Renault va opri o perioada productia, din cauza scaderii vanzarilor in Europa
![]() ![]() ![]() |
Renault va opri o perioada productia, din cauza scaderii vanzarilor in Europa
adip |
![]()
|
||
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
|
||
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|||
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.493 Joined: 14 January 06 ![]() |
sub asteptari la laguna? ca am vazut ca in franta, germania au vandut mult mai mullt ca laguna2 in ultimul an.
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
cred si eu ca au scazut vanzarile, dat fiind faptul ca lumea asteapta megane3.
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
|
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
si bmw opreste productia din aceleasi considerente
|
--------------------
/
/
/
|
|
adryano |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 4 January 06 ![]() |
"Renault va opri o perioada productia, din cauza scaderii vanzarilor in Europa"
Amin. |
--------------------
daCIA
Hygan
- TM
Preferance 1.4 petrol 320d
|
|
Gescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 279 Joined: 30 October 07 ![]() |
Aceeasi chestie am vazut-o si la Fiat.Oare la toti producatorii scad vanzarile?
![]() http://www.adevarul.ro/articole/grupul-fia...italiene/359237 |
--------------------
Fiat
Albea
2006 Dynamic 1.4 Fire 77 CP (Fully Integrated Robotised Engine)
115Nm/3000rpm |
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
oricum, nu da faliment
![]() This post has been edited by Ryk: 23 Jul 2008, 17:04 |
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
|
|
darthmaul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 12 March 08 From: Timisoara ![]() |
poate ca potentiali clienti asteapta motoare pe alti combustibili. benzina si motorina se vor mai scumpii oricum. Renault, BMW, Fiat, isi opresc temporar productia. alti producatori, probabil, isi vor opri definitv productia. este posibil sa asistam si la stoparea producerii unor modele, astfel fiecare producator sa ofere maxim 2-3 modele.
|
--------------------
Dacia
Logan Ambitions, 1,6MPI
2007
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
ar fi cazul ca industria auto asa cum o cunoastem noi sa intre in declin, e doar inceputul.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.280 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
probabil va cunoaste avant industria de biciclete, deja smenarii de pe la Ploiesti s-au reprofilat de la parcuri auto la parcuri moto, si asta nu-i decat inceputul, vorba lui Argon.
Si inghesuiala e la aia care vand scutere, chestia e ca toti satenii de jur imprejur si-a luat asa ceva. Eu optez pentru masina mica, gen Toyota Yaris, Spark si altele. Presupun ca asa va arata viitorul. Sunt curios de 1.0 CDRI de la Hyundai i10 ... 24 Jul 2008, 14:30: LE: As opta, nu optez This post has been edited by axabrt: 24 Jul 2008, 14:30 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
CatalinMarian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 10 November 04 ![]() |
Articol in aceeasi nota pesimista: http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-3689...e-productie.htm
Vor creste si preturile. This post has been edited by CatalinMarian: 24 Jul 2008, 16:50 |
--------------------
Dacia
LOGAN Laureate 1.4
- BC XX XXX
2005
|
|
Twister |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 4 May 05 ![]() |
Renault s-ar putea sa devina un producator de masini-dop. Mare forta automobilistica, concern cu mare greutate si gama lor de automobile se opreste la Laguna, care in nici un fel nu poate fi numita o masina clasa mare sau de lux.
Nu-mi spuneti de Velsatis, ca ala e o gluma proasta, nici nu stiu daca se mai produce. Pana si Peugeot, care avea resurse mult sub Renault a sters pe jos cu ei. Nu mai au prestanta, nu mai au nici macar identitate, Renault traieste de pe urma Clio/Megane, masini de plastic. |
--------------------
Dacia 1310L
1397cm³
- CT-01-...
1994 Imi place munca: ma fascineaza. Pot sta sa o contemplu ore intregi.
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Mentalitate de roman incuiat...
De cate ori ai mers tu cu un Vel Satis ca sa poti spune ca e o gluma proasta? Cum e posibil sa fii in asa hal de incuiat sa spui ca meganeul/clioul sunt masini de plastic? Are legatura cu strugurii? Si, spre deosebire de alte marci nemtesti deosebit de apreciate de romani, care au recunoscut ca si-au pierdut identitatea si ca fiecare model semana cu celalalt, Renault inca are o forma aparte, un stil propriu. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Twister |
![]()
|
Nici nu ma obosesc sa dau replica unui asemenea mojic, genul de "intelectual" care isi dedica viata proslavirii marcii de masina pe care o detine.
By the way, cu Vel Satis am circulat zilnic, timp de un an si ceva, dus si venit de la munca. La munca insemnand reprezentanta Renault. Circula. |
--------------------
Dacia 1310L
1397cm³
- CT-01-...
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Cred totusi ca renault e de fapt primul care face declaratii publice, ca nu ma indoiesc de existenta unor probleme serioase in bransa.
Multi au dat din urechi sa-si mareasca fabuloasa gama de suv-uri, care tocmai o vor lua la vale. Treaba cu scumpirea se va vedea la toate marcile. Am mai zis si acu vreo luna, QUOTE(klaus @ 6 Jun 2008, 10:19) Si in al doilea rand, eu zic sa va uitati bine la preturile actuale, sa le retineti. Ca intre timp otelul s-a scumpit in ultimul an cu 30% iar petrolul (material de baza in fabricarea plasticelor si cauciucului sintetic) este unde este. In opinia mea preturile de acum sunt cele mai mici. Urmeaza o scumpire generala a masinilor. Si as observa ca renault, alaturi de marcile coreene se afla in avangarda producatorilor de masini ieftine. Parerea mea: nu e rau pozitionat pentru ce se intrevede la orizont. Ca urmeaza nu o perioada de recesiune, ci o perioada de recesiune cu scumpiri (ceea ce e mai atipic) PS: renault reconsidera nivelul profitului (deci are profit), in timp ce GM e pe pragul falimentului iar Ford are pierderi de 8,7 miliarde de dolari intr-un trimestru (adica 3 miliarde pe luna): http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-3691...i-economice.htm |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
- AR - -
'07 High Executive M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Twister |
![]()
|
De acord, Klaus, intr-adevar, Renault e bine pozitionat pentru ceea ce se intrevede: reducerea gabaritului masinilor, eficientizari la sange, scumpiri.
Treaba e ca, atunci cand ai trecut in... exemplu - Germania, vezi o alta structura a parcului auto. Nu ma refer la marci sau la vechimea automobilelor, ci la faptul ca acolo sunt foarte multe break-uri si foarte multe masini cu capacitate cilindrica mare (peste 2000cm3). Sunt curios cum va influenta "lumea buna" acest declin sau reorientare a industriei auto. Ca noi suntem obisnuiti cu scumpirile & stuff... <span class='edit'>24 Jul 2008, 18:06:</span> QUOTE(AR-18-MOS @ 24 Jul 2008, 18:01) Printre altele; sau alaturi de alta, ma rog. Si da, de care sunt mandru. E masina, spre deosebire de alte productii Dacia, recunoscute drept sifonier, dulap, lighean, rasturnica, caramida etc Sa o stapanesti sanatos. This post has been edited by Twister: 24 Jul 2008, 18:07 |
--------------------
Dacia 1310L
1397cm³
- CT-01-...
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.493 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(Twister @ 24 Jul 2008, 17:33) Renault s-ar putea sa devina un producator de masini-dop. Mare forta automobilistica, concern cu mare greutate si gama lor de automobile se opreste la Laguna, care in nici un fel nu poate fi numita o masina clasa mare sau de lux. Nu-mi spuneti de Velsatis, ca ala e o gluma proasta, nici nu stiu daca se mai produce. Pana si Peugeot, care avea resurse mult sub Renault a sters pe jos cu ei. Nu mai au prestanta, nu mai au nici macar identitate, Renault traieste de pe urma Clio/Megane, masini de plastic. si opel traieste de pe urma astra/corsa, ford de pe urma lui fiesta/focus ![]() ![]() |
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
sonykel |
![]()
|
![]() Actualmente Ing. Group: Members Posts: 1.281 Joined: 30 June 05 From: Constanta ![]() |
inchid toti fabricile le-au scazut vanzarile...
dacia mai deschide una ca i-au crescut vanzarile =)) |
--------------------
DACIA
Logan MCV
- CT-87-SNK
2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume |
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(Twister @ 24 Jul 2008, 18:47) By the way, cu Vel Satis am circulat zilnic, timp de un an si ceva, dus si venit de la munca. La munca insemnand reprezentanta Renault. Si mi-am luat warn cand am zis ca la aia de la Renault lucreaza nste incompetenti. Uite aici dovada clara. Daca mai era nevoie ![]() Este adevarat ca situatia in industrie nu e prea roza, dar stoparea productiei la Renault este si o consecinta a unei strategii precare cu modele invechite. Chiar si cele noi. This post has been edited by ssilviu: 24 Jul 2008, 20:21 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
raqzvan |
![]()
|
![]() gute Laune war Trumpf Group: Members Posts: 514 Joined: 21 September 06 From: Constanta, Romania ![]() |
Reno nu moare oricum. Are in spate statul francez, care i-a mai scos in trecut din kk. Sa nu ii plangem. Masini urate, calitate indoielnica, marketing nesimtit ("Greu de prins in servis"!?!
![]() |
--------------------
Geely
Logan
Laureate 1.6MPI 2006 Austin Powers: Allow myself to introduce... myself.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.723 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Uzinele Sandouville si Flins vor suferi deasemenea o reducere a activitatii si posibil a personalului. Asta a zis Carlos Ghosn ieri, si a mai zis ca Renault a terminat ultimul semestru bine, insa se pregateste pentru o furtuna. Si ar fi prima oara cand se prevad probleme si se anticipeaza o solutie.
In gama "de lux" a renault intra si Espace. Nu are el forma de limuzina, dar spatiul, dotarile si motoarele se pot compara cu seria 5 sau E klasse. Raqzvan, o sa razi dar un clio2 chiar e greu de prins in service. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
darthmaul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 12 March 08 From: Timisoara ![]() |
daca producatorii de acumulatori nu-i ajuta pe constructorii auto e naspa. degeaba vin cu motoare cu cilindree egala cu o cesca de ceai, ca petrolul oricum se duce.
abia astept sa vad vad clasa S de la Mercedes mare cat actuala clasa C. oricum clasa C are ca nick name "limuzina saracului" ![]() Renaul, Opel, VW si altii au produs si produc inca masini de dimensiuni mici. problema va fi la constructorii ca BMW, Merceds, Rolls, etc. Apropo, ce acumulatori trebuie ca sa muti din loc un S-Classe de 3.000kg? |
--------------------
Dacia
Logan Ambitions, 1,6MPI
2007
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.723 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
klaus pai de espace nu a zis nimic. Dar demult are aceleasi conditii de garantie ca si Vel Satis si Laguna 3 (adica pe perioada mai mare si cu niste conditii preferentiale).
Sacalul a zis ca reducerile de personal se fac cu masuri de protectie sociala and stuff, ca in Spania piata a scazut cu 30%, in Germnaia cu vreo 20% si ca targetul de vanzari e cu vreo 200 000 de unitati sub obiectiv dar oricum nu-l mai atinge nimeni in stadiul asta al pietei (adica scadere peste tot in vest, UK, DE, ES, FR). Mai zicea ca meseria lui e "prezervation de la entreprise" si ca asta o sa faca bla bla. Primele 15 minute le-am cam pierdut, asa ca poate ironick stie mai multe. @darthmaul Pai daca dai jos motorul si cutia + antifonarile mai ramai cu vreo 1800 de kile. Ca sa-l muti din loc poti folosi 2 baterii de 100 Ah, insa va avea autonomie 10 m. Asta e beleaua mare cu bateriile. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE Sindicalist francez: Si Sandero este de vina pentru viitoarele reduceri de personal pe care le va efectua Renault in Occident Si din cauza unor vehicule low-cost precum Sandero, Renault va face disponibilizari la uzinele de masini de clasa mica din Occident, a declarat Dominique Chauvin, sindicalist la CFE-CGC. Pentru a contracara efectele crizei economice, Renault pregateste un plan de plecari voluntare care va fi gata in noiembrie si va implica suprimarea a circa 6.000 de posturi. In plus, agentia Standard&Poor's a revizuit perspectiva rating-urilor Renault de la stabil, la negativ, ca urmare a incertitudinilor grupului de a evita o inrautatire pronuntata a indicatorilor financiari. Dominique Chauvin de la CFE-CGC, unul dintre cele mai importante cinci sindicate franceze, spune ca uzinele vestice care produc vehicule din gama I (masini de clasa mica) sunt in pericol, in special din cauza venirii pe piata a unor masini low-cost concepute de Renault, cum ar fi Sandero. Sindicalistii cred ca Renault va suprima circa 6.000 de locuri de munca in Europa si cele mai afectate vor fi uzinele franceze, cum e cea de la Sandouville unde e produs modelul Laguna, care s-a vandut sub asteptari. Site-ul mai noteaza ca suprimarile de locuri de munca ar putea fi facute pana in iunie 2009. Chauvin crede ca Renault nu-si respecta salariatii si deplange faptul ca producatorul apeleaza la "o strategie expansionista mondiala, in detrimentul bazelor de productie din Franta". Dupa ce degradarea mediului macro-economic a depasit si cele mai pesimiste prognoze Renault, francezii au decis sa creasca preturile de vanzare, sa inghete sau sa amane unele proiecte neprioritare si sa reorganizeze unele uzine, a anuntat compania joi. Asta pe fondul cresterii cifrei de afaceri, dar si a vanzarilor. Renault a mai decis sa revizuiasca in minus obiectivul de vanzari pentru anul viitor, de la 3,3 milioane unitati, la trei milioane. Cifra de afaceri a Renault a crescut cu 2,3% in prima jumatate a anului, pana la 20,94 miliarde de euro. Marja operationala a grupului a atins 865 milioane de euro, ceea ce reprezinta 4,1% din cifra de afaceri. Dupa lansarea a cinci noi modele de automobile, printre care si noul Logan Pick-Up, grupul Renault a vandut 1.32 milioane vehicule, cu 4,3% mai mult decat in prima jumatate a anului trecut. Criza economica a fost mai dura decat se asteptau cei de la Renault, cresterea pretului petrolului incetineste cresterea pietei auto si modifica mix-ul de vanzari. In plus, au crescut si preturile materiilor prime, ratele de schimb au avut o evolutie nefavorabila, criza financiara creste costul de finantare al companiilor, iar marile piete auto din Europa sunt in recul. Pentru a putea ramane competitiva, Renault a decis sa actioneze si va creste preturile de vanzare pentru a contracara cresterea preturilor materiilor prime. Insa francezii se gandesc si la simplificarea, inghetarea sau amanarea unor proiecte considerate ca fiind neprioritare, dar si la inghetarea recrutarilor de personal in Europa. Sursa Eu nu prea inteleg cum vine treaba cu cresterea preturilor de vanzare. Asta ar duce la o cerere si mai mica a masinilor lor, si deci la adancirea crizei. This post has been edited by Stefan: 25 Jul 2008, 12:39 |
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Sindicalistul ala maninca cenzurat, Ghosn a zis ca nu putem produce masini ieftine in china si sa le vindem aici! Deci nu muta nimeni productia auto din Europa in alta parte.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.771 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 25 Jul 2008, 09:00) Primele 15 minute le-am cam pierdut, asa ca poate ironick stie mai multe De unde dracu sa stiu eu, ca nu am vazut in viata mea nici o conferinta de-a sacalului.Dar daca ar fi sa imi dau cu parerea despre situatie, as zic ca i-a intrat morcovul cu tot cu gradina si gradinar. Planul ala maret are sanse din ce in ce mai mici sa se realizeze. Cred ca o or sa apara restructurari la greu, inclusiv la Dacia, desi de aici cred ca le vine painea intr-un procent destul de maricel. Materile prime s-au scumpit, cumparatorii cred ca sa o sa se axeze pe masini cu motoare cat mai mici si cu consum redus (combustibili alternativi), aerodinamica cat mai buna, etc ... This post has been edited by IRONICK: 25 Jul 2008, 13:53 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Asta e economia...insa unii romani inteleg gresit asemenea decizii...exact la fel cum s-au interpretat prima data rechemarile in service.
![]() |
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.771 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Aia-i incultura, gandire limitata (sau cum vrei tu sa ii zici ...), nu interpretare gresita. Daca ei or sa reduca de unde se produce, ghici in ce directie se duc ...
This post has been edited by IRONICK: 25 Jul 2008, 13:22 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 20:10 |