Piese necesare schimbare "toata fata"
![]() ![]() ![]() |
Piese necesare schimbare "toata fata"
mrkiry |
![]()
|
||
![]() Din tara unde nici apocalipsa nu ajunge... Group: Members Posts: 1.818 Joined: 2 December 10 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane2
- GR85KYR
2004 Lux Privilege Renault Megane 2,1.6 16v,113 cp,an 2004
|
|||
ritter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.169 Joined: 17 February 10 ![]() |
capete de bara, bucsi cadru motor, bieleta anticuplu (la nevoie, tine mai mult de tremurat la relanti decat de mers in sine), amortizoare (la nevoie).
(fara flanse amortizor, care se schimba 95% din cazuri, degeaba) This post has been edited by ritter: 20 Apr 2012, 20:52 |
--------------------
Fost Renault
Megane 2.2 Bicorp 1.6 16V
2007 Sport Dynamique
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
Decat sa te apuci sa le schimbi de capul tau,mai bine te duci la un atelier care regleaza directia iti pun ei toate aparatele pe roti si iti zic exact ce trebuie sa schimbi pe fiecare roata,inclusiv la caseta de directie,constatarea nu costa foarte mult,dar ea se scade din costul reglajului unghiului de fuga,pt. ca o data ce ai schimbat bucsi si capete de bara,se modifica unghiul de cadere(asta pe partea de directie),iar legat de tampoane motor,bucsi antibasculare si ce mai sunt pe la motor,te duci la un meserias priceput pe Reno si iti spune daca mai merg sau trebuie schimbate.
Nu are rost sa te apuci sa le schimbi de dragul de a le schimba,acum fiecare stie mai bine ce bani are in portofel si cum ii gestioneaza ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
tr_viorel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 11 January 08 From: Craiova, Dolj ![]() |
Nu vreau sa fiu carcotas, dar sa nu dezinformam: capetele de bara nu au nici o treaba cu unghiurie, care de altfel la R. M. nu sunt reglabile. Se regleaza numai paralelismul rotilor, care se face la schimbarea capetelor de bara/bielete directie.
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
|
|
mrkiry |
![]()
|
![]() Din tara unde nici apocalipsa nu ajunge... Group: Members Posts: 1.818 Joined: 2 December 10 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ritter @ 20 Apr 2012, 18:39) capete de bara, bucsi cadru motor, bieleta anticuplu (la nevoie, tine maimult de tremurat la relanti decat de mers in sine), amortizoare (la nevoie). (fara flanse amortizor, care se schimba 95% din cazuri, degeaba) Inteleg ca sunt rare cazurile in care ar trebui schimbate flansele sau ca le schimb acum si peste 5000 de km sunt la fel?E de ajuns sa schimb doar rulmentii? 20 Apr 2012, 20:41: QUOTE(rcosmin @ 20 Apr 2012, 18:44) Decat sa te apuci sa le schimbi de capul tau,mai bine te duci la un atelier care regleaza directia iti pun ei toate aparatele pe roti si iti zic exact ce trebuie sa schimbi pe fiecare roata,inclusiv la caseta de directie,constatarea nu costa foarte mult,dar ea se scade din costul reglajului unghiului de fuga,pt. ca o data ce ai schimbat bucsi si capete de bara,se modifica unghiul de cadere(asta pe partea de directie),iar legat de tampoane motor,bucsi antibasculare si ce mai sunt pe la motor,te duci la un meserias priceput pe Reno si iti spune daca mai merg sau trebuie schimbate. Nu are rost sa te apuci sa le schimbi de dragul de a le schimba,acum fiecare stie mai bine ce bani are in portofel si cum ii gestioneaza ![]() Nu am bani care sa ma enerveze,insa mi-am zis ca e necesar,deoarece face ca toti dracusorii...troncane,bocane,etc... This post has been edited by mrkiry: 20 Apr 2012, 20:41 |
--------------------
Renault
Megane2
- GR85KYR
|
|
ritter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.169 Joined: 17 February 10 ![]() |
Schimba doar rulmentii. Flansele sunt niste bucati de tabla.
Apeleaza la service. Nu poti face tu acasa. |
--------------------
Fost Renault
2007 Sport Dynamique
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
QUOTE(tr_viorel @ 20 Apr 2012, 18:59) Nu vreau sa fiu carcotas, dar sa nu dezinformam: capetele de bara nu au nici o treaba cu unghiurie, care de altfel la R. M. nu sunt reglabile. Se regleaza numai paralelismul rotilor, care se face la schimbarea capetelor de bara/bielete directie. La Megane nu am idee cum sunt pt ca nu le-am schimbat,la un Clio 3/2007 am vazut cap coada ce i-a schimbat si ce i-a facut,de aceea am zis,aveam impresia ca sunt aceleasi operatiuni... |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
mrkiry |
![]()
|
Deci pana la urma,ce ar trebui sa schimb?
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane2
- GR85KYR
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
bielete directie
capete de bara bielete antiruliu bucsi bascule pivoti bucsi bara stabilizatoare bucsi cadru motor amortizoare flanse amortizoare bucsa caseta directie Cam la astea se rezuma suspensia fata la megane 2. |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
Sa nu uitam de caseta directie
![]() |
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Am zis de bucsa.Acum ca poate reconditionata sau chiar inlocuita......
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
sk0rpion |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 475 Joined: 5 October 11 ![]() |
salut, postez aici sa nu deschid alt topic, la plecarea de pe loc dupa ce masina a stationat minim 1 zi, se aude ceva in dreapta cum ai pleca cu "roata pe geanta" sau daca virez pe loc in momentul ala la fel se aude cau un carait/scartait , si asta doar daca stau in scaunul din dreapta, caseta e schimbata de curand deci nu e, nici capete de bara si bieleta, planetara pe loc nu cred ca se aude.
a zis un mecanic de rulment sarcina amortizor, e posibil ? sau ce ar putea fi sau nu comand aiurea o piesa si sa fie alta...precizez dupa cativa metri daca opresc si virez nu se mai aude, decat daca stationeaza masina minim 1 zi. |
--------------------
renault
megane 2
2003/ hatchback 1.5DCI
|
|
ritter |
![]()
|
QUOTE(Catalinmodena @ 22 Apr 2012, 14:04) bielete directie capete de bara bielete antiruliu bucsi bascule pivoti bucsi bara stabilizatoare bucsi cadru motor amortizoare flanse amortizoare bucsa caseta directie Cam la astea se rezuma suspensia fata la megane 2. Incurci putin termenii: elementele de directie si suspensia sunt doua lucruri diferite. |
--------------------
Fost Renault
2007 Sport Dynamique
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
Corect,ai dreptate!
![]() |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
mrkiry |
![]()
|
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
![]() |
--------------------
Renault
Megane2
- GR85KYR
|
|
danyos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 30 June 09 From: focsani /vrancea ![]() |
uite aci o diagrama
![]() Attached thumbnail(s) my_sample_image.jpg ( Size: 25.62k ) Number of downloads: 573 |
--------------------
scenic 2
renault
- VN 10 XTX
2005 dynamique 1.5 dci danios
|
|
alex1988 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 409 Joined: 5 June 09 From: Bacau ![]() |
acum o luna am schimbat bratul dreapta. atunci nu aveam bani is am luat la 160 lei. dupa vreo saptamana a inceput sa scartaie cand dau sa plec, cand iau stanga sau dreapta pe loc. Am ridicat masina si face din bucsele de la brat, cand ploua nu se mai aude nimic vreo 2 zile. Am incercat sa dau un spray degripant dar nimic. Am auzit ca bucsele se strang incordate, e adevarat? eu nu le-am incordat cand am strans.Sa fie asta cauza?
|
--------------------
RENAULT
MEGANE
2004
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th August 2025 - 21:11 |