Bulgaria - Grecia
![]() ![]() ![]() |
Bulgaria - Grecia
Turkish |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 339 Joined: 11 November 05 ![]() |
|
||
--------------------
Honda
Accord
2.4, 2007
|
|||
nicknein |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 7 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Pentru cine pleaca vara asta in Grecia si trece prin Bulgaria cu masina... Cind luati vignieta pentru taxa de drum, luati-o pe 1 luna (10 E) si evitati astfel la intoarcere eventualele comentarii si tratative cu vamesul. Trebuie sa va dea o vignieta si chitanta. Este foarte important ca vignieta sa fie aplicata pe parbriz (in coltul dreapta sus) si sa pastrati cu atentie chitanta (pentru a o arata la nevoie la intoarcere. Am auzit citeva patanii cind daca nu au avut chitanta respectiva desi aveau vignieta, a trebuit sa plateasca iar taxa de drum. Or fi povesti, n-or fi, e bine de stiut...
Toate bune! |
-------------------- FORD Focus 1.6 16V '07
BMW F650 GS '04 |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.318 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Salut,
Am fost in vara trecuta Cluj-Paralia (drum dus intors + umblat mult acolo 3500 km) Pot sa zic ca nu am dat spaga la vama nici la romani nici la bulgari, exceptia face un radar in Bulgaria (m-a agatat cu 120 pe limitare de 50) dar cu 10 euro s-a rezolvat. Soselele in Bulgaria am constatat cu surprindere ca sunt mai bune ca la noi (exceptie face centura Sofiei ) Mi-a placut in Bulagria ca europenele nu prea trec prin localitati ceea ce duce la o medie orara foarte buna, insa politia sta la panda rau de tot. In Grecia ce sa zic ....se vede ca este UE la absolut tot. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Vento |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 8 April 06 ![]() |
Bun topic pentru Grecia.
Multumesc ptr. sfaturi. Vreau sa dau o tura prin iunie la Platamonas - Nei Pori. E bine sa fii avizat cat de cat inainte de plecare, mai ales cand treci ptr. prima data prin Bulgaria. |
--------------------
Reno Megan Doi Sedan
Unu Sase
Saispe Valve Confort Privilege+Clima, bej, martie 04, 50.300km la 26 mai 06
|
|
nicknein |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 7 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca a fost cineva prin locuri frumoase in Halkidiki poate ne spune si noua. Sunt binevenite impresii despre locuri de cazare, peisaje si tarife. Eu am fost anul trecut in Neos Marmaras si a fost foarte frumos. Bineinteles ca am mers la recomandarea unui prieten care fusese acolo. Acum insa as vrea sa merg in alta locatie din Halkidiki... Ceva pareri?
|
-------------------- FORD Focus 1.6 16V '07
BMW F650 GS '04 |
|
k0b3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 14 August 05 From: Iași ![]() |
Am fost acum o saptamana pana in Bulgaria si m-am hotarat ca nu mai trec in viata mea prin vama Giurgiu:
Dus: 472.000 - taxa tranzit 208.000 - taxa pod 390.000 - taxa ecologizare Intors 390.000 - taxa ecologizare 64.000 - dezinfectie 472.000 - taxa tranzit La bulgari am lasat ca intotdeauna 2 EUR la dus (eco) si 6 la intors (pod). De acum, cu bacul pe la Silistra! |
--------------------
Renault
Megane 3 Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
|
|
RoVal1972 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 22 November 05 From: Bucuresti ![]() |
k0b3, ai pastrat chitantzele de la vama ?
Si eu am fost anul trecut in septembrie si am jurat si eu acelasi lucru. Vroiam sa fac plangere pe undeva, la guvern, sau vreun minister ceva. E pur si simplu japca pe fatza. "Amuzant" e ca tocmai cand ziceam ca am scapat la intoarcere, a urmat ultima taxa si am ramas fara lei si evident a trebuit sa schimb niste EURO la un curs "promotional", iar cand i-am facut vacii aleaia scandal ca sunt pusi pe japca si le fac reclamatie, mi-a luat cu vreo 20 de mii mai putzin, nu aveam marunt si mi-a spus...."poate ca asa nu ne reclamati... : S-o... Pe langa taxele platite, atat la noi, cat si in BG, am avut pe drum la dus vreo 12 radare. N-am luat niciunul. La intoarcere insa, dupa vreo 10 bucati, l-am furat tocmai pe unu' care avea si aparatu inchis... dar m-a vazut ca am franat de la 120 la 50... |
--------------------
Renault Megane
Sedane
2005 1.6. 16V ________________________________________________
Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V + Clima& Xenon+ full airbags. Noir nacre. Nov. 2005 ex. Renault Megane Classic 1.6 16V. 2001 ex. Dacia 1310 1.6l. 1999 |
|
cj666 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 358 Joined: 29 July 05 From: Cluj ![]() |
Daca a fost cineva prin locuri frumoase in Halkidiki poate ne spune si noua.
Am fost anul trecut in siviri. Alkioni apartments se cheama, 40e studioul si 45e apartamentul in full sezon. Plaja si apa super, cazarea super, mincarea super. Un alt loc superb, da nu stiu cum e cu cazarea pe acolo e Afitos. |
--------------------
Renault
Koleos
2009, Dinamique 175 cp VW Golf 7, 1.2 TSI
|
|
RoVal1972 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 22 November 05 From: Bucuresti ![]() |
In Halkidiki suite in masina si fa un tur pe coasta Sitoniei. O sa gasesti o gramada de plaje mici, private sau nu, unele excelente de stat linistit la baie sau plaja.
Pe drum te poti opri in diferitele orasele pe care le strabati si te opresti unde ti se pare mai cool. |
--------------------
Renault Megane
Sedane
Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V + Clima& Xenon+ full airbags. Noir nacre. Nov. 2005 ex. Renault Megane Classic 1.6 16V. 2001 ex. Dacia 1310 1.6l. 1999 |
|
k0b3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 14 August 05 From: Iași ![]() |
@RoVal1972
Chitantele le am, dar degeaba. Daca eu m-am enervat (ca de obicei, ca ma duc destul de des in Bulgaria la catzarat), oare cum reactioneaza strainii, care EVIDENT trebuie sa plateasca in RON toata porcaria asta... |
--------------------
Renault
Megane 3 Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
|
|
cipo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 15 October 04 From: Bucuresti ![]() |
anul trecut am fost in Albena insa m-am plimbat prin Varna, Nessebar (foarte fain) pana in Burgas.
inainte de a pleca am citit tot ce am gasit pe diferite forumuri despre ce sa faci si ce sa nu faci in Bulgaria. am iesit pe la Vama Veche unde am intalnit vamesi plictisiti care abia se miscau. cu toate astea n-am stat prea mult. in schimbul a 4E am primit initial doar o chitanta, iar la cererea mea am primit si vigneta pe care am lipit-o in parbriz. drumul pana in Albena nu a fost grozav, dar nici extrem de prost cum ma asteptam. multe localitati au variante ocolitoate, insa nestiind asta intram de fiecare data prin ele respectand cu strictete limitele de viteze de 50kmh de ma depaseau toate ladele obosite. am intalnit 2-3 echipaje de politie ascunse prin boscheti majoritatea cu "clienti" insa am fost semnalizat din timp de fiecare data (prima data chiar de o tipa ![]() drumurile pana in localitatile enumerate mai sus le-am parcurs in marea majoritate pe lumina. la intoarcerea din Burgas ne-a prins noaptea, intuneric bezna prin niste paduri de se cam ridica parul ![]() cum am circulat: initial respectand limitele de viteza si cu ochii in patru dupa masini de politie. ulterior: am dat in masina cat s-a putut, depasind tot ce intalneam. ce frumos fugea pe serpentine ![]() |
--------------------
Opel
Astra 1.7DTI
N'Joy 2003 Astra NJoy 2003 1,7DTI + Siemens Navigation System - NAVTEQ
|
|
Fiu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 14 January 06 From: . ![]() |
As dori de la cei care au mai fost in Grecia ceva informatii legate de cazare. Eu as prefera sa ma duc acolo sa-mi caut eu. Vreau sa ma duc la sfarsitul lui Iunie in Halkidiki si ma intereseaza cazare fara masa.
|
--------------------
Renault
Symbol Fidji
2006
- . "Un fleac, m-au ciuruit!"
|
|
FISICHELU |
![]()
|
![]() Boo Boo Dad Group: Members Posts: 595 Joined: 4 December 05 From: Onesti ![]() |
De obicei este inclus micul-dejun sub forma unui bufet suedez (deci bagi cat te tine ghiozdanul).
Daca vrei sa mergi cu papa de acasa, ai mai multe sanse in Paralia Katerini- aici sunt motele (pensiuni?) unde ai bucatarie in apartament, unde iti poti face tu de mancare. Insa, in ceea ce priveste frumusetea, Halkidiki e net superioara. Daca mergi cu masina proprie poti sa faci niste drumetii super. Salonic, Olynthos, Petralona, bratul Sythonia,etc. Plus ca, daca iti iei cazare si in Kalambaka pentru o noapte, vezi si Meteora. Acum, marea majoritate a firmelor de turism se "muleaza " dupa dorintele clientilor.Iti poti face cazarea cum vrei tu. Drum bun si distractie placuta! |
--------------------
Renault
Megane Sedan CfExp
1,5 dCi 2005 Mercedes C Classe 2.0 CDI full option 2003
|
|
jack |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 4 January 06 From: London ![]() |
Daca pleci pe cont propiu iti recomand sa te plimbi si sa vezi mai toata tara, merita!
Iar ca ruta pentru a vedea adevarata Grecie, nu cea pe care o vad toti cei care merg in traseele "consacrate" deja, iti recomand ca din Atena sa te urci intr-un vapor si sa pleci spre Paros, Naxos, Ios, Santorini....una din aceste insule. E intr-adevar mai scump, dar merita cu adevarat si clar nu se compara cu ce vezi in nord ( Paralia) sau cele 3 insule de langa Atena. In oricare din insule vei gasi cazare fara probleme, oricand! Multa bafta, daca ai nevoie de alte informatii, cu cea mai mare placere! |
--------------------
Vauxhall
Astra
2004 SRI
|
|
vali79m |
![]()
|
![]() No. 620 Group: Members Posts: 509 Joined: 5 April 05 From: Titan-Salajan ![]() |
De ce nu te duci la o agentie de turism si sa iei de la ei doar cazarea. Eu anul trecut asa am facut.
Nu ma intreba agentia ca nu o mai stiu. |
--------------------
Clio
Symbol
2005 dci-80 cp
|
|
FISICHELU |
![]()
|
![]() Boo Boo Dad Group: Members Posts: 595 Joined: 4 December 05 From: Onesti ![]() |
Iar daca ai timp mai mult, merita sa tragi o fuga in sud, in Peloponez, prin Korint, spre Cap Sunion. De pe Templul lui Poseidon se vede demential Marea Mediterana...God luck si cand te intorci sa ne destainui impresii!
PS In drum, opreste-te la Delphi si Epidavros. La fel, merita. La Epidavros, tin minte, am stat la un camping intr-o livada de portocali...Super tara, pacat ca nu-i la granita cu noi! 1-0 pentru bulgari la faza asta... |
--------------------
Renault
Megane Sedan CfExp
1,5 dCi 2005 Mercedes C Classe 2.0 CDI full option 2003
|
|
ktmbull |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 546 Joined: 6 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu te duce la nici o agentie de turism. Du-te pe cont propiu ca iesi de o mie de ori mai bine.
PS. Cauti pe www.hrs.de si gasesti cazare, uite mai jos un link de exemplu: http://www5.hrs.de/search.do%3Bjsessionid=...howSearchResult |
--------------------
Renault
Megane Sedan(2.1), 1.6 16v,
Confort Expression+Clima, 2005. +2 roti.
|
|
adyt |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 215 Joined: 29 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Si eu m-am gandit sa dau o tura prin Grecia. Ca si destinatie am ales initial Santorini, dar costa 150E dus, 100 intors sa car Focusul pana acolo, asa ca am renuntat si m-a reorientat catre Lefkada, tot o insula, dar in vest si mai aproape
Pt cazare...am dat search pe gugal si am gasit o gramada de site-uri. De acolo am si rezervat la un hotel. Interesant a fost ca avansul au zis ca e optional (daca vrem bine, daca nu iar e bine). |
-------------------- Clio II, 1.2 16V 2002, Expression
|
|
reno-emilliviu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 6 March 06 ![]() |
@Fiu
Ai aici de unde sa alegi un apartament / studio (camera) cu toate facilitatile + chicineta cu frigider, aer conditionat... etc ... http://www.gohalkidiki.com/home_en.asp QUOTE(Rainman @ Apr 10 2006, 03:05 PM) Daca a fost cineva prin locuri frumoase in Halkidiki poate ne spune si noua. Daca plecati cu masina inHalkidiki (bratul Kassandra) va propun un traseu (mai diferit fata de cel clasic) pentru a ajunge la Ouranapolis. Am plecat din N.Potidea la Polighiros apoi la Megali Panagia ajungand in final la Ouranapolis. Localitatiile din tinutul "muntos" au un farmec aparte, in plus nu sunt fardate in scop turistic... ps Am si cateva poze ...daca va interseaza... Attached thumbnail(s) halkidiki.jpg ( Size: 272.98k ) Number of downloads: 1636 |
--------------------
Renault
Megan
2002 Megane 1,6 16V 2001
|
|
RoVal1972 |
![]()
|
Aprob ideea lui Emil. Am facut si eu traseul acu' 5 ani. Iar anul trecut, tot cu masina toata Sythonia cu stopuri la fiecare plaja interesanta.
|
--------------------
Renault Megane
Sedane
|
Turkish |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 339 Joined: 11 November 05 ![]() |
Stiu ca s-a mai discutat punctual subiectul dar am nevoie sa ma ajutati fara sa ma trimiteti la search cu raspunsul la o intrebare.
E sigur sa circul noaptea prin Bulgaria sau nu? A trecut careva noaptea pe acolo in drum spre Grecia? Cum a mers? Multumesc, |
--------------------
Honda
Accord
2.4, 2007
|
|
vali79m |
![]()
|
![]() No. 620 Group: Members Posts: 509 Joined: 5 April 05 From: Titan-Salajan ![]() |
Eu unul am mers noaptea fara probleme.
PS: iti era si tie "lene" sa rasfoiesti putin calatorii, caci sigur gaseai raspunsuri mai complexe ca al meu. Citeste-le si vei afla raspunsul. ![]() |
--------------------
Clio
Symbol
2005 dci-80 cp
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Depinde ce intelegi prin "sigur". N-o sa te omoare nimeni, daca la asta te referi.
In schimb, ai sanse mai mari sa fii oprit de politie (adica sa fii nevoit sa dai spagi mai multe), sa prinzi mai multe radare din lipsa de semnalizare din partea celor de pe contrasens (pe limitari de viteza, in afara localitatilor nu-s probleme), mai greu cu orientarea (inclusiv sa vezi cand se termina limitarile de viteza care, uneori, nu le poti vedea decat pe contrasens, uitandu-te in oglinda). Eu n-am mai auzit de evenimentele anilor 2000-2002. In principiu poti merge noaptea. Dar daca ai de ales, alege ziua, evitand intervalul 23-04. Daca intri la 4 dimineata in Bulgaria e ok. Si cauta sa nu te opresti noaptea. Deloc. |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
reno-emilliviu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 6 March 06 ![]() |
Si eu recomand intrarea in Bg. pe la orele 4 - 4+1/2. Astfel primii 300 km. ii faci max. in 3 ore. Si poltistii lor dorm la aceste ore matinale. Drumul este bun, fara gropi, putine sate, centura Plevna plus ceva autostrada pana in Sofia. Apoi urmatorii 200 km, oricum sunt mai lenti. Soseaua trece prin mai multe localitati iar radarele sunt "cata frunza si iarba"
![]() Recomand: Mergi cat poti de tare, dar... cu hartii de 5-10 EURO in buzunar. Daca te vad cu nr. de RO ai toate sansele sa "cotizezi" indiferent de viteza... |
--------------------
Renault
Megan
2002 Megane 1,6 16V 2001
|
|
senior |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 26 April 06 ![]() |
Subscriu la ceea ce a scris emiliviu. Eu am facut de Pasti acest drum, am mers destul de tare(120-150km/h) si nu am platit nici o amenda nici la dus, nici la intors.
Sfat: Nu depasi coloane si in locuri unde depasirea este interzisa. S-ar putea sa ai surpriza sa fie vreun echpaj. Am vazut situatia asta de vreo trei ori. In majoritatea cazurilor stau destul de "la vedere", dar atentie la curbe. Intr-adevar pana pe la 8-8,30 dimineata n-am vazut nici un politist. |
--------------------
Renault
Clio 3
1,4/16V Renault Clio III, 1,4 16V, 98CP, confort dynamique, 2006, bleu-gris
|
|
vbocan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 29 May 05 From: Timisoara ![]() |
Sa inteleg ca trecerea in Bulgaria pe la Vama Veche este "mai ieftina" decat pe la Giurgiu/Ruse? Am citit mai multe posturi care m-au cam speriat de taxele de ecologizare aplicate de romani si de bulgari. Daca e mai ieftin pe la Vama Veche, in august pe acolo ma duc.
|
--------------------
Renault
Megane 4 Estate
2017 / Intens / 1.5 dCi 110 CP EDC
|
|
CristianM |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 12 May 06 From: Bucuresti ![]() |
[quote=kinder,23 May 2006, 11:23]
Sigur iti trebuie scaunel, mai ales ca Grecia este membra UE si se aplica legislatia europeana " pana la 12 ani sau 1.5 m trebuie copii trebuie instalati in dispozitive de siguranta" . Nu am inteles 3,7 ani sau 3 si 7 ani. Pt. cel de 3 trebuie neaparat scaunel, daca este si unul de 7 merge si un inaltator care ii permite sa poarte centura cu care este echipata masina. Despre plecare iti dau un PM. This post has been edited by CristianM: 24 May 2006, 09:17 |
--------------------
Opel
Astra G Caravan
- B 30 TWO
|
|
michaelro2001 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 24 May 06 ![]() |
@ioanac
si eu plec in halkidiki pe data de zece iunie cu 2 masini prin giurgiu |
--------------------
vw
passat
- br03dsf
|
|
michaelro2001 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 24 May 06 ![]() |
@a389sfp
si eu tot pe 10 vreau sa plec in halkidiki dimineata pe la 4-5- sa fiu la 6 la granita la bulgari? interesati de un parcurs in comun? am si gps cu harta bulgariei si greciei michaelro2001@yahoo.com ![]() |
--------------------
vw
passat
- br03dsf
|
|
B74RCE |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 12 May 06 ![]() |
Salut,
Este adevarat ca in Grecia nu te lasa sa intri cu Dacia Berlina pentru ca are 3 prezoane ? A a vazut cineva dacii berline in Grecia ? |
--------------------
Dacia
Berlina 1310 CI
2002
- b74rce
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Aici pentru plecari spre Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Plecari-spre-Grecia-2008-t112394.html
Aici pentru intoarceri din Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Intoarceri-din-Grecia-t81731.html Cititi si cautati cu atentie pe forum si in topic, exista deja scrise info. despre taxe de drum. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 13:21 |