Obligatiile pietonului la traversare, strict din punct de vedere legal
![]() ![]() ![]() |
Obligatiile pietonului la traversare, strict din punct de vedere legal
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
![]() |
--------------------
**
|
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
selectia naturala isi face treaba, atata timp cat tu, ca pieton, nu ai grija de viata ta atunci io, un sofer, posibil beat, posibil drogat, posibil atent in drapta la o domnisoara frumoasa, posibil atent la copilu din spate care deschide geamu la masina, posibil preocupat cu facebooku la volan, de ce m-ar interesa de viata ta? radem, glumim dar sunt pietoni care nu se asigura deloc, adica te poti asigura cu coltul ochiului, dar sunt care se uita exact in cealalta parte cand trec trecerea, asa cum eu la volan sunt neatent asa si pietonul este neatent (perfect deacord) dar viata mea, de la volan, nu este in pericol io scap cu catva ani cu suspendare....a ta, pieton inconsient, este in pericol, ASIGURA-TE ca nu-ti cad epoletii de pe umar, asta este rationamentul meu si d'aia zic ca selectia naturala isi face treaba....
legea este buna in forma actuala, ca la lege n-ai ce-i face, si sunt deacord ca pietonul sa aiba prioritate pe trecere, dar cum sa=ti lasi viata in mainile altuia care posibil, cum am mai zis, este beat, drogat.........asta io n-o inteleg din partea unor pietoni, si in special tineri. |
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
Dreamer |
![]()
|
![]() Un visator hoinar ... Group: Members Posts: 1.750 Joined: 23 September 05 From: Brasov ![]() |
Tinerii din ziua de azi habar nu au sa se asigure, eu sunt cu ochii "beliti" in ecranele telefoanelor, castile in urechi si nu mai fac parte din lumea asta ... Sa ii ceri sa isi scoata castile, sa fie atent ce face, sa se asigure ... blasfemie.
Accidente se intampla ... peste tot in lume, nu trebuie sa paralizezi un oras din cauza la 2-3 accidente. Daca politia isi facea treaba macar la nivelul la care si-a facut-o cu ridicatul permiselor la soferii care nu acorda prioritate la pietoni si sa faca o campanie in care sa amendeze pietonii pentru neasigurare la traversare era altceva. Dar la ce s-a facut, in acest moment, fiecare pieton se crede Dumnezeu, ca el are prioritate si se arunca in fata masinii fara sa se uite ... ca no ... are prioritate! |
--------------------
Ex Renault
Megane 1, 2 si 4
2002 diesel, 2004 si 2017 benzina Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
In ultimele 2 luni au MURIT 3 persoane...din care 2 (fata de 16 ani si domn de 60) pe trecerea de pietoni din BV.
Trebuia sa se faca ceva preventiv.....sau mai trebuie sa moara cativa ca sa circulam fara obstacole in BV? |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Dreamer |
![]()
|
![]() Un visator hoinar ... Group: Members Posts: 1.750 Joined: 23 September 05 From: Brasov ![]() |
Da ... se numeste educatia pietonilor. Ai pus punctul pe "i" ... copii si vasnici, exact acele categorii care traverseaza fara sa se asigure, fara sa le pese de nimeni.
E mai usor si mai ieftin sa instalezi limitatoare decat sa pui semafoare si sa educi populatia. |
--------------------
Ex Renault
Megane 1, 2 si 4
2002 diesel, 2004 si 2017 benzina Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Pietonul a fost inaintea masinii....cam ca oul cu gaina intelegi?
Cam cum se poate face educatia asta a pietonilor....parerea ta! |
--------------------
.
.
- .
|
|
luck33ro |
![]()
|
Asigurarea la traversare e prea complicat !
E mai simplu sa interzicem masinile. Atunci nu mai trebuie educati pietonii - ati vazut-o pe gospodina de la Obor - cum o educi pe aia? ![]() |
--------------------
**
|
|
Dreamer |
![]()
|
Amenda usturatoare si daca nu sunt bani sa o plateasca ... munca in folosul comunitatii.
Amenzi mari, foarte mari .... pentru " dudui" de genul si tot felul de " smecheri"... |
--------------------
Ex Renault
Megane 1, 2 si 4
|
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
QUOTE(espacern @ 30 Mar 2016, 22:45) din partea mea sa nu se faca, ce ma doare pe mine capul de viata lor (si eu sunt pieton, dar nu exista sa nu ma asigur si sa ma opresc daca vad un prost ca vine cu 100 la ora, cred ca drepturile la noi romanii sunt intelese pe dos.)......si pt unii dreptul de a trece primul dincolo este mai presus ca viata, pt mine asta este ceva ce nu pot intelege. espacern, zi-mi explicatia ta de ce mor, pe treceri, copii tineri si batrani? si exact cum spuneam si eu, tineri in special. iti spun si parerea mea, batranii sunt in treaba lor oricum moartea-i asteapta la colt:D.... dar tinerii sunt needucati de parinti si de scoala.....cred ca avand dreptul sa treaca trecerea inaintea masinilor cred ca masina aia pune frana singura, nu se gandesc la factorul uman care poate da cu virgula, si cand ajungi sa-ti lasi viata in mainile altuia esti halit..... in ani 90 cand mergeam la scoala si aveam de trecut o singura strada, mai mare, cu trecere de pietoni, stiu ca imi zicea mama in fiecare zi vezi la trecere, asteapta verdele sau asigura-te daca nu merge semaforu, si imi zicea asigura-te nu trece ca bou, nu stiu daca m-a invatat ca am io prioritate dar stiu ca zicea sa ma asigur cand trec... si vb de anii 90, oare cu cat a crescut numarul masinilor de atunci....ma retrag ca oricum nu am pe cine atinge cu discutia mea, oricum nu sunt aci copii de 15-18 ani care sa citeasca. legea este buna, totul tine de factorul uman, cu vina din ambele parti si apoi victime colaterale au fost si or mai fii pe lumea asta. This post has been edited by quick: 30 Mar 2016, 22:48 |
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
espacern |
![]()
|
QUOTE(quick @ 30 Mar 2016, 22:40) espacern, zi-mi explicatia ta de ce mor, pe treceri, copii tineri si batrani? Parerea mea este ca sunt ACCIDENTE......dar daca cei implicati erau cunoscuti/membri din familie tu tot asa judecai? |
--------------------
.
.
- .
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Cam asa gandim noi romanii, de indoim mereu legile daca e sa fie in favoarea noastra.
Poate sa fie ruda, daca aia dat peste el pe trecere, esti cam pasibil de pedeapsa. Desigur, exista circumstante, de genul pieton care "s-a aruncat" pe trecere, dar a fost cazul vreunuia dintre acele incidente? QUOTE(Dreamer @ 30 Mar 2016, 22:29) Se vede in clip cat de bine functioneaza asta. Facem putin circ, se strange lumea sa ne planga de mila si scapam. |
--------------------
-
-
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
O soluție buna si relativ ieftină este semaforul cu buton.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
- 0T04```
2004/2015/2019 Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.746 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Semafor cu buton, Timisoara, anul trecut, in Calea Aradului, pentru cunoscatori.
Pietonul apasa butonul de la semafor si asteapta. Evident, verdele nu apare instantaneu. Pietonul se asigura (sau nu), trece pana la jumatatea soselei, asteapta un pic sa se faca liber pe sensul celalalt de mers (tot nu s-a facut verde la semaforul cu buton), traverseaza si isi continua drumul. Se face verde la semaforul pentru pietoni, dar nu mai este niciun pieton la trecere. Masinile care aveau verde dinspre Mall se opresc la culoarea rosie a semaforului (cu buton), arzand gazul de pomana. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.758 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
De ani buni functioneaza pe strada Cluj la caminul 7 un semafor cu buton. Nimeni nu s-a vaitat si e chiar util.
Acum ca sunt unii tembeli care nu respecta regulile nu inseamna ca trebuie sa se muleze regulile pe spinarea lor, ci trebuiesc sanctionati contraventional. Legat de timpii de asteptare, se poate reprograma acel semafor pentru a scadea timpul de asteptare al pietonilor. Probabil nimeni nu s-a sinchisit sa faca o sesizare in acest sens. Nici pietonul grabit, nici soferii iritati ca stau degeaba. |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
luck33ro |
![]()
|
Ar trebui sa le puna filmulete la scoala - nu e mare branza sa faci educatie pietonilor !
|
--------------------
**
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
- 0T04```
2004/2015/2019 Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
luck33ro |
![]()
|
Da macar se asigura ... e cel mai safe asa
![]() |
--------------------
**
|
|
MuciX |
![]()
|
QUOTE(marksman @ 31 Mar 2016, 07:29) Sunt vreo 3 pe Tineretului. Cum da caldura nu prea mai apuci sa mergi cu masina, le iei pe toate in bot. E parcul vizavi si butonul e apasat in continuu. Nu zic, e bine ca ies oamenii in parc, departe gandul sa ma iau de ei, dar poate fi enervant. In acelasi timp sunt convins ca per total e mai eficient asa. |
--------------------
-
-
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Alea nu mai funcționează la buton.
Cel puțin de 2 ani This post has been edited by b76bgaarh: 31 Mar 2016, 08:42 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
MuciX |
![]()
|
Inseamna ca-s doar praf configurate.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.639 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
asa cred si eu... plus ca de multe ori nu era nimeni si erau pe rosu
![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
MuciX |
![]()
|
Pai vezi cazul lui marksman.
|
--------------------
-
-
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Sunt bine configurate, reduc viteza de deplasare.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
MuciX |
![]()
|
Cred ca numar pe degete de cate ori am atins 70 in zona aia. Stiu ca e circulata de pietoni si mai sunt si tot felul de dobitoci care opresc in mijlocul drumului. Sa nu mai spun ca e intrerupta linia continua in dreptul aleilor.
Tre sa fii inconstient sa mergi tare pe acolo. |
--------------------
-
-
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(MuciX @ 31 Mar 2016, 08:31) Sunt vreo 3 pe Tineretului. Cum da caldura nu prea mai apuci sa mergi cu masina, le iei pe toate in bot. E parcul vizavi si butonul e apasat in continuu. Nu zic, e bine ca ies oamenii in parc, departe gandul sa ma iau de ei, dar poate fi enervant. In acelasi timp sunt convins ca per total e mai eficient asa. Eficient era pasaj subteran. Aveai si colt pt pipi. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.746 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
A observat cineva că numărul accidentelor pe trecerile de pietoni este mult mai mare decît al celor cu pietoni care traversează ilegal? De ce oare?
Poate pentru că atunci cînd trec aiurea se asigură? Iar pe trecere îi doare la bască și se aruncă în fața mașinilor ca niște animale imbecile și drogate? |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
marksman |
![]()
|
Azi era s-o iau pe capota pe una care trecea imperturbabila pe trecerea de pietoni, pe ROSU.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Dreamer @ 30 Mar 2016, 17:29) Sa vedeti ce a ajuns Brasovul ... bulevarde care au din 500m in 500m limitatoare. E nasol, abia se mai circula. In loc sa faca educatie, sa invete pietonii sa circule si sa se asigure la trecerea de pietoni, au pus peste tot limitatoare, inclusiv la trecerile unde in ultimul an nu am vazut sa treaca nimeni pe acolo ... Daca nu stiti respecta pietonii ... ca si ei trebuie sa se asigure, da, dar si soferii trebuie sa opreasca cand ii vad pe trecere si la voi cam greu asta, cica sunteti in top la accidente pe trecerile de pietoni. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 14:24 |