Adio hingherilor de masini
![]() ![]() ![]() |
Adio hingherilor de masini
vallixx |
![]()
|
||
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|||
T.rac3Er |
![]()
|
![]() cr8or Group: Members Posts: 1.461 Joined: 25 July 04 ![]() |
acum voi intra in detalii doar de dragul teoriei nu ca ei, dragutii de guvernanti ar avea asta in plan.
spatiul public nu e bun privat si folosirea acestuia se face cu anumite reguli. nu ai voie una si alta. printre care si NU ai voie sa abandonezi masina pe spatiul public sau se considera abandonate si iti pierzi dreptul de proprietate in aceasta situatie. e simplu. ai masina. iti cumperi sau inchiriezi spatiu si o lasi acolo sa faca rugina cat vrei tu. dar pe bordura publica, NU pe spatiul verde, NU intr-o parcare publica destinata TUTUROR, NU daca esti bolnav, nu esti singur pe planeta asta. daca esti in spania la capsuni la fel, si sigur te anunta cineva de faptul ca ai primit somatie in geam. atunci poti rezolva situatia in diverse moduri. de la a ruga o ruda,prieten,vecin sa mute masina care face obiectul unei abateri legale, sau sa faci o adresa obiectiva catre autoritatile locale de ce nu poti sa o muti. cel mai rau caz. esti singur pe planeta asta si nu cunosti pe nimeni acolo unde lasi masina. inainte sa pleci in china pt 3 ani de zile te duci la primarie si anunti ca, ............................. si ca vrei sa depozitezi masina proprietate privata, pe durata lipsei tale, intr-un loc unde sa fie agreat de autoritati ca nu incurca. eventual platesti o taxa modica. asa s-ar face civilizat din partea tuturor, si autoritati si privatul. edit: ba mai e un caz si mai smecher. esti singur-singur fara nimeni cunoscut sau apropiat. strain perfect. te loveste careva si te baga in coma (daca mori e useless ca oricum nu are cine sa mai ceara drepturi pe masina ridicata) si dupa o perioada te trezesti si vezi ca nu mai e masina. in mod normal tu nu puteati sa anunti si nici autoritatile nu puteau da de tine (presupunem ca nu aveai acte la tine si figurai ca necunoscut la spital) sa remediezi incalcarea legii. dupa ce iesi din coma ceri despagubiri pe baza unui caz obiectiv ca nu puteai sa iti retragi masina This post has been edited by T.rac3Er: 11 Apr 2012, 13:34 |
--------------------
Citro-mobil
C4
2006 VTR+ Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
In teorie e bine ce zici, in practica vreau sa te vad pe tine ca te duci la primarie si zici: Plec in China pt. 3 ani si o sa-mi las masina pe un loc public. Pot? Platesc, sa innebunesc de nu platesc!
Si vreau sa vad eu pe primarul care o sa zica: Da dom'le nicio problema, bine macar ca ne-ai anuntat. Drum bun si sa ne aduci si noua un kil de orez cand te intorci. Asa nu mai bine ii duci tu masina intr-un loc unde la aduni oricum pe toate si cand omul iese din coma sau vine din China sau revine pe planeta dupa o plecare de cativa ani pe luna....etc, si se intereseaza, se duce sa si-o recupereze? Cand se duce sa si-o ia, vine organu si zice: pai de ce ai lasat-o neamule acolo? Si daca ai plecat in China sau in luna, deci puteai anunta inainte, ti se ia o taxa de depozitare. Ca la CFR marfuri. Iti vine un colet si daca de la avizare nu ai venit in nu stiu cate ore, iti percep taxa de magazie. Dupa alte cateva zile ti-l trimit retur. Daca tocmai ai iesit din coma, atunci o iei fara taxa, ca na, n-ai putut anunta inainte ca intri in coma. This post has been edited by vallixx: 11 Apr 2012, 13:46 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(Havoc @ 11 Apr 2012, 11:07) Nu vorbim de exceptii, ci de cei care merg cu masina din comoditate (desi nu vad nici o comoditate in a cauta loc de parcare). Nu mai zic de cati sunt in Galati care nu castiga 1000 de lei pe luna, dar tot cu masina se duc la servici. Vrand-nevrand, la un moment dar se va pune taxa pe accesul cu masina in centru (cel mai probabil zona dintre Stefan cel Mare si Unirii), asa ca ar fi bine sa ne pregatim de pe acum. This post has been edited by Laurentziu83: 11 Apr 2012, 18:52 |
--------------------
.
.
.
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Din pacate argumentele tale sunt dar jumatate. Din punctul meu de vedere, transportul public in Bucuresti este execrabil (pentru mine metroul nu este o optiune pentru a merge la serviciu din pacate). Daca situatia ar fi civilizata as fi primul care ar lasa masina acasa, n-am nici o placere sa "zac" peste o ora zilnic in traficul de Bucuresti. Restul e filozofie ieftina.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
Raul1990 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 2 August 11 ![]() |
acuma, probabil or fi mai multe masini in Bucuresti decat parcari dar, va suparati pe mine sau nu eu tot o zic: bucurestenii sunt cei mai indisciplinati soferi din Romania.
am fost si eu in Bucuresti de vreo 3 ori si niciunde nu am mai vazut asa ceva;daca cumva ai plecat de la semafor mai tarziu cu o secunda dupa ce s-a facut verde injuraturi de la masinile din spate, claxoane toti tipa de parca ai trecut pe rosu sau la semafor toata lumea forteaza culoarea galbena unii mai trec si pe rosu si te mai miri de atatea ambuteiaje...parerea mea |
--------------------
Renault
Laguna II 1.6 16V
2001/Authentique
- HD 08 HGZ
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Multora din provincie le e frica de Bucuresti din cauza aglomeratiei, a orasului mare in care pierzi lejer 1-2-3 ore in trafic si a faptului ca nu cunosc strazile. Eu sunt de aproape un an si jumatate in Bucuresti si pot sa zic ca se circula mult mai civilizat decat in Galati, oamenii au invatat sa fie rabdatori, iti fac loc sa te repliezi, nu te umplu de claxoane, semnalizeaza la schimbarea directiei de mers, etc. Au invatat sa faca loc in trafic deoarece toti trebuie sa contribuie la fluidizarea lui, altfel o iau in freza.
Pe de alta parte recunosc ca am numere de Bucuresti (datorita leasingului), prin urmare nu stie nimeni ce scrie de fapt in buletinul meu. Cu numere de provincie s-ar schimba putin treaba, desi eu unul cand vad numere de provincie in Bucuresti ma gandesc ca majoritatea sunt oameni care muncesc aici si inca nu si-au facut mutatia. Altfel sunt de cateva zile in Galati si, paradoxal, ma streseaza traficul de aici, am asistat deja la o cearta intre doi cocalari in trafic, am vazut mai multi tarani cu SH nemtesc (si manierele aferente) decat in Bucuresti (stilul ala "ma imbrac in trening cu burta, am Astra G cu pleoape peste farurile matuite, siragul de cruci la oglinda si spoilerul de fibra in fata"), era sa dea unul peste mine care mergea cu avariile, l-am depasit si s-a trezit si el sa vireze stanga (si tot el era nervos), nu au fluenta in trafic, etc. asta in conditiile in care orice drum in oras dureaza maxim 20 de minute. This post has been edited by Laurentziu83: 11 Apr 2012, 22:33 |
--------------------
.
.
.
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(T.rac3Er @ 11 Apr 2012, 14:12) spatiul public nu e bun privat si folosirea acestuia se face cu anumite reguli. nu ai voie una si alta. printre care si NU ai voie sa abandonezi masina pe spatiul public sau se considera abandonate si iti pierzi dreptul de proprietate in aceasta situatie. e simplu. ai masina. iti cumperi sau inchiriezi spatiu si o lasi acolo sa faca rugina cat vrei tu. dar pe bordura publica, NU pe spatiul verde, NU intr-o parcare publica destinata TUTUROR, NU Care e diferenta intre o masina nemiscata de o luna sau 5 si masina ta? Tot un loc ocupa, doar ca a ta ocupa probabil in fiecare seara alt loc. Cat timp masina are totul platit la zi poate sa aiba si praf de o palma pe ea ...nu inteleg de ce v-ati dori sa ii ia vecinului vostru masina hotii astia, mai bine v-ar foote grija de ce nu fac hotii respectivi mai multe parcari. Ca de aici pleaca neajunjurile nu de la faptul ca misti masina zilnic sau lunar... |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
T.rac3Er |
![]()
|
masina mea nu blocheaza 24din24 (teoretic, ca am garaj la bloc) 7din7.
cat timp ai masina o mai folosesti nu e un bloc de ciment. mai pleci, mai folosesc si altii. un caz extrem dar exemplifica exact ceea ce zici tu. un bulevard din bucuresti la ora de mers /plecat de la servici. este ocupat tot timpul, corect? pe motivul enumerat de tine, la ora 16 eu decid sa opresc masina timp de 2 ore pe banda 1, pentru ca oricum in acea perioada e ocupat acel spatiu, si sa nu consum combustibil, astept sa se elibereze aglomeratia. tot spatiu public este, doar ca eu il folosesc 3-10 minute, dupa care avansez 3m. acel spatiu il folosesc tot 3-10 minute. si tot asa, il predau la urmatorii. du-te la o institutie publica si vezi ca toaletele sunt ocupate 24 de ore/zi de niste indivizi care stau cu curul pe wc si vorbesc la telefon. ce faci? ai nevoie sa "parchezi" si tu. te duci la 50-100m distanta sa cauti alt loc de parcare? dar tu ai treburi acolo, unde te afli pe moment nu la 500km, la alta institutie. asa si cu rablele. ocuparea abuziva si neintemeiata se pedepseste cu sechestrarea si plata unor amenzi. daca inchiriezi un spatiu atunci faci ce vrei acolo. pui masina, pui o rabla, pui o caroserie ruginita, treaba ta. si cum exista legea care sa te apere in caz ca altul iti ocupa locul inchiriat terbuie si bunul simt reciproc. mai e dreptul de folosinta al locatarilor blocurilor. pana la ora 18 (cat timp lumea e la munca) e cu plata si apoi revine in folosinta locatarilor, pana la ora 8 cand iar e ora de servici. si uite asa spatiul public e folosit eficient |
--------------------
Citro-mobil
C4
2006 VTR+ Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
|
|
Havoc |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 1 August 05 ![]() |
QUOTE(Raul1990 @ 11 Apr 2012, 21:58) acuma, probabil or fi mai multe masini in Bucuresti decat parcari dar, va suparati pe mine sau nu eu tot o zic: bucurestenii sunt cei mai indisciplinati soferi din Romania. am fost si eu in Bucuresti de vreo 3 ori si niciunde nu am mai vazut asa ceva;daca cumva ai plecat de la semafor mai tarziu cu o secunda dupa ce s-a facut verde injuraturi de la masinile din spate, claxoane toti tipa de parca ai trecut pe rosu sau la semafor toata lumea forteaza culoarea galbena unii mai trec si pe rosu si te mai miri de atatea ambuteiaje...parerea mea Faptul ca te injura ca pleci mai tarziu nu este deloc okai, dar mi se pare foarte normal ca tu sa fi pregatit sa pleci de pe loc inainte sa se puna verde(bagat in viteza,etc) pentru ca fiecare secunda de intarziere contribuie la marirea cozii, aici nu stau 3 masini la semafor ca in provincie(fara suparare) astfel incat sa-ti permiti luxul sa stai sa se puna verde..sa te gandesti putin..sa bagi in viteza si sa pleci. Ambuteiajele de care vorbesti se intampla chiar din cauza celor care se misca ca melcul in mijlocul zilei, daca nu esti obisnuit cu traficul din Bucuresti este mai bine sa folosesti transportul in comun doar daca nu ai nevoie urgenta de masina. |
--------------------
Seat
Leon
2005
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
din pacate f multi soferi din provincie nu-s obisnuiti cu jungla din bucuresti,nu cunosc cartiere,strazi si incurca,de multe ori..
![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
T.rac3Er |
![]()
|
ei hai ca si aia la drag racing au reaction time de 2 secunde(unii mai "talentati")
sunt de acord sa pleci cat mai repede dar luand in calcul de cand se pune verde, timpul necesar unui om obisnuit sa comute componentele mecanice sa puna masina in plecare. eu de obicei daca sunt primul astept ca in blocstart. si tot m-am trezit claxonat. mai deci (stiind temporizarea stopului mi-am permis sa stau o scunda doua pe ambreiaj, cuplat in treapta) pana am plecat de pe loc, in alea 0.3 secunde am fost claxonat. dafuq?! ce draq mah?! ala avea mana pe claxon si nu pe schimbatorul de viteza, sau cum draq cand eu am apasat acceleratia, imediat cum ochiul a vazut verde, ala a apasat claxonul. dar sunt si momai care dorm pe ele rau de tot. in acest sens si lasatul strazilor laturalnice tot timpul se traduce prin pierdere de timp aiurea si consum de combustibil). in marea majoritate a cazurilor in aglomeratiile infernale, cand las cate unul se intampla sa vrea sa opreasca in 20m si sa intreeeee de parca ar avea vapor. sau el sa fie ultimul care prinde verde; sau el la randul lui sa fie genteman si sa lase inca 4 masini in 100m. regula de fluiditate e simpla pt mine. intra daca coloana nu se misca (sau eu la fel). ma bag cand se opreste coloana sau cand pleaca. sau daca e gaura suficienta sa nu incurc (adica e unul adormit pe el, sau in afara fluxului). in bucuresti, spre deosebire de alta orase e foarte importanta gestionarea incadrarii in trafic. multi folosesc depasirea de coloana, linia de tramvai, trotuarele, offroadul de langa sau stradute laturalnice/printre blocuri. |
--------------------
Citro-mobil
C4
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
ei,las' ca si io ii spurc pe destui..desi stau cu ochii lipiti de semafor si tot mai primesc claxoane..
![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
eu totusi sper sa treaca si de Camera Deputatilor proiectul asta.. dar tare mi-e ca or sa inceapa cu blocat roata ca inainte..
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
aia cu blocatu e voie doar pe proprietati private parca. pe spatiul public au zis astia ca nu e legala.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Exact, mai ales ca nu vad de ce ar fi ilegal sa pun flexul pe un blocator prins de masina MEA.
Imi dai amenda, imi ridici masina daca incurca traficul, dar nu mi-o blochezi. In Galati s-au trezit pe vremuri prostii de la blocari sa puna un blocator pe masina unui membru al lumii interlope, in conditiile in care respectivul le-a spus clar ca sta doar 10 minute in fata propriului sau magazin. Urmarea a fost ca i-a batut pe respectivii de le-au sarit fulgii (si sangele). Sunt curios ce se intampla daca se abandoneaza o masina cu blocatorul pe roata. This post has been edited by Laurentziu83: 13 Apr 2012, 07:58 |
--------------------
.
.
.
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
nu cred ca or sa planga ei dupa un blocator... dar probabil or sa cheme politia dupa vreo 10 zile sa o ridice ... sau or sa il dea jos si o sa il puna la altul sa mai scoata niste bani
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
vallixx |
![]()
|
Daca eu parchez legal sau ilegal undeva si unul vine si ma blocheaza parcand astfel incat sa nu pot misca masina, ala risca dosal penal.
De ce ar fi diferit cu caracatitele alea de blocatoare? Si ca sa-l parafrazez pe Laurentiu: "imi dai amenda, imi ridici masina (doar daca obstructioneaza traficul sa blocheaza vreo intrare), dar nu mi-o blochezi) This post has been edited by vallixx: 13 Apr 2012, 11:32 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Ati pus botu la campania electorala deja?
![]() |
--------------------
**
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 22:49 |