Amortizoare Megane 2.2, Ce marca/tip de amortizoare?
![]() ![]() ![]() |
Amortizoare Megane 2.2, Ce marca/tip de amortizoare?
alwaysfresh |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 268 Joined: 23 October 11 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
1410
1996 Break
|
|||
meg2s |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.145 Joined: 5 November 15 From: Bucuresti ![]() |
La cautare dupa VIN zice "STANDARD SUSPENSION", deci fara PDG (ai PM cu detaliile). Nu stiu ce tip de amortizoare a avut initial; striga si tu la Espacern pe topicul alaturat pentru coduri OEM.
|
--------------------
CUPRA
Formentor
(2023) e-Hybrid++ 204CP (Ex) Megane Sedan Privilege (2008) 1.5 dCi 78kW && Megane 4 GT (2018) 1.6 dCi 163CP EDC
(Ex) Skoda Octavia 4 Style++ (2022) 2.0 TDI 150 DSG |
|
oanavas |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 14 April 09 From: Bacau ![]() |
si la mine la fel la cautare dupa VIN zice "STANDARD SUSPENSION", dar eu am pdg fata spate din fabrica venita. Initial astia de la un service aftermarket voiau sa-mi aduca amortizoare normale ca cica asa le arata ca ar fi standard.
comandat kyb pe spate cu terminatia 344814 |
--------------------
skoda fabia
Renault megane
2007 1,6 16 valve GPL
|
|
meg2s |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.145 Joined: 5 November 15 From: Bucuresti ![]() |
Mda, cred ca-s cam praf softurile de identificare piese. Eu am schimbat acum 2 luni amortizoarele fata. Am mers in reteaua Renault, au cautat dupa VIN, rezultatul: amortizoare non-PDG; norocul meu a fost ca l-a dus mintea pe inginer ca am PDG, au dat o roata jos ca sa ia codul de pe amortizorul original. Am pus tot OEM dupa 205.000 km cu setul original, cele de pe spate sunt inca in jur de 60% dupa test amortizoare, deci mai au de trait.
Tot pe baza softurilor minune Renault, am avut o bieleta antirului non-PDG (montata tot in reteaua Renault) pentru ca asa i-a indicat bivolului softul. Nici pe inginer nici pe Dorel nu i-a dus capul ca masina e cu PDG, iar eu nu mi-am pus problema sa verific, mai ales ca nu s-a simtit in comportamentul masinii. S-a prins mecanicul care inlocuia amortizoarele ca bieleta n-are lungimea potrivita... |
--------------------
CUPRA
Formentor
(2023) e-Hybrid++ 204CP (Ex) Megane Sedan Privilege (2008) 1.5 dCi 78kW && Megane 4 GT (2018) 1.6 dCi 163CP EDC
|
Mr_X |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 398 Joined: 17 October 15 From: Brașov ![]() |
Care a fost costul pentru amortizoarele OEM pentru PDG?
|
--------------------
Renault
Megane II 1.6 16V
2007
|
|
meg2s |
![]()
|
Amortizoarele OEM au fost 715 lei/pereche, fara manopera, dupa reducerea de 20% ce se aplica la octogenari in reteaua Renault (masina, nu eu...). Daca nu ma insel la masini de peste 5 ani e valabila aceasta reducere piese+manopera, exclusiv pentru piesele cumparate de la ei. Comparand acest pret cu cel pe care-l gasisem la magazine online bine-cunoscute, am vazut ca pica exact intre ep. si ak.
Mai trist este ca la demontare au gasit jocuri mari la flanse (aveau 3-4 ani). Desi nu faceau zgomote inca, am decis sa le schimb - sa nu mai trec inca odata prin manopera. Si flansele (tot OEM) au fost cu 100 lei/bucata mai scumpe decat amortizoarele, asa ca totalul a fost maricel... |
--------------------
CUPRA
Formentor
|
cazgur |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 17 April 16 ![]() |
Salut, am un megane 2.1 (non-PDG) din 2006 si am schimbat de cateva zile amortizoarele fata - cod amortizor bilstein 12-132390, impreuna cu flansele amortizor. Arcurile nu le-am schimbat. Acum masina sta ridicata in partea din fata de zici ca are PDG. Am si un megane 2.2 cu PDG si am vazut ca la cel cu PDG talerul amortizorului este sudat mai sus decat la cele noi montate acum, cred ca la service au pus ce trebuie pe masina. Ce ar putea avea de sta asa ridicata, masina merge cum trebuie dar arata ciudat ?
|
--------------------
Renault
Megane II
2007 / Extreme
|
|
oanavas |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 14 April 09 From: Bacau ![]() |
Pana se calca arcurile, dupa care isi vor reveni!
|
--------------------
skoda fabia
Renault megane
2007 1,6 16 valve GPL
|
|
valikris2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 944 Joined: 11 November 05 From: roman,neamt ![]() |
ce treaba au arcurile? doar nu is noi sa se mai aseze! poate doar daca pana la urma chiar nu is identice arcurile pentru pdg cu cele pentru amortizoarele non pdg.
|
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
26-10-2007
- -
|
|
cazgur |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 17 April 16 ![]() |
Arcurile nu le-am schimbat, megane-ul fiind un 2.1 din 2006 este fara pdg si inainte sa schimb amortizoarele masina nu statea deloc ridicata in partea din fata. Amortizoarele noi montate pe masina sunt pt megane non-pdg. Se poate sa nu fi fost montate cum trebuie sau sa se mai lase in timp ?
|
--------------------
Renault
Megane II
2007 / Extreme
|
|
BN97DAN |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 23 November 17 ![]() |
Eu mi am luat Monroe original..meganul meu a venit din fabrica tot cu monroe made in czech.
Uitati un clip sa vedeti diferenta dintre un telescop nou si unul vechi( din 12.11.2006) pe standul de itp mi a arata ca am 13% pe puntea spate la contact cu solul, cica ar trebui sa fie peste 60%. https://youtu.be/cbad77W9EbU This post has been edited by BN97DAN: 23 Feb 2018, 18:21 |
--------------------
Renault
Megane
2007 Grand Tour
|
|
andreitc |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 3 September 07 From: Iasi ![]() |
Am ajuns sa schimb si eu suspensia fata dar am intampinat o problema. Nu pot sub nici o forma sa desfac surubul ce tine amortizorul de fuzeta si o sa trebuiasca sa cumpar si acel surub lung de 18mm care are codul 7703602221, dar faza e ca nu il gasesc pe net dupa acest cod.
Stie cineva daca se gaseste sub alt cod sau ce cote trebuie sa indeplineasca? |
--------------------
megane
sedan
2007
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Surubul are cod 7703602155...si daca nu gasesti de origine poti sa cauti orice surub calit cu diametrul si pasul la filet identic.
Daca mergi la un magazin specializat in suruburi sigur gasesti ceva identic.....nu e vreo nava cosmica! This post has been edited by espacern: 13 Mar 2018, 12:24 |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
andreitc |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 3 September 07 From: Iasi ![]() |
Chiar asta ma interesa: lungime, diametru, pasul la filet daca stie cineva.
|
--------------------
megane
sedan
2007
|
|
claudyubz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 19 February 09 ![]() |
Gasesti la dezmembrari acel surub.
|
--------------------
Renault
Megane 2 1.5Dci 86Cp plus ceva ponei
, 2007 Extreme
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Pasul probabil ca e standard, lungimea, daca nu o poti masura, estimeaz-o, pasul trebuie sa fie cel standard, probabil 1.5, si ia-l macar 10.9
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
sam_mntn |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 17 February 10 ![]() |
La mine e ciudat rau. Pe fata am ambele arcuri verde+verde, bielete antiruliu de 285mm, si talerul amortizorului stanga (ce pare schimbat mai recent) mai jos decat talerul amortizorului de pe dreapta - care pare original. Garda la sol masurata la partea de jos a aripilor e identica - stanga/dreapta.
Ce sa mai inteleg? Fosta masina de femeie, probabil interesata mai degraba de costuri. Din cate m-am documentat, pe forum, inteleg ca am pe stanga amortizor non-pdg, pe dreapta pdg, arcurile pdg si bieletele antiruliu non pdg?? ![]() Inteleg corect?! Cum o aduc la standard? (Megane 1.6 82kw 2007 cu PDG) |
--------------------
Renault
Megane GT
Megane IV GT 1.6 TCe 205
|
|
Mr_X |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 398 Joined: 17 October 15 From: Brașov ![]() |
Știe cineva în care gaură se prinde bieleta antiruliu pe amortizor pentru suspensie PDG? La mașina mea, deși am PDG, am avut bieletele prinse în gaura dinspre spatele mașinii, dar din pozele pe care le găsesc cu amortizoare PDG demontate, ar rezulta că ar fi trebuit montate în gaura dinspre fața mașinii.
Eventual o poză m-ar lămuri mai bine. Mulțumesc. This post has been edited by Mr_X: 16 Apr 2018, 16:50 |
--------------------
Renault
Megane II 1.6 16V
2007
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Nu cred ca este posibil sa se poata monta in gaura din fata....pentru ca bieleta trebuie sa stea perfect dreapta.
https://youtu.be/js4EQN__ZDw This post has been edited by espacern: 16 Apr 2018, 17:00 |
--------------------
.
.
.
|
|
CataT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.089 Joined: 19 April 07 From: C o n s t a n t a ![]() |
Numai in gaura din spate.
Attached thumbnail(s) Screenshot_20180416_181738.png ( Size: 909.36k ) Number of downloads: 719 Screenshot_20180416_181629.png ( Size: 1.16mb ) Number of downloads: 730 Screenshot_20180416_181614.png ( Size: 1.19mb ) Number of downloads: 698 |
--------------------
Renault
Megane 2
2007 / 1.6 16V
|
|
Mr_X |
![]()
|
Mulțumesc foarte mult, m-am lămurit.
|
--------------------
Renault
Megane II 1.6 16V
2007
|
|
andreitc |
![]()
|
Am schimbat toata suspensia pe fata cu amortizoare originale, arcuri kyb si flanse snr.
Arcurile sunt foarte proaste ... faca o galagie ... Din ce am observat o spira a 2 loveste in talerul amortizor |
--------------------
megane
sedan
2007
|
|
Mr_X |
![]()
|
Am schimbat și eu o serie de componente: toate discurile, plăcuțele, bucșe punte spate, amortizoare față și talere, plus schimb de ulei și filtre (discuri/plăcuțe ATE, amortizoare și flanșe OEM, filtre MANN și ulei Elf 5W40).
Prima problemă am avut-o la amortizoare: service-ul le-a comandat după VIN și în sistem apărea cu suspensie normală, fără PDG. Așa că a trebuit să mai aștept o zi până au venit cele bune (originale -dar care sunt făcute de Kayaba). A doua problemă: aveam montate bielete antiruliu pentru suspensie normală pe amortizoare PDG (capul barei stabilizatoare aproape atingea bascula). Așa că le-am schimbat și pe astea cu cele corecte (de la TRW). Cine știe cât am mers așa cu ele. Am făcut ieri un drum de vreo 300 km, flanșele nu mai hârâie, dar cred că cel mai mult se simt bucșele punții spate. Cele vechi erau rupte și simțeam cu fuge spatele în curbe. This post has been edited by Mr_X: 18 Apr 2018, 06:57 |
--------------------
Renault
Megane II 1.6 16V
2007
|
|
oanavas |
![]()
|
Cum arata bucșele punții spate????
|
--------------------
skoda fabia
Renault megane
2007 1,6 16 valve GPL
|
|
espacern |
![]()
|
Arata rotund/cilindric.....7701479190.
|
--------------------
.
.
.
|
|
djcristi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.944 Joined: 5 October 09 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
QUOTE(Mr_X @ 18 Apr 2018, 06:51) service-ul le-a comandat după VIN și în sistem apărea cu suspensie normală, fără PDG. s-a mai discutat de N ori, la megane 2 si la alte renault-uri vechi nu se poate vedea dupa VIN daca are PDG. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
03/2008 Estate 1.5dci euro4 76kW FAP business
- DJC Dacia Logan euro4 1.5dci 50kW(68ps) ambition (fab oct-2007)
|
|
espacern |
![]()
|
Daca tu nu poti sa vezi nu inseamna ca toti sunt la fel......difera unde te "uiti"!
|
--------------------
.
.
.
|
|
Mr_X |
![]()
|
Când mi-am dat seama că sunt amortizoarele greșite (adică imediat cum au coborât-o de pe elevator), cei de la service au verificat VIN-ul și prin cineva de la o reprezentanță Renault, cu același rezultat: mașină fără PDG, amortizoare normale. Probabil că apare undeva, dar în bazele de date uzuale este trecută cu suspensie normală.
Și, atenție și la bieletele antiruliu. Nu credeam că se pot monta cele lungi pe PDG, dar cu voință totul este posibil ![]() Bucșile punții spate sunt astea: This post has been edited by Mr_X: 20 Apr 2018, 06:15 Attached thumbnail(s) Screen_Shot_2018_04_20_at_07.10.59.png ( Size: 70.59k ) Number of downloads: 551 |
--------------------
Renault
Megane II 1.6 16V
2007
|
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.512 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
Patit si eu la fel cu amortizoarele... in reprezentanta. La insistentele mele au verificat dupa codul amortizoarelor ca e cu PDG, ca in rest nu aveai cu cine discuta pe acolo, ca ei o tineau pe a lor ca nu si nu.
Buba cea mai mare e ca au comandat amortizoarele dupa ceva cod echivalent la cele PDG si au venit normale ![]() |
--------------------
R
M
8
- B
|
|
djcristi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.944 Joined: 5 October 09 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
03/2008 Estate 1.5dci euro4 76kW FAP business
- DJC Dacia Logan euro4 1.5dci 50kW(68ps) ambition (fab oct-2007)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 19:07 |