Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

195 Pages « < 65 66 67 68 69 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Bulgaria - Grecia

gabriel_TMF
post 10 May 2007, 14:12
Post #1981

membru cu bun simt

Group: Members

da mai este un free-shop mare la greci pe partea stinga cum treci granita bulgaro-greaca. noi ne-am oprit de fiecare data la intoarcere.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,4 - B 47 TMF 2005 laureate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gabriel_TMF
post 10 May 2007, 14:18
Post #1982

membru cu bun simt

pleaca cineva in bulgaria pe 23 IUNIE spre nessebar?

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,4 - B 47 TMF 2005 laureate
+
Varu
post 10 May 2007, 16:37
Post #1983

Membru incepator

From: Bucuresti

stiu si eu free-shopul ala de la granita greceasca promahonas. da am auzit ca acum, dupa aderarea la UE, noi romanii (sau alte nationalitati din UE), nu mai avem voie sa cumparam de acolo. e adevarat ?

--------------------
Renault Megane 2 2005, 1,5 dci 82 cp
+
laurian
post 10 May 2007, 19:32
Post #1984

Membru autentic

Atunci cumparati din cel de la Ruse, unde se plateste in leva.

Nu exista nici un fel de magazin numai pentru ue sau non ue, nici in vama, nici in Europa.

--------------------
Logan MCV 1.6 16V - B39xxx 2006
Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145
+
justy
post 10 May 2007, 22:13
Post #1985

Membru incepator

intre greci si bulgari sunt free shopuri. se poate cumpara orice fara probleme. Am cfacut cumparaturi anul asta in martie si de la Promahonas si din Ormenio, cele doua magazine sunt identice si au marfuri destule, in special bauturi si parfumuri, dar nu numai...

--------------------
FORD FOCUS 2001 TOURNIER
+
marian.bazavan
post 12 May 2007, 01:44
Post #1986

Membru incepator

From: bucuresti

@AL

multumesc "AL"! am dat deja avansul. ma opresc si la dus si la intors in kalambaka. ce pot vedea pe acolo? plec in jurul orei 24 din bucuresti. tu cat ai facut pana in kalambaka? cine mai are informatii despre acest traseu il rog sa-mi raspunda! astept sfaturi! multumesc!

--------------------
ford fiesta - B-05-TVR 2005, 1,3 i , 70cp
+
Bogda
post 14 May 2007, 10:32
Post #1987

Membru incepator

Astazi 14 mai 2007 Premierul bulgar Serghei Stanisev inaugureaza lucrarile pentru construirea podului peste Dunare de la Calafat. Podul va lega portul Calafat de portul Vidin. Va avea o lungime de 1917 metri si va include atat o sosea cu cate doua benzi pe sens, cat si o linie feroviara. Perioada : 50 luni plus perioada de gratie 12 luni.

sursa : Gazeta de Sud azi luni 14 mai 2007

--------------------
Renault Megane 1.6 16V - 109 CP 2002
+
gabi1759
post 14 May 2007, 11:27
Post #1988

Membru incepator

From: Timisoara

Adica inca 5 ani de acum incolo vom trece tot cu bacul la Calafat.

Spor la lucrari!

--------------------
Dacia Logan 2007, 1.5 DCI Ambition
+
Bogda
post 14 May 2007, 15:21
Post #1989

Membru incepator

Pai cred ca firma care se ocupa de lucrari are 5 angajati si din astia 5 , 2 sunt sefi.
Si mie mi se pare cam mult 5 ani pt un pod sau poate ma uit eu prea mult la Discovery la MegaConstructii.Pana la urma e bine si asa.

--------------------
+
lbordea
post 14 May 2007, 15:55
Post #1990

Membru incepator

Plec in grecia pe 18 mai dimineata din Bucuresti pana putin dupa Salonic - mai e cineva care sa plece in acelasi timp? E prima mea iesire din tara cu masina biggrin.gif

--------------------
Renault Megane 2.2 sept 2006
1.5dci 80CP - Confort Expression Beige Poivre + mp3 + clima
+
gicu_tatu
post 14 May 2007, 17:33
Post #1991

Membru incepator

Am luat si eu o harta rutiera cu Bulgaria de la hipermarket dar nu pot sa imi dau seama dupa ea unde este punctul de frontiera cu grecii de la Svilengrad , chiar la Svilengrad sau la Capitan Andreev sau cum l-o mai chema si pe capitanul asta ? Am mai intrebat o data : poate cineva sa explice , va rog , cum se ajunge acolo ? huh.gif
Si inca ceva mai merge cineva spre Thassos pe 5 iunie .

This post has been edited by gicu_tatu: 14 May 2007, 17:35

--------------------
daewoo matiz - B--PTK 2004/E+AC/796cc/50CP
+
dragos clio&astra
post 14 May 2007, 19:08
Post #1992

Membru

Unde alimentati cu motorina(E4 sau E5) in Bg,Grecia,Turcia?

--------------------
Renault Clio Symbol 2004 1.5dci
Clio Symbol 1.5dci 65cp expression 2oo4
+
adi_ar
post 14 May 2007, 19:58
Post #1993

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

@gicu_tatu:
Capitanu' Andreev acela este la granita cu Turcia. Pentru a intelege mai bine ce si cum, vezi aici.
sau, pentru a te lamuri si cu frontiera spre Grecia, cauta Svilengrad, BG aici
Nu stiu daca si cum functioneaza punctul de frontiera (ViaMichelin il indica ca fiind deschis dar nu stiu daca asa este) Svilengrad-GR, asa cum vrei tu, poate la intoarcere ne spui si noua.
Ca sa ajungi spre Trigono, GR ar trebui sa faci dreapta undeva la intrarea in Svilengrad.
In cel mai rau caz ai sa ocolesti prin Turcia (atentie la viza!).

Calatorie si concediu placut!

This post has been edited by adi_ar: 14 May 2007, 20:24

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
justy
post 14 May 2007, 20:36
Post #1994

Membru incepator

gicule!
inainte de a intra in svilengrad este indicator dreapta Grecia, sau se poate face dreapta chiar mai devreme cu vreo 30 km, dupa harmanli, in harta arata lucrul acesta. localitatea de frontiera la greci se numeste ormenio / o gasesti f bine in harta, foarte aproape de svilengrad.
nu recomand alimentarea cu benzina sau motorina la intrare in grecia prin partea asta, preturile sunt mai mari decat in apropierea orasului kavala sau keramoti ex 0.86 aici , iar la intrare in grecia 0,94.

stie cineva de pe ce site pot afla temperatura apei marii egee?

--------------------
FORD FOCUS 2001 TOURNIER
+
bogdan0306
post 15 May 2007, 09:51
Post #1995

Membru incepator

Legat de Ormenio si Svilengrad: cum e drumul pe aceasta ruta? Adica Giurgiu-Harmanli-Ormenio-Keramoti (Kavala)? Anul trecut am fost la sud de Salonic si am trecut pe la Kulata-Promachonas, dar in acest an merg in Thassos si mi-ar fi mai scurt. Din povestile uni coleg am inteles ca sunt cateva portiuni mai proaste in Bulgaria si fara indicatoare de Ruse (mai ales daca te abati pe la Stara Zagora si nu mergi prin Nova Zagora). Pe de alta parte un avantaj ar fi cei 300 de km de autostrada in Grecia. M-ar interesa comparativ fata de ruta clasica(Promachonas) daca e drumul mai bun, mai rau, etc. Diferenta de 70 de km pe care o vad pe viamichelin ar putea fi compensata de calitatea drumului.

--------------------
Volkswagen Passat - BV 80 JJJ 2002, 1.9 TDI
+
justy
post 15 May 2007, 10:33
Post #1996

Membru incepator

bogdan, drumul este bun. eu am postat ceva timp in urma o intrebare despre traseul prin Nova Zagora. nu stiu acest traseu. eu personal anul acesta am fost dar prin stara zagora. cat privesc indicatoarele la intoarcere nu este adevarat se urmaresc localitatile prin care ai trecut la dus si totul e ok. e cea mai potrivita ruta aceasta, plus cum se intra in grecia si pana la keramoti drumul este excelent

--------------------
FORD FOCUS 2001 TOURNIER
+
gicu_tatu
post 15 May 2007, 11:54
Post #1997

Membru incepator

justy merci pentru indicatii.
cat priveste temperatra marii egee iti dau un link http://www.greeka.com/eastern_aegean/thass...sos-weather.htm
daca nu merge direct intra pe greeka si cauti thassos , apoi thassos weather si iti da si temperatura medie a apei si aerului tot timpul anului .
mai uite un site care iti da harta temperaturii la zi pentru suprafata marii pe tot globul http://www.wunderground.com/MAR/eum.html . din ce vad eu aici marea egee are in prezent cam 18-20 grade celsius .
am vorbit cu cineva care a fost acum in weekend pe thassos si a spus ca era multa lume in apa si era calda .

--------------------
+
Bogda
post 15 May 2007, 12:52
Post #1998

Membru incepator

Salut

Gicu_tatu spune-mi si mie de unde pleci (oras) si cati km sunt pe partea asta cu Svelingrad sau pe unde vrei tu sa mergi in Thasos.

--------------------
+
TheBeavis
post 15 May 2007, 13:04
Post #1999

Membru incepator

Merge cineva spre Grecia pe 26 mai ?
Ar fi prima oara cand ies din tara cu masina si prefer sa merg "in gasca"...
blush.gif

--------------------
Daewoo Cielo Daewoo Cielo 1996 GLE
+
Brainie
post 15 May 2007, 15:26
Post #2000

Membru autentic

Desi am citit partea de "2007", nu m-am lamurit. Stie cineva sigur daca mai trebuie abtibildul oval cu RO ? Intentionez o excursie in Grecia in iunie. Multimiri anticipate !

--------------------
Ex Dacia 1310 Li ; Ex Logan ABS+ 1.6 MPI 2007
+
gicu_tatu
post 15 May 2007, 22:30
Post #2001

Membru incepator

Bogda eu plec din bucuresti apoi: giurgiu-veliko tarnovo stara zagora-dimitrovgrad-svilengrad-ormenio si de aici am vazut ca mergi aproape numai pe autostrada pana la keramoti apoi ferryboat pana pe thassos. Partea cu grecia nu o am foarte bine lamurita. Am fost mai mult stresat de traversarea bulgariei pt ca am inteles de la cei care au mai facut traseul ca la greci e mai greu sa te ratacesti. Oricum pana plec o sa imi pun la punct si partea de grecia. Lungimea traseului din ce zice via michelin este undeva la 750km.

Ca tot veni vorba : NU MAI MERGE NIMENI PE DIRECTIA ASTA PE 5 IUNIE ?
Sper sa nu va stresez prea mult dar mi-ar placea sa mai merg cu cineva macar partea de bulgaria din drum.

This post has been edited by gicu_tatu: 15 May 2007, 22:51

--------------------
+
Vali48
post 15 May 2007, 23:50
Post #2002

Membru

From: Constanta

QUOTE(gicu_tatu @ 15 May 2007, 22:30)
...si de aici am vazut ca mergi aproape numai pe autostrada pana la keramoti ...

anul trecut in septembrie, nu era gata decat o bucata de autostrada pana pe la orestiada. dupa care autostrada incepe din nou pe la alexandropolis.

--------------------
Subaru Forester 2.5XT 2006
Forester 2.5XT 4EAT 230 HP
Once Subaru, allways Subaru
+
Bogda
post 16 May 2007, 09:50
Post #2003

Membru incepator

Gicu_tatu Am impresia ca te complici mai mult, si pe partea asta cu Sofia poate iesi mai bine la km. De fapt sigur iesi. Iar de la Kulata este asa de usor si bun drumul pana la Keramoti. Ma rog , fiecare se duce pe unde vrea , dar eu am crezut ca o sa scurtezi cu cel putin 150km fata de drumul clasic(Sofia-Kulata-Serres-etc), cand te-am vazut atat de hotarat sa te duci pe partea aia.
Numai bine si o zi buna

--------------------
+
gicu_tatu
post 16 May 2007, 12:12
Post #2004

Membru incepator

bogda , si drumul e mai scurt si datorita faptului ca voi traversa ziua bulgaria nu vreau sa ajung la sofia. am inteles ca dimineata in cursul saptamanii este aglomeratie pe centura in sofia si se pierde mult timp , unii s-au plans ca au stat peste 1 h. pe de alta parte pe ruta prin sofia sunt mai multi politisti din ce am inteles de la cei care au fost. pe aici din ce am vazut se merge pe drumuri nationale aproape tot drumul si majoritatea au spus ca nu prea e politie .

a fost cineva acum in thassos pe sofia si a spus ca au oprit-o 4 echipaje de politie si fiecare au usurat-o de cate 10E. ultimul s-a legat de faptul ca nu si-a lipit timbrul de la vigneta pe parbriz si ca nu e valabila . nu a lasat-o pana nu i-a dat 10 E . poate s-a intamplat si pentru ca era femeie si in masina nu erau decat femei. oricum ii urasc pe bulgari pentru chestiile astea . oare asa fac si politistii nostri cu strainii care tranziteaza romania.

--------------------
+
oreift
post 16 May 2007, 12:42
Post #2005

Membru incepator

Noi am fost anul trecut in septembrie in Thassos. Legat de drum, am mers pe ruta Bucuresti - Ruse - Bjala - Veliko Tarnovo - Nova Zagora - Harmanli - Svelingrad - Ormenio - Keramoti - Thassos(Limenas). Drumul prin Bulgaria pe varianta Nova Zagora a fost in mare parte practicabil. Au fost si portiuni mai rele, dar nu foarte tare. Desi nu stiu din proprie experienta varianta de drum prin Stara Zagora, avantajele variantei prin Nova Zagora fata de aceasta sunt (cel putin in cazul nostru):
-traseul este mai scurt (aproape 50 km conform ViaMichelin);
-traversarea muntilor este mai usoara fata de cea prin pasul Sipka de pe varianta Stara Zagora;
-pe portiunea de drum care difera este mai putina politie; la dus nu am vazut niciun echipaj iar la intors am vazut vreo doua (cu toate ca ploua destul de tare);
Ca dezavantaje ale acestei variante prin Nova Zagora, eu am gasit urmatoarele:
-drumul este folosit de multe TIR-uri si alte masini mari care sunt greu de depasit in zonele muntoase;
-nu mi s-a parut foarte bine semnalizat; la un moment dat a trebuit sa oprim si sa intrebam pe unde trebuie s-o luam; totusi, cu o harta in mana nu sunt probleme.
-are portiuni in care drumul nu este foarte bun.

Traseul este dupa cum urmeaza. Din Ruse se merge spre Sofia. In zona localitatii Bjala, in loc sa se faca dreapta spre Sofia, se continua drumul spre Veliko Tarnovo. Dupa ce se trece de Veliko Tarnovo (nu se intra in oras) cele doua drumuri se bifurca. Pentru cel prin Nova Zagora, mi se pare ca exista un indicator spre Svilengrad. Se trece apoi de Nova Zagora iar in Harmanli cele doua variante de drum se reunesc. De aici incep sa apara echipajele de politie. In zona localitatii Svelingrad (nu mai stiu daca inainte sau dupa) apare un indicator de Grecia care trebui urmat pentru a ajunge la granita. Dupa intrarea in Grecia, se merge pe urmatorul traseu: Ormenio - Dikaia - Orestiada - Alexandroupoli - Xanthi. Pana in Xanthi drumul este in mare parte autostrada. In zona orasului Xanthi autostrada se termina (cel putin asa era anul trecut). Se iese de pe autostrada mergand spre oras si la un moment dat se face stanga spre Chrysoupoli. Aici se face stanga catre Keramoti. Din Keramoti se ia feribotul si se ajunge in Limenas (sau Thassos), capitala insulei.

Vacanta placuta!

--------------------
Renault Symbol 2006, 1.5 dCi
+
K-HOST
post 16 May 2007, 13:05
Post #2006

Membru incepator

Salut Gicu-tatu! Noi mergem in Thassos dar pe 4 iunie si tot pe acelasi traseu(o sa plecam cam pe la 5 dimineata din Giurgiu);cu o exceptie nu prin stara zagora ci prin nova zagora-si in post-ul de mai sus este indicata ruta asta, oricum asa cum toti au nimerit insula o sa nimerim si noi, nu?!pana una alta drum bun si vacanta placuta!

--------------------
opel astra 2001/1,6 16V
+
Bogda
post 16 May 2007, 13:10
Post #2007

Membru incepator

Apropo de faza cum ca cele 4 colege sau prietene au fost oprite de 4 ori eu cred ca gaborii s-au anuntat intre ei ca sunt femei si pot sa scoata ceva de la ele.
Aia sunt niste porci. Si politistii nostri mai primesc o spaga , ceva acolo, dar ce fac aia in Bulgaria e HOTIE, JAPCA , TALHARIE.
Cand asteptam bacul la Bechet acum de 1 mai( eram pe partea bulgareasca) a intrat in vb cu mine un bulgar care trecea in romania cu ceva afaceri. Vorbea destul de bine romaneste. Inclusiv lui, ca e bulgar, a zis ca ii cer astia spaga cand trece pe acolo pe la Oriahovo. Deci e bine, ca nu fac discriminari. Dar asta e.
Traim in Romania, care e langa Bulgaria si asta ne ocupa tot timpul
radmasa.gif

pt BRAINIE

Nici nu am auzit pana acum intreband pe cineva de chestia asta, nici pe masini nu am vazut, nici eu nu am si am facut cateva iesiri din tara cu masina , asa ca drum bun si distractie placuta

Gicu_tatu , ai intrebat daca si politistii nostri le fac la straini tot asa. NU
Cel mai bun exemplu este prietenul meu grec care vine foarte des in Romania , si colinda toata tara. A fost o singura data oprit pt viteza la intrare in Valcea , in rest de 3 ani de cand vine si face mii de km prin RO nu a fost oprit .

Sa va dau un exemplu de taranism .
Unul din Craiova , a fost si el in Grecia si ce crezi ca si-a pus pe masina
Semnul oval cu GR , Eu daca ma intalnesc vreodata cu el o sa ii spun sa isi puna si BG ca si prin bulgaria a fost
Astept pareri, poate il cunoaste cineva

cmandrei edit: Va rog frumos incercati sa nu mai scrieti 2-3-4 posturi unul dupa altul la intervale de 3-4 minute, exista un buton de edit care rezolva problemele

--------------------
+
AL
post 16 May 2007, 14:52
Post #2008

Member

QUOTE(marian.bazavan @ 12 May 2007, 02:44)
@AL

multumesc "AL"! am dat deja avansul. ma opresc si la dus si la intors in kalambaka. ce pot vedea pe acolo? plec in jurul orei 24 din bucuresti. tu cat ai facut pana in kalambaka? cine mai are informatii despre acest traseu il rog sa-mi raspunda! astept sfaturi! multumesc!
*

se pot vedea manastirile de la Meteora... sau "meteorele" cum se mai numesc... sunt manastiri de calugari sihastrii... se pot vizita 2 dintre ele... peisajele sunt superbe... atentie la tinuta (fara pantaloni scurti iar tipele sa poarte fusta care sa acopere genunchii si ceva care sa acopere umerii...)!!!

eu am plecat pe la ora 6:30 din bucuresti si am ajuns la Kalampaka pe la ora 18-19... dupa ce am rezolvat cu cazarea, am prins inca lumina suficienta pentru cateva poze (10 august) si o tura pe la manastiri

--------------------
Skoda KAROQ - B-21-NEW 2019
+
geocosma
post 16 May 2007, 18:41
Post #2009

Membru autentic

Anul trecut am fost in Grecia si am facut si eu un drum pana la Meteore. Am plecta pe la ora 9-9.30 din apropierea lui Neos Marmaris (Sithonia), pe la 11.30 am facut prima escala la Manastirea Sf. Paraschiva (pe Valea Tembi) si am ajuns la Kalambaka pe la 13.30-14.00. Am cautat cazare, si dupa aceea am dat o tura pe la manastiri. Fiind sambata, erau toate deschise.
Se viziteaza sase manastiri: Marea Meteora, Varlaam, Rousanou, Sf. Nicolae, Sfanta Treime, Sf. Stefan. Eu am vizitat Meteorele in doua zile consecutive (sambata dupa amiaza si duminica dimineata), pentru ca au programe de vizitare diferite:Program_Meteore.jpg ( Size: 58.96k ) Number of downloads: 429

Uite si harta:Harta_Manastiri.jpg ( Size: 62.48k ) Number of downloads: 488

Eu nu am reusit sa vizitez Marea Meteora, pentru ca am lasat-o pentru duminica si in acea zi era inchisa (nu stiu ce se intamplase; de obicei era deschisa). Manastirea Rousanou este de maicute, nu de calugari.
Cu privire la tinuta, sa stii ca nu sunt extrem de stricti; eu am avut blugi gen bermude si nu am avut probleme la intrare. Cu privire la tinuta femeilor, au la fiecare manastire niste fuste care se prind la spate cu cordon si care atarna pana la pamant. Chiar daca femeia este imbracata cu pantaloni, este obligatorie purtarea fustei lungi de la ei (este free - se preda la iesire). Intrarea era de 2 euro/pers.
Daca te duci la meteore prin partea dreapta (v. harta), adica nu prin Kastraki, pe partea dreapta, pana sa ajungi la meteore, este un atelier de icoane, unde de obicei opresc autocarele cu turisti. De acolo poti lua diverse obiecte, in special icoane. Cum intri te intreaba din ca tara esti, si in putin timp apare o persoana care-ti povesteste in lb. romana cum fac ei icoanele. Dupa aceea te lasa sa alegi ce vrei sa cumperi, si ti le ofera la preturi mai mici decat cele afisate (cam cu 30%) - asta e tariful pentru romani. Poti lua icoane si de pe la manastiri si bineinteles le poti lua la preturi mai mici decat cele afisate, daca afla ca esti roman. Sunt zone in manastiri unde se poate fotografia si filma; acolo unde este interzis este scris vizibil. Nu am observat sa fie vreo taxa speciala pe care s-o platesti ca sa filmezi pe unde vrei.
Sper ca te ajuta harta manastirilor si programul de vizitare (nu mai stiu de pe ce site l-am luat, e cel de anul trecut - e posibil sa se mai fi schimbat ceva intre timp). Am observat ca in general, intre 9-13 sunt deschise toate manastirile.
Succes!

LE: Pentru ca in poza cu programul manastirilor nu se observa programul Manastirii Rousanou, il precizez aici: vara e deschisa de la 9.00-17.45, iarna fiind inchisa in ziua de miercuri. Iar in poza cu harta, drumul din dreapta (unde este emblema forumului) duce catre Trikala/Larissa.

This post has been edited by geocosma: 16 May 2007, 18:49

--------------------
Renault Megane Estate II.1 - 2005 - 1,6 16V 115 CP - Confort Privilege
+
colombina29
post 16 May 2007, 19:48
Post #2010

Membru cu FI(c)AT

From: Acasa

Am mai pus intrebarea asta de vreo doua ori ca prostu' si tot nu m-a lamurit nimeni: MAI ESTE NECESAR PASAPORTUL LA TRECEREA GRANITELOR BULGARA SI GREACA, SAU E SUFICIENTA NUMAI CARTEA DE IDENTITATE? Multumesc.

--------------------
FIAT ALBEA Dynamic - "La rând" 2006
+
DaciaClub - Reno Bot
post Reguli topic / Topic rules
Post #

Mesaj automat

Aici pentru plecari spre Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Plecari-spre-Grecia-2008-t112394.html

Aici pentru intoarceri din Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Intoarceri-din-Grecia-t81731.html

Cititi si cautati cu atentie pe forum si in topic, exista deja scrise info. despre taxe de drum.

--------------------
195 Pages « < 65 66 67 68 69 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 01:24
Dacia