Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

lagunaII 2.0 IDE, consum mare

jipa sergiu
post 23 Nov 2013, 20:39
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut, am reusit deocamdata sa scap de "defect injectie", am desfacut din nou mufele de la calculator(3) si de la pedala de acceleratie.Le-am dat iar cu spray si am frecat cu o sirmulita intre clemele mufelor. Acum este OK.
Dupa remedierea de mai sus mi-a aparut o crestere de consum benzina, de la 9 la 10.3%,cred ca nu are nici o legatura.Motorul este 2000 cu 140 CP. Daca cineva ma poate sfatui, ii raman dator. Sincer sa fiu, m-am saturat de service. Multumesc !

--------------------
renault laguna II 2001 1998cm3 IDE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dan311027
post 19 Dec 2013, 20:27
Post #2

Membru incepator

Salut

Eu in oras 11% la temperaturi in jur de 0 grade , media 35Km/H pe ultimi 2500Km.Vara la aceasi medie 8.5%.
Vitezele shimbate la peste 2500rpm
Consumul extern 7.5.
Eu zic ca am consumuri bune smile.gif
Consumul 10% este mai realist la tine , decit 9% daca masina merge bine nu ai de ce sa mai mergi la service pina nu crapa ceva smile.gif
Zic si eu asa smile.gif

--------------------
renault Laguna II 2004 2.0
+
todhiere
post 20 Dec 2013, 02:31
Post #3

Membru autentic

Un diesel intre peste 1700 poate consuma peste 7.

Un diesel de putere mai mare ( peste 100 de cp ) iti ia peste 8 in oras.

Un benzinar, indiferent ca e 1.2 sa 1.8 iti ia intre 8 si 12 in oras.

Singurele motoare care consuma putin sunt cele de capacitate mica, intre 1000 si 1600 cmc. pe turbina, indiferent ca sunt diesel sau benzina, cele pe benzina sunt economice, diesel-urile au consumuri ridicol de mici la capacitate mica ( gen 3-4 litri la suta ).

Ce am scris mai sus cam stie toata lumea, cu fluctuatii in functie de trafic si talpa. Restul cu consumuri record sunt povesti pescaresti, informatiile ce ti le-am scris mai sus sunt adunate de la soferi amatori, ocazionali, neexperimentati ( mai putin de 3000 km. pe an ) dar si de la soferi de firma si taximetristi.

Deci daca masina de 2.0 pe benzina iti ia in jur de 10 in oras, poti sa te consideri fericit. Daca e vorba de extra-urban e loc de mai bine, dar nu cu mult, poate trebuie sa iti dozezi presiunea pe pedala mai bine. Calculele le faci singur...

This post has been edited by todhiere: 20 Dec 2013, 02:33

--------------------
Renault Laguna 2004 dynamique 6 speed 1.9 dci 120 caluti
Renault... Jean Renault
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th August 2025 - 20:29
Dacia