Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

195 Pages « < 144 145 146 147 148 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Bulgaria - Grecia

luck33ro
post 28 Jul 2016, 11:41
Post #4351

Membru autentic

Group: Members

Daca postezi imediat dupa mine nu mai e nevoie sa dai @luck...
deci tu lucrezi in sistem ca vad ca tot te dai cunoscator? sau ti-e rusine sa recunosti?

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sudsemnatu
post 28 Jul 2016, 11:45
Post #4352

Membru Huligan

From: Bucuresti

Prin scanare verifica daca nu esti dat in consemn la frontiera. Cozile astea sunt peste tot, inclusiv pe Otopeni, sunt date noi directive de mai sus in care sa se verifice fiecare cetatean in parte, pana acum se facea aleatoriu. Prin scanare se interogheaza o baza de date, care na, ca oricare alt sistem soft se mai si blocheaza, de aici si problemele si cozile interminalbile.

Sunt zeci de oameni care pierd avioane pe zi pe Otopeni, pentru ca pilotul nu mai vrea sa ii astepte. Binenteles ca pierd avionul aia care se prezinta cu o jumatate de ora inainte si ignora sfaturile companiilor sa se prezinte cu cel putin 2 ore inainte la aeroport.

Am trecut multe granite si prin f multe aeroporturi dar romanii au acest spirit in care stiu ei mai bine cum se fac lucrurile si idei despre cum altii sa isi desfasoare activitatea mai bine, scanere mobile si alte SF uri. O data la Varsovia era o coada de ziceai ca au venit toti polonezii deodata, nimeni nu sughtita nimic, s-a stat, am intarziat la avion, pilotul ne-a asteptat pe noi 10 minute, dupa aia a mai tinut avionul jos inca 30 de minute pt alti 7 pasageri intarziati. Nimeni nu a zis nimic si nu a trimis mailuri de plangere cum sa se organizeze politia de frontiera poloneza sau sa se doteze cu scanere mobile.

p.s. nu lucrez in ministerul de interne polonez

This post has been edited by Sudsemnatu: 28 Jul 2016, 12:37

--------------------
Skoda Fabia 2005 Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova 2000/2007/2002
Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does
+
gibonu
post 28 Jul 2016, 12:00
Post #4353

Membru autentic

@luck33ro

In cazul in care pana acum nu stiai, pe acest forum sunt peste 100.000 de membrii.
Adica este un forum frecventat, pe care se scrie destul de des.

Pentru a preintampina situatii confuze, dupa mintea mea este bine sa spui la inceputul postarii cui te adresezi.

In plus, de unde pot eu sa stiu ca postez fix dupa tine si ca in timp ce eu scriu nu posteaza altcineva.?

Nu m-am dat cunoscator, ti-am spus doar niste chestii de o logica elementara si de bun simt.
Ca logica elementara si bunul simt iti sunt niste notiuni total straine, e alta problema.

In rest, vad ca si colegul @Sudsemnatu si alti colegi si eu ti-am spus ca esti pe langa.
Insa tu tine-o tot asa, considera-te cel mai destept.

This post has been edited by gibonu: 28 Jul 2016, 12:06

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
luck33ro
post 28 Jul 2016, 13:01
Post #4354

Membru autentic

Lasa alti colegi si lasati aeroporturile afara din discutie ca suntem pe forum de masini ... Eu stiu ce vorbesc cand spun ca lasa liber doar cand au ei chef si cand ii ia lumea cu Huo! Altfel sa suplimentezi numarul de vamesi si scanere in perioada estivala e de porc, nu-i asa?

--------------------
+
Sudsemnatu
post 28 Jul 2016, 14:32
Post #4355

Membru Huligan

dar de unde sa suplimentezi? MAI are un numar fix de angajati iar politia de frontiera cu atat mai mult, toti repartizati pe anumite puncte de frontiera majoritatea in zonele unde locuiesc, mai sunt si altii adusi carora li se patleste chirie. Daca iei de la Otopeni unde sunt 10 ( sa zicem) si lasi 8 ca sa muti la Giurgiu, ca sa iti fie tie bine, nu te gandesti ca pasagerilor de la Otopeni o sa le vina greata sa astepta sa se suie in avion? sau daca iei de la Nadlac la fel...

Crezi ca suplimentarea asta e asa, hai sa aducem niste politisti de frontiera ca si asa avem prea multi. Lucrurile astea sunt facute cu cap si sunt altii sa se gandeasca la ele, nu e nevoie de sfaturile tale sau ale altora despre cum sa isi faca ei treaba.

--------------------
+
luck33ro
post 28 Jul 2016, 14:39
Post #4356

Membru autentic

Adica sa nu te invat eu pe tine sau cum? Normal ca poti suplimenta si normal ca poti scana prin sondaj persoanele suspecte nu toata coada gramada si mai poti scoate la treaba din putorile care stau in birouri acolo in vama si joaca solitair!!! Esti tu avocatul MAI domnu Sudsemnatu?
Treaba lor devine treaba mea cand vad bataia de joc la care sunt supus cand ma intalnesc cu nesimtirea - eu vreu sa trec punctul de frontiera in conditii civilizate ca intr-o tara civilizata, membra UE!
Daca tie iti place sa stai la coada, in caldura, ca vita la abator te rog nu-mi impune mie standardele tale... dry.gif

This post has been edited by luck33ro: 28 Jul 2016, 14:54

--------------------
+
Sudsemnatu
post 28 Jul 2016, 15:42
Post #4357

Membru Huligan

ti-a zis bine gibonu: esti in offsaid in totalitate.
Vrei sa treci in "conditii civilizate ca intr-o tara civilizata, membra UE"??

Poftim la Dover

https://www.theguardian.com/weather/video/2...er-patrol-video

Sau o sa zici ca de aia a iesit Anglia din UE ca sa nu traiasca in conditii civilizate?smile.gif)

stii engleza?

Just ONE French border officer checking passports on coaches as thousands of motorists stranded at Dover ferry port

http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/just-...officer-8477217

Du-te si spune-le si lor sa isi suplimenteze granicerii. fa o petitie si la ei despre calitatea drumurilor.

ia uite in Austria civilizatie la granita

https://www.youtube.com/watch?v=GTFbxaeykUc

sa iti mai caut? nu ti-a impus nimeni nimic, daca nu iti convin conditiile din Romania, esti liber sa pleci in oricare alta tara civilizata din UE, e libera trecere si circulatie, poate acolo nu o sa stai asa mult la granita.

This post has been edited by Sudsemnatu: 28 Jul 2016, 15:48

--------------------
+
luck33ro
post 28 Jul 2016, 16:08
Post #4358

Membru autentic

Tarile enumerate de tine au problema migrantilor (si in plus a atentatelor teroriste) care au intrat in numar masiv in acolo in ultimele luni. La noi cati migranti au venit, da la bulgari?

Altceva domnu avocat?

This post has been edited by luck33ro: 28 Jul 2016, 16:09

--------------------
+
klaus
post 28 Jul 2016, 17:21
Post #4359

步步

Group: Moderatori

Ca cetatean ce m-am intors zilele trecute din Grecia via Bulgaria, la granite s-a trecut foarte usor, singurele "sincope" fiind cetatenii non UE (respectiv turci, ucrainieni, moldoveni) la care le verificau cu sarg pasapoartele la ambele granite. Cetatenii bulgari si romani treceau ca prin branza, doar se uitau aia la pasapoarte ochiometric si "de la distanta" si dadeau drumul.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
gibonu
post 28 Jul 2016, 17:55
Post #4360

Membru autentic

@luck33ro

Stai linisit, ca tu esti cel mai destept, tu ai totdeauna dreptate. Practic tu faci Pamantul sa se invarta.
De aceea "noi aici te prea-marim, caca tine nu gasim"*

Vad, si nu pentru prima data, ca faci confuzie intre Vama si Politia de Frontiera.
Insa oricum, asta este un amanunt minor.

Mai zi-ne cu scannere mobile, suplimentare nr. politisti de frontiera (de parca astia ar creste in pom), metode anti-tero, etc.
Hai ca poti.

P.S. De curiozitate, cati ani ai?

* asta era o gluma mai veche.

This post has been edited by gibonu: 28 Jul 2016, 17:56

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
luck33ro
post 28 Jul 2016, 20:57
Post #4361

Membru autentic

Ai dat-o in glume de gimnaziu? laugh.gif

28 Jul 2016, 21:58:
QUOTE(klaus @ 28 Jul 2016, 18:21)
Ca cetatean ce m-am intors zilele trecute din Grecia via Bulgaria, la granite s-a trecut foarte usor, singurele "sincope" fiind cetatenii non UE (respectiv turci, ucrainieni, moldoveni) la care le verificau cu sarg pasapoartele la ambele granite. Cetatenii bulgari si romani treceau ca prin branza, doar se uitau aia la pasapoarte ochiometric si "de la distanta" si dadeau drumul.
*

Iata ca daca au ei chef se poate... da Gibonu batman batman blush.gif

This post has been edited by luck33ro: 28 Jul 2016, 20:58

--------------------
+
Sudsemnatu
post 28 Jul 2016, 21:08
Post #4362

Membru Huligan

ust ONE French border officer checking passports on coaches as thousands of motorists stranded at Dover ferry port

hai ca iti traduc eu ca nu stii engleza. astia zic s-au format cozile alea ca era un singur vames. ce zici de asta? tari civilizate din UE nu? crezi ca a venit vreun englez sa le zica cum sa isi faca treaba? ia zi

--------------------
+
luck33ro
post 28 Jul 2016, 21:17
Post #4363

Membru autentic

Esti tu sigur ca nu a venit, ai fost tu acolo langa vames?

si mai citeste odata si postarea lu Klaus sa te linistesti wink.gif ca sa nu mai dau inca odata quote domnu membru huligan happy.gif

This post has been edited by luck33ro: 28 Jul 2016, 21:18

--------------------
+
BioHazarD
post 29 Jul 2016, 09:46
Post #4364

Gold member

QUOTE(klaus @ 28 Jul 2016, 17:21)
*

Corect, sort of, dar din pacate nu exista separare intre UE/non-EU ca in aeroport de exemplu.

Eu la granita cu bg cand ajunsesem in sfarsit a 2-a masina la rand (dupa 1,5h la coada), am avut norocul sa prind pe unu din Macedonia in fata. Dupa 10 min de asteptat sa termine verificarea lui, timp in care pe banda cealalta treceau in maxim 10 secunde romani si bulgari, l-a tras intr-o parte si mi-a facut loc. Chiar si politisul de frontiera zicea ca-i pare rau si ca am avut "ghinion".

This post has been edited by BioHazarD: 29 Jul 2016, 09:47

--------------------
Renault ex-Clio Symbol 1.5 dci 2008
Megane 4 1.5 dci 2017
Austral mild-hybrid 2023
+
Diac
post 29 Jul 2016, 12:45
Post #4365

Membru autentic

From: Bucuresti.

Stie cineva daca la Varna mai este podul in reparatii?

--------------------
Renault Megane sedane/Nissan X-trail 2005/2017 Influence/Tekna - HAN/AIZ/DIA
Alexandru.
+
Dan73
post 30 Jul 2016, 11:22
Post #4366

Membru autentic

QUOTE(gibonu @ 21 Jul 2016, 09:43)
E clar ca in week-end nu merita mers pe la Makaza.
Probabil tot atat de mult s-ar sta si duminica dupa-amiaza cand se intorc bulgarii din weekendul de la Egee.

Asadar, Kulata ramane cea mai bun optiune.
Sau, pentru cine are chef de condus si de plimbare, varianta (acum uitata) Zlatograd.
*

Pe ruta sugerata de maps spre Zlatograd vad un drum cam prapadit, respectiv drumul 867 Asta se face la vreo 15 km sud de Momchilgrad din drumul 5 care merge spre Makaza. E adevarat ca imaginile sunt de acum 4 ani dar e f posibil sa fie la fel.
Tu pe ce ruta ai mers?
Merci!

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
luck33ro
post 30 Jul 2016, 13:02
Post #4367

Membru autentic

LE-am trimis si la bulgari mail asa ca sa vad diferenta de atitudine smile.gif Si sa faca gibonu apoplexie ...

--------------------
+
gibonu
post 1 Aug 2016, 09:48
Post #4368

Membru autentic

QUOTE(Dan73 @ 30 Jul 2016, 13:22)
Pe ruta sugerata de maps spre Zlatograd vad un drum cam prapadit, respectiv drumul 867 Asta se face la vreo 15 km sud de Momchilgrad din drumul 5 care merge spre Makaza. E adevarat ca imaginile sunt de acum 4 ani dar e f posibil sa fie la fel.
Tu pe ce ruta ai mers?
Merci!

Eu am mers pe ruta Plovdiv - Asenovgrad - Smolyan - Zlatograd.
Chiar am dormit o noapte la Smolyan.

Fata de Makaza, unde bulgarii si mai ales grecii au bagat o gramada de bani, pe la Zlatograd, pe ambele parti ale frontierei doar au asfaltat poteca de magarus.
Drumul este destul de ingust, insa daca ai timp la dispozitie si iti place sa conduci chiar este OK.

Plus ca in apropierea granitei, pe partea greceasca treci prin niste sate musulmane, cu moschei si femei cu broboada in cap, ceea ce este cel putin inedit pentru Grecia.

O sa incerc sa caut postarea din octombrie 2011 (atunci am fost singura data pe acolo) unde am pus si niste poze.

QUOTE(luck33ro @ 30 Jul 2016, 15:02)
LE-am trimis si la bulgari mail asa ca sa vad diferenta de atitudine  smile.gif  Si sa faca gibonu apoplexie ...

Eu cand iti spun ca esti foarte tare ...
Poate ne arati si noua ceea ce le-ai scris bulgarilor.
Sper ca n-ai uitat sa mentionezi de problemele de la pod (parte din RO) si ca n-ai omis sa ii ameninti cu presa si facebook.

In rest, chiar am facut apoplexie cand am vazut postare ta.
Din cauza asta nici nu mai dorm bine noaptea, imi sta sptitz-ul in gat, etc.
Poti sa traiesti cu impresia ca existenta mea este foarte legata de mai-urile pe care le trimti tu.

Te mai intreb inca odata: cati ani ai?

This post has been edited by gibonu: 1 Aug 2016, 09:53

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
luck33ro
post 1 Aug 2016, 11:49
Post #4369

Membru autentic

Azi s-a rezolvat partial problema - vedem reactia autoritatilor bulgare cat de curand. Care mai treceti dati de veste happy.gif
Giboane iar esti curios, dar important e ca dormi bine noaptea tongue.gif Sau tu vrei sa plagiezi cumva?

This post has been edited by luck33ro: 1 Aug 2016, 22:00

--------------------
+
gibonu
post 1 Aug 2016, 18:24
Post #4370

Membru autentic

@Dan73

Ai aici cateva vorbe si poze despre Zlatograd:
https://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=2474&st=3690#

Daca nu merge link-ul: pag. 124, postul 3714.

Si cu precizarea ca acele informatii au aproape 5 ani vechime (incredibil cum trece timpul).

Bafta.

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
Dan73
post 1 Aug 2016, 21:45
Post #4371

Membru autentic

Da, multumesc!
M-am mai documentat. Drumul ala, 867, care face dreapta spre Zlatograd din drumul 5, inainte de Makaza cu vreo 18 km, e reconditionat si asfaltat de curand. Distanta pana la intrarea in Egnatia Odos de dupa Xanthi e aceeasi ca prin Makaza si Komotini. Ca timp insa, in loc de o ora, faci 2, probabil din cauza serpentinelor si a trecerii prin Xanthi. Ramane fezabila varianta numai in cazul in care dau de coada mare la Makaza...sau daca vreau sa imi fac placerea sa vad alt drum si sa ma dau pe serpentinele alea smile.gif
Prin Plovdiv-Asenovgrad se lungeste tot drumul cu vreo 50 de km. Tu ai luat-o pe acolo pentru ca atunci, in 2011, probabil nu prea aveai de ales. smile.gif

This post has been edited by Dan73: 1 Aug 2016, 21:56

--------------------
+
gibonu
post 2 Aug 2016, 11:15
Post #4372

Membru autentic

@Dan73

N-ai pentru ce si ma bucar daca te-am putut ajuta.

De curiozitate, de unde ai aflat ca drumul 867 a fost reconditionat?
Exista vreun site cu starea actuala a drumurilor din BG?

Prin Xanti parca (sper sa nu ma insel) nu se pierde foarte mult timp.
Nu are o centuta propriu-zisa, insa are un drum prin zona de periferie.

In 2011 tura respectiva (am fost cu motocicleta) presupunea sa ajung vineri dupa-amiazala Kavala pentru imbarcare pe ferryboat.
Mi s-a parut prea mult de mers dintr-o bucata, asa ca am ales o pauza de-o noapte la Smolyan.

Oricum, zona mi-a placut foarte mult.

Dupa Asenovgrad se trece printr-un defileu care semana cu valea Jiului iar dupa asta se intra in Rodopi.
Peisajul se aseamana oarecum cu Obcinele Bucovinei.
E drept ca am avut si mare noroc de vreme buna, cu acele zile superbe, cu soare bland de la sfarsitul lui septembrie.

This post has been edited by gibonu: 2 Aug 2016, 11:16

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
Dan73
post 2 Aug 2016, 13:16
Post #4373

Membru autentic

http://www.kamioni.bg/bg/menu//post/15627/...Madan-Zlatograd

Pare ca cel putin sectorul Zlatograd- Benkovski e reabilitat. Linkul meu cu pozele din maps de pe acolo era. Am mai gasit informatii pe un forum romanesc despre Thasos din care reiese ca si sectorul DN5 - Benkovski (10 km) e reabilitat, inclusiv cu portiuni nou construite (Dryanova Glava - Hadzhiysko - DN5).

This post has been edited by Dan73: 2 Aug 2016, 13:17

--------------------
+
luck33ro
post 2 Aug 2016, 14:40
Post #4374

Membru autentic

Ministerul Turismului a inaintat plangerea mea catre Ministerul de resort wink.gif

We would like to thank you for your e-mail.
We have already sent your signal to the responsible institutions, because the signal is not within the scope of activity of the Ministry of Tourism of Bulgaria.

We hope that you'll visit our country again.

With regards,
Presscenter
Ministry of Tourism of Bulgaria

--------------------
+
DannyY
post 2 Aug 2016, 16:46
Post #4375

Marele plictisit

Sunt impresionat.

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
gibonu
post 2 Aug 2016, 17:18
Post #4376

Membru autentic

@Dan73

Multumesc pentru link, insa ceva nu se leaga.
Cand accesez link-ul ajung pe o pagina de stiri, iar functia search nu recunoaste nici Zlatograd si nici Madan.
O sa incerc si de la alt computer.

Sau cumva merge doar cu un anumit browser?

This post has been edited by gibonu: 2 Aug 2016, 17:20

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
luck33ro
post 2 Aug 2016, 18:11
Post #4377

Membru autentic

Stai linistit danny, am facut-o pentru mine in primul rand, nu ca sa impresionez pe cineva...

All inclusive in romanika... radmasa.gif

This post has been edited by luck33ro: 2 Aug 2016, 19:21

--------------------
+
Dan73
post 2 Aug 2016, 20:54
Post #4378

Membru autentic

QUOTE(gibonu @ 2 Aug 2016, 17:18)
@Dan73

Multumesc pentru link, insa ceva nu se leaga.
Cand accesez link-ul ajung pe o pagina de stiri, iar functia search nu recunoaste nici Zlatograd si nici Madan.
O sa incerc si de la alt computer.

Sau cumva merge doar cu un anumit browser?
*

La mine se deschide in Mozilla.
Era o stire preluata despre faptul ca pana la sfarsit de 2015 se va termina reabilitarea drumului aluia intre Madan - Zlatograd - Benkovski.
Ia uite ce inteligibil traduce goagal translate dijn bulgareste: biggrin.gif
Proiectul "Îmbunătățirea calității și accesibilității rețelelor de a crea un viitor comun" (AccessNet), un sub-proiect: "Reconstrucția drumului III-867 Madan - Zlatograd - Benkovski de la km 22+ 157 la km 22 + 992 si km 23 + 889 km 28 + 135 la km 28 + 135 la km 32 + 478 si km 32 + 478 la km 38 + 443 "este implementat în cadrul" cooperare teritorială europeană Grecia - Bulgaria 2007-2013 ". Ea este co-finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională (85 la sută) și bugetul național (15%). Costul total al proiectului este de 13 650 mil. Leva

Daca l-au facut in programul ala de cooperare cu grecii e cam ciudat, pt ca la greci a ramas tot drumul ala ingust, se pare...ceea ce nu e cazul la Makaza unde e treaba serioasa. Parca e si un tunel pe partea greceasca.
Oricum, e clar ca intentia e de a prelua din fluxul turistic de vara.
Deci daca e buluceala la Makaza, eu pe acolo o iau ...si va spun dupa aia cum a fost. smile.gif Sper sa nu imi urmeze prea multi exemplul si sa stau la aceeasi coada.

This post has been edited by Dan73: 2 Aug 2016, 21:05

--------------------
+
gibonu
post 3 Aug 2016, 10:20
Post #4379

Membru autentic

@Dan73

Multumesc pentru traducere.

Bafta, si asteptam noutati la intoarcere.

Daca nu sunt prea indiscret, unde mergi anul asta in Grecia?

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
Dan73
post 3 Aug 2016, 12:45
Post #4380

Membru autentic

QUOTE(gibonu @ 3 Aug 2016, 10:20)
@Dan73

Multumesc pentru traducere.

Bafta, si asteptam noutati la intoarcere.

Daca nu sunt prea indiscret, unde mergi anul asta in Grecia?
*

Nu e nici un secret. Anul asta merg in Sikia, pe peninsula Sithonia. Liniste si pace caut. rolleyes.gif
Trag si eu yachtul aici:
37905699.jpg ( Size: 531.03k ) Number of downloads: 291

..si sa nu ma deranjeze nimeni, va rog frumos. smile.gif

This post has been edited by Dan73: 3 Aug 2016, 12:47

--------------------
+
DaciaClub - Reno Bot
post Reguli topic / Topic rules
Post #

Mesaj automat

Aici pentru plecari spre Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Plecari-spre-Grecia-2008-t112394.html

Aici pentru intoarceri din Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Intoarceri-din-Grecia-t81731.html

Cititi si cautati cu atentie pe forum si in topic, exista deja scrise info. despre taxe de drum.

--------------------
195 Pages « < 144 145 146 147 148 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 17:54
Dacia