Bulgaria - Grecia
![]() ![]() ![]() |
Bulgaria - Grecia
ceranca |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 24 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 L
- B-01-xxx
|
|||
red |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 9 July 05 ![]() |
AL iti multumesc mult pentru urare dar si mai mult pentru informatiile de ultima ora care imi vor fi foarte utile.
|
--------------------
deloc
break
- xx-xx-xxx
|
|
cabbynet |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 25 August 05 ![]() |
Salutare fratilor!
Observ ca sunteti experimentati deja in drumul Romania-Grecia.As dori si eu sa ma informez in legatura cu timpul total de parcurs(romania-grecia),daca se poate pana in salonik si cati bani te costa un astfel de tranzit. va multumensc mult oameni si sa auzim numai de bine.P.S.Daca exista cineva care sa imi raspunda la intrebare,as fi recunoscator daca mi-ar trimite un mail la cabbynet@yahoo.com,nu de alta dar nu stiu daca maine voi mai sti site-ul acesta ![]() |
--------------------
daewoo
cielo
- ct-03-sef
|
|
dacicuss |
![]()
|
![]() Mare Vrajitor KKK Group: Members Posts: 299 Joined: 3 August 04 From: Poplaca ![]() |
ceranca, NU, nu se poate evita taxa indiferent pe ce coclauri mergi cu masina...se plateste exact la intrarea in vama, nu in oras!
Cabbynet, somn usor....maine nici noi nu ne vom aminti de tine! ![]() |
--------------------
VW Passat
1.9TDI
- ww-00-XXX A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong. |
|
ceranca |
![]()
|
Multumesc de raspuns. Ma gandeam la varianta cu ocolitul din cauza denumirii taxei: de tranzit prin Giurgiu. Oare primarul din Giurgiu a luat lectii de la Mazare sau invers?
Si pe la Silistra chiar n-a iesit nimeni de curand? Please... |
--------------------
Dacia
1310 L
- B-01-xxx
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
QUOTE(cabbynet @ 25 Aug 2005, 02:43) Observ ca sunteti experimentati deja in drumul Romania-Grecia.As dori si eu sa ma informez in legatura cu timpul total de parcurs(romania-grecia),daca se poate pana in salonik si cati bani te costa un astfel de tranzit. Deci taxa este "de tranzit prin Romania". Ce ma nedumereste pe mine este de ce noi cetateni romani trebuie sa o platim (!) ca doar eu nu fac tranzit, eu locuiesc aici (sper doar temporar ![]() Anyway, pana in Thesaloniki eu am facut ieri (de fapt invers, din Thesaloniki pana la Bucuresti) 9 ore jumatate cu tot cu cele 2 vami (1 ora jumatate in total ![]() Cu Solenza mea, viteza in general 30 km/h in plus fata de viteza legala pe drumul respectiv, fara detector de radar, fara cotizatii la politia bulgara ![]() Taxele de intors au fost: 2 euro (dezinfectie cica) + 4 euro (vigneta) + 6 euro (taxa pod la ruse) + 41.4 lei (taxa tranzit). Asadar in total, fara benzina, drumul costa: 18 euro, 103 lei noi si 60$ (cartea verde). Bineinteles, asta daca nu dai atentii (nenecesare) la vami, si cotizezi la politia rutiera ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
Bine v-am regasit! M-am intors si eu din Katerini cu autocarul ieri. Intrucat am urmat un traseu mai putin dezbatut pe aici va povestesc si eu cate ceva:
Plecat din Tm, ora 15, Lugoj-Caransebes-Severin-Calafat. Ajuns la ora 21 in vama. In Calafat e bezna totala, indicatoare aiurea sau lipsa, noroc cu soferii care stiau drumul catre vama. Buun, ratat feribotul care tocmai pleca la limita (multumim grabei vamesilor romani), asteptat vreo 2 ore pana s-a intors, pana s-au strans masini (care nu s-au strans de fapt) si plecat pana la urma. Am trecut destul de ok prin toate celelalte vami fara probleme, taxele deja mentionate la bulgari afisate in toate vamile. De la Vidin (vama bulgara) la Montana drum de tot jegul, multe curbe, ingust, denivelat, gropi, tot tacamul. Oribil. Aprox 100 km de cosmar pt soferi. De la Montana spre Sofia devine rezonail si practicabil. Mai luati un curs de rusa si amintiti-va alfabetul rusesc ca nu peste tot sunt indicatoarele in alfabetul nostru. Restul drumului a fost povestit si raspovestit si nu va mai retin. Oricum, in ciuda celor 100 de km nasoli dintre Vidin si Montana, trecerea prin Calafat e o optiune pt cei din vestul tarii. |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
ionelab |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 26 August 05 From: suceava ![]() |
buna ziua, buna ziua,
am fost si eu anul trecut in grecia cu super nova si a fost super.........fara probleme, fara nimic. anul acesta vreau sa merg cu autocarul, cu invitatie...cum pot sa evit sa am probleme in vama????????? adica merg pentru doua sapt, cu invitatie de la un grec pe care il cunosc. Pot sa apara probleme la vama? Merg eu cu sotul..... Astept un raspuns... MULTUMESC. |
--------------------
dacia
super nova
- sv 06 sro
|
|
laur |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 8 July 02 From: Iasi ![]() |
QUOTE in zilele urmatoare o sa revin si cu cateva povestiri despre Thassos si cu ceva imagini... pana atunci doar una sugestiva... Hai Al ca mi s-au lungit urechile.....se racesc si impresiile, cind e cald e altceva..... Am aminat plecarea in Thassos pt. 30 septembrie, asa ca sint dornic de informatii&impresii....mai ales din partea ta, ca esti avizat. |
--------------------
Peugeot
206 1,4 HDI
- . "parerea mea"
|
|
cabbynet |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 25 August 05 ![]() |
CERANCA, merci frate,lasa ca mi-am amintit eu de tine
![]() ![]() ![]() ![]() @Valentine VALENTINE, tu ai fost cel mai serios,deci nota 10.Multumesc pt explicatii.9 ore si jumatate ar fi chiar prea bine.Acum sper sa am bafta si cu vama.Multa sanatate si la multi ani Alexandrilor(la multi ani si mie ![]() ![]() |
--------------------
daewoo
cielo
- ct-03-sef
|
|
ceranca |
![]()
|
Pentru Cabbynet: cel care ti-a raspuns si mi-a raspuns si mie in acelasi post a fost daciuss Cu tine n-am avut nici o treaba.
Pentru ceilalti interesati: am vorbit la Prefectura Calarasi si mi s-a spus ca vama la romani nu costa nimic: nici ecologizare, nici despaduchere... nimic. Cu bac-ul costa aprox. 100.000 lei vechi (depinde de masina) si merge de la Chiciu la Ostrov. De acolo se ajunge la Silistra, de unde mai avem de mers 160 km pana in statiune. Bineinteles, exista taxele de la bulgari: vigneta si ce mai au ei. Oricum, fata de Giurgiu mi se pare o varianta mai buna, mai ales pentru bucuresteni: nu ne rupem masinile pe drumul spre Giurgiu pentru ca apoi sa lasam 1 mil. la vama romaneasca. Pana la Calarasi se merge 65 km. pe A2 si apoi inca 55 Km. pe DN3, care sper sa arate mai bine decat drumul spre Giurgiu. Noi asa vom pleca si vom ajunge la Nisipurile de Aur prin Balcik si Albena. O sa pun si poze la intoarcere. |
--------------------
Dacia
1310 L
- B-01-xxx
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
Sa inteleg ca taxa aia de tranzit se aplica numai la Giurgiu?!!
![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Hai sa revin cu ceva impresii despre calatoria in insula Thassos...
Traseul a fost Bucuresti-Ruse-Pleven-Sofia-drumul spre Pernik apoi la stanga catre Kulata si tot inainte pana la vama cu Grecia. Despre taxele de la granita romano-bulgara nu voi mai detalia ca s-a vorbit destul... am scapat doar cu plata taxelor oficiale, toate cu chitanta, iar taxa de drum in bulgaria cu chitanta si Vigneta... atentie la chitanta sa fie cu numarul masinii voastre (ca au chitante cu alte numere auto si nu va vor fi de folos daca veti fi intrebat de politie!).... Vigneta se lipeste obligatoriu pe parbriz in dreapta jos, altfel nu e valabila... eu am luat Vigneta pe 1 luna (10 euro)... am plecat la 5 dimineata din Bucuresti si la 6 eram la coada in vama romaneasca... am stat cam 1 ora la romani iar la bulgari cam 20 minute... am alimentat cu benzina la o benzinarie MOL de la intrara in Giurgiu, unde se face la stanga pentru a merge catre vechea vama, benzina care mi-a ajuns pana la Serres in Grecia (consum 7,2)... la ora 15 intrasem deja in Grecia!!! ... drumul a fost ok prin Bulgaria cu exceptia unei portiuni de autostrada, inainte de Sofia, unde erau lucrari si era drumul deviat pe langa autostrada pe o portiune de cca 15 km... de asemenea, dupa Sofia, dupa ce se face la stanga din drumul de Pernik, sunt lucrari de largire a drumului pe o portiune de cca 20 km... acolo a jale mare datorita denivelarilor si gropilor... dar dupa acea portiune drumul devine f bun pana in Grecia. La dus nu am avut probleme cu politia sau radarele desi erau destule... majoritatea insa erau pe sensul catre RO.... dupa Sofia, catre Kulata, au fost mai putine radare decat intre Ruse si Sofia... bulgarii fac semne cu farurile, am avut si detector dar oricum nu am mers cu mult peste limitele legale, mai putin in acele portiuni unde restrictiile de 50, 60, 80 se succed din 50 in 50 de metri in mod aberant... atentie la viaducte si tunele, pe acolo sigur trebuie sa fie si un radar! Deci, la granita dintre Bulgaria si Grecia am stat destul de putin... erau cam 5-6 masini inaintea noastra= 30 minute... masinile de UE se duceau pe banda speciala, ceea ce descongestiona binisor traficul in vama... am intrar la ora 15 in GRecia... prima oprire la benzinaria AEGEAN inainte de Serres.... facut plinul, baut o cafea si plecat mai departe catre Kavala.... in Serres nu am intret ci am mers roata pe centura, urmarind indicatorul de Kavala...se merge tot inainte pana la spitalul orasului unde se face la dreapta in soseaua nr. 12 catre Drama-Kavala...aceasta sosea, pe alocuri, are gabarit de drum judetean spre comunal.... strabate niste dealuri, se ingusteaza, apoi arata ca un drum national/europen cu 4 benzi si tot asa... e destul de ciudat... inainte de Drama apare un indicator de KAvala la dreapta.. NU MERGETI DUPA CESTA!!!!... e un drum secundar care ajunge la Kavala dar nu e cel cautat de voi!!!... e cu pacaleala... ca reper, dupa ce ati intrat in mod gresit pe acest drum, exista la 200 m o bariera cu calea ferata... daca ati ajuns acolo e bine sa va intoarceti si ca reintrati in drumul nr. 12. Si tot asa pana la Kavala.... intrarea in oras se face pe niste dealuri, pe o serpentina unde e bine sa va opriti pentru vederea superba de acolo... pentru poze... film etc. In Kavala am dormit o noapte... am ajuns pe la ora 18 si am mers dupa indicatoarele de centru si ferryboat... la un moment dat se ajunge la o intersectie in T... acolo se merge la stanga si se tine bulevardul pana la o parcare mare care e pe dreapta (acolo e un muzeu, o piscina si nu stiu ce institut) ... scrie ca nu e parcare (P barat) ... dar toti parcheaza acolo... peste drum de aceasta parcare sunt 3 hoteluri de 2-3 stele... cazare am gasit cu 45 euro dubla cu AC inclus, fara a avea ceva aranjat in prealabil... cred ca la un alt hotel era si mai ieftin dar fara AC... a doua zi .... ne-am dus in port sa ne interesam de ferryboat... surpriza a fost sa constatam ca cel din Kavala era mai ieftin decat gasisem scris pe internet.... il ieftinisera dupa ce s-au prins ca toata lumea mergea la Keramoti... deci am platit 18,5 euro pentru masina si 3 persoane... 12,5 masina si cate 2 de persoana... am luat vaporul de ora 12 (la 11 trebuie sa fii la coada deja, maxim 11:30) cuc are am mers cca 1 ora si 35 min. pana in insula Thassos, in portul Skala Prinos... cazarea noastra era chiar alaturi de Skala Prinos, la cca 800 m, intr-o padure de pini... pentru doritori, site-ul hotelului este: www.kazaviti.gr ... este hotel de 3 stele (reale!), cu duble si apartamente... in varf de sezon (cel mai scump): dubla = 62 euro cu mic dejun inclus, apartamentul de 4 pers = 90 euro fara mic dejun... deoarece are bucatarie complet echipata in dotare... mic dejun se poate insa comanda contra 5,5 euro.... e de tip suedez... Acesta e Episodul 1 al calatoriei... atasez si pozele aferente... voi reveni cu povestiti si impresii si poze despre insula in Episodul 2. Attached thumbnail(s) Kavala.jpg ( Size: 79.76k ) Number of downloads: 534 Kavala_cetatea.jpg ( Size: 87.58k ) Number of downloads: 476 Asa_sunt_inghesuite_masinile_pe_ferryboat.jpg ( Size: 88.54k ) Number of downloads: 511 coborarea_de_pe_ferryboat.JPG ( Size: 101.42k ) Number of downloads: 536 hotel_Kazavit_Skala_Prinos.jpg ( Size: 126.44k ) Number of downloads: 448 hotel_Kazaviti_piscina.jpg ( Size: 100.86k ) Number of downloads: 262 Portul_Skala_Prinos.jpg ( Size: 98.13k ) Number of downloads: 246 |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Episodul 2 - insula Thassos... informatii despre insula puteti gasi la www.gothassos.com sau www.thassos-island.com... pe al doilea site gasiti si locatii pentru cazare, precum si orarul ferryboat-urilor. Alt site foarte bun pentru cazare este: www.familyhotels.gr .. de aici puteti face si rezervari online (desi noi am ales sa discutam direct cu hotelurile prin email) sau puteti obtine date de contact pentru hoteluri.
Deci... noi am stat in Skala Prinos (vedeti harta atasata), in nord-vest-ul insulei, la 15 km de capitala Limenas (sau Thassos)... plaja era de nisip, la 20 m de hotel, plaja de tip lung si ingust (cca 15 m latime si 2 km lungime) si era PUSTIE.... ceea ce este f important... plajele cele mai turistice sunt langa capitala si mai la sud de aceasta: Golden Beach si Alyki sau in sudul insulei: Potos-Pefkari-Limenaria... toate acestea sunt extrem de aglomerate, aproximativ ca la Neptun la steaguri... vedeti pozele... pentru cei care se duc in sud, langa Limenaria este Tripiti Beach... este intr-un golf si este ceva mai libera... dar se poate ajunge numai cu masina... sau se poate sta la unul din hotelurile alaturate (de ex. casa Rodon sau hotelul Tripiti... vedeti pe site-urile de cazare). Cele mai frumoase plaje sunt insa cele izolate, la care se poate ajunge numai de pe apa... intr-una din poze am surprins niste nudisti pe o asemenea minuscula plaja... O plaja frumoasa dar cam departe de localitati este si Paradise Beach, in partea de est a insulei, intre localitatile Aliky si Kinira. Nord-vestul si vestul insulei au pante mai domoale si plaje mai largi, in timp ce toata partea de est si de sud este dominata de inaltimile stancoase ale muntilor formati din marmura... exploatarea acesteia este principala bogatie a insulei alaturi de masline (unele specifice insulei!) si miere (cam multe albine si viespi pe insula... daca stiti ca aveti probleme de la intepaturi e bine sa aveti la voi antidot deoarece exista un singur spital pe insula, in Prinos). Se pot vizita si localitatile aflate pe munte: Theologos, MegaPrinos (sau Kazaviti) sau Maries... localitatile cele mai importante sunt insa Limenas (sau Thassos) in Nord si Limenaria in Sud... pentru doritorii de liniste recomand vestul insulei (skala Prinos sau skala Rachoniou), pentru doritorii de peisaje dar si de sporturi nautice, agitatie medie si de spatiu suficient recomand sudul... iar pentru doritorii de agitatie maxima, discoteca (e fix una singura!) in inghesuiala recomand capitala insulei... Noi ne-am petrecut sejurul facand plaja pe plaja, cateodata la piscina, sau facand turul insulei pentru a vedea locurile si localitatile... seara de seara am mers in capitala insulei, la taverne, shoping (suveniruri si alte asemenea) si baruri pe malul marii... am fost si la un restaurant cu muzica live greceasca, dansuri (spontane dar si demonstrative) si farfurii sparte... Intr-una din zile am inchiriat din capitala un vaporas care pentru 100 euro (6 pers) ne-a plimbat pe mare cam 4-5 ore si ne-a dus intr-un golf sa facem baie... bauturile incluse... ![]() Obiective turistice nu prea sunt de vizitat... pe dealul de langa capitala insulei se afla niste ruine ale unei cetati ... se urca pe o poteca cca. 500 m pana acolo....cetatea nu prea merita, insa peisajul e superb de acolo... la coborare, daca se merge pe alta poteca la dreapta, se trece pe langa ruinele unui teatru antic aflat in reamenajare (brrr!!!!... aia chiar strica teatrul vechi dorind sa-l faca functional !!!)... apoi se ajunge la o bisericuta de unde se vad niste ziduri vechi acoperite de apa marii... pe acele ziduri se poate merge cu picioarele dand senzatia celor care privesc de la nivelul marii ca persoana umbla pe apa... Langa Alyki este o manastire mare... si... cam atat merita vizitat... sa nu uit... mai este o fabrica de bijuterii... daca aveti bani destui sau cardul gros, recomand sa luati sotia sau prietena intr-o plimbare/vizita la acea fabrica... totul se face acolo manual iar preturile sunt 1/2 decat in magazinele de pe insula sau chiar decat in RO... fabrica-magazin se numeste IRIS GOLD si este langa Limenaria, catre skala Marion. ufff... ar mai fi multe de spus.... mancarea... absolut superba... si relativ ieftina... am resit performanta ca in 10 zile sa nu mananc carne de porc, pui, oaie, vita decat de 2 ori... odaa nu am rezistat in fata unor coaste de miel si alta data am mancat traditionalul Gyros... adica un fel de Kebab la farfurie... in rest doar preparate marine: recomand cu caldura caracatita in sos de vin... sau scoici saganaki (sos de rosii cu condimente si vin)... sepia umpluta cu branza feta si facuta la gratar este foarte buna... nu ocoloti nici musakaua lor... facuta atat cu cartofi cat si cu vinete si/sau dovlecei si multa branza feta pusa deasupra... la orice masa nu uitati sa cumparati "by default" pentru toti mesenii, o portie de masline de Thassos si una de salata tzatziki... langa ele, merg niste cartofi prajiti sau vinete sau mai ales niste dovlecei prajiti in ulei de masline... o bunatate....!!!!! ![]() (2-2,5 euro la restaurant) si sunt produse in Grecia... recomand Mythos! ...vinul casei este ok de regula... 5-6 euro carafa de 1/2 l sau puteti bea vinul traditional Retzina... 2 euro/0,5 l.. vin alb "subtire" cu usor gust de rasina de conifere... e bun cat mai bine racit... O masa cu o salata, un fel de mancare si 1-2 bauturi costa cam 10-15 euro/pers... in functie de locatie... se poate manca bine si un singur fel cu 5-6 euro plus o bere de 2 euro... depinde de pofta, gusturi etc. ... alternativa sunt supermarket-urile, un fel de MegaImage bucurestean... adica nu sunt de tipul Billa sau Carrefour ci muuuuult mai mici... pentru strictul necesar... atentie, in aceste magazine NU gasiti insa carne sau peste (adica pescarie, macelarie).. ci doar produse pre-ambalate si fructe... la kg se vand doar fructe, masline sau branza sau unele mezeluri... berea e insa ieftine (cam 2,5 euro/ 4 cutii de 0,5). Apa plata este si ea destul de ieftina... 2-3 euro/baxul de 6 sticle de 1,5 l. Nu stiu ce sa mai povestesc.... daca doriti alte amanunte, va rog sa ma intrebati... Episodul 3 - drumul de intoarcere (pe scurt)... plecat la ora 7 din Skala Prinos catre capitala...luat ferryboat de acolo pana la Keramoti (cca 17 euro si 1/2 ora de drum)... de ce nu la Kavala?... pentru ca duminica nu sunt catre Kavala decat dupa ora 12... deci am luat ferry de ora 8 iar la ora 8 seara bateam la portile Romaniei... dupa inca o ora de batut si plata mirificei taxe de Giurgiu am reusit sa intram in patria noastra iubita iar la ora 22 eram deja in Bucuresti... ultima poza e facuta pe "Podul Prieteniei" ... prieteniei romano-bulgare, cimentate cu cei 5 euro luati de politistul de circulatie de langa Sofia (vedeti un mesaj anterior unde am dat amanunte ai atentionari!!!) ![]() Attached thumbnail(s) Limenas_sau_Thasso_capitala_insulei.jpg ( Size: 63.42k ) Number of downloads: 237 Limenas_vazuta_de_la_ruine_2.jpg ( Size: 133.18k ) Number of downloads: 196 Limenas_in_apa_se_vad_ziduri_ale_orasului_vechi.jpg ( Size: 109.28k ) Number of downloads: 165 Plaja_aglomerata__Golden_beach_.jpg ( Size: 94.95k ) Number of downloads: 236 plaja_in_golf_accesibil_doar_pe_apa_.jpg ( Size: 136.28k ) Number of downloads: 287 Alyki_manastirea.jpg ( Size: 116.01k ) Number of downloads: 218 biserica_Limenas.jpg ( Size: 101.34k ) Number of downloads: 217 thassos.JPG ( Size: 31.8k ) Number of downloads: 275 |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
AL |
![]()
|
Si ultimele poze...
Loganul rosu e cu numar de Belgrad ... cel verde cameleon e al meu iar pe fundal e vaporasul inchiriat de noi... In poza cu copacii, in apa se vede un individ care pescuieste cu harponul... DATE TEHNICE DRUM: - total km : 2250 - consum mediu : 7,1 (stil de conducere destul de agresiv pe serpentine, viteza max 130 pe autostrada, incarcatura de 3 pers si full bagaj, AC tot timpul) - probleme tehnice 0 (adica zero, nici una!) - benzina de 95 > MOL (Romania) = 3,44 lei/litru si AEGEAN (Grecia) = 0,911 euro/litru Alte posturi anterioare (celor 3 episoade de acum) avand acelasi subiect: #313, #329 si #335 Attached thumbnail(s) in_sudul_insulei.jpg ( Size: 100.97k ) Number of downloads: 190 Skala_Prinos.jpg ( Size: 41.25k ) Number of downloads: 228 vanatoare_cu_harponul.jpg ( Size: 151.36k ) Number of downloads: 214 Logan_sarbesc_in_Panagia.jpg ( Size: 129.33k ) Number of downloads: 336 Port_Limenas.jpg ( Size: 84.09k ) Number of downloads: 256 131_3108.JPG ( Size: 52.12k ) Number of downloads: 170 |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
dacicuss |
![]()
|
![]() Mare Vrajitor KKK Group: Members Posts: 299 Joined: 3 August 04 From: Poplaca ![]() |
Frumos...musai debarc in Thassos in curand...nu mai am ce intreba, e tot aici detaliat...danke !
![]() This post has been edited by dacicuss: 31 Aug 2005, 09:13 |
--------------------
VW Passat
1.9TDI
- ww-00-XXX A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong. |
|
fbatran |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 181 Joined: 13 March 03 From: Timisoara ![]() |
misto pozele
o intrebare, mai generala: stiti careva daca se poate inchiria barca/barcuta in stilul masinilor? adica sa le iei cu totu si sa le conduci, fara sofer, cu plata pe zi, pentru mai multe zile? ce acte or fi nevoie? permis de navigator, carnet de conducere barca? ![]() |
--------------------
Dacia si Audi
LGN si mai nou A4
2005
- BFO
|
|
AL |
![]()
|
ASa am vrut si eu ca inchiriez...dar nu am gasit.... poate in sud sa existe (Limenaria, Potos).. acolo am vazut indicatoare cu "boat to rent" dar nu am intrebat... pana la urma e bine sa fie un ghid care sa stie si navigatie si locurile...
![]() |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
dacicuss |
![]()
|
Faine poze domnu' AL ! Am vazut aia cu vanatoarea cu harponul...deci se poate si e voie, banui. De snorkelling ce stii? Ai ce vedea pe acolo?..Cineva mi-a soptit ca in sud undeva. Nici pe net n-am gasit prea multe referiri la fauna marina din jurul insulei
|
--------------------
VW Passat
1.9TDI
|
AL |
![]()
|
Snorkelling in general se face in zonele stancoase....adica est si sud... dar lumea cumpara ochelari tub si labe mai mult pentru distractie turistica... adica hai sa ne vedem picioarele prin apa si ceve pestisori care inoate prin apa... se pare ca sunt locuri multe si frumoase de vazut... pentru asta insa merita inchiriat vaporas cu ghid... cu precizarea ca vrei pentru snorkelling
![]() |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
laur |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 8 July 02 From: Iasi ![]() |
Al, multumesc muuuult !!!
Noi vom sta in Potos. Imi poti da ceva detalii despre Potos? Cum e plaja in Potos....uf, uitasem ca ajungem pe 1 octombrie, ei dar macar pt. plimbare ![]() Avind in vedere ca mergem cu autocarul, gasim ceva de inchiriat pe acolo, motocicleta sau scuter? Sau chiar o masina. Avem spor la vizitat insula cu un scuter? Stie cineva cum se procedeaza, ca nu am inchiriat pina acu un mijloc de transport..... Exista si transport in comun pe insula? Poza facuta de la inaltime....de unde anume e facuta, ca pare din balon ![]() |
--------------------
Peugeot
206 1,4 HDI
- . "parerea mea"
|
|
AL |
![]()
|
Potos si autocar... miroase a Europa_Travel... vezi ca vara asta au fost uniic are au avut probleme cu cazarea cu firma asta... pe de alta parte varul meu a mers doi ani la rand cu ei in Potos si nu are dacat cuvinte de lauda...
Plaja in Potos e cam ca in imaginea de mai jos luata de sateliti... e ok... adica nisip... cred ca nu va fi prea aglomerat in perioada aceea... desi potosul e descris pe anumite site-uri ca fiind un "dormitor supraaglomerat"... insa puteti merge in imprejurimi.... E plin de inchirieri de motorete, scootere si masini... preturile trebuie puternic negociate deoarece se pot obtine reduceri semnificative fatza de ce e afisat ...!!!!... atentie la asigurari, sa fie incluse... atentie si la benzina (adica sa intrebi cum sa o aduci inapoi, cu plin facut sau oricum etc... sa nu te taxeze pentru asta la intoarcere)... masini: e plin de Matizuri la inchirieri... dar sunt si masini de teren...un fel de Lada Niva... nu stiu preturi ca nu m-a interesat... eu recomand masina, cu scooterul e periculos iar distantele sunt cam mari totusi pentru scooter... Existas transport in comun... sunt niste autobuze dar in regim de naveta... adica cam din 2 in 2 ore sau unu dimineata, altul la pranz si altul seara etc.... in general ele au orarul cuplat cu sosirile ferryboat-urilor .... cursele principale ale acestora... stiu de busuri deoarece daca prinzi unul pe serpentine, nu-l mai poti depasi pe distante lungi.... mai bine te opresti decat sa mergi dupa el.... Poza aia e luata de pe site-ul hotelului unde am stat... insa in Prinos este un localnic care detine un motodeltaplan cu care baga in sperieti turistii de pe plaja venind in picaj.... ![]() Imaginea atasata mai jos e luata cu Print Scrn de pe Google Earth... Daca vei sa "vezi" insula inainte de a ajunge acolo te sfatuiesc sa-ti instalezi softul Google Earth ... e superb! Attached thumbnail(s) Thassos4.JPG ( Size: 59.5k ) Number of downloads: 158 thassos5.JPG ( Size: 78.42k ) Number of downloads: 94 thassos6.JPG ( Size: 65.9k ) Number of downloads: 101 thassos7.JPG ( Size: 60.45k ) Number of downloads: 188 |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
daner |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 31 August 05 ![]() |
pe 2 sept. plec in paralia katerini.
intimplator am dat de acest forum si mi-a placut. toate intimplarile voastre din ultimii 2 ani privind traseul BG - GR m-au pus pe ginduri. "am fost orb ,dar acum vad." nu m-am asteptat sa aud ca sunt atitea taxe la Giurgiu. de bulgari stiam ca sunt....cu ceafa lata. am trecut in iulie 2000 si iunie 2005 la bulgari pe la Vama Veche. eram singura masina din vama si a durat 45min. pina a venit un vames la noi. de fiecare data. tot de fiecare data m-a pus sa deschid porbagajul , a luat doua beri, le-a pus pe o masa alaturata si m-a intrebat daca e ok. am intrebat (in gluma) daca nu e ce se intimpla?. mi-a raspuns tot in gluma ca va trebui sa scot pe acea masa toate bagajele, ca sa le verifice. asa ca daca vor pot sa va faca rau. in rest am platit taxele cu chitanta, fara supliment(nici nu au cerut), si mi-am vazut de drum. am si eu o intrebare: e obligatorie deplasarea prin bulgaria cu farurile aprinse? din experienta voastra s-au legat politistii de faptul ca nu mergeti cu farurile aprinse? mai am una: sunt nevoit sa trec bulgaria noaptea. e periculos? sau sunt doar legende. |
--------------------
daewoo
cielo
- is-91-edm
|
|
dacicuss |
![]()
|
Domnu Daner, pai raspunsul e logic: da, cu farurile aprinse...doar treci noaptea prin BG
![]() |
--------------------
VW Passat
1.9TDI
|
daner |
![]()
|
hai sa fiu mai exact: plec pe la 7.30 din iasi. la 10 am o intilnire de vreo ora la bacau. apoi intins pina la greci.nu am mai fost de mult pe centura buc. asa ca nu stiu cum e drumul si cit timp pierd. sper totusi sa ajung pe la 17.00 la granita cu bulgarii.(vi se pare o ora cit de cit reala?). deci la bulgari voi merge si ziua si noaptea. de aceea am intrebat de faruri. (sper ca n-am dat cu parul, apropo de vorba unui alt user).
totusi , stie cineva daca pe traseul ruse-sofia - kulata sunt probleme noaptea? (stiti, eu nu-s un tip prea solid) ![]() |
--------------------
daewoo
cielo
- is-91-edm
|
|
AL |
![]()
|
Eu zic sa eviti sa umbli noaptea prin Bulgaria... 1. nu intotdeauna e safe 2. Dupa Sofia, ctre Kulata vei avea o portiune de santier de largire a drumului unde nu exista marcaj iar pe bezna iti va fi destul de nasol... soseaua e foarte denivelata acolo 3. inaitne de Sofia exista o deviere de pe autostrada... un loc cu surpaturi datorate inundatiilor... nu cred ca e bine sa intri noaptea pe coclaurii aia... sa mai spun?
in legatura cu farurile... in toata europa se va generaliza folosirea fazei scurte atat ziua cat si noaptea... la noi se asteapta modificarea legii... in Bulgaria am remarcat ca unii au inceput sa circule ziua cu faza scurta aprinsa... dar nu majoritatea... e mai bine sa o folosesti si tu... esti mai vizibil... deci e vorba de prudenta si conducere preventiva! ... noapte e clar... atentie la folosirea farurilord e ceata... poti fi oprit si amendat de politie daca le folosesti si nu e ceata, adica daca le folosesti fara motiv. traversasrea bulgariei pe ruta Ruse-Sofia-Kulata iti va lua cam 7-8 ore din momentul intrarii in BG si pana la sosirea in vama cu Grecia... mai bine dormi in Giurgiu si treci granita dimineata pe racoare... altfel vei ajunge in Grecia pe la 2-3 noaptea...poate mai tarziu... |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
tuna |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 12 July 04 ![]() |
....as mai adauga la cele de mai sus, portiunea de pe centura Sofiei. Un loc nerecomandat de trecut noaptea decat daca sunteti macar 2-3 masini. Iar prin oras nu cred ca o sa te descurci desi este foarte liber la ora aia.
|
-------------------- |
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am fost in mai, am intrat in vama la Giurgiu pe la 4 jumate dupa-masa, am ajuns la Kulata la doua jumate dimineata, am ajuns in Paralia Katerini la 5 dimineata. Am facut atat pentru ca am respectat limitarile de viteza. Nu am avut probleme deosebite (doar vamesii spagari si un politai spagar), o singura masina...ce sa mai zic? Am mai scris pe thread-ul asta cand m-am intors. Sincer nu cred sa fie probleme la traversarea Bulgariei, inafara de faptul ca te poti rataci cu ocolirile lor.
This post has been edited by tatabobu: 1 Sep 2005, 13:45 |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
daner |
![]()
|
multumesc pentru sfaturile voastre.
cred ca voi alege calea mai grea, adica voi merge non stop.va voi spune cum a fost la intoarcere.... asta daca mai intereseaza pe cineva. |
--------------------
daewoo
cielo
- is-91-edm
|
|
laur |
![]()
|
QUOTE cred ca voi alege calea mai grea, adica voi merge non stop Cind toata lumea iti zice ca esti beat, te duci si te culci..... Nu crezi ca totusi cca 1200 km sint cam multi pt o zi? Si sint facuti in Ro si Bg, nu in Germania pe autostrada.... |
--------------------
Peugeot
206 1,4 HDI
- . "parerea mea"
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Aici pentru plecari spre Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Plecari-spre-Grecia-2008-t112394.html
Aici pentru intoarceri din Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Intoarceri-din-Grecia-t81731.html Cititi si cautati cu atentie pe forum si in topic, exista deja scrise info. despre taxe de drum. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th April 2025 - 04:48 |