Bulgaria - Grecia
![]() ![]() ![]() |
Bulgaria - Grecia
drumaru |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 174 Joined: 21 March 05 ![]() |
|
||
-------------------- Captur 1,5 dci 90 CP
Kadjar 1,3 tce 140 CP |
|||
adipo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 88 Joined: 20 September 05 From: Pitesti ![]() |
Sapand dupa informatii am dat peste asta:
http://www.mvr.bg/en/Guide/traveling_in_BG_by_car.htm (Ministerul Bulgar de Interne: Ghidul conducatorului auto in Bulgaria) - Amenzi pentru depasirea vitezei: intre 10 leva si 400 leva (usor diferentiat urban/extraurban si autoturism/camion). De la peste 21kmh (30- 50/100 leva) incep si suspendarile. - Trecerea pe rosu, vorbitul la telefon, etc, 50 leva. - Baut la volan (0.5-1.2 la mie): intre 200 si 2000 leva. - Copii sub 12 ani si sub 150cm numai in spate asezati in dispozitive speciale. - Obligatorii: vesta, triunghi, trusa prim ajutor, extinctor. Toata lumea trebuie sa puna centura! Amenzile NU SE PLATESC LA POLITISTI ci la banca iar in cazul in care esti strain nu iti este permisa continuarea calatoriei pana nu se achita amenda. Oare si la ei se poate plati jumatate din minim in 48 de ore?! Reamintesc ca Bulgaria este sub un consiliu monetar ce a stabilit o rata fixa de 1,95583leva/1euro. Asta inseamna aproximativ 2.20 RON/BGN ori 0.45BGN/RON |
--------------------
Dacia
1410
- AG-XX-XXX
1996 / 1600cmc + Peugeot 206 Sedan Plus (2007)
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
M-am intors si eu aseara din Grecia. Nu o sa dau prea multe detalii despre drum, pentru ca s-a tot discutat.
O sa punctez doar cateva lucruri: - daca aveti ghinionul meu sa nu gasiti vigneta nici la vama nici la prima benzinarie, nu va obositi sa incercati la benzinariile mici de pe traseu pentru ca nu veti gasi. Incercati la prima benzinarie mare (un Shell, dar oricare alta mai rasarita e la fel de buna). Nu ca aici a fost chiar perfect, nu aveau decat de o luna, dar a mers si aia. Mai ales ca data trecuta la intoarcere bulgarul m-a taxat cu 10 Euro ca asa a vrut el si a trebuit sa accept. Acum i-am fluturat chitanta si i-am aratat ca e de o luna si sanatate. - la trecerea podului inapoi la noi, ne-au luat direct 5 Euro spaga in locul taxei de 6 Euro + chitanta ![]() - drumul de la Byala e inca "deturnat" (intrebase cineva mai sus) e o ocolire de cateva zeci de km. Un amic cu care am mers dar care e mai lent si a ramas in urma (nu sunt adeptul mersului in grup de frica infractorilor) m-a sunat si mi-a spus ca ei au mai prins o deviere, mai mare chiar, dar nu stiu detalii, se pare ca eu am fost mai norocos. Tot ce stiu e ca era pe la cca 160 km de Russe, nu stiu daca e ceva de durata, sau au fost ei "norocosi" ieri. - faceti-va un bine si plecati cat mai devreme, lipsa traficului e sanatate curata. Am fost in vama foarte devreme si ca atare am mers "glont" pana la Sofia, rareori am declupat cruise controlul. La intoarcere am dormit la Serres (Hotel Alexander pentru cei interesanti, ok ca si conditii, 60 Euro cu mic dejun inclus) si am plecat mai tarzior, in jur de 8, pe la 8:30 in vama. Ca atare drum aglomerat, m-am cam bombanit singur ca nu m-am trezit de noapte. - bulgarii dau flashuri la greu, daca nu exagerezi cu viteza eviti radarele destul de usor, eu am avut noroc si am scapat fara nici unul. - eu am stat la Platamon Palace, figureaza in Platamonas, de fapt e undeva intre Platamonas si Nei Pori. Plaja super ok, apa super ok (sunt lucrurile principale pe care le caut cand merg undeva la mare) ca atare am fost multumit. - intre Salonic si Platamonas am fost taxat cu 4,3 Euro pentru autostrada. - conform computerului am facut 1951 km (in asta a intrat si o excursie la Meteora, cca 300 km), 7,4 % consum, cca 144 litri (motor 1.6 benzina) - la greci preturile erau pe la 1,17 Euro la benzinariile rasarite (la BP si AVIS), la vama am mai bagat ~10 litri sa am plinul de la una mai "noname" era 1,08. La bulgari nu stiu, nu am alimentat, la un OMV unde am oprit pentru odihna aveau un afis cu OMV 100 Carera la 2 leva (asta inseamna un pic peste 1 Euro parca). Cam atat, daca doriti ceva informatii suplimentare intrebati (oricum am facut un post cam lung). LATER EDIT: ATENTIE MARE, AM UITAT SA PRECIZEZ: pentru cei care vor sa ocoleasca Sofia pe centura, dintr-un motiv pe care nu-l cunosc, idiotii au sters Kulata de pe indicator!!!! Eu ma uitam la el, imi era cunoscut de data trecuta ca ala e podul cu pricina, dar nu vedeam Kulata. De aproape cand uiti cu atentie la el, vezi ca scria candva Kulata, au un X tras peste, dar nu complet. Nu ezitati: ALA ESTE PODUL, treceti de el si apoi faceti dreapta si urcati pentru ocolul prin partea stanga a Sofiei. This post has been edited by clr: 22 Jul 2009, 15:55 |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
k.soze |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 18 July 07 ![]() |
salutare!
saptamana viitoare (pe 1) plec si eu spre grecia pe la giurgiu. am insa o nelamurire: pe imputernicirea de la firma de leasing imi scrie ca trebuie sa am asigurare internationala. pe asigurarea pe care o am scrie ca e valabila si in BG si GR si ma gandesc ca ar fi de ajuns. ma insel? imi trebuie alta asigurare? pe de alta parte, imi e de ajuns procura in copie sau o sa am nevoie de original (eu am primit-o pe mail). multam de ajutor si concediu placut tuturor care inca nu au plecat! |
--------------------
renault
megane sedan
2007 confort expression 1.5 dci
|
|
bob1977 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 9 June 09 ![]() |
salut
cineva interesat pentru data de 6 septembri, 2009? Merg pana-n sithonia, via ruse Astepr amatori 22 Jul 2009, 22:12: Salut, Atentie, la greci benzinariile, in mare parte au si pompe care functioneaza "pe automat", adica in stilul Rompetrol: bagi banul si ai benzina. NU DAU REST. This post has been edited by bob1977: 22 Jul 2009, 22:12 |
--------------------
Dacia
Logan
- -
2006
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Din ce am vazut, la greci nu prea se practica sistemul de la noi cu autoservirea, asa ca nu vad de ce ti-ai bate capul. Ii spui lui nenea ala ce vrei si asta e.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
andidani |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 15 April 09 From: Slatina ![]() |
QUOTE(CHE @ 16 Jul 2009, 08:16) Buna ziua sambata 18.07 plec spre Athena, mai precis Anavysos. As vrea sa ma ajutati cu cateva informatii daca cineva a calatorit foarte recent spre Mediterana. Bulgaria: 1. Mai e deviat traficul la Byala? 2. Centura Sofiei in ce stadiu e? Sau e mai ok prin oras? 3. Cum e traficul sambata in bg? dar politia? 4. Alte lucrari ceva pe ruta Ruse-Sofia-Kulata? Grecia: 1. Cum e dupa Kulata? Mai sunt portiuni in lucru pana la Salonic sau se intra direct pe autostrada? 2. Benzinarii sambata seara gasesc la greci pe autostrada? Multumesc mult pentru ajutor. in iunie inca nu se daduse drumul la auto, drumul la inceput destul de prost iar apoi cand a fost bun, restrictii la greu (90, 80 si chiar si 60). benzinarii garla, eu am alimentat la jetoil, benzina buna si aproape la fel ca la noi (la noi era 3.75 iar la jetoil 3.88). |
--------------------
Hyundai/Rockrider
i30 CW/6.3 imbunatatit
2008/2010 http://prinromaniasinunumai.blogspot.ro/
|
|
marian.bazavan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 13 June 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(k.soze @ 22 Jul 2009, 18:13) salutare! saptamana viitoare (pe 1) plec si eu spre grecia pe la giurgiu. am insa o nelamurire: pe imputernicirea de la firma de leasing imi scrie ca trebuie sa am asigurare internationala. pe asigurarea pe care o am scrie ca e valabila si in BG si GR si ma gandesc ca ar fi de ajuns. ma insel? imi trebuie alta asigurare? pe de alta parte, imi e de ajuns procura in copie sau o sa am nevoie de original (eu am primit-o pe mail). multam de ajutor si concediu placut tuturor care inca nu au plecat! este valabila, dar sa nu treci in alte tari! procura o scoti color si zici ca e originalul! ![]() si tie concediu placut! |
--------------------
ford
fiesta
- B-05-TVR
2005, 1,3 i , 70cp
|
|
BogdanNick |
![]()
|
![]() posesor si atat Group: Members Posts: 469 Joined: 25 October 08 From: Campina PH ![]() |
Plec spre Grecia pe 11 sept. Masina este pe numele cumnatului. Imi trebuie imputernicire? Cine intreaba de ea? Adica la care vama? Voi merge prin Giurgiu-Ruse.
Multumesc. Daca mai sunt persoane care merg spre Katerini pe 11.09, dati pe aici cu parerea. |
--------------------
Renault R9 GTL
1987/1397cmc
- PH04NJN
L423 BogdanN
|
|
V A L I |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 20 September 05 From: BV ![]() |
A fost cineva in Santorini - apartamentele Samson ? ( sa imi dea nu Pm daca se poate ).
|
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
2006 / 1.5 dci / 65 cai
|
|
alinakes |
![]()
|
X Group: Members Posts: 341 Joined: 24 March 06 From: X ![]() |
Reamintesc post-ul lui geocosma din august 2008 referitor la traversarea Sofiei.
Eu am printat acest post si l-am dat co-pilotului in dreapta si a fost mai bun ca gps-ul. Mai jos gasiti acest post : "Traversarea Sofiei dus – intors : După ce se trece de șoseaua de centură a Sofiei, se merge Blvd. Botevgradsko shose până la pasajul subteran pe sub calea ferată. În această zonă, în special până la primele 2-3 semafoare, mergeți legal (50 km/h) pentru că pot fi polițiști cu radare. În pasaj încercați să mergeți pe banda I-II și la ieșire să rămâneți pe ea pentru că mergeți înainte (atenție, pe drepta vine o bretea și o parte din cei ce vin de pe ea vor sa facă stânga). Înainte de pasaj și după el sunt intersecții semaforizate. Se merge înainte, parcurgând blvd. Madrid, blvd. Yanko Sakazov (aici este un parc pe dreapta) apoi se ajunge la un sens giratoriu, cu un obelisc în centru. În sensul giratoriu se ia viraj spre stânga, intrând astfel pe blvd. Vasil Levski. La prima intersecție, privind în lungul străzii situate pe dreapta, veți vedea catedrala Alexander Nevski iar la următoarea intersecție pe stânga veți vedea Universitatea. O să fie o intersecție semaforizată, la care e posibil sa se stea mai mult. De aici se merge înainte, fiind pe același bulevard. La un moment dat traficul este dirijat spre dreapta, de unde strada va avea sens unic (blvd. Patriarh Evtimiy). Încercați să rămâneți pe primele două benzi de circulație, pentru că se va ajunge la o intersecție cu semafoare în două faze, iar voi trebuie să mergeți spre dreapta (de fapt jumătate dreapta), pe blvd. Gen. Mihail D. Skobelev. După cca. 400m ajungeți la un alt sens giratoriu, tot cu un obelisc în mijloc, dar și cu copaci. Se va lua tot la stânga, ca la sensul giratoriu anterior. De aici intrați pe stradă cu piatră cubică, tramvaiul este pe linie separată de carosabilul autovehiculelor, pe partea stângă față de cum mergeți. Aici veți merge până la a doua intersecție semaforizată pe blvd. Gen. Eduard I. Totleben apoi se va schimba numele în blvd. Tsar Boris III, care se termină tocmai la ieșirea din oraș, după intersecția cu centura. Mare atentie la iesirea de pe blvd. Tsar Boris III pentru directia Grecia. Distanțe măsurate pe Google Earth: 7,3 km de la centură până la intersecția dinainte de pasajul pe sub calea ferată 0,6 km între intersecțiile dinainte și după pasaj 1,6 km de la intersecția de după pasaj până la sensul giratoriu 1,1-1,2 km până la deplasarea pe sensul unic 1,2-1,3 km pe bd. Patriarh Evtimiy, pe sens unic 0,4 km până la al doilea sens giratoriu 5,2 km de la sensul giratoriu până la centură Deci cam. 17,5 km prin oraș. În sens invers: de la intersecția cu centura se merge înainte, pe piatră cubică, cca. 5,2km până la sensul giratoriu. Acolo se ia dreapta (90 grade) și la prima intersecție (la 0,4 km) se merge înainte pe partea stângă a străzii pe două benzi, fiind intrarea în pasajul de sub Muzeul Național de Arheologie (sens unic). După ieșirea din pasaj se merge încă vreo 0,6km pe sens unic și după intersecția semaforizată avem circulație în ambele sensuri. În continuare se merge pe traseul anterior, dar în sens invers, trecând pe lângă Universitate (acum pe dreapta), luând la dreapta la sensul giratoriu, trecând prin pasajul pe sub calea ferată și parcurgând ultimii 7,3km până la centură. Deci traseul, sintetizat, pentru cei care nu vor să folosească GPS-ul sau nu le poate fi de folos: la dus, spre Grecia, se merge înainte până la primul sens giratoriu unde se ia la stânga, apoi iar înainte până la al doilea sens giratoriu, unde iar se ia la stânga, apoi înainte până la ieșirea din oraș. La întoarcere se merge în sens invers, se parcurg sensurile giratorii în ordine inversă, dar se face viraj dreapta la fiecare din ele." |
--------------------
X
X
- X
X
|
|
draculafly |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 25 March 08 ![]() |
pe data de 9 august dis de dimineata voi pleca in grecia kassamdra ! daca sunt alti useri care pleaca la aceeasi data poate traversam impreuna! daca nu va rog cateva informatii despre ruta , ,capcane etc! totul e binevenit ! sau macar un link !
|
--------------------
dacia
logan kiss
- b91 fad
2007
|
|
DSA |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 18 June 04 ![]() |
M-am intors si eu din Grecia (Halkidiki - Kassandra)
De tinut minte: Insistati pt actibild cand platiti vigneta, mie si la dus si la intors au omis sa imi dea actibildul. Am insistat ca imi trebuie si actibildul si pana la urma l-am primit. M-au oprit politistii si la dus si la intors - doar control de rutina la dus, dar s-a uitat sa vada daca am vigneta pe parbriz. La intors m-au oprit la iesire din tunel un echipaj cu radar (respectasem restrictia de viteza si nu stiam ce naiba ma opresc...). S-a uitat ala cam 1 minut la vignetele de pe parbriz dupa care m-a chemat la masina. Acolo m-a luat in primire alalalt ins, care intr-o bulgo-englezo-mimica mi-a explicat si aratat ca avea 100 RON-i si ceva monede de euro si daca nu am cumva sa ii schimb banii astia in foi de euro. Noroc ca aveam sa ii schimb si asa am scapat rapid. Deci daca cumva va opresc si va amendeaza se pare ca accepta si RON daca nu mai aveti euro la voi ![]() In Grecia difera f mult preturile la carburant in functie de locatie (mai scump in statiuni). Eu am fost cu un diesel, deci pot da informatii despre motorina. Eu am alimentat la un Aegean langa Salonic (0.85 Euro / l Diesel; in rest era cam peste 0.9, chiar si peste 1 euro gaseai Dieselul). Vacanta placuta tuturor. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- 1.6
|
|
mcatalin22 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 3 July 09 ![]() |
QUOTE(DSA @ 30 Jul 2009, 13:31) Eu am fost cu un diesel, deci pot da informatii despre motorina. Eu am alimentat la un Aegean langa Salonic (0.85 Euro / l Diesel; in rest era cam peste 0.9, chiar si peste 1 euro gaseai Dieselul). Vacanta placuta tuturor. In sfarsit aflu si eu un pret real al motorinei in Grecia. Merci DSA. ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1997
|
|
bob1977 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 9 June 09 ![]() |
Este corect traseul prin sofia de mai sus. l-am folosit anul trecut intr-o duminica si am traversat sofia in 35 min.
E foarte bine fata de centura Mai exista si o alta varianta pe centura, in sens opus fata de cea clasica ceva mai lunga. daca cineva e amator revin cu amanunte Pleaca cineva pe 06.09.2009 spre sithonia? |
--------------------
Dacia
Logan
- -
2006
|
|
clr |
![]()
|
QUOTE(BogdanNick @ 28 Jul 2009, 14:02) Plec spre Grecia pe 11 sept. Masina este pe numele cumnatului. Imi trebuie imputernicire? Cine intreaba de ea? Adica la care vama? Voi merge prin Giurgiu-Ruse. Multumesc. Daca mai sunt persoane care merg spre Katerini pe 11.09, dati pe aici cu parerea. Imputernicire de la notar. Te intreaba de ea la iesirea din Romania. |
--------------------
Ex Renault
Megane
|
|
BogdanNick |
![]()
|
![]() posesor si atat Group: Members Posts: 469 Joined: 25 October 08 From: Campina PH ![]() |
Daca nu o am, e posibil sa nu ma lase sa ies?
|
--------------------
Renault R9 GTL
1987/1397cmc
- PH04NJN
L423 BogdanN
|
|
mcatalin22 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 3 July 09 ![]() |
QUOTE(BogdanNick @ 3 Aug 2009, 11:09) Da, buna intrebare. Tot la asta ma gandesc si eu. Am intrebat la cativa notari si pretul pentru o procura care sa ateste ca am dreptul sa conduc masina altcuiva costa intre 50 si 150 Ron, in functie de notar. Ma intreb daca merita investitia. S-a lovit cineva de problema asta la granita (sa mearga cu o masina pe numele altcuiva si sa nu aiba procura de la notar)? Daca da, cum s-a rezolvat? |
--------------------
Dacia
1310
1997
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Se rezolva simplu. te intorci din drum si lasi copilul acasa la neamuri
![]() |
--------------------
**
|
|
pacxxx |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 6 August 09 ![]() |
Salut,
Vreau sa ajung in Grecia - Lefkada sau Kefalonia, prin Bulgaria. A fost cineva pe traseul GR- Ruse - Veliko Tarnovo - Nova Zagora ? Daca da, spuneti-mi si mie va rog cum e drumul, pe unde se iese din Bulgaria spre Grecia, si daca preferati un traseu alternativ - de ce? Multumesc! |
--------------------
Peugeot
307
2004 1.6 HDI
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Eu m-am intors acum cateva zile din Lefkada.
Am luat-o pe la Ruse-Sofia-Kulata-Salonic-Ioaninna-Preveza-Lefkada... ATENTIE MARE LA TRAVERSAREA BULGARIEI. Eu am traversat-o noaptea si cu vreo 40km inainte de Kulata m-am trezit intr-o ambuscada. Era in jur de ora 3-4 dimineata. Dupa ce am trecut de un popas plin cu restaurante si terase, la vreo 3km distanta este o zona plina de stanci. Acolo m-am trezit cu drumul blocat de un jeep cu o remorca. Initial nu mi-am dat seama despre ce este vorba si am avut inspiratia sa dau in spate vreo 30 metri ca sa ies din curba, de frica sa nu vina vreo masina din spate si sa ma loveasca. In urmatoarele secunde a aparut in spatele meu o alta masina de teren neagra plina de faruri, care a stat cateva secunde in fundul meu dupa care s-a bagat in fata mea si a vorbit ceva cu cel care era cu jeepul si remorca. Avea niste numere.... cred ca de Anglia erau. Atunci am inceput sa intorc masina, sa ma duc inapoi, sa opresc la popasul ala. Dar in secunda urmatoare masina de Anglia s-a bagat prin stanga, printre remorca si parapeti si a reusit sa treaca de blocaj. Apoi s-a oprit si din ea au goborat doua namile. In timpul asta a aparut o alta masina din sens opus, pe care cei doi au oprit-o... Cand am vazut ca e loc sa trec, nu m-am mai intors si am trecut si eu. Cel care era cu remorca a comentat ceva, si a dat din maini in scarba... ceva de genul "hai ma treci". Am trecut. si cam asta a fost... Probabil eu am cazut la mijloc, nu cu mine aveau treaba... Asa ca aveti mare grija. Nu mergeti noaptea. |
--------------------
-
-
-
|
|
oreift |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 26 June 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(andu911 @ 11 Aug 2009, 13:49) Eu m-am intors acum cateva zile din Lefkada. Am luat-o pe la Ruse-Sofia-Kulata-Salonic-Ioaninna-Preveza-Lefkada... Este incredibil ceea ce povestesti. Bine ca nu ati patit ceva! Poti sa dai te rog mai multe detalii in legatura cu drumul pana in Lefkada? In cat timp se ajunge acolo? Se poate ajunge dintr-o singura zi? Multumesc. |
--------------------
Renault
Symbol
2006, 1.5 dCi
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.303 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Noi am intalnit pe drumul inspre Sofia (intre Ruse si Byala) un cauciuc de remorca de Tir pus in mijlocul drumului (pe mijlocul benzii noastre).
Sincer, nu cred ca a cazut asa de undeva, ci inclin sa cred ca a fost pus de cineva. Noi am trecut peste el, am fost plecati cu un tot-teren cu garda la sol mare. La intoarcere din GR am intalnit in BG intre Sofia si Ruse foarte multe echipaje de Politie. Unele dintre ele erau suspecte, aveau alte marcaje decat cele obisnuite, si mai ciudat era cum ca langa o masina de politie se aflau 2 politisti si 5 jandarmi ( +sticla de bautura pe capota). In ceea ce priveste Politia, noi ne-am luat 2 "amenzi" de circulatie pentru viteza. Nu a fost nici o problema sa dam spaga la politisti. Deci, cine are bani de dat ca spaga, isi poate permite sa alerge cu cat vrea prin BG. QUOTE Poti sa dai te rog mai multe detalii in legatura cu drumul pana in Lefkada? In cat timp se ajunge acolo? Se poate ajunge dintr-o singura zi? Drumul prin BG este mai nasol. Grecii au autostrazi pana aproape de Lefkada, nu e nevoie sa intri in nici un oras. Si autostrazile sunt libere, se poate alerga lejer pe ele. ![]() Noi am facut drumul intr-o singura zi, am plecat din Buzau pe la vreo 9 seara, am pierdut ceva timp prin Bucuresti pe la Carrefour, pe la camine, am trecut granita cu BG pe la 12. In Sofia am intrat pe intuneric si am iesit din ea pe lumina. Parca pe la vreo 11 am intrat in Salonic unde am stat pe faleza, pe la turnul alb, pe la magazine. Am plecat pe la vreo 13 din Salonic. Am intrat din greseala in Ioannina, unde ne-am invartit vreo 30 de minute. Am ajuns in Lefkada pe la vreo 17-18. Pe urma m-am pus pe baut. Mi s-a parut mai problematic drumul la intors. Noi am oprit din nou in Salonic si am facut si escala in Serres la circuitul de carturi ( foooarte distractiv, costa 10 E - 5 ture ), ceea ce inseamna in total inca vreo 3 ore de intarziere. Oboseala apare pe ultima parte a drumului, care e si cea mai grea. ps: la vama cu Ro-Bg am cerut vamesului bulgar un numar la care sa sunam in caz de urgenta iar vamesul s-a uitat urat la noi si ne-a zis ca nu avem nevoie de asa ceva. I-am explicat ca am auzit de politisti falsi care te opresc si te talharesc la care vamesul "Hollywood, hollywood... movies, movies... Go!" |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
dim64 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 11 August 09 ![]() |
salut tuturor. pe 29 august plec in grecia cu sotia si fetita noastra de 3 ani avem toti 3 pasapoarte individuale deoarece nu se mai accepta sa fie trecuti minorii pe pasaportul parintilor.problema e ca noi nu suntem inca casatoriti legal si avem nume de familie diferite.pe pasaportul copilului nu este trecut numele parintilor.de unde stiu vamesii ca femeia de langa mine este mama copilului?trebuie sa iau la mine si certificatul de nastere al copilului? multumesc
|
--------------------
dacia
logan
- b 65 spj
2007
|
|
BogdanNick |
![]()
|
Pana la urma ma lamureste cineva si pe mine?
Exista vreo nota scrisa, vreo forma legala (circulara, ordin al ministrului,etc) cum ca daca circul cu o masina pe numele altcuiva trebuie sa am imputernicire? Stiu o persoana care a plecat in Croatia (ne-membra UE) cu masina in leasing si nu l-a intrebat nimeni a cui e masina. Altii spun ca la vama au fost intrebati. Care e forma legala? |
--------------------
Renault R9 GTL
1987/1397cmc
- PH04NJN
L423 BogdanN
|
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
|
-------------------- |
|
chr71 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 5 June 07 ![]() |
Salut!
Duminica dimineata plec si eu ( de abia astept) spre insorita grecie in Halkidiki. Am si eu o intrebare puteti sa-mi spune-ti si mei pretul la rovignieata de la bulgari pt o saptamana si pt o luna, caci ma gandesc daca in loc sa platesc una la dus si una la intors sa iau una pe o luna sau 15 zile. De asemenea asi vrea sa stiu care este viteza legala la ei. |
--------------------
renault
megane
2008-privilege
|
|
pacxxx |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 6 August 09 ![]() |
@SiloS - m-am uitat pe mapsource si imi arata cam 550 de km de la Salonic pana in Vasiliki (leftkada)... cam in cat timp se poate face drumul asta? ai cumva o ruta? Pe unde ati iesti din bulgaria spre grecia?
@andu911: ai facut tot drumul tot dintr-o singura bucata? eu ma gandeam sa plec sambata pe la pranz, sa traversez bulgaria pe zi si sa ajung seara la Salonic, unde sa si raman pana duminica si de acolo, duminica dimineata sa plec spre leftkada -> kefalonia. ce parere aveti? |
--------------------
Peugeot
307
2004 1.6 HDI
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.303 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
QUOTE @SiloS - m-am uitat pe mapsource si imi arata cam 550 de km de la Salonic pana in Vasiliki (leftkada)... cam in cat timp se poate face drumul asta? Este aproape numai autostrada. Noi am mers cu viteze intre 130 si 150. Nu trebuie sa opresti nicaieri. Deci daca mergi tare poti ajunge destul de repede. QUOTE ai cumva o ruta? Inainte de Serres "faci dreapta" spre Salonic. Autostrada. Salonic - Veria - Kozani - Grevena - Ioannina - Filipiada . Autostrada . Filipiada - Preveza - Lefkada . Drum lat . QUOTE Pe unde ati iesti din bulgaria spre grecia? Kulata . QUOTE eu ma gandeam sa plec sambata pe la pranz, sa traversez bulgaria pe zi si sa ajung seara la Salonic, unde sa si raman pana duminica si de acolo, duminica dimineata sa plec spre leftkada -> kefalonia. ce parere aveti? Daca ai incredere in tine ca si sofer poti parcurge tot drumul dintr-o bucata. This post has been edited by SiloS: 13 Aug 2009, 17:28 |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Drumul l-am facut intr-o singura bucata. Si la dus si la intors.
La dus am plecat din Bucuresti la 7 seara si am ajuns in Lefkada pe la 12 la pranz. Am mers destul de incet, dar tot m-a prins un radar in Bulgaria... aveam 73 in loc de 50... Cam 1150 km are tot drumul. La intoarcere a fost mai lung ca am venit in Constanta. Dar am alergat-o mai tare... am plecat la 5 dimineata din Agios Nikitas(Lefkada) si am ajuns in CT la 8 seara... Mi s-a acrit de aproape 700 km de Bulgaria. Iar in total vreo 1250km. Smecheria la bulgari e sa ai pe cineva in fata ta care alearga. Astia nu iau cu radarul din spate. Oricum in Bulgaria lumea inca mai da flashuri la radare. La greci sunt radare fixe pe autostrada, dar nu cred ca functioneaza toate. Oricum e suficient cu 120-130... Si mai sunt restrictii de 80 in tuneluri dar am vazut ca nu le respecta nimeni. This post has been edited by andu911: 13 Aug 2009, 18:00 |
--------------------
-
-
-
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Aici pentru plecari spre Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Plecari-spre-Grecia-2008-t112394.html
Aici pentru intoarceri din Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Intoarceri-din-Grecia-t81731.html Cititi si cautati cu atentie pe forum si in topic, exista deja scrise info. despre taxe de drum. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th August 2025 - 14:21 |