Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Demontare folie geamuri

matricea
post 5 Jun 2012, 20:34
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare,

Scuze daca nu am post in locul unde trebuie.
Am si eu o problema.
Am fost la verificare, am trecut-o, dar am primit doar pe o luna, temporar, din cauza ca am folie pusa in fata la conducator si pasager.
Trebuie sa o dau jos si sa ma duc inapoi dupa care o sa imi dea verificarea pe 2 ani.
Mentionez ca nu sunt in Romania, sunt in Brno/Cehia si nu prea m-am putut intelege cu ei.
Un coleg ceh mi-a spus dupa ce a vorbit cu ei ca s-a dat lege si trebuie neaparat data jos folia in fata ca nu respecta raportul de vizibilitate de 70% sau ceva de genul si ca masina are din dotare in fata geamuri mai intunecate sau ceva de genu'.

Problema e ca nu stiu cum sa o dau jos, as prefera sa o dau eu insumi, dar dupa ce am citit pe net m-am cam speriat.
Folia este pusa de o firma specializata, lipita bine tongue.gif
Am cautat pe internet si am gasit 2 posibilitati. una cu feonul sa dau pe geam si sa deslipesc incet, dupa care dau cu diluant sa curat lipiciul, iar a doua sa o duc la un service autorizat.

Voi ce ziceti? Cum pot sa fac cat mai repede si mai iefitn...bineinteles ca nu vreau sa stric geamurile tongue.gif

Mersi anticipat,

This post has been edited by matricea: 5 Jun 2012, 20:35

--------------------
Renault Scenic 2000 1,9 DTI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
L!nuX
post 5 Jun 2012, 20:50
Post #2

Membru decent

From: Bucuresti

Eu mi-am dat singur folia jos de pe geam , am dezlipit la un capat si cu atentie am tras pana am reusit sa o indepartez , problema este ca ramai cu lipiciul pe geam care la mine mi-a fost indepartat dupa ce a fost udat probabil cu o solutie pe baza de sapun si cu o lama , treaba dureaza 5-10 minute la ambele geamuri pentru ca se duce imediat . Poti sa incerci cu o lama Gilette sau una cu muchia ceva mai groasa sa nu zgarai geamul , merge usor pe urma

spor

--------------------
Renault Megane - Numar personalizat ! 1.6 16v - 2007
+
TheSting
post 5 Jun 2012, 20:54
Post #3

Ofera respect pentru a primi respect !

Si eu mi-am dat singut folia jos.
Am dezlipit-o de la un colt si am tras usor de ea. In unele locuri mi-a ramas lipiciul acela negru dar am dat cu solutie de geamuri si am frecat cu o carpa pana sa luat si acel lipit. Per total 4 geamuri le-am curatat in 10 minute

This post has been edited by TheSting: 5 Jun 2012, 20:55

--------------------
Renault Megan II 2005/sedan
Ofera respect pentru a primi respect
+
espacern
post 5 Jun 2012, 20:55
Post #4

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

La service specializat se foloseste feonul(nu ala de acasa)si se incalzeste TREPTAT pe masura ce se desface-in zona dintre aer-geam.
Asa nu ramane aproape nimic lipit pe geam.
Spor....la treaba.

@+

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
VladSoare
post 5 Jun 2012, 21:37
Post #5

Membru autentic

From: Voluntari, pe stînga

Dacă vrei s-o desfaci cu căldură, nu cred că-i suficient uscătorul de păr. Îți trebuie o suflantă cu aer fierbinte; se găsește la magazinele de scule sau de bricolaj și suflă aer mult mai cald decît un uscător de păr obișnuit.

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
matricea
post 8 Jun 2012, 10:58
Post #6

Membru incepator

Salutare,
Am rezolvat, partial, in 15 minute am dat jos folia si am curatat lipiciul cu diluant.
A mai ramas geamurile acelea mici de langa oglinzi.
Am incercat sa desfac incet folia dar nu prea a mers sa o prind, e baga bine si cand incerc sa trag se rupe.
Voi cum ati facut?

--------------------
Renault Scenic 2000 1,9 DTI
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 18:57
Dacia