Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

195 Pages « < 148 149 150 151 152 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Bulgaria - Grecia

VladSoare
post 6 Sep 2016, 10:05
Post #4471

Membru autentic

Group: Members
From: Voluntari, pe stînga

În Olanda este cîteodată chiar mai rău. În Apeldoorn, unde am avut treabă de mai multe ori, nu există ghișeu de bilete, iar automatul nu primește bancnote, ci numai monede. De carduri bancare nici nu poate fi vorba, alea sînt inutilizabile în tot orașul, nu vrea nimeni să aibă de-a face cu ele. Trebuia să mă asigur că am mereu la mine 20 de euri în monede.
Uneori mă mai rugam de fata care vindea sendvișuri la tonetă să-mi schimbe o bancnotă în monede. Noroc că era ea amabilă.
Și vorbim de un oraș destul de măricel, nu de un sat uitat de Dumnezeu prin creierii munților.
Mie unuia mi se pare o nesimțire ca procesul de cumpărare a unui bilet dintr-o gară destul de importantă să depindă de bunăvoința și amabilitatea unei vînzătoare de la toneta de sendvișuri. Eu nu i-aș lua pe olandezi drept model.

Revenind la abțibildul bulgarilor, mă gîndesc dacă nu s-ar putea lipi întîi pe o bucată de plastic transparent (de exemplu, decupată în prealabil dintr-o folie A4 de papetărie), astfel încît lipiciul ei să nu mai vină în contact cu parbrizul, apoi prinsă de parbriz doar în colțuri, cu cîte o bucățică de bandă adezivă care nu lasă reziduuri. Sînt unele care zic că nu lasă urme la dezlipire; cred că am și eu ceva de genul ăsta pe-acasă... nedumerire.gif

This post has been edited by VladSoare: 6 Sep 2016, 10:12

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tatabobu
post 6 Sep 2016, 10:25
Post #4472

membru

From: Bucuresti

La olandezi ai incercat sa-ti iei biletul online?

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
VladSoare
post 6 Sep 2016, 10:38
Post #4473

Membru autentic

Recunosc că nu mi-a trecut prin cap. blush.gif

--------------------
+
gibonu
post 6 Sep 2016, 11:26
Post #4474

Membru autentic

@ursul_bipolar
Multumesc pentru completare.

@VladSoare
Nu i-am luat pe olandezi drept model.
A fost doar un exemplu ca poti fi ars la bani si prin alte tari din vestul Europei, nu doar in Bulgaria.
Asta in contextul maniei romanilor ca bulgarii doar vor sa te arda cum te prind pe acolo (vigneta, radar, politisti spagari, etc)

Mai este si falsul sentiment de superioritate al romanilor fata de vecinii lor balcanici (bulgari, greci, sarbi, etc) insa asta e alta discutie.

Revenind la vigneta, atat timp cat scrie pe ea ca este valabila doar lipita in parbriz, eu unul nu m-as risca cu pus pe cheder sau pe folie de plastic.

Pe de o parte respectarea regulilor este o notiune de baza a civilizatiei iar pe de alta parte, sunt mai putine motive de oprit, control, discutii, etc.

Cu scuzele de rigoare, problema dezlipirii vigentei de pe parbriz mi se pare una cel putin hilara.

This post has been edited by gibonu: 6 Sep 2016, 11:28

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
vallixx
post 6 Sep 2016, 13:22
Post #4475

Membru nesuferit

QUOTE(gibonu @ 6 Sep 2016, 09:03)
Asadar, 8 Euro x 1.95 Leva = 15,60 Leva iar pe vigneta bulgarul iti ia doar 15,00 Leva.
*

Eu as vedea-o altfel.

Pretul vignetei cred ca se stabileste in moneda locala, adica leva, adica practic 15 leva, dupa care se calculeaza in euro. Si ca sa nu-ti zica 7.5 euro ( ma rog 7.69), i-au zis 8.

Asta doar pentru ca suma de 15 leva nu se imparte exact la 2 (pt ca in mare cursul e 1 euro = 2 leva)
Deci practic ei castiga juma de euro (sau ca sa fiu temeinic in calcule 0.31 euro) ori de cate ori cineva plateste vigneta in euro.

Mi-e greu sa cred ca ei au stabilit pretul in euro, au decis sa fie 8 euro ceea ce ar insemna 16 leva (15.60)....dar iti iau tie 15 adica mai putin decat face.....

QUOTE(gibonu @ 6 Sep 2016, 11:26)
Revenind la vigneta, atat timp cat scrie pe ea ca este valabila doar lipita in parbriz, eu unul nu m-as risca cu pus pe cheder sau pe folie de plastic.
*

Eu m-am riscat, fix dn motivul dezlipirii greoaie.
Am avut-o si lipita pe plastic si plasticul doar in colturi, am avut-o si in buzunaras din ala transparent , am avut-o si sub cheder. Nicio problema, inclusiv la control.

Repet, nu sfatuiesc pe nimeni sa faca la fel, insa eu mi-am asumat si nu am avut probleme. Daca e la loc vizibil nu se leaga nimeni de tine.

This post has been edited by vallixx: 6 Sep 2016, 13:28

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
VladSoare
post 6 Sep 2016, 13:35
Post #4476

Membru autentic

QUOTE(gibonu @ 6 Sep 2016, 12:26)
Asta in contextul maniei romanilor ca bulgarii doar vor sa te arda cum te prind pe acolo (vigneta, radar, politisti spagari, etc)
*

Mania asta nu a apărut din senin, fără nici un motiv. A fost foarte întemeiată timp de mulți ani.
Acuma, că de cîțiva ani încoace și-o mai fi schimbat lupul năravul, asta n-am de unde să știu. Merg pe mîna voastră. Dacă ziceți voi, așa o fi, vă cred.

QUOTE(gibonu @ 6 Sep 2016, 12:26)
*

Păi și cu folia de plastic tot pe parbriz ar fi lipită, iar folia ar fi invizibilă din afară.

--------------------
+
vallixx
post 6 Sep 2016, 13:58
Post #4477

Membru nesuferit

QUOTE(VladSoare @ 6 Sep 2016, 13:35)
Mania asta nu a apărut din senin, fără nici un motiv. A fost foarte întemeiată timp de mulți ani.
*

Absolut! Nu zice nimeni ca a fost fum fara foc. Doar ca de niste ani buni....si destui, focul s-a mai stins.

--------------------
+
gibonu
post 6 Sep 2016, 14:44
Post #4478

Membru autentic

"Mi-e greu sa cred ca ei au stabilit pretul in euro, au decis sa fie 8 euro ceea ce ar insemna 16 leva (15.60)....dar iti iau tie 15 adica mai putin decat face....."

Habar n-am cum au stabilit bulgarii pretul vignetei.
Ce pot sa iti spun sigur este ca pe 30.04.2016 am dat 15 Leva pe o vigneta valabila 7 zile, la chioscul din giratoiul de la Ruse.

Daca s-o fi schimbat situatia dupa data de 30.04.2016 nu stiu.
Ultima data am fost in BG pe 21.08.2016, bucata Silistra - Ruse, insa am fost cu motocicleta, asa ca n-am avut treaba cu vigneta si taxa de pod.

"Mania asta nu a apărut din senin, fără nici un motiv. A fost foarte întemeiată timp de mulți ani.
Acuma, că de cîțiva ani încoace și-o mai fi schimbat lupul năravul, asta n-am de unde să știu. Merg pe mîna voastră. Dacă ziceți voi, așa o fi, vă cred.
"

Am mers in BG macar odata pe an incepand cu anul 2007.
Din 2010, daca tot mi-am luat si motoreta, am tot fost prin BG, de multe ori.
Am traversat Bulgaria dinspre toti vecinii ei (Serbia, Macedonia, Grecia si Turcia) spre Ruse.
Am trecut prin majoritatea punctelor de frontiera (nu toate) ale Bulgariei cu vecinii sai.

Ultima data m-am oprit Politia in BG in octombrie 2010, eram cu motocileta in drum spre Turcia.
Si atunci politistul m-a oprit ca sa imi spuna ca are si el motocicleta, nu l-a interesat sa vada vreun act.

Toate astea nu le spun ca sa mai dau destept ci pentru a incerca sa-i linistesc pe colegii de forum care inca au impresia ca in Bulgaria se intampla tot felul de grozavii.

P.S. Vad ca nu mai functioneaza functia "Quote"

This post has been edited by gibonu: 6 Sep 2016, 14:47

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
vallixx
post 6 Sep 2016, 14:46
Post #4479

Membru nesuferit

up.gif

--------------------
+
luck33ro
post 6 Sep 2016, 15:02
Post #4480

Membru autentic

hmmm... capra vecinului nu-i la fel de raioasa ca a noastra? ohmy.gif

--------------------
+
Dan73
post 6 Sep 2016, 22:50
Post #4481

Membru autentic

QUOTE(gibonu @ 6 Sep 2016, 09:03)
@Dan73

Asadar am banuit bine ca vorbesti despre chioscul din punctul de frontiera si nu cel din giratoriu.

Cu acest chiosc au fost tot timpul probleme, tin minte ca prin anii 2007-2008 trebuia sa ai la tine bancnota de 5 Euro (parca nu primea si fise) pentru ca bulgarul spunea ca nu are sa iti dea rest, chiar si la o banconta de 10 Euro.
Adica astepta sa puna cineva botu' si sa ii lase 10 Euro in loc de 5.

Referitor la pretul vignetei in Euro si Leva, cursul de schimb Euro - Leva (comunicat de Banca Nationala a Bulgariei) este fix si batut in cuie, adica 1,95.
Alaturi de Euro, cursul mai este fix la fostele monede nationatale ale tarilor din zona Euro, de la marca germanta la latul leton.
Detalii: http://www.bnb.bg/Statistics/StExternalSec...Fixed/index.htm

Asadar, 8 Euro x 1.95 Leva = 15,60 Leva iar pe vigneta bulgarul iti ia doar 15,00 Leva.

Tot nu inteleg ce este asta de greu sa mergi pana la chioscul din giratoriu, sa schimbi Lei sau Euro in Leva si apoi sa iti cumperi vigneta.

Cat despre comision, mare sau mic, asta e, am vrut sa traim in capitalism unde nimic nu este gratis.
Ca un contra-exemplu: in Olanda, in 2005 (de atunci n-am mai fost pe acolo) daca iti cumparai biletul de tren de la casa de bilete, te costa 1 Euro in plus fata de pretul biletului.
Asa ca toata lumea isi cumpara bilet de tren de la automatele din gara (era multe).
*

Domnule, e vorba de principiu, nu ma rahatesc pe mine pentru 2 euro.
Nu suport sa fiu jecmanit. Daca e vorba de o taxa a statului, pai statul respectiv trebuie sa se asigure ca omul sa plateasca exact cat zice statul. Ce treaba are capitalismul cu chestia asta? E vorba de necinste, fie ca e vorba de ghiseul din punctul de trecere, fie ca e vorba de particularul din giratoriu. Ala isi trage bani in plus profitand de faptul ca in alte parti nu prea gasesti. Cand am trecut podul la Calafat- Vidin, aceeasi poveste. Abia la a 3-a incercare am gasit vigneta la o benzinarie, fiind nevoit sa intru in oras, eu neavand treaba in Vidin. Am pierdut o gramada de timp..si asa eram in intarziere mare.
Eu am tot avut leva din deplasari in Bulgaria in interes de serviciu. Nu am mai fost de vreo 3 ani si nici pe Coposu la casa aia de schimb nu am avut timp sa ajung. Asta e, sa fie invatatura de minte.
LE: o sa fiu atent la ce curs schimba aia in giratoriu leul pe leva rolleyes.gif
Despre grozavii...ce sa zic. Imi aduc aminte cum m-au trezit in tren controlorii bulgari cu pumni si picioare in usa vagonului, sa faca control, furiosi ca nu au putut sa o faca pe insotitoarea de vagon ..adica sa ii ciordeasca din bilete ca apoi sa isi incaseze spaga de la calatorul prins fara bilet. Femeia ne-a sfatuit sa ne inchidem pe interior si sa nu deschidem decat in prezenta ei ca au fost destule cazuri de jaf. Dar asta era prin 2006...s-.au mai schimbat lucrurile.
Eu am prieteni bulgari la care am chefuit, la care am dormit in casa lor sau a parintilor lor. Am mers mult cu ei prin Bulgaria. Imi povesteau de ex ce metoda aplica niste cetateni sa jefuiasca: arunca cu apa pe asfalt cand e ger..prin curbe. Soferul pierde controlul, masina in sant. Pana vine politia...
Poti sa il intrebi pe Andu, membru pe forum la reno, cum a dat in drum spre Lefkada, noaptea, de un baraj facut de niste cetateteni (sa ii numim asa, nu raketi, ca e un termen urat sleep.gif ).
Cand am fost spre Zakinthos am numarat pe ruta spre Kulata 25 de echipaje..care prin boscheti, care pe dupa panouri publicitare. Stau la ciupeala, nu la preventie, ca si ai nostri. Am mers de cateva ori spre Sofia si toamna...nu prea i-am vazut la produs icon_mrgreen.gif
Nu am luat niciodata amenda in Bulgaria pentru ca merg strict in limitele legii. Dar e o adevarata provocare pentru nervi sa tranzitezi Bulgaria pe drumurile alea cu atatea limitari absurde. Am mai asistat eu si la alte chestii..legate de politetea politistilor lor de frontiera, dar, in alt episod...chiar daca e nor afara, ma duc sa vizitez oarece. blush.gif

This post has been edited by Dan73: 7 Sep 2016, 09:48

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
gibonu
post 7 Sep 2016, 11:00
Post #4482

Membru autentic

QUOTE(Dan73 @ 7 Sep 2016, 00:50)
Ce treaba are capitalismul cu chestia asta? E vorba de necinste, fie ca e vorba de ghiseul din punctul de trecere, fie ca e vorba de particularul din giratoriu.

Ma refeream la intitiativa privta, inclusiv cea de a vinde vignete.

Ala isi trage bani in plus profitand de faptul ca in alte parti nu prea gasesti.

Am dat detalii, am pus si harta cu chisocul din giratoriu, la cateva sute de metri fata de chisocul din vama.
Am spus ca are si casa de schimb, unde se pot cumpara Leva contra Leu sau Euro.
Odata chiar am schimbat acolo 20 USD.

Asadar, ai de unde sa iti iei vigneta, in afara chioscului din vama.
Plus ca, conform legislatiei bulgaresti (am pus un link pe aici mai demult) in intravilanul localitatilor si pe centurile acestora nu este nevoie de vigneta.
Ca fapt divers, mergand spre Sofia, indicatorul cu "Vigneta" apare dupa Metro din Ruse.

Cand am trecut podul la Calafat- Vidin, aceeasi poveste. Abia la a 3-a incercare am gasit vigneta la o benzinarie, fiind nevoit sa intru in oras, eu neavand treaba in Vidin. Am pierdut o gramada de timp..si asa eram in intarziere mare.

Presupun ca ai fost pe podul de la Calafat inainte de 02.06.2015.
Pe 02.06.2015 am facut poza de mai jos, cu un ghiseu al Postei Bulgarea amplasat in RO, imediat dupa barierele Politiei de Frontiera, de unde se poate cumpara vigneta.

15.jpg ( Size: 196.34k ) Number of downloads: 250

Existenta si posibilitatea achizitionarii vignetei de la chioscul din poza de mai sus a fost confirmata de un coleg de forum, pe 09.08.2016
Mai multe detalii:
https://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...4822&hl=calafat

nici pe Coposu la casa aia de schimb nu am avut timp sa ajung.

Stiu (n-am mai cumparat de ceva timp) ca la casele de schimb din zona Pietei Romane se gasesc Leva.
Si la saormariile Dristor Kebab. Fara niciun fel de gluma, exista casa de schimb in saormarie.

LE: o sa fiu atent la ce curs schimba aia in giratoriu leul pe leva

Chiar ar fi foarte utila informatia.
Eu tin minte ca diferenta era undeva pe la 0,15 bani intre Ruse si Bucuresti.
In august 2016 cand am cumparat ultima data Leva de la Silistra, cursul tin minte ca era destul de aproape de cel comunicat de BNR (chiar m-am uitat la BNR cu 2 zile inainte sa plec).

Referitor la grozavii, cu trenul n-am mers decat foarte putin prin BG, insa n-am avut nicio problema.
Cateva vorbe: https://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=289008&hl=

In rest, povestile cu apa inghetata pe sosea, cu racketii si cu politistii spagari sunt vechi, le stie toata lumea, insa astea sunt cam de domeniul trecutului.
Desi ma repet, din 2010 incoace de cand merg mai des prin BG, n-am avut nicio problema.
E drept ca iarna am mers foarte putin prin BG.

L.E. La grozavii, as adauga poza de pe facebook, care apre periodic si aici pe forum, cea cu anvelopa cu 5 cuie in ea si mesajul alarmist "mergeti in Grecia prin Serbia si Macedonia, ocoliti Bulgaria ca uite ce se intampla".

This post has been edited by gibonu: 7 Sep 2016, 11:07

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
Dan73
post 7 Sep 2016, 12:38
Post #4483

Membru autentic

@gibonu..eu doar am spus că nu am reușit să cumpăr vigneta din "vama". Întotdeauna am luat din giratoriu, de unde zici si tu. Numai că am avut leva, precum am zis. Acum am luat prima oară cu euroi si rămân la părerea că e vorba de necinste. Aici nu e vorba de a vinde papuci ci de o taxă a statului (oricum mare) la care e firesc să nu fii jecmanit. Ala își ia oricum comision.
Poveștile pe care le-am insirat sunt din sursa directă, respectiv prietenii mei bulgari, Andu si subsemnatul. Cred că Andu a fost în Lefkada cu un an înaintea mea, deci in 2011, eu in Zakinthos am fost în 2009 iar aia cu apa aruncata pe drum am auzit-o când am fost in zona Kozlodui Oryahovo, prin 2012 . Deci nu -s chiar vechi
La Vidin am trecut prin 2013...cred.

This post has been edited by Dan73: 7 Sep 2016, 13:03

--------------------
+
gibonu
post 7 Sep 2016, 15:19
Post #4484

Membru autentic

Ala isi trage bani in plus profitand de faptul ca in alte parti nu prea gasesti.

QUOTE(Dan73 @ 7 Sep 2016, 14:38)
@gibonu..eu doar am spus că nu am reușit să cumpăr vigneta din "vama". Întotdeauna am luat din giratoriu, de unde zici si tu.

Din ce ai spus initial, rezulta ca n-ai de unde sa iti iei vigneta si ca chioscul din vama este singura solutie.
Oricum, e bine ca pana la urma s-a clarificat problema.

Bulgarul din vama cred ca profita si el de fobia unora dintre romani referitor la Bulgaria, motiv pentru care isi permite sa creasca preturile.
Si eu as fi facut la fel, pe ideea daca este cerere de ce n-ar fi si oferta.

Spun asta pentru ca ii stiu pe unii care inca sunt speriati maxim de Bulgaria, iar sperietura este din ce au auzit de la altii si citit pe facebook nu din experientele lor proprii.
De verificat informatiile auzite nici nu se pune problema.
Iar tema vignetei este una de baza, pe ideea deja veche ca n-ai de unde sa iti iei vigneta si ca in giratoriul de la Ruse te pandeste politia sa iti dea amenda.

Referitor la "grozavii" ca sa fie totul clar, n-am spus ca acele lucruri nu s-au intamplat.
Am spus doar ca personal n-am avut niciodata vreo problema in BG, tara pe care o vizitez / tranzitez relativ des.

This post has been edited by gibonu: 7 Sep 2016, 15:21

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
cj98czh
post 7 Sep 2016, 15:23
Post #4485

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Vigneta se poate lua de la aproape orice benzinarie ... platind cu cardul ... eu nu stau niciodata la vama pentru vigneta.

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
vallixx
post 7 Sep 2016, 15:31
Post #4486

Membru nesuferit

QUOTE(vallixx @ 6 Sep 2016, 08:30)
N-au mai tot timpul la benzinarii.
Am patit-o eu recent, 4 una dupa alta.
Am intors sa revin in rond la ghereta si abia am gasit la a 5-a , pe sensul invers, catre vama.

Dar uite cum s-au dus 20-25 min.
Plus ca ....eu n-am avut stres ca stiu cum e treaba, dar unul care e la primele iesiri si e speriat ca-l pandeste Garcea merge cu morcovul infipt....
*

--------------------
+
Dan73
post 7 Sep 2016, 21:18
Post #4487

Membru autentic

QUOTE(gibonu @ 7 Sep 2016, 15:19)
Din ce ai spus initial, rezulta ca n-ai de unde sa iti iei vigneta si ca chioscul din vama este singura solutie.
Oricum, e bine ca pana la urma s-a clarificat problema.

Bulgarul din vama cred ca profita si el de fobia unora dintre romani referitor la Bulgaria, motiv pentru care isi permite sa creasca preturile.
Si eu as fi facut la fel, pe ideea daca este cerere de ce n-ar fi si oferta.

Spun asta pentru ca ii stiu pe unii care inca sunt speriati maxim de Bulgaria, iar sperietura este din ce au auzit de la altii si citit pe facebook nu din experientele lor proprii.
De verificat informatiile auzite nici nu se pune problema.
Iar tema vignetei este una de baza, pe ideea deja veche ca n-ai de unde sa iti iei vigneta si ca in giratoriul de la Ruse te pandeste politia sa iti dea amenda.

Referitor la "grozavii" ca sa fie totul clar, n-am spus ca acele lucruri nu s-au intamplat.
Am spus doar ca personal n-am avut niciodata vreo problema in BG, tara pe care o vizitez / tranzitez relativ des.
*

Nu, dimpotriva, eu am spus aicica niciodata nu am putut lua din vama. In rest am zis si eu ca mai gasesti la Shell de ex. dar trebuie sa ai leva sau poti lua cu cardul, de asemenea ca nu te amendeaza nimeni in oras.
Deci suntem de acord: bulgarul ala profita..isi trage si el un euro profitand de nesiguranta romanilor care nu stiu daca gasesc in benzinarie (foarte mult daca socotim cat vinde).
Totusi, cate benzinarii sa fie pe bulevardul Bulgaria de la punctul de frontiera pana la iesirea din Ruse? Ca mie nu mi s-au parut prea multe.

--------------------
+
luck33ro
post 7 Sep 2016, 21:35
Post #4488

Membru autentic

Vreo 4 pe sensu de ducere si inca pe atat pe sens invers ... happy.gif

This post has been edited by luck33ro: 7 Sep 2016, 21:36

--------------------
+
Dan73
post 8 Sep 2016, 07:42
Post #4489

Membru autentic

Aha...deci fix alea 4 la care vallixx a gasit vigneta smile.gif

--------------------
+
luck33ro
post 8 Sep 2016, 07:56
Post #4490

Membru autentic

Pai daca dati navala ca hunii si radeti tot ce misca asta se intampla... laugh.gif
Alea 4 sunt in drum spre Sofia, dar mai sunt inca pe atat in (oras) drumul spre Varna wink.gif

This post has been edited by luck33ro: 8 Sep 2016, 07:57

--------------------
+
Dan73
post 8 Sep 2016, 08:19
Post #4491

Membru autentic

Adică, vazand aceasta, trebuia să renunț la grîțki si sa o iau spre Varna. smile.gif De retinut. Cred ca asta incearca si priateli bulgari sa ne sugereze. Precis benzinariile spre Varna sunt full de vignete.
Treaba e ca omul se grabeste, nu are timp de pierdut. Cand am ajuns la Makaza era deja coada de 2.8 km conf gps. Buna organizare si acolo. Am carmit-o spre Zlatograd, un orasel interesant.

--------------------
+
gibonu
post 8 Sep 2016, 10:08
Post #4492

Membru autentic

QUOTE(Dan73 @ 7 Sep 2016, 23:18)
Deci suntem de acord: bulgarul ala profita..isi trage si el un euro profitand de nesiguranta romanilor

Corect.
Profita de obsesia unora dintre romani ca bulgarii vor doar sa ii fure.
Ca obsesia asta vine de multe ori dintr-o atitudine de falsa superioritate a romanilor fata de vecinii lor balcanici (Bulgaria, Grecia, Serbia, etc) asta e alta problema.
Si ma repet, as face si eu la fel.
Ca traim in capitalism si piata, indiferent ca e vorba de papuci sau vignete, e bazata pe cerere si oferta.

QUOTE(Dan73 @ 8 Sep 2016, 10:19)
Adică, vazand aceasta, trebuia să renunț la grîțki si sa o iau spre Varna.

Din bd. Bulgaria, daca cobori de pe pod si mergi spre Varna, la 900 de metri (fata de pod) este un OMV, iar pana in OMV este o benzinarie ECO.
Ambale pe sensul de mers Ruse - Varna.
Astfel, chiar daca mergi spre Sofia, aceste doua benzinarii pot fi o alternativa (nu mai aduc in discutie chioscul din giratoiu, pe care vad ca multe lume, cu exceptia lui Dan73 il evita din motive pe care nu le inteleg).
Iar pentru un ocol de 2 km nu cred ca se face gaura-n cer.
Cei mai multi de pe aici sunt in concediu cand trec pe la Ruse, nu la vreo cursa contra cronometru.

QUOTE(Dan73 @ 8 Sep 2016, 10:19)
Cand am ajuns la Makaza era deja coada de 2.8 km conf gps. Buna organizare si acolo. Am carmit-o spre Zlatograd, un orasel interesant.

Propun s-o dam dracu' de vigneta, ca deja ma plictiseste discutia asta.
In masura in care se poate, te rog, poti sa ne spui cum a fost pe la Zlatograd?
Mai ales cum este bucata DN5 - Zlatograd.

Multumesc.

This post has been edited by gibonu: 8 Sep 2016, 10:10

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
VladSoare
post 8 Sep 2016, 10:19
Post #4493

Membru autentic

QUOTE(gibonu @ 8 Sep 2016, 11:08)
Corect.
Profita de obsesia unora dintre romani ca bulgarii vor doar sa ii fure.
*

Și profitînd astfel, nu fac altceva decît să confirme acea obsesie. sleep.gif

--------------------
+
gibonu
post 8 Sep 2016, 11:43
Post #4494

Membru autentic

@VladSoare

Deja m-am plicitisit de cate ori am spus ca vigneta se poate cumpara fara probleme de la chioscul din giratoriu, am pus si harta unde se afala acel chiosc, mai mult nu stiu ce-as mai putea face.

Eventual sa jur pe rosu ca de acolo am luat de foarte multe ori si ca niciodata n-am avut probleme.

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
VladSoare
post 8 Sep 2016, 12:33
Post #4495

Membru autentic

Da, bine, te cred, nu despre asta e vorba. 017.gif
Ideea era că pe de o parte zici că românii au o obsesie nejustificată cum că bulgarii îi fură, dar pe de altă parte admiți că uneori se întîmplă într-adevăr să-i fure și zici că e normal să se întîmple asta. Eu văd o contradicție aici. Dacă se întîmplă, înseamnă că acea obsesie nu mai este chiar atît de nejustificată. tongue.gif
Dar în fine, nu contează, am înțeles cum merge treaba. O să încerc să fac rost de niște leva și aia e. De mers, merg oricum, nu mai dau înapoi acum. 04.gif

N-o să ies prin Giurgiu, ci prin Negru Vodă. Pe-acolo cum e cu benzinăriile? E vreuna pe-aproape? Sau doar ghereta din vamă e singura opțiune? Am încercat să dau cu Google Street View, dar după zece minute de clicăit și avansat din cincizeci în cincizeci de metri, m-am plictisit.

This post has been edited by VladSoare: 8 Sep 2016, 13:46

--------------------
+
gibonu
post 8 Sep 2016, 13:47
Post #4496

Membru autentic

@VladSoare

In cazul furtului, asa cum spunea si @Dan73, este vorba de principiu si nu de suma in sine, ca nu sta nimeni 1-2 Euro.

Si da, mi se pare normal ca acel bulgar de la ghereta din vama sa ii arda pe romanii care pun botu' la orice vrajela si se informeaza strict de pe facebook.

In ziua de azi avem Internet, ne putem documenta si informa.
Altfel spus, asa cum acei romani pot sta toata ziua de facebook si pe cancan.ro tot la fel de bine se pot informa referitor la alte aspecte, cum ar fi vigneta bulgareasca.

Ar fi aflat ca respectiva vigneta nu este necesara in localitati si pe centurile acestora si ca se poate cumpara din mai multe locuri, inclusiv benzinarii (spunem ca acel chiosc din giratoriu este un secret daciaclub.ro).

Apoi, pornind de la acesta informatie, combinata doar cu niste logica elementara, ar fi rezultat ca intr-un oras ca Ruse (al 5-lea oras al Bulgariei) exista destul benzinarii de unde se poate cumpara vigneta.

Si asa s-ar fi rezolvat problema.
Insa, atunci cand romanii vin cu tot felul de complexe de superioritatea fata de bulgari la care se adauga lipsa unei documentari minime, normal ca ajungem la "N-ai frate de unde sa-ti iei vigneta in Bulgaria. Sa moara mama".
Coaja de samanta exista, n-am mai pus-o in cugetarea romanesca.

L.E. La Negru Voda iti iei vigneta de la granita.
Acolo nu se pune problema de centura a orasului, asa ca iti trebuie vigneta imediat cum ai intrat in BG.
Benzinarie nu stiu sa fie langa granita (pe partea bulgara) insa n-am mai fost de cativa ani pe acolo.

This post has been edited by gibonu: 8 Sep 2016, 13:50

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
Diac
post 8 Sep 2016, 22:51
Post #4497

Membru autentic

From: Bucuresti.

Obosit si stresat am dat 10 euro azi pe vigneta la Kulata. Veneam din Grecia. După ce am luat-o văd la 200m, benzinărie Shell unde vigneta era 15 leva. Dacă tot am făcut plinul acolo, as fi putut lua si vigneta. Asta este, neatenția se plătește cu 2 euro.

This post has been edited by Diac: 8 Sep 2016, 22:51

--------------------
Renault Megane sedane/Nissan X-trail 2005/2017 Influence/Tekna - HAN/AIZ/DIA
Alexandru.
+
vallixx
post 8 Sep 2016, 23:23
Post #4498

Membru nesuferit

Vlad, nu e nicio contradictie. In anii 90 si spre inceputul anilor 2000 in Bulgaria era haiducie.

Ti se cerea spaga la vama, erai oprit in mod nejustificat de politie care iti cerea spaga pe niste infractiuni inventate, erai poate atacat in drum , se puneau cuie pe sosea....etc

Ca era saracia, ca era innapoierea adusa de anii de comunism, ca era faptul ca prin BG o gramada de oameni aduceau marfa de contrabanda din Turcia.....nu mai conteaza acum, insa asta in mod clar a creat acea obsesie.

Acum BG este altceva, oamenii au inteles ca asa isi fac rau si au schimbat directia, investind in infrastructura, avansand in civilizatie si ca atare o gramada de straini lasa sute de mii de euro anual in BG.

De aia, sa mentii acea obsesie de atunci in zilele de astazi este exagerat.

Sa nu cadem insa in extrema in care sa vrem sa credem ca e o tara perfecta in care nu ti se mai cere un euro un plus la vigneta sau politistul nu te mai opreste nici daca faci boacane.
Insa de la a fi atacat pe drum la a ti se mai cere 1 euro in plus la vigneta eu zic ca s-a avansat maxim in timp destul de scurt.

Am patit-o si eu in 2006, si cu 1 euro la vigneta si cu spaga la vama si cu oprit de politie (2007) si cu drumuri rupte....etc, dar in ultimii 5-6 ani nimic din toate astea, dar asta nu inseamna ca nu se mai intampla deloc ci eu nu am mai patit-o.....si destui ca mine.

In definitiv hai sa nu pretindem de la ei ceea ce nu avem noi, acum o luna m-am intors prin Giurgiu si am constat ca daca as fi fost strain, nu as fi avut de unde lua vigneta de RO.
Gheretele unde scrie Vigneta erau inchise toate si oricum nu era niciun pret afisat.
Poate am prins eu o zi mai ciudata dar pana la paiul din ochii lor sa ne uitam si la parul din ochii nostri.

Pentru, BG, vigneta se ia la Negru Voda din vama.
Daca nu, de la benzinaria din prima localitate, Kardam.
Mai e si un Rompetrol prin zona din cate imi amintesc, iar in Dobrich daca vrei carburant e un Shell chiar la intrare.

P.S. Azi s-a intors un prieten din Albena.
Acum 7 zile cand a plecat catre BG a stat aproape o ora la pod la Agigea, a stat la coada la Vama veche si a stat si la o alta coada de 10+ persoane la vigneta. Deci varianta prin Negru Voda pare ca este ceva mai ok.

This post has been edited by vallixx: 8 Sep 2016, 23:40

--------------------
+
VladSoare
post 9 Sep 2016, 09:11
Post #4499

Membru autentic

Cum e la preț benzina lor față de a noastră? Să-mi fac plinul la noi înainte de a ieși, sau dimpotrivă, să merg cu ea goală și s-o umplu la ei? Sau e tot pe-acolo și nu contează?
Avînd în vedere că trei sferturi din prețul benzinei sînt taxe, iar bulgarii au reputație mai bună decît noi cînd vine vorba de taxe, m-aș aștepta să fie mai ieftină acolo. Așa e?

This post has been edited by VladSoare: 9 Sep 2016, 09:12

--------------------
+
luck33ro
post 9 Sep 2016, 09:20
Post #4500

Membru autentic

cam 50 de bani mai ieftina acolo

--------------------
+
DaciaClub - Reno Bot
post Reguli topic / Topic rules
Post #

Mesaj automat

Aici pentru plecari spre Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Plecari-spre-Grecia-2008-t112394.html

Aici pentru intoarceri din Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Intoarceri-din-Grecia-t81731.html

Cititi si cautati cu atentie pe forum si in topic, exista deja scrise info. despre taxe de drum.

--------------------
195 Pages « < 148 149 150 151 152 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

6 User(s) are reading this topic (6 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 02:20
Dacia