la care participa, sprijiniti de parinti nu foarte bine situati material dar pentru care lucrul facut cu pasiune si daruire inseamna ceva.
Treuie sa spun ca m-au impresionat si am simtit un soi de rusine pentru ca eu n-am facut nimic concret in acest sens.
Prezenta lor, insa, (ici-colo, prin Padis sau in Lunca Muresului) ma face sa mai sper totusi ca normalitatea mai are sanse sa se instaleze intr-o lume de-a'ndoaselea!

Eu personal, atunci cand ies la padure, chiar daca resimt un soi de jena (de ce oare?) atunci cand vad privirile compatimitoare ale celor care ma considera fraier, scot un sac mare pentru gunoi si cu cat mai multa zarva, adun toate gunoaiele din jurul locului unde ma instalez, poate, poate o sa-mi urmeze cineva exemplul ... si se intampla!
Acum, eu imi permit, am o varsta la care nu mai conteaza teribilismele, nu ma mai deranjaza sa fiu tratat drept un "ciudat", ma instalez (mai confortabil dupa curatenie) si apoi constat amuzat cum unii din apropiere, pas-pas aduna si ei gunoiul, probabil sa nu-i "apostrofze" nebunu' biggrin.gif ! Acestia sunt concetatenii nostri carora nu le trebuie mult pentru a fi "normali", nu foarte multi dar sunt!

Oricum, numai elanul si volunariatul nu sunt suficiente, in special in situatii dramatice ca cele prezentate de voi in fotografii (am si eu o gramada, parca am facut o pasiune din a fotografia gunoaiele).
Fara interventia autoritatilor, care au datoria de a ne apara drepturile, printre care dreptul la un mediu mai curat, va fi greu de facut ceva in acest sens! Este adevarat ca lucrurile incep de la a-i apostrofa pe cei ce arunca hartia pe jos dar cu neamu' prost nu exista alta solutie decat "bata" iar eu, sau voi, nu suntem abilitati pentru "corectii" si nici nu avem mijloace.

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Gheorghe Dracu
post 6 May 2007, 21:32
Post #21

Membru

QUOTE(vladimir @ 5 May 2007, 20:45)
ei au luptat impotriva Germaniei Prusace si a Austro-Ungariei
*

Dumneata revolutionezi istoria. Sau eroii sunt matusalemici...

Apoi ca sa fie curat trebuie sa se dea amenzi. Din amenzi poate fi platit un paznic. E foarte simplu. Continui sa citesc ca "romanii sunt nesimtiti" de parca nemtii nu ar fi la fel in absenta legilor. excl.gif

--------------------
Skoda Octavia
+
CGB
post 7 May 2007, 14:43
Post #22

CGB

From: behind

si lumea este nesimtita, dar si cei care ar trebui sa se ocupe de pastrarea curateniei is la fel de nesimtiti. sa luam exemplul din titlul topicului. la mateias nu exista cosuri de gunoi. este doar un mare tomberon (d-ala de se ia cu camionu) intr-un colt al parcarii. si ala nu cred c-a mai fost saltat de-acolo de ani de zile. ca dovada iarba care-a crescut pe langa el (se poate observa). asadar tomberonu ala este plin. si cand bate vantul (ptr ca acolo sufla destul de tare vantul) imprastie toate gunoaiele din tomberon in valea din spate. sint si destui nesimtiti care arunca gunoiu aiurea, dar si nepasarea autoritatilor este pe masura. chestia asta cu lipsa tomberoanelor si a cosurilor de gunoi este foarte intalnita in romania.
pana una alta sa vedem partea frumoasa:

This post has been edited by cristib: 7 May 2007, 14:46

Attached thumbnail(s)
h11.jpg ( Size: 192.35k ) Number of downloads: 78

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
khris
post 7 May 2007, 16:28
Post #23

Membru incepator

Nu stiu ce vina are tara asta pentru specimenele ce o locuiesc.
Pana la urma urmei avem o tara minunata asa ca ar fi bine sa ne abtinem a ne numi tara -de rahat.
Suntem pe o sectiune de calatorii si toti de aici am vazut si alte locuri.
Eu cred ca putem fi mandri de tara in care traim.
Putem deschide o discutie despre locuitorii ei, dar in nici un caz nu tara e de vina pt specimenele ce o locuiesc.
Sper ca nu am deranjat pe nimeni,dar mi s-o suit sangele la cap cand am vazut ca se da vina pe "tara de rahat"!!!

--------------------
Peugeot 307 SW 2005 - -----
+
adi_ar
post 7 May 2007, 17:56
Post #24

Exista o vorba care spune: "Nu este bun cainele care-si latra casa!"
Nu vreau sa-i calific pe cei care-si fac casa "de rahat", acestia sunt dintre ei care pleaca cateva luni in strinatate si se intorc dandu-ti lectii cum se foloseste o batista (pa care abia acolo a descoperit-o, dupa ce a "ciordit-o" de pa un raft si si-a pus problema la ce foloseste) ori se scuza, cu accent ca nu mai stie bine "sa vorbeste romena".
Nefacand nimic si lamentandu-ne mereu o sa asteptam pana vin unii (mai de la vest) sa ne arate cat suntem de imputiti si asta pentru ca (citeste mai sus) nu stiu cum, dar la noi anormalitatea este in firea lucrurilor!
Va invit sa mergem impreuna sa vedem, daca nu stiti unde, va conduc eu, monumente ale eroilor si personalitatilor apartinand altor natii de aproape si mai departe!
Ma doare sufletul cand vad ca ei le respecta, le ingrijesc, pun flori si depun coroane cu fiecare ocazie iar noi ni le pangarim in prostia noastra fudula si inepta!

Despre asta-i vorba aici dar prefer sa ma abtin, sa zicem ca-i vorba despre poluarea mediului!
Moderatori - scuze pentru offtopic, da' nu ma pot abtine!

This post has been edited by adi_ar: 7 May 2007, 19:29

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
tarzy
post 7 May 2007, 21:27
Post #25

aroist

imi cer scuze ptr lipsa mea de informatie, dar habar nu am unde vine acest mausoleu.

cine ma ajuta cu ceva info? pe DN ..., Km ... intre localitatea X si localitatea Y

multumesc

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
adi_ar
post 8 May 2007, 06:18
Post #26

Foloseste Google, ei au aflat unde este!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
CGB
post 8 May 2007, 07:46
Post #27

CGB

From: behind

mausoleul asta este pe drumul ce duce de la targoviste la campulung.
se pleaca din targoviste -sat voinesti (zona aia cu mere multe)-sat gemenea - si tot asa. este in judetul arges, pe dealul valea mare din comuna cu acelasi nume.

http://www.once.ro/mausoleul_mateias.php

This post has been edited by cristib: 8 May 2007, 07:55

Attached thumbnail(s)
harta_fizica_arges.jpg ( Size: 220.25k ) Number of downloads: 46

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 12:27
Dacia