Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Fluierat..., La motor

todhiere
post 14 May 2016, 00:05
Post #31

Membru autentic

Group: Members

Inviu si eu un topic foarte vechi in speranta ca voi primi un sfat sau o lamurire. E de la sine inteles ca o sa vizitez un mecanic, insa noul loc de munca nu mi-a permis asta si acum e weekend asa ca... traiasca forumul biggrin.gif

Problema se prezinta in felul urmator:

- am un zgomot ca un mieunat intre 1500 si 1600 de ture

- se aude mai tare in interiorul masinii si in spate la toba

- am incercat cu capota deschisa, evident cu masina stationara, la turat in gol miauna, dar la motor nu aud nimic decat sunete normale (cat de normale pot fi pentru un dizal de 12 ani+)

Probleme cu turbina am avut in urma cu 3 ani, stiu ca era praf si facea zgomote accentuate intre 1800 si 2200 ture. Tin minte ca tineam turometrul fix la 2000 rpm sa zicem, dar turbina mieuna dupa bunul plac. Dupa unele aventuri am reconditionat-o si pana acum nu am suspectat-o de probleme.

Ei, acum se aude peste 2000 de ture acel fasait placut de turbina la turatii sanatoase, nu am pierderi de putere, ulei, sau fumegatii exagerate, doar acel mieunat intre 1500 si 1600 de ture care se aude cel mai tare cu geamul inchis din habitaclu, sau chiar la iesire pe toba.

Nu am apucat sa desfac furtunul la ax sa verific jocul, dar ma gandesc ca o turbina pe duca ar mieuna la orice turatie si ar papa ulei (asta nu am patit). O turbina dusa nu ar trebui sa faca galagie cand deschizi capota, adica sa se auda mieunatul la exterior?

This post has been edited by todhiere: 14 May 2016, 00:06

--------------------
Renault Laguna 2004 dynamique 6 speed 1.9 dci 120 caluti
Renault... Jean Renault
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Lupu_Cadmiel
post 14 May 2016, 04:52
Post #32

Membru autentic

From: Dumbrava Timis

Nu ii obligatoriu. Turbina cand ii pe duca face in mai multe feluri. Deci acuma poate sa faca in alt fel. Oricum verifica axu....la mine aveam acel mieunat sa zic asa(asemanator cu fluieratu cand ii hata turbina) si se auzea in forta fie la 1700rpm fie la 2500-3000rpm. Pana a cedat.

--------------------
Renault Laguna - M 3185 BK 2 2002 1.9dci 88kw 120cp 290.000km
Renault Talisman 2021, 2.0 blue dCi 160cp Intens 75.000km
Renault Trafic 2006 1.9dCi 100cp 268000k,
+
boeru_laurentiu
post 14 May 2016, 06:29
Post #33

Membru

From: Focsani

La mine , cand turbina era in ultima parte a vietii ei , ziceai ca am un motan in calduri sub capota ! La fel in plaja de turatii 1400-1800 rot/min . Totusi o verificare a axului turbinei ar inlatura orice dubiu !

--------------------
renault latitude 2011, 173 cp , automată
+
todhiere
post 14 May 2016, 09:46
Post #34

Membru autentic

Da, asta trebuie sa fac acum. Si eu inainte sa o schimb pe cea veche zici ca aveam o matza in calduri sub capota. Era interesant cum facea la un moment dat la orice turatie. Anyway, va tin la curent. Ms

Update: am mers cu masina la rece cativa km, mieunatul se aude acum intre 2400 si 2600 ture, din nou pe la toba si in interior, sub capota nici un zgomot suspect.

This post has been edited by todhiere: 14 May 2016, 11:46

--------------------
Renault... Jean Renault
+
todhiere
post 18 May 2016, 07:04
Post #35

Membru autentic

Joia asta aflu ceva concret.

--------------------
Renault... Jean Renault
+
MariusRZR
post 18 May 2016, 11:24
Post #36

Membru autentic

Buna cumparatia cu o mata in calduri. Cred ca ceva de genul e si la mine, doar ca la mine se aude la turatie mica si destul de incet. Poate se aude si la turatie mai mare dar nu imi dau seama.

--------------------
Renault Laguna 1.9 dCI
+
todhiere
post 22 May 2016, 18:38
Post #37

Membru autentic

Inca nu am aflat nimic concret legat de turbina, mecanicul la care am fost spune ca zgomotul e in limitele normalului. Argumentul lui e ca acum 3 luni si-a ajutat o ruda sa isi ia o laguna ca a mea, care mieuna mai rau, si conform spuselor lui masina si acum merge foarte ok.

Am doua variante:

- merg asa in continuare, verific zgomote si ulei, orice semn ca s-ar duce turbina

- merg la alt mecanic si o verific la sange, raspunsul celui de acum nu m-a lamurit complet

O sa vad saptamana care vine ce voi face. Intre timp am aflat cam pe unde curge antigel, o sa detaliez problema asta de maine incolo, cand rezolv cu ea. Btw, stiti careva cat antigel intra in masina? Nu de alta, da mai am doi litri de g12 nou, si apa distilata, sa mai stiu de cat fac rost.

--------------------
Renault... Jean Renault
+
MariusRZR
post 22 May 2016, 19:04
Post #38

Membru autentic

Eu tot nu sunt lamurit cu suieratul turbinei. Trebuie sa se auda sau nu?
Eu cand deschid geamul si accelerez se aude un suierat. Nu foarte puternic,dar se aude. Cu geamul inchis nu se aude.

Eu unu cred ca e normal sa se auda un suruit de la aerul care trece prin turbo. Se invarte pe la 10.000 RPM?!

This post has been edited by MariusRZR: 22 May 2016, 19:04

--------------------
Renault Laguna 1.9 dCI
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 14:24
Dacia