Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

195 Pages « < 77 78 79 80 81 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Bulgaria - Grecia

Lugojanu
post 3 Jul 2007, 13:10
Post #2341

Membru incepator

Group: Members

Midrunner are dreptate.
Radarele bulgaresti sunt in banda X

3 Jul 2007, 13:40:
nicucozac
De la Kulata dupa intrarea in Grecia spre Katerini nu intri pe autostrda.
Vei intra pe E79 un drum european modernizat pe care din pacate se lucreaza. Se merge printre munti o portiune buna de drum doar pe doua benzi unde viteza este limitata de la 50 la 80 km/ora.
In apropiere de Seres si dupa Seres drumul este mai bun se circula pe 4 benzi si poti circula cu viteza mai mare. Inainte de Salonic o sa intrii pe autostrada unde viteza maxima e 130 km/h. De aici tii tot Atena pana apare iesirea spre Katerini si mai departe de la sensul giratoriu o iei spre Paralia.
Eu am parcurs drumul acesta in 2,5 - 3 ore

This post has been edited by Lugojanu: 3 Jul 2007, 13:40

--------------------
Renault Symbol - TM 10 TDU 2006 Fidji
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nicucozac
post 3 Jul 2007, 14:17
Post #2342

Membru incepator

M-ati inteles gresit , traseul obisnuit, adica Giurgiu - Russe - Sofia - Kulata - Serres - Salonic - Katerini l-am invatat si am citit destule pe acest forum (multumiri celor care au postat). Pe aceasta varianta prin Bulgaria sunt 536 Km si la Greci 192 Km. Eu intrebam de varianta de a traversa Bulgaria pe traseul Russe - Bjala - Veliko Tarnovo - Drajanovo - Gabrovo - Kazanlak -Stara Zagora - Haskovo - Harmanli - Ljubimek - Vama Ormenio, traseu care este mai scurt, doar 352 Km., dar e mai lung traseul prin Grecia , 550 Km. Aceasta ruta este mai lunga cu 174 Km. fata de prima, dar imi pun intrebarea daca nu cumva e mai buna, si anume:
- de la Ormenio pana la Katerini este autostrada ( 550 Km.), si recuperezi din timpul pierdut;
- traseul prin Bulgaria este mai scurt, scapi de centura Sofiei si poate si de patrulele de politisti ;
Asta doream sa-i intreb pe cei care stiu: care varianta ar fi mai indicata, eu totusi as inclina pentru varianta a doua (mai lunga), daca starea drumului prin Bulgaria este buna.

--------------------
Dacia 1300 1979
+
Mindrunner
post 3 Jul 2007, 20:22
Post #2343

Membru incepator

nicucozac:

Am fost eu pe ormenio si a fost foarte bine.

This post has been edited by Mindrunner: 3 Jul 2007, 20:24

--------------------
Renault Clio 2004
[URL=http://www.carmultimedia.ro/navigatii-auto-android.html]Navigatii dedicate Android[/URL]
+
yoncv
post 3 Jul 2007, 22:20
Post #2344

Membru ochelarist

From: Craiova

Lugojanu, o corectie mica: e adevarat ca pe centura Salonicului sunt unele portiuni de autostrada cu viteza maxima 130, dar in rest (pe autostrada vreau sa spun) viteza e limitata la 120.

Si un bonus, ca tot suntem pe un forum Dacia. Iata ce am gasit in Platamonas (nu se vede numarul din cauza blitzului, dar credeti-ma pe cuvint, era grecesc):
dacia_grecia.JPG ( Size: 82.28k ) Number of downloads: 470

--------------------
VW Jetta - dj-17-??? 2017
+
nicucozac
post 4 Jul 2007, 07:25
Post #2345

Membru incepator

@Mindrunner

Te rog cateva cuvinte despre acest traseu...adica in Bulgaria:starea drumului, numarul de patrule de politie, aglomeratie, limite de viteza, control vamal, in Grecia :autostrada .... Multumesc.

--------------------
Dacia 1300 1979
+
cristensen
post 4 Jul 2007, 09:15
Post #2346

Membru incepator

Venind dinspre Kulata, cum gasesc gara in Salonic? E complicat? Sunt indicatoare in oras sau trebuie sa-mi cumpar harta orasului?

--------------------
cielo executive 2006
+
Catalin Buga
post 4 Jul 2007, 11:11
Post #2347

Membru incepator

From: Bucuresti

Dintre cei care au fost acum recent prin Bulgaria ati vazut sau ati auzit ceva in sensul urmatorului articol?
Taxa de pod intre Giurgiu si Ruse, o amintire...
Gabriela DABU | 31 Mai 2007

O veste imbucuratoare pentru cei care vor sa tranziteze Bulgaria. Daca, pâna nu demult, multi turisti evitau vama Giurgiu - Ruse pentru a ajunge in Bulgaria, si asta din cauza taxelor de pod infiorator de „piperate”, iata ca, incepând de ieri, toate aceste taxe vor deveni doar o amintire. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, si omologul sau bulgar, Petar Mutafchiev, au convenit, ieri, in cadrul unei intâlniri bilaterale, sa elimine taxa de pod intre Giurgiu si Ruse.

Multi turisti care doresc sa calatoreasca cu masina din România spre Bulgaria, Turcia sau Grecia opteaza pentru punctul de frontiera Giurgiu- Ruse. Numai ca aici, pentru cei care nu cunosc regulile, totul se poate transforma intr-un adevarat calvar, din cauza taxelor de pod din ambele parti ale frontierei care trebuiau platite. Si spunem platite, pentru ca, ieri, Ministerul Transporturilor a venit cu o veste buna pentru toti cei care vor sa treaca vama pe la Giurgiu-Ruse. Seful Transporturilor, Ludovic Orban, impreuna cu Petar Mutafchiev, cel care administreaza Transporturile din Bulgaria, au cazut de acord ca taxa de pod pentru transportul public intre Giurgiu si Ruse sa fie eliminata. „Am incheiat un acord de principiu privind eliminarea taxei de pod pentru transportul public, urmând sa vedem ce solutii vom gasi pentru a extinde aceasta masura si la locuitorii din zona”, a declarat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. Taxa de pod este cuprinsa intre 6 euro si 30 de euro, in functie de capacitatea cilindrica a autovehiculelor care trec podul.
In afara de eliminarea taxei de pod Giurgiu-Ruse, cei doi sefi de la Transporturi au discutat si despre probleme, cum ar fi: podurile de peste Dunare Calafat - Vidin si Bechet - Oreahovo, precum si emiterea unor roviniete cu valabilitate de o zi de catre statul român, dupa modelul implementat deja dincolo de Dunare. In aceste cazuri, cele doua parti au convenit asupra membrilor comisiei mixte privind construirea Podului Calafat - Vidin, reprezentantii României transmitând punctele de vedere partenerilor bulgari asupra parametrilor tehnici cu privire la partea româneasca a podului, mai exact infrastructura care va fi realizata pe malul românesc al Dunarii. Referitor la podul Bechet - Oreahovo, partea româno-bulgara a cazut de acord asupra instituirii unui grup de lucru pentru a analiza aspectele privind realizarea podului, pasul urmator fiind realizarea studiului de fezabilitate privind constructia podului, care va fi realizat in Parteneriat Public.

--------------------
Berlina Li Logan Preference 1.4 - B xxxxxxxxx 2005
+
adi_ar
post 4 Jul 2007, 11:25
Post #2348

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Dinspre Kulata, in Salonic, intri pe E90 dinspre nord si mergi tot inainte (depasind intersectia de centura) pe un bulevard larg - Lagkada, pana intr-o piata - Dimokratias sq., unde faci dreapta pe bulevardul Monastiriou pana la gara.
Pe harta este traseul rosu.

Gara_Salonic.JPG ( Size: 540.68k ) Number of downloads: 559

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
gibonu
post 4 Jul 2007, 12:23
Post #2349

Membru autentic

QUOTE(cristensen @ 4 Jul 2007, 11:15)
Venind dinspre Kulata, cum gasesc gara in Salonic? E complicat? Sunt indicatoare in oras sau trebuie sa-mi cumpar harta orasului?
*

Sau intrebi, direct in engleza pe orice sofer de taxi. Eu asa m-am descurcat si la Salonic si in Atena.
Stai cumva la hotelul Rex?

--------------------
Mitsubishi Lancer - B 00 XXX Inform 1.5
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
gabi1759
post 4 Jul 2007, 12:30
Post #2350

Membru incepator

From: Timisoara

O informatie de mare folos pentru cei din vestul tarii (si nu numai):

S-au scos vizele pentru serbia, incepand de astazi, 4 iulie 2007.

http://www.evz.ro/article.php?artid=312477

Deasemenea, pentru Macedonia nu este nevoie de viza.

http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=5468&idlnk=4&cat=5

Asadar, Timisoara - Katerini - 822km, din care 407 km autostrada (conform viamichelin.com), fara trecere a Dunarii cu bacul.

--------------------
Dacia Logan 2007, 1.5 DCI Ambition
+
adi_ar
post 4 Jul 2007, 12:34
Post #2351

Yes, bye-bye Bulgaria!
Gabi, meriti o bere pentru vestea asta!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
gibonu
post 4 Jul 2007, 13:22
Post #2352

Membru autentic

Intr-adevar, super veste cu viza pentru Serbia.
Desi este off-topic, mergeti in Sebia si mai ales in Muntenegru, care este de-a dreptul de vis, mult mai frumos decat Grecia sau Croatia. Credeti-ma ca vorbesc in cunostinta de cauza, am fost acolo in 1997 si m-as intoarce oricand.

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
zaWasp
post 4 Jul 2007, 13:49
Post #2353

Membru incepator

From: Timisoara

Stie cineva care sunt taxele de drum/autostrada pentru Serbia si Muntenegru? Pe site-ul MAE scris ca sunt 10EUR/100km (cam mari?), insa cei de la Consulatul Sarbesc din TM spun ca nu sunt taxe (iar putin probabil).
Mersi

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 - B-48-FXK
sisteme de navigatie
+
Kata
post 4 Jul 2007, 13:56
Post #2354

Membru autentic

QUOTE(bog70 @ 11 Apr 2007, 18:40)
Am fost eu anul asta de Paste in Albena (anul trecut am "servit" Nisipurile de Aur)
La dus am fost prin Vama Veche. A fost destul de nasol. Coada mare de masini (de vreo 7 km) cu toate ca politistii de frontiera se miscau repede.
La intors am bagat pe la Negru Voda (ca sa evit experienta de anul trecut, cand am stat de 1 mai la Vama Veche vreo trei ore  wacko.gif ).

Pe aici am intalnit doar doua masini bulgaresti care veneau pe contrasens, in rest doar eu si cu un amic pe tot drumul catre Gen. Tosevo (localitatea de dinainte de granita). Drumul pe aici are si cateva portiuni mai nasoale, dar in rest poti sa mergi cu 120 fara probleme. In vama nici macar nu ne-au oprit. Si bulgarii, si romanii ne-au facut semn cu mana sa trecem.

Daca vrei sa o iei la dus pe traseul asta, mergi pe drumul obisnuit pana la Medgidia, o tai de acolo spre Cobadin, iar de aici direct la Negru Voda.

Dupa ce treci granita ajungi la Gen. Tosevo (sunt cativa km), iar de aici o iei spre Balcic.
De acolo te duce drumul.....
*

zi-mi si mie cum e Medgidia - Negru Voda? e drum judetzean , e ok cat de cat?

si apoi pe partea aia spre Balcik, Albena cum e?

merci

--------------------
Clio Bicorp Extreme nov 2005
1.2 16v, gris platine
+
michirec
post 4 Jul 2007, 14:00
Post #2355

Membru autentic

Si eu stiu ca nu sunt taxe in Serbia pe autostrada, cel putin pe cea spre Belgrad nu....

--------------------
renault Scenic 1,6 dci,96kw. 2011
+
gibonu
post 4 Jul 2007, 15:21
Post #2356

Membru autentic

In 1997, cand am fost in Serbia si Muntenegru erau taxe doar pentru autostrada nu si pentru drumuri nationale. Taxa exact nu mai stiu cat era, insa tin minte 3 lucruri:
- sistemul de taxare era ca in Italia, adica intrai pe autostrada, iti luai bonul de la automat si plateai la iesire in functie de cat mergeai;
- am platit in dinari si ne-a dat restul in marci germane
- autostrada (ca si absolut toate celelate drumuri nationale) erau impecabile, adica coala de hartie; autostrada era aceea pe care, cu cativa ani inainte se dadeau sarbii cu tancurile pe ea.
In plus, pentru cei care vor sa mearga prin Serbia si Macedonia in Grecia: Merita, pentru ca vor merge o gramada de autostrada pana la Salonic, fiind vorba de autostrada transiugoslava facuta de Tito.

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
bogdan10
post 4 Jul 2007, 15:48
Post #2357

Membru

@Catalin Buga

Taxele pt. podul de la Giurgiu-Russe inca sunt in vigoare. In textul pe care l-ai atasat apare clar ca deocamdata este un acord de principiu, nu s-a semnat inca acordul final.

--------------------
DACIA LOGAN - 1-B-101 2005 1.6 MPI AMBITION
+
blackhawk
post 4 Jul 2007, 17:06
Post #2358

Membru incepator

eu am fost anul trecut in primavara in serbia . am intrat pe la portile de fier si am fost in jos spre sud. o bucata de drum am mers pe auttostrada si am platit cam 10 euro.

--------------------
toyota yaris 2004
+
bog70
post 4 Jul 2007, 17:14
Post #2359

Membru care avea cotizatia platita pana in februarie '90.

De la Medgidia la Negru Voda e OK in general, cu cateva portiuni mai proaste, dar si zone in care poti trage tare.... La fel si dupa intrarea in Bulgaria pe la gen. Tosevo.

Pot sa-ti spun ca am fost spre litoralul bulgaresc pe trei trasee, al treilea fiind Bucuresti-Ruse-Varna.

Daca ar fi sa merg la Albena sau Balcic m-as duce pe la Negru Voda (foarte liber si drumul nu e mai prost decat celalalt prin Vama Veche, ba chiar are zone in care e foarte bun).
Daca as merge spre Varna-Nisipuri-Nessebar, as baga categoric pe la Ruse (prinzi si vreo 70-80 km de autostrada in Bulgaria).

--------------------
Hyundai Accent 1.3 - 85 cp
Mio P350 - MioMap 3.2 - GPS Tuner 5
Bere sanatoasa, in corp sanatos.
+
Kata
post 4 Jul 2007, 17:45
Post #2360

Membru autentic

@bog70
Pina la Negru Voda treci cumva peste Canal?

oricum m-am lamurit, merci.

--------------------
Clio Bicorp Extreme nov 2005
1.2 16v, gris platine
+
Lugojanu
post 4 Jul 2007, 21:55
Post #2361

Membru incepator

Veste buna pentru cei din vest privind scoaterea vizei in Serbia.
Am fost in mai prin Serbia - Muntenegru pana la Podgorita - Bar de unde am luat feribotul spre Italia.
Pe autostrada se plateste si restul il primesti in dinari. Nu stiu exact costul.
Autostrada nu e chiar foarte buna. Multe denivelari. De asemenea semnalizarea rutiera e destul de rea. Oricum e mult mai bine. In felul asta nu mai trecem cu bacul Dunarea. Pe mine numai traversarea Dunarii dus - intors ma costat peste 70 Euro.
Pe langa asta e plin de politie cu radare laser deci detectorul de radar e inutil. Nu stiu daca merge cu "amenda" ca si la Bulgari.
Oricum probabil ca vod discuta toate astea pe un nou topic "Serbia - Grecia" smile.gif

--------------------
Renault Symbol - TM 10 TDU 2006 Fidji
+
bogdan10
post 4 Jul 2007, 22:44
Post #2362

Membru

Taxele pt. trecerea podului Giurgiu - Russe sunt in continuare valabile.

--------------------
+
gicu_tatu
post 5 Jul 2007, 09:12
Post #2363

Membru incepator

From: bucuresti

@nicucozac

drumul pe stara zagora este destul de bun calitativ (se merge putin mai greu cand treci muntii pe sipka pt ca traseul pe nova zagora este inchis si toate tirurile trec pe aici , dar nu e chiar asa de rau ), patrulele de politisti nu sunt foarte multe (si nu sunt asa de pusi pe spaga . pe mine m-a luat radarul si am scapat doar cu o mustrare ), la vama treci fara probleme (se uita doar la pasaport sau buletin si la revedere si in plus ai un duty free cu preturi bune daca iti mai raman bani la intoarcere ) nu pot sa compar cu drumul pe sofia pentru ca nu am mers pe acolo.

--------------------
daewoo matiz - B--PTK 2004/E+AC/796cc/50CP
+
Matrics
post 5 Jul 2007, 13:15
Post #2364

Membru incepator

Informatii calde:
-vigneta e acum 5 euro(1 saptamana) sau 13 (o luna) fata de 4 respectiv 9 euro anul trecut, cred ca s-a modificat recent, care se plateste la vama (Vama Veche)
-pentru cei care se cazeaza la hotel in Albena, platiti la receptie parcarea, care e 6 leva si veti primi un cartonas cu o chitanta pe care o aratati la bariera ori de cate ori vreti sa iesiti cu masina din statiune;
-locatii interesante de vizitat: Balchik (gradina botanica), Kaliakra, Nisipurile de Aur, si Nessebar, dar e cam departe (135km)

--------------------
Supernova Confort - BC
+
morley
post 5 Jul 2007, 20:31
Post #2365

Membru incepator

Am si eu o intrebare, se poate trece prin Serbia si Macedonia doar cu cartea de identitate?

--------------------
dacia logan preference - SM96LXA 2005 1.4mpi
+
gibonu
post 5 Jul 2007, 20:45
Post #2366

Membru autentic

Nu se poate trece cu cartea de identitate. Doar cu pasaportul.

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
bogdan10
post 5 Jul 2007, 23:32
Post #2367

Membru

QUOTE(morley @ 5 Jul 2007, 20:31)
Am si eu o intrebare, se poate trece prin Serbia si Macedonia doar cu cartea de identitate?
*

Cu cartea de identitate se poate trece doar in tarile membre UE (mai putin Suedia care nu accepta). In restul tarilor sa trece doar cu pasaportul.

--------------------
+
paulca
post 7 Jul 2007, 00:56
Post #2368

Membru incepator

From: medias

Ieri m-amintors din Grecia-Turcia. Traseul a fost : Giutgiu-Russe-Sofia-Katerini- Athena-Salonic-Kavala-Canakkale( Troia )-Istanbul-home.
Cred ca povestile despre traversarea Bulgariei sint exagerate, eu m-am dus si m-am intors noaptea fara probleme, in orase nu vezi noaptea tipenie de om nici sa intrebi in ce directie sa o iei. In schimb politia " vegheaza" ! M-a prins cu radarul pe la Blagoevgrad( 80km/h ) si nu stiu ce draq de radar au ca nu m-a semnalizat detectorul si doar cunoaste toate benzile inclusiv laser. Totusi poza era acolo!! A urmat o scurta negociere cu organul si am scapat cu 15 euroi. Nu a vrut nici in ruptul capului sa ma lase cu 10. la greci nici un radar, mergi cu cit te duce masina Drumul spre Athena a fost cel mai greu pentru ca am prins o canicula cum n-am mai vazut. La televizor prognozau 47 de grade dar termometrele de pe marginea drumului aratau 56-57 de grade si umbra ioc.In medie, la 40-50 km imi fierbea apa in masina si luam o jumatate de ora pauza, timp in care se evapora benzina de pe tot traseul de sub burta masinii, din cauza radiatiei de caldura de la asfalt. Urma o cheie luuuuuunga de vreo 3-4 minute si mai faceam 50 km. Si uite asa am facut de la Katerini la Athena (460km) circa 12 ore. Ciudat era ca nu am vazut pe drum decit camioane si citeva masini suparate. M-am lamurit peste doua zile cind m-am intors noaptea, ca toti circula dupa ce se intuneca, bara la bara, numai eu mergeam ziua ca nebunul. La intoarcere noaptea la 34 de grade am facut 4 ore si 40 minute
La Salonic m-a incurcat GPS-ul ca nu e bine cartografiat orasul. Daca aveti MyGuide sa nu va luati dupa el la Salonic, in schimb la Athena m-a dus perfect.
In Turcia politie multa, circulatie aiurea si drumuri sub orice critica, mai ales in partea asiatica ( atit cit am fost eu ) Pina si drumurile recent facute sint la fel de proaste ca celelalte mai vechi. Intre Canakkale si Istanbul ( cam 250 km ) am gasit o singura parcare si citeva miliarde de gropi. In schimb autostrazile sint perfecte, dar aici lipsesc benzinariile!
Despre taxe: taxa de trecere al podului la Giurgiu 26 lei (atit!!!! am chitanta) invers 6 euro, vigneta la bulgari 5 euro, taxa de dezinfectie la bulgari dinspre turci 2 euro, taxa autostrazi la greci cite 2 euro cam la 100 km , spre Athena de 3 ori, la intoarcere de vreo 5 ori, nu stiu de ce. Parcare la Athena pt 48 ore e de 27 euro, parcare pazita, la Istanbul 2 zile si 6 ore 55 lire turcesti parcare pazita.
Taxa ferry la Canakkale 7-9 euro/masina depinde de firma.
Pentru cei care umbla cu gaz: la bulgari gasiti gaz aproape peste tot la 0,9-0,98 leva, la greci se gaseste greu la anumite statii Shell cu 0.5-0,6 euro dar nu va bazati pe gaz. La turci se gaseste oriunde in afara autostrazilor cu 0,9-1 lire turcesti.

--------------------
dacia 1310+GPL - sb03kfs 1997
+
adi_ar
post 7 Jul 2007, 06:29
Post #2369

A meritat, totusi, ocolul Kavala-Canakkale?
Din cate stiu eu nu prea ai ce vedea pe acolo.

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
mihailogan
post 8 Jul 2007, 10:30
Post #2370

Membru

salutare maine 9/7/07 plec si eu in grecia , nu am nimic calculat sau planificat, m-am trezit deodata asa sa plec si nici n-am apucat sa-mi rezerv ceva. credeti ca se gaseste cazare cat de cat si la fata locului? cine a mai fost asa rog sa povesteasca

--------------------
Dacia Logan Preferance 1.4 - B 90 PIx 2005
+
DaciaClub - Reno Bot
post Reguli topic / Topic rules
Post #

Mesaj automat

Aici pentru plecari spre Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Plecari-spre-Grecia-2008-t112394.html

Aici pentru intoarceri din Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Intoarceri-din-Grecia-t81731.html

Cititi si cautati cu atentie pe forum si in topic, exista deja scrise info. despre taxe de drum.

--------------------
195 Pages « < 77 78 79 80 81 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd September 2025 - 18:19
Dacia