Cum se înlocuieºte blocul lumini +panglica airbag, Megane 2, toate motorizarile
![]() ![]() ![]() |
Cum se înlocuieºte blocul lumini +panglica airbag, Megane 2, toate motorizarile
costyr81 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 21 January 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
- B 53 RCA
2007 Laureate Plus 1.4mpi gri platine
Renault Megane 2007 - B 810 RDU 1.5dci albastru |
|||
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Nu e nimeni in Bucuresti disponibil? Am si eu un Renault Master cu problema asta.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
cristian.iliescu88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 238 Joined: 5 October 14 From: Mioveni-Arges ![]() |
Salutare.
Daca panglica airbag volan este rupta, in cazul unui accident, celelalte airbag-uri vor fi functionale? |
--------------------
Renault
Megane Sedane 2.2 1.6 16V+GPL
11/2007 Privilege
|
|
Misu C |
![]()
|
![]() Pasionat Group: Members Posts: 101 Joined: 29 March 16 ![]() |
Nope.
Daca becul de eroare este aprins atunci calculatorul de airbaguri este off. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2008 1.9dCi 131CP Lux-Privilége
|
|
stanced |
![]()
|
![]() i love bass Group: Members Posts: 16 Joined: 17 August 12 From: Constanta ![]() |
Mi-a aparut si mie eroarea in bord (airbag si cheia de service) si nu mai merge nici cruise control-ul. In constanta unde as putea rezolva?
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 1.6 16v 116cp
- CT 17 DCD
2008
|
|
cxdani |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 112 Joined: 21 March 07 ![]() |
Dupa o inlocuire de panglica la un tip din Bucuresti, care a tinut cam o saptamana, am apelat la colegul de pe forum Marius Was.
Operatiunea a durat max 15 minute. Garantie 1 an. Tipul e super meserias. Apelati cu incredere. |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2 1.6 16V Expression
Octombrie 2006, clima
|
|
MihaiVHD |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 1 November 14 ![]() |
Este cineva disponibil in Buzau?
|
--------------------
Renault
Megane
2007 Luxe Privilege
|
|
valyyy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 24 January 10 ![]() |
Foarte interesant!
|
--------------------
renault
megane 1
- vl 90 ysa
2001
|
|
djcosmines |
![]()
|
![]() djcosmines Group: Members Posts: 316 Joined: 20 January 10 From: Spain ![]() |
Offf.si la mine s-a rupt sigur. S-a aprins martor airbag + service. Am o ciuda ca nu sunt in Romania. Este cineva prin Spania. Zona Almeria care repara/schimba panglica ?! 😕😕😕. Daca nu doar daca caut pilot in dezmembrari...ca mai ieftin decat la Reno nu stiu unde gasesc nou.
This post has been edited by djcosmines: 6 Sep 2016, 21:27 Attached thumbnail(s) received_10206782195489607.jpeg ( Size: 145.48k ) Number of downloads: 829 |
--------------------
Renault
Megane 2 Hatchback
- 3794 CTK
2004 1.5 dCI 100 cp
|
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.261 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
Gasisem pe ebay unul din Spania care vindea panglica, vreo 25 euro.O cumperi si o lipesti la un centru gsm.
http://www.ebay.com/itm/cable-plano-FFC-pa...0gAAOSwNsdXTgRq This post has been edited by buzasparta: 7 Sep 2016, 17:39 |
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
- GL06cxx
2007 expression President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
djcosmines |
![]()
|
![]() djcosmines Group: Members Posts: 316 Joined: 20 January 10 From: Spain ![]() |
QUOTE(buzasparta @ 7 Sep 2016, 16:38) Gasisem pe ebay unul din Spania care vindea panglica, vreo 25 euro.O cumperi si o lipesti la un centru gsm. http://www.ebay.com/itm/cable-plano-FFC-pa...0gAAOSwNsdXTgRq Ms. Dar nu am cine sa o monteze la locul ei. Aici nu se complica la fel ca in Romania. Am comandat de pe oscaro.es cu ajutorul lui "espacen" dupa seria VIN piesa completa noua...valeo. Daca eram in Ro stiu ca rezolvam ....dar asta e cand esti departe de casa. Platesti...platesti....4 zile de munca se duc pe piesa asta 😯 |
--------------------
Renault
Megane 2 Hatchback
- 3794 CTK
2004 1.5 dCI 100 cp
|
|
Cipilikkka |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 4 September 16 ![]() |
Salutare! Ideea este urmatoarea: Cumparat megane din semnatura, airbag si cheita aprinse in bord, fostul proprietar spune ca este de la banda de sub volan desi nu se aude nici un scartait nici cel mai mic zgomot.Sfaturi?
|
--------------------
Renault
Megane
2006 Megane 2.2 2006 1.5 dci
|
|
danut81 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.499 Joined: 2 March 08 From: Iasi ![]() |
Nu este obligatoriu sa se auda zgomote in zona blocului de lumini. Cel mai bine faci o diagnoza sa stii exact de unde provine problema. Poti sa ai probleme cu celebra banda, mufele de sub scaun , contacte imperfecte la diverse airbaguri, foarte multe posibilitati de defect. De asta primul pas este o diagnoza.
|
--------------------
Renault
Megane 2 2005
- vs.01.smb
Lux Privillege
|
|
Cipilikkka |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 4 September 16 ![]() |
Cineva in Bucuresti care poate sa faca chestia asta?
|
--------------------
Renault
Megane
2006 Megane 2.2 2006 1.5 dci
|
|
Mr_X |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 398 Joined: 17 October 15 From: Brașov ![]() |
De dat jos tot blocul de lumini și se schimbat cu totul este ușor, nu-ți trebuie service. Dacã vrei sã schimbi doar panglicã, atunci îți trebuie (și un) cineva care sã știe/poatã sã facã lucruri migãloase (de ex la un service GSM) și panglica nouã.
Eu am încercat sã lipesc o panglicã nouã și nu am reușit. Am distrus și panglica și contactele blocului vechi. Așa cã am luat un bloc din dezmembrãri și l-am schimbat cu totul. Operația dureazã 10-15 minute. |
--------------------
Renault
Megane II 1.6 16V
2007
|
|
sambarton |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 159 Joined: 24 March 14 ![]() |
Eu ma chinui de 2 zile sa repozitionez banda airbagului pe rolele de plastic si nu imi iese. Nu imi este clar dupa ce repere se aliniaza toate rotitele de plastic. Le-am asezat precum in filmuletul rusesc de pe youtube postat de cineva dar, ansamblul se roteste spre stanga de 2 ori iar spre dreapta numai 1 data riscand sa rupa banda...
Dupa ceva timp i-am dat de cap. Dupa ce am facut eu si am urmarit pasii e f simplu dar tutorialul de la inceput este vag. Nu are poze sau o filmare cu montarea exacta a pamblicii. Noroc, cu userul care a postat filmarea de pe youtube. This post has been edited by sambarton: 29 Sep 2016, 17:50 |
--------------------
renault
megane 2
2006 privilege 1.9 dci
|
|
doomy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 17 April 12 ![]() |
Salut, cineva care schimba panglica in bucuresti? Multumesc
|
--------------------
renault
megane2
2003 Hatchback
|
|
Dane_Bad |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 26 October 16 From: Cluj-Napoca ![]() |
Buna seara,
Am si eu aprins in bord "service si airbag" si se aude un pacanit cand rotesc volanul. Imi recomandati pe cineva din Cluj care sa-mi rezolve problema? Multumesc. ![]() |
--------------------
Renault
Megane
- CJ81PCT
2003
|
|
Cipriansen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 28 May 10 From: Craiova ![]() |
Am si eu problema asta , si mai mult decat atat acum 4,5 zile mi s-a oprit volanul timp de 1 sec in timp ce luam o curba cu ~ 15km/h !
Volan care acum e mai tare si trosneste atunci cand il virez . De lipit merge sau o faci pe riscul tau ? 21 Dec 2016, 14:53: Nu stiu ce sa fac ... Electricianul zice sa cumpar blocul de lumini ( cu panglica cu tot ) . I-am zis daca pot sa iau doar panglica si mi-a zis ca nu ca problema nu e doar de acolo . Am intrebat pe cineva si mi-a spus ca merge sa cumpar doar panglica si dupa sa o lipesc la un service GSM . Asa as reduce semnificativ costurile ... This post has been edited by Cipriansen: 21 Dec 2016, 14:53 |
--------------------
Renault
Megane II
2007 / 1.4 / 16v / 98 CP
|
|
luca76 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 26 May 14 From: Cel mai sarac judet din tara ![]() |
E un baiat la cluj,are anunt pe olx,lucreza bine.Trimiti capacul la blocul de lumini cu panglica si ai masina functionala pana ti-o repara.
|
--------------------
renault
Kadjar 1,5 blue dci manual
- Numar de vaslui
2019 prostu' pana nu-i fudul nu-i prost destul
|
|
Cipriansen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 28 May 10 From: Craiova ![]() |
Am vazut , dar daca tot am un electrician o sa lucrez cu el .
Mi-a mai schimbat si ventilatorul la masina . A dat jos tot bordul . |
--------------------
Renault
Megane II
2007 / 1.4 / 16v / 98 CP
|
|
ripper2005 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 15 November 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(luca76 @ 21 Dec 2016, 14:59) E un baiat la cluj,are anunt pe olx,lucreza bine.Trimiti capacul la blocul de lumini cu panglica si ai masina functionala pana ti-o repara. Tot asa mi-am schimbat si eu panglica de la volan. Am gasit pe cineva din Bucuresti care reconditioneaza blocul de lumini (nu doar panglica se distruge ci si piesele in miscare de pe capac capata joc mare si cauzeaza cedarea benzii - schimbi degeaba panglica daca nu rezolvi si cu jocul ala), l-am sunat si m-am inteles cu el sa ii dau capacul meu si o suma de bani (parca 150 de lei, nu mai tin minte exact) si sa imi dea la schimb un capac reconditionat cu panglica noua. De demontat am demontat singur totul pana la blocul de lumini si odata ce il dai jos ai acces foarte usor la capacul lui. Am facut operatiunea asta acum aproape 1 an si inca nu am nicio problema cu capacul sau cu banda. |
--------------------
Mazda
Mazda3 Sedan
2021 GT Plus
|
|
nutzzu81 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 10 October 16 ![]() |
bucurii de Craciun...
s-a aprins martor airbag+service.. se mai aprinde , se mai stige. de vreo saptamana se auzea un fasait in carcasa de plastic din spatele volanului. am studiat vreo 3 zile forumul si cred ca banda e pe duca , cred ca dupa postarile membrilor nu e rupta dar nu mai e mult. e cineva din Bacau care ma poate ajuta? Problema ar disparea daca as desface si as repozitiona pamblica ? |
--------------------
renault
megane
- bc88kkk
2005
|
|
tr_viorel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 11 January 08 From: Craiova, Dolj ![]() |
'pamblica' din limba romana, invatata acasa,la scoala si in viata, stiu ca se scrie si pronunta corect panglica. Fara suparare. Fac corectura, intrucat pe acest forum, nimeni nu i-a tras de maneca pe cei care masacreaza limba romana.
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
|
|
danut81 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.499 Joined: 2 March 08 From: Iasi ![]() |
QUOTE(nutzzu81 @ 26 Dec 2016, 16:09) bucurii de Craciun... s-a aprins martor airbag+service.. se mai aprinde , se mai stige. de vreo saptamana se auzea un fasait in carcasa de plastic din spatele volanului. am studiat vreo 3 zile forumul si cred ca banda e pe duca , cred ca dupa postarile membrilor nu e rupta dar nu mai e mult. e cineva din Bacau care ma poate ajuta? Problema ar disparea daca as desface si as repozitiona pamblica ? Mai are putin si se rupe de tot. Nu ai ce sa mai repozitionezi. In cel mai fericit caz daca te grabesti, o poti salva. Se da jos banda si se lipeste de unde este rupta, in caz ca se mai poate face. Cel mai aproape de tine sunt eu, la Iasi. Am anunt la bursa. This post has been edited by danut81: 27 Dec 2016, 00:13 |
--------------------
Renault
Megane 2 2005
- vs.01.smb
Lux Privillege
|
|
znx2timi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 11 October 14 ![]() |
Salut,
Am schimbat blocul de lumini : 530 RON. Pentru cei interesati in VITAN. Mersi, |
--------------------
Renault
Megane 2
2008 Manager 1.5 dci
|
|
nutzzu81 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 10 October 16 ![]() |
QUOTE(tr_viorel @ 26 Dec 2016, 16:33) 'pamblica' din limba romana, invatata acasa,la scoala si in viata, stiu ca se scrie si pronunta corect panglica. Fara suparare. Fac corectura, intrucat pe acest forum, nimeni nu i-a tras de maneca pe cei care masacreaza limba romana. si eu care credeam ca sunt membru pe un forum unde ne putem ajuta.....se pare ca printre noi se afla doctori la universitati cu specialitatea filologie... o rugaminte pt tr_viorel: colegule abtine-te de la predat lectii pe forum. poarte ca sunt persoane care mai tasteaza gresit sau poate ... daca poti ajuta cu un mesaj constructiv la problema respectiva tot respectu' , daca nu posteza pe un forum care abordeaza probleme lingvistice. daca esti interesat de masturbarea lb. romane, preda intr-o institutie de invatamant.... iar pana atunci ,daca te preocupa integritatea lb romane , scrie cu diacritice daca esti asa calificat sa tragi de maneca membrii lipsiti de cele mai elementare notiuni de lb romana. |
--------------------
renault
megane
- bc88kkk
2005
|
|
andreiani |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 26 September 08 ![]() |
Salutare,
Din nefericire mi-a venit si mie randul sa arunc bani pe geam din cauza unui plastic ieftin. Panglica e rupta, deci cauza martorilor din bord este clara, iar reparatia am sa o fac prin schimbarea intregului bloc de lumini. Operatiunea am sa o fac cel mai probabil saptamana viitoare, dar pana atunci as vrea sa stiu daca mai pot circula cu masina fara riscul de a ma trezi cu un airbag in fata sau cu vreun scurt pe undeva din cauza panglicii care e infasurata si inghesuita in casuta ei (fiind rupta la cel putin unul din capete de fiecare data cand invart volanul si panglica se invarte si se incolaceste mai mult pe acolo). Cineva a mai pus intrebarea prin 2009 dar nu i-a raspuns nimeni. Vreau sa cred ca din toate cazurile prezentate in cele 8 pagini au fost si persoane care au mers cu masina dupa ce s-a rupt panglica, fara sa aiba surprize dintre cele mai neplacute, dar as vrea sa fiu cat de cat sigur. Multumesc. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2006 Estate 1.5dCi
|
|
danut81 |
![]()
|
Sunt persoane care merg de ani asa. Nu se intampla nimic, numai ca nu ai airbagurile active.
|
--------------------
Renault
Megane 2 2005
- vs.01.smb
Lux Privillege
|
|
ripper2005 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 15 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Eu am mers cu ea impachetata prin blocul de lumini vreo 3 luni pana am apucat sa o schimb, plus cat o fi mers fostul proprietar (asa am cumparat-o).
In afara de faptul ca ai martorii aprinsi in bord, ceea ce pe mine ma deranjeaza mai rau decat zgomotul facut de panglica, nu ai sistemul de airbag-uri activ in caz de accident. Aceeasi situatie se intampla si cand sunt probleme cu mufele de sub scaune. This post has been edited by ripper2005: 20 Jan 2017, 09:42 |
--------------------
Mazda
Mazda3 Sedan
2021 GT Plus
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 07:33 |