Austria
![]() ![]() ![]() |
Austria
sandman_ |
![]()
|
||
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|||
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(OAP @ 15 May 2007, 10:37) in ziua plecarii spre Bucuresti cu 4 ore inainte de a pleca spre aeroport ne-am "permis" sa mergem sa mai pierdem vremea prin gradinile de la Schonbrunn si ne-am incadrat lejer in timp. In Bucuresti nu as fi avut curajul asta ![]() Am tot vazut reclame la CAT (Wien Mitte - aeroport) - in care se spunea ca face doar 16 min. intre cele doua puncte; e drept, mai scump (9 euro) decat celelalte trenuri (3 euro) care fac considerabil mai mult - 24 min. ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Da. Depinde si unde mergi. Daca mergi de la aeroport in centru, e clar cea mai rapida varianta. Insa daca mergi de la aeroport pana unde locuiam eu inainte, e mai bine cu Autobuzul. Oricum, la Wien-Mitte ai linii U3, U4, S(1,2,3...) si vreo 2 tramvaie.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
DAN_DANIEL |
![]()
|
![]() STAGIAR Group: Members Posts: 167 Joined: 15 October 06 ![]() |
PENTRU CINE LOCUIESTE SAU AJUNGE IN AUSTRIA, vreau si eu 2 tricouri cu falco, suport si taxele postale, platesc cat face.
|
--------------------
DACIA
berlina
2000
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.131 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
Sandman stii cumva daca in austria e obligatoriu scaunul pt copil si pana la ce varsta?
|
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
sandman_ |
![]()
|
e obligatoriu. Pana la 10 sau 12 ani. Sau 1m20 (nu sunt sigur de inaltime)
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
sorin |
![]()
|
pilot de renault Group: Members Posts: 883 Joined: 15 November 04 From: Lebbeke,Belgia ![]() |
Pana la 12 ani in toata Europa.
|
--------------------
MEGANE 2 1,9dCi
--ESTATE
--octombrie 2004
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.131 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
Va multumesc ptr raspuns. Deja am o problema in cazul asta ptr ca fiemea are 1.65 si nu stiu cum o sa poata sta intr-un scaun de copii.Si daca mai pun la socoteala ca Symbolu are pavilionul cam jos.....,cred ca trebue sa risc fara scaun .Face 12 ani exact cand ma intorc din deplasare la vreo 4-5 zile.
This post has been edited by verde: 24 May 2007, 09:42 |
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
Gheorghe Dracu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
In Austria a fost un scandal media prin ianuarie pe tema scaunelor pt. copii si anume ca scaune cumparate din afara UE sau din tari nou intrate sau vechi nu ar fi fabricate dupa standarde UE. Nu stiu ce s-a mai intamplat, dar stiu ca Politia incepuse sa cerceteze scaunele pt. copii din masini. E bine sa te interesezi la Politie.
|
--------------------
Skoda
Octavia
|
|
verde |
![]()
|
IN cazul asta n-am decat sa-l cumpar de la ei cand ajung .Pana acolo merg la risc.
|
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
sandman_ |
![]()
|
daca are 1.65 nu e problema. Nici nu cred ca se va gandi cineva ca are 12 ani. Oricum, legea prevede o limita de inaltime. Imagineaza-ti pe Muresan, care la 12 ani avea vreo 185.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
verde |
![]()
|
OK ,Sandman, bun exemplul.Oricum din It am informatia ca nu intreaba nimeni mai ales la inaltimea ei .In cartea masinii (n-o am langa mine )arata ca scaunul pentru varsta mai mare nu are centuri proprii si sistem de fixare propriu ci se fixeaza si scaunul si copilul in acelasi timp doar cu centura masinii.Deci ar rezulta doar o protectie suplimentara laterala.Dar legea e lege. Oricum voi cere info si la ambasada ro. din Austria.Inca o data multumesc si sa stii ca e foarte confortabil ptr noi de aici sa stim ca un coleg din afara ne ajuta oricand cu raspunsuri la problemele noastre.
|
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
sandman_ |
![]()
|
Cu cea mai mare placere. Nu sunt intotdeauna foarte precise, dar intotdeauna cu mare placere.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
nickvio |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 30 January 06 From: Timisoara ![]() |
Poate cineva sa-mi recomande o cazare decenta si nu foarte scumpa in apropiere de Linz (aproape de autostrada). Doresc sa calatoresc in Franta la Mulhouse si as dori sa raman peste noapte in apropiere de Linz, fiind aproximativ jumatatea drumului. Multumesc
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
|
|
Dan98 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 28 November 04 From: Constanta ![]() |
www.accorhotels.com , ia vezi pe aici ai IBIS Linz foarte bun acolo
|
--------------------
Mercedes-Benz
W211
2003
|
|
drumaru |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 174 Joined: 21 March 05 ![]() |
QUOTE(verde @ 24 May 2007, 09:39) Va multumesc ptr raspuns. Deja am o problema in cazul asta ptr ca fiemea are 1.65 si nu stiu cum o sa poata sta intr-un scaun de copii.Si daca mai pun la socoteala ca Symbolu are pavilionul cam jos.....,cred ca trebue sa risc fara scaun .Face 12 ani exact cand ma intorc din deplasare la vreo 4-5 zile. Copil de 12 ani in scaun special? Hai ca ma faceti sa rid... De pe la 4-5 ani in sus se foloseste numai inaltator (un fel de perna de pus sub fund) si copilul se prinde cu centura masinii, iar de la 12 ani poate merge pe locul din fata (poate de aici confuzia). |
-------------------- Captur 1,5 dci 90 CP
Kadjar 1,3 tce 140 CP |
|
sandman_ |
![]()
|
in A pana la 12 ani sau 1,40m e obligatoriu scaunul.
Politia se uita la varsta, insa doar daca e scund copilul. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE(sandman_ @ 23 May 2007, 21:49) QUOTE(sorin @ 24 May 2007, 06:38) Eu am fost cu fiica-mea prin toata Europa de vest din 2001 incepind si nimeni nu mi-a zis niciodata nimic de scaun de copil. Nici nu am stiut ca e obligatoriu... ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Welcome Money
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(MoneyTalks) Eu am fost cu fiica-mea prin toata Europa de vest din 2001 incepind si nimeni nu mi-a zis niciodata nimic de scaun de copil. Nici nu am stiut ca e obligatoriu... s-a mai discutat ![]() ![]() This post has been edited by vv: 6 Jun 2007, 08:46 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
sandman_ |
![]()
|
@MoneyTalks
Nici tu n-ai citit legea cand ai schimbat permisul? ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
MoneyTalks |
![]()
|
Ce permis? Ca al meu e... romanesc
![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
|
Giu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 10 March 04 From: Suceava ![]() |
QUOTE(Dan98 @ 27 May 2007, 03:30) Incercati sa evitati hotelurile accor, mai ales Ibis care sunt mult prea scumpe pt. ceea ce ofera. Camera este cam 80EUR (indiferent daca stau unul sau doi in camera), MD este separat, cred ca in jur de 8EUR de persoana. Am stat in Bratislva, In Bucuresti si am ramas deziluzionat. Nu mai zic ca trebuie sa le platesti inainte. M-au sunat in ziua cazarii si le-am zis ca ajung seara si au zis ca daca vreau sa-mi tina camera pana seara trebuie sa platesc cu card-ul. Nici curatenia nu este la nivelul celor 80EUR. Tarifele difera in weekend. La Ibis Nord in Bucuresti, geamurile nu se pot deschide!? Sunt hoteluri de jecmaneala, pretul este anormal de mare. Cel mai misto e cu Internetul, zice ca e gratis dar cablul de conexiune il iei de la Receptie pt. 7EUR etc. |
-------------------- |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
@verde:
Eu am adoptat mereu "politica de bun simt", necunoscand exact prevederile legale in legatura cu scaunul, adica daca copilul este suficient de dezvoltat sa stea fara scaun special, respectiv centura i se "aseaza" peste piept, nu peste gat sau fata, a stat fara scaun. N-am avut niciodata probleme, chiar daca s-au uitat politistii atent, sa zicem, la copil. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
almanah |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 26 June 06 ![]() |
Pe data de 15.8 plec in Austria cu masina din dotare pentru un scurt concediu de 7-8 zile. Ma opresc in Viena 2 nopti unde am cazarea asigurata. "Problema" mea incepe de abia cand plec din Viena. Vreau sa ma indrept catre Salzburg pentru vizitarea orasului si a imprejurimilor ( dar nu mai departe de 150km de Salzburg ). Intrebarea este daca sa ma cazez 3 nopti in Salzburg sau la cativa km departare si de aici sa fac 2 excursii cu masina, sau sa dorm doar o noapte in Salzburg si apoi sa plec in zona si unde ma prinde seara acolo sa innoptez. Gasesc cazare usor prin localitatile din zona Salzburg? Avand in vedere ca si bugetul este cam restrans si nu as vrea sa dau mai mult de 50 Euro/noapte pentru cazare. Si o ultima intrebare: imi ajung vreo 60 Euro pe zi pentru vizitarea obiectivelor turistice din aceasta zona? Astept pareri avizate intrucat am citit pe forum ca sunt cativa buni cunoscatori ai zonei.
Multumesc anticipat. P.S. Primesc si sugestii de trasee si pensiuni. This post has been edited by almanah: 9 Jun 2007, 23:49 |
--------------------
dacia
logan
1.5 dci
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
Zona de la sud de Salzburg (incluzind Zell am See, Grossglockner, rezervoarele etc) este SUPERBA. Poti spune ca nu ai vazut Austria daca nu vizitezi acea zona.
Eu stau undeva pe linga Linz si de aici am timp intr-o zi sa vizitez fiecare punct turistic intr-o zi (plec dimineata pe la 8 si ma intorc cam la miezu noptii, sint cam 700-800 km dus-intors). De unde stau eu pina la Salzburg sint cam 350 km dus-intors. Concluziile legate de timp le tragi singur. De la Salzburg pina la Grossglockner pe Grossglocknerhochalpenstrasse sint mai mult de 150 km un drum. Dar MERITA!!! Am facut niste poze SUPERBE pe traseu. Vezi ca se plateste taxa pentru Grossglocknerhochalpenstrasse si costa cam 26 euro. Daca vrei sa vizitezi tot, nu iti ajung 3 zile. Rezervoarele sint superbe, Weiss See merita vazut etc. Pentru cazare+masa pentru 2 persoane ajung 100 euro/zi, dar FARA combustibil si FARA alte taxe. Pensiuni sint girla in toate aceste statiuni de la poalele obiectivelor (o astfel de localitate are cam 90% din locuitori... turisti) si nu cred ca ai nevoie sa retii ceva anticipat Vezi ca Grossglocknerhochalpenstrasse e un traseu FOARTE FOARTE dificil, Transfagarasan e parfum comparativ cu asta. Dar merita din plin. Eu l-am facut de 3 ori pina acum. Mare grija sa fie o zi fara nic iun nor, deoarece acolo sus nu vei vedea mare lucru. E zapada tot timpul anului (e parca si cel mai mare ghetar din Austria acolo) si pe versantul celalalt se schiaza tot timpul anului. |
--------------------
Lexus
ES300H
|
LucVer |
![]()
|
![]() Membru foarte autentic! ;-) Group: Members Posts: 240 Joined: 9 October 03 From: Brasov ![]() |
Plec pe 15.06 (adica peste 3 zile
![]() Cei care cunoasteti zona mai bine, ce considerati ca nu ar trebui ratat in aceasta zona? La intoarcere o sa va povestesc cum a fost. Multumesc. This post has been edited by LucVer: 12 Jun 2007, 06:08 |
--------------------
Renault
Fluence Expression Plus 1.6 16v
2011
- BV xx XXX ex-Logan Laureate 1.4
Fortza fie cu tine! - Star Wars |
|
almanah |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 26 June 06 ![]() |
Multumesc Money pentru raspuns. Cred ca pana la urma o sa ma duc la ce cazare voi gasi acolo. Cred ca ma voi descurca si cu bugetul alocat (care e cam subtire
![]() |
--------------------
dacia
logan
1.5 dci
|
|
BOGDAN DSN |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 18 October 04 From: Bucuresti ![]() |
@LucVer
De vazut mina de la Hallein(Bad Durnberg),Hallstatt(satul si lacul),de urcat cu trenul cu aburi pe vf.Schafberg(la Wolfgang See),Gosausee,Toplitzsee,etc,etc.Prin pagina 4 am scris eu cate ceva despre obiectivele din zona(cu ceva linkuri). uite si aici http://www.top7.at/en.htm Cred ca e mai bine sa lasi Munchen(eventual si Linz) si sa vezi cat mai mult in zona,pentru ca nu o sa-ti ajunga timpul. concediu placut |
--------------------
Toyota
Aygo
2006 - masina de servici
- fost posesor de DSN
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
QUOTE(LucVer @ 12 Jun 2007, 05:07) Linz nu e oras turistic, nu prea ai ce vedea (eventual pe mine... ![]() Daca cele 7 zile le petreci in Austria in regiunea de la sun de Salzburg, nu stiu daca ai timp sa vizitezi tot ce e de vizitat. Pe lacurile mari din Austria te poti plimba si cu vaporul. E pacat sa ratezi asta. Timpul alocat e mult prea scurt. Da nu-i bai, o sa ai motiv sa vii si la anu... ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 15:50 |