Volan stramb
![]() ![]() ![]() |
Volan stramb
Tzus |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 25 March 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.1 -1.6 16V
2005/ Confort Expression
|
|||
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Tzus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 25 March 07 From: Bucuresti ![]() |
Cel mai sigur am zis ca ma duc sa fac geometria si imi spune acolo ce si cum. Oricum trebuie sa ma pregatesc cu niste bielete de directie. Am vazut ca sunt discutii referitor la alegerea lor. Nu sunt lamurit insa cu pachetul drumuri grele. Eu am Megane 2.1 cumparat SH. Nu sunt lamurit daca pe 2.1 exista pachet drumuri grele si singurele elemente estetice pentru un neavizat prin care isi poate da seama de pdg sunt: spatele mai inalt si scutul metalic. Eu am scut din plastic deci nu prea cred ca am pdg. Am vazut ca difera dimensiunile bieletelor.
As vrea sa mai stiu daca la schimbarea bieletelor de directie trebuie sa schimb si bieletele antirului si capetele de bara. This post has been edited by Tzus: 15 May 2012, 13:49 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 -1.6 16V
2005/ Confort Expression
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Se schimba doar ce este cazut... in cazul tau bieletele de directie... te duci cu talonul la magazin si o sa stie ce sa-ti aduca...
![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
Group: Members Posts: 849 Joined: 12 August 07 ![]() |
a mea e asa "din fabrica": cu volanul putin stinga. la geometrie a iesit foarte bine asa ca ... "daca nu e stricat nu-l repara". e doar o chestie de estetica si pe mine nu ma deranjeaza.
|
--------------------
.
.
.
|
|
atipiq_nightmare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 253 Joined: 14 June 10 ![]() |
Proate sa dea bine la geometriei si sa nu fie aliniat volanul.
|
--------------------
Megane
RS 225 Nimbus Grey
2007 Milltek Decat 2.75"+Catback 3" K-TEC Racing,ITG Cold Air Intake,FERODO DS2500 Rear Brake Pads,MILLERS CFS Competition Fully Synthetic Engine Oil, etc.
|
|
Tzus |
![]()
|
Ma cam enerveaza sa-l vad stramb, sa vad ce fac la geometrie. Insa tot nu sunt lamurit cu pdg-ul.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 -1.6 16V
2005/ Confort Expression
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Nu inteleg, ce te nedumereste? Ai Megane 2.1(fara facelift) atunci nu ai PDG.
This post has been edited by Hack: 17 May 2012, 06:41 |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
Tzus |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 -1.6 16V
2005/ Confort Expression
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
La PDG bieletele antiruliu sunt diferite si nu sunt mai lungi ci sunt mai scurte.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
silviustel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 547 Joined: 14 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Bieletele de directie sunt la fel si la PDG si la modelele fara PDG. Ar fi bine sa mergi totusi la un service adevarat. Eu am facut geomeria recent si "expertii" de acolo (Autosoft) m-au convins ca trebuie schimbate bieletele ca sunt cu joc. In final le-am schimbat, cele originale TRW fiind in stare perfecta, dupa numai 49.000 km, din care majoritatea pe drumuri asfaltate, fara gropi. Apoi am mers la mecanicul meu de la Reno (care fusese plecat in concediu), care mi-a pus la loc burdufele de pe bielete cu kitul original de protectie si colierele metalice originale, nu cu soricei din plastic cum fac majoritatea si care mi-a explicat ca jocul care exista in continuare si este minim este din caseta de directie, care undeva in viitor va fi de reparat, insa nu in momentul de fata. Despre volan, pozitia acestuia se regleaza din bielete, tot la momentul geometriei. E posibil sa ai geometria perfecta si volanul sa stea stramb, insa nu ai cum sa iti dai seama fara sa o pui pe standul de geometrie.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 1.5 / Kadjar 1.5 EDC
2008 / 2015
|
|
Tzus |
![]()
|
M-am uitat pe un site cu piese sa vad si eu niste preturi in eventualitatea ca necesita schimbate si am vazut mai multe dimensiuni, atunci m-am documentat si am vazut ca sunt diferite marimile pentru pdg si non pdg.
In momentul in care o sa le schimb nu o sa ma duc la un service Renault ca au niste preturi considerabil mai mari decat un service obisnuit. Totusi piesele schimbate as vrea sa fie de origine. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 -1.6 16V
2005/ Confort Expression
|
|
silviustel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 547 Joined: 14 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Cele de origine sunt TRW.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 1.5 / Kadjar 1.5 EDC
2008 / 2015
|
|
ritter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.169 Joined: 17 February 10 ![]() |
QUOTE(silviustel @ 17 May 2012, 10:10) Bieletele de directie sunt la fel si la PDG si la modelele fara PDG. Ar fi bine sa mergi totusi la un service adevarat. Eu am facut geomeria recent si "expertii" de acolo (Autosoft) m-au convins ca trebuie schimbate bieletele ca sunt cu joc. In final le-am schimbat, cele originale TRW fiind in stare perfecta, dupa numai 49.000 km, din care majoritatea pe drumuri asfaltate, fara gropi. Apoi am mers la mecanicul meu de la Reno (care fusese plecat in concediu), care mi-a pus la loc burdufele de pe bielete cu kitul original de protectie si colierele metalice originale, nu cu soricei din plastic cum fac majoritatea si care mi-a explicat ca jocul care exista in continuare si este minim este din caseta de directie, care undeva in viitor va fi de reparat, insa nu in momentul de fata. Despre volan, pozitia acestuia se regleaza din bielete, tot la momentul geometriei. E posibil sa ai geometria perfecta si volanul sa stea stramb, insa nu ai cum sa iti dai seama fara sa o pui pe standul de geometrie. Operatiunea sta un pic invers. Intai se fixeaza volanul in pozitie corecta, cu ajutorul unui dispozitiv si abia apoi se regleaza bieletele de directie. In final nu ai cum sa dai gres daca folosesti acesti pasi. |
--------------------
Fost Renault
Megane 2.2 Bicorp 1.6 16V
2007 Sport Dynamique
|
|
taxi4you |
![]()
|
![]() hai cu TATA,Zambilica! Group: Members Posts: 513 Joined: 16 September 10 From: PLOIESTI ![]() |
de regula,ma duc la acelasi service sa-mi fac lucrarile la directie...
ce ma incanta este faptul ca in momentul in care imi fac directia reglata imi conecteaza si calculatorul masinii la un program in care le spune gradatia volanului,este exprimata cu + si - stanga/dreapta,iar cand volanul este "drept" le indica 0. atunci baietii incep sa lucreze din bielete.Acel program le spune inclusiv ca directia este cuplata la ESP. cred ca este ceva "ca la carte" ![]() |
--------------------
dacia & renault
sunt un tip onest
nu-mi place sa ma las calcat in picioare
- toti gresim
|
|
Tzus |
![]()
|
QUOTE(taxi4you @ 22 May 2012, 22:46) de regula,ma duc la acelasi service sa-mi fac lucrarile la directie... ce ma incanta este faptul ca in momentul in care imi fac directia reglata imi conecteaza si calculatorul masinii la un program in care le spune gradatia volanului,este exprimata cu + si - stanga/dreapta,iar cand volanul este "drept" le indica 0. atunci baietii incep sa lucreze din bielete.Acel program le spune inclusiv ca directia este cuplata la ESP. cred ca este ceva "ca la carte" ![]() Asa mai zic si eu. Ce preturi au? Nu am fost la Autosoft pana acum sa vad cum lucreaza. La Solenza am fost la un service de cartier care se ocupa doar cu geometrie si am fost multumit. Luna viitoare o sa le fac o vizita. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 -1.6 16V
2005/ Confort Expression
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 22:05 |