Viitorul mașinilor electrice?, Încărcate la pompă cu electrolit, nu la priză!
![]() ![]() ![]() |
Viitorul mașinilor electrice?, Încărcate la pompă cu electrolit, nu la priză!
axabrt |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.395 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|||
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Nu consumă mai mult decît dieselul nici la viteze mari. Uite media cu Mondeo hibrid pe București-Viena și retur, din cea mai mare parte e făcută pe autostrăzi:
2018_11_Vacan___Viena.jpg ( Size: 140.87k ) Number of downloads: 318 Mondeo diesel nu-ți ia sub 6,5 în aceleași condiții. Ba uneori sare și de 7. Pe București-Brașov și retur scot o medie chiar mai mică, vreo 5,7, pentru că-i mai puțină autostradă. Iar asta e în condiții de condus perfect normale, nu la consum. Dacă mă străduiam să merg la consum, scoteam mult mai puțin. Dar nu merită efortul. N-am luat hibrid pentru consum, ci pentru că-mi place enorm cum se conduce. This post has been edited by VladSoare: 23 Jun 2019, 14:21 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.395 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Pai ok, nu știu de ce asta mi se pare consum normal de benzinar fara hibrid.
Cred că cu Mazda 6 aia de 2.0 165 cp scoți la fel fără probleme. Eu la mers cam tare deobicei scot cam 7 cu viteza legala plus 30 kmh. O dată am mers și eu la consum și am scos sub 6. In schimb in oraș sub 11 nu prea vad, aici tu ai mare avantaj. De fapt o hibrida eu o vad justificată doar pe mers urban. Acolo e in elementul ei. Recunosc că mergând cam 80% urban am făcut o prostie cumpărând focusul , dar nu m am putut abține. Judecând obiectiv mi ar fi trebuit o hibrida, cred că asta voi lua data viitoare. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
Nu prea tine de viitor ci mai degraba de banalitatea realitatii curente:
https://www.youtube.com/watch?v=QrgLWhRKBn0 Banuiesc ca la un renault sau jaguar full electric are sa fie undeva in bucuresti o reprezentata care sa o poata repara. Dar daca iei sh cine are curaj sa se bage in ea? |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
axabrt |
![]()
|
Că sa ți iei Tesla model 3 cred că trebuie să câștigi vreo 10000 euro pe lună
Tipul din videoclip probabil este pilot de avion ori neurochirurg ori vreo mare scula de IT ist. Altfel îmi dă cu virgula. Sper din toată inima să fie luată din bani munciți. This post has been edited by axabrt: 23 Jun 2019, 15:34 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
Creca numai genii merg cu tesla
![]() |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE(axabrt @ 23 Jun 2019, 14:49) Nu chiar. Mondeo benzinar fără hibrid îmi lua 7,5 la drum lung. Dar cum spuneam, consumul nu e totul. Hibridul e foarte plăcut de condus, mult mai plăcut și decît benzinarul, și decît dieselul. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
axabrt |
![]()
|
Tu știi ce și cum. Daca iti place e ok.
Au acu am văzut că are aproximativ 200 cp. Normal că ți place |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.260 Joined: 13 October 06 ![]() |
|
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
r_vlad |
![]()
|
![]() --- Group: Members Posts: 1.267 Joined: 6 September 06 From: Sibiu ![]() |
Un cuparator pe care il intereseaza si performantele dinamice nu prea are ce hibrid sa aleaga. Majoritatea producatorilor merg pe combinatia MAS aspirat anemic si motor electric subdimensionat. Mondeo respecta reteta asta. Nu e de mirare ca se vinde atat de slab.
Singurii care au o abordare orientata si pe performanta sunt VW cu versiunile GTE pentru Passat si Golf. Passat GTE vs. Mondeo HEV http://www.zeperfs.com/duel6151-5984.htm This post has been edited by r_vlad: 23 Jun 2019, 22:55 |
--------------------
VW/Tesla
Tiguan eHybrid/Model 3
2022/2023
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.840 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
https://www.automarket.ro/stiri/electricrom...l-in-92085.html
Cum naiba este posibil ca e-Golf sa aiba cel mai mic consum??? 11.7 kWh/100 km Un producator fara experienta in domeniul electricelor, o caroserie pentru motor termic adaptata la electric, o aerodinamica standard fara solutii noi cum are Leaf, Audi sau BMW. This post has been edited by IRONICK: 24 Jun 2019, 02:09 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
Va recomand sa gustati un test drive cu noul rav 4. 8.1 pt suta in 4x4 si mai vb atunci de reprize.
|
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
VladSoare |
![]()
|
QUOTE(r_vlad @ 23 Jun 2019, 22:55) Un cuparator pe care il intereseaza si performantele dinamice nu prea are ce hibrid sa aleaga. Majoritatea producatorilor merg pe combinatia MAS aspirat anemic si motor electric subdimensionat. Mondeo respecta reteta asta. Nu e de mirare ca se vinde atat de slab. Asta pentru că Mondeo hibrid nu se vrea o mașină orientată spre performanță, ci spre confort (deși 187 de cai, chiar dacă nu rup gura tîrgului, nici "anemici" nu se pot numi). Dacă vrei performanță, încearcă niște Lexusuri hibride. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.823 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 24 Jun 2019, 03:07) https://www.automarket.ro/stiri/electricrom...l-in-92085.html Cum naiba este posibil ca e-Golf sa aiba cel mai mic consum??? 11.7 kWh/100 km Un producator fara experienta in domeniul electricelor, o caroserie pentru motor termic adaptata la electric, o aerodinamica standard fara solutii noi cum are Leaf, Audi sau BMW. eh, asa cum scoteau emissile si la dieselgate. calcul facut dupa procentajele de baterie afisate de masina, adevarate instrumente de masura si control. 24 Jun 2019, 10:08: @axa, tit iti era de ajuns un twizi sa mergi la paine si la munca, pastrai astra de drum lung 24 Jun 2019, 10:09: QUOTE(r_vlad @ 23 Jun 2019, 23:55) Un cuparator pe care il intereseaza si performantele dinamice nu prea are ce hibrid sa aleaga. Majoritatea producatorilor merg pe combinatia MAS aspirat anemic si motor electric subdimensionat. Mondeo respecta reteta asta. Nu e de mirare ca se vinde atat de slab. Singurii care au o abordare orientata si pe performanta sunt VW cu versiunile GTE pentru Passat si Golf. Passat GTE vs. Mondeo HEV http://www.zeperfs.com/duel6151-5984.htm pai ori vrei performante, ori esti econom? Are mclaren ceva hibride destul de rapide din ce am auzit. This post has been edited by einstein1984: 24 Jun 2019, 09:09 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.167 Joined: 11 February 04 ![]() |
Hibrida de curse e precum curwa gospodina, c'mon, daca vrei hibrida ar trebui sa fie de la sine inteles ca e va fi mai lenesa, mai putin practica, etc.
Daca vrei curse, aia inseamna consum mai maricel. Mondeo hibrid se vinde slab pentru ca: E berlina mare - model cu cota din ce in ce mai mica pe piata E scump Consumul nu e senzational Interesant conceptul la Passat - 1.4TSI plus electric. dar si juma de suta de mii de euro... <span class='edit'>24 Jun 2019, 10:18:</span> QUOTE(IRONICK @ 24 Jun 2019, 03:07) https://www.automarket.ro/stiri/electricrom...l-in-92085.html Cum naiba este posibil ca e-Golf sa aiba cel mai mic consum??? 11.7 kWh/100 km Un producator fara experienta in domeniul electricelor, o caroserie pentru motor termic adaptata la electric, o aerodinamica standard fara solutii noi cum are Leaf, Audi sau BMW. Te gandesti ca poate mint? Paranteza: Sa ii ia naiba cu micii lor de Dedulesti, incurcatorii de trafic! Oricum, turul Romaniei pe electric mi se pare o realizare, chiar consider ca as-au chinuit ceva This post has been edited by dizzy: 24 Jun 2019, 09:32 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
- B zzz SXX
2005 Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.823 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
eu zic sa verific cate pagini de reclame are VW la ei si cate concurenta? sau ca masinile NU au avut acelasi sofer?
This post has been edited by einstein1984: 24 Jun 2019, 09:25 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.167 Joined: 11 February 04 ![]() |
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
- B zzz SXX
|
mircea_aq |
![]()
|
QUOTE(ursul_bipolar @ 24 Jun 2019, 08:12) Am gustat doar pasager si se simte sensibil mai rapida ca cr-v-ul hibrid. In oras e misto. Intrebarea pe care i-am pus-o atat proprietarului de rav4 2.4 hibrid cat si a celui de cr-v: cate secunde tine boost-ul electric ? Asa cum banuiesti n-am primit niciun raspuns. Nici nu am stat sa caut. Cert e ca odata iesit din oras te poti baza pe cei 140/170 de ponei pe care ii dezvolta ICE-ul si cam atat. N-am aflat consumul la 150-160kmh pe autostrada, dar m-ar mira sa fie 6.5 sau 7.5% ca la ford ![]() @e-Golf-ul e istorie deja. @am vazut ieri un zoe pe A2. Nu stiu ce cauta si cat de departe a ajuns. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
Iti zic eu cat scoate la viteze de croaziera.
Masina asta mi-a dat planurile peste cap. Motorul termic nu este de 2.4 ci de 2.5. In varianta 4x4 scoate 8.1 pe suta si e vie, foarte vie. Cat am volanit-o eu in oras am ajuns cu un consum de 6.9. Cat am volanit-o in exterior am avut 7.8 - 8.2, 30km 139 pe bord ceea ce este un consum f bun. Varianta exclusive cu roti pe 18. Dinamica este excelenta, nici nu simti ca esti intr-un suv destul de masiv. Toyota a facut o treaba excelenta cu masina asta. Boost-ul electric nu este standard, depinde de mai multe variabile si de algoritmul masinii. This post has been edited by ursul_bipolar: 24 Jun 2019, 09:45 |
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
VladSoare |
![]()
|
Am testat Rav4 hibrid de mai multe ori. E tare mișto și trage foarte bine.
În condiții normale de condus nu ajungi niciodată să-i golești bateriile atît de rău încît să nu mai ai boostul electric. Pe ăla îl folosești în depășiri rapide, sau intrări din scurt de pe banda de accelerare, chestii de scurtă durată. Iar bateriile se reîncarcă imediat dup-aia. Presupun că poți să-i testezi limitele dacă vrei neapărat - te duci pe o autostradă liberă din Germania și ții pedala lipită de podea pînă cînd vezi că nu mai merge. Dar în viața de zi cu zi mă îndoiesc că vei rămîne vreodată fără boost. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
axabrt |
![]()
|
QUOTE(dizzy @ 24 Jun 2019, 09:18) Mondeo hibrid se vinde slab pentru ca: E berlina mare - model cu cota din ce in ce mai mica pe piata E scump Interesant conceptul la Passat - 1.4TSI plus electric. dar si juma de suta de mii de euro... <span class='edit'>24 Jun 2019, 10:18:</span> zau, adica mondeo e berlina mare si scump si nu se cauta si passat ul o fi ceva de clasa mica, super ieftin ...asa cum ii sade bine masinii poporului. in west toti poporenii au 50000 de euro sa dea pe o masina, o tin maxim 3 ani in care se duc numai la piata apoi o vand cu 12000 de euro la miticii mioritici, fiindca decat a iesit din garantie si din rodaj. bineinteles km 100% reali. nu se mai cauta berline mari, dar se cauta pseudo suv uri cu care abia poti sa iesi de pe asfalt. basca pseudo sistemul 4x4 pe care putini il folosesc cat de cat, doar sa iasa iarna din parcare ( e util ce sa zic, dar iesi si fara) si in rest aduce decat greutate mai mare, manevrabilitate mai proasta fiind masina mai inalta si evident consum ceva mai mare decat o berlina din asta care " nu mai are cautare" This post has been edited by axabrt: 24 Jun 2019, 09:54 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
mircea_aq |
![]()
|
Ar fi mers niste materiale nitel mai bune la bord, dar la 40k sa fie si suv, si hibrid, si 4x4, sa aiba si 17x cai reali + 40-50 boost electric, sa aiba si cam tot ce-ti poti dori in materie de dotari, nu e o oferta rea.
Strict intre cele doua, si eu as alege rav4, daca mi l-as permite ![]() |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
dizzy |
![]()
|
QUOTE(axabrt @ 24 Jun 2019, 10:51) zau, adica mondeo e berlina mare si scump si nu se cauta si passat ul o fi ceva de clasa mica, super ieftin ...asa cum ii sade bine masinii poporului. in west toti poporenii au 50000 de euro sa dea pe o masina, o tin maxim 3 ani in care se duc numai la piata apoi o vand cu 12000 de euro la miticii mioritici, fiindca decat a iesit din garantie si din rodaj. bineinteles km 100% reali. nu se mai cauta berline mari, dar se cauta pseudo suv uri cu care abia poti sa iesi de pe asfalt. basca pseudo sistemul 4x4 pe care putini il folosesc cat de cat, doar sa iasa iarna din parcare ( e util ce sa zic, dar iesi si fara) si in rest aduce decat greutate mai mare, manevrabilitate mai proasta fiind masina mai inalta si evident consum ceva mai mare decat o berlina din asta care " nu mai are cautare" Ciai vere? Ia si tu un ceai de tei! Da, Mondeo e mare si scump. Passat e si el mare si mai scump. Da, se cauta SUV-uri, se vand SUV-uri desi sunt niste hatchuri-breakuri cocotate, multe cu 4x2. Dar se vand. E o realitate, fie ca tie iti place sau nu! Adevarul e ca dintre o Kuga de 1800 kg si 1800 kg un Mondeo e o diferenta mare. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
- B zzz SXX
|
axabrt |
![]()
|
Fara sa fi condus kuga ori Mondeo, bănuiesc că Mondeo e mai confortabila și mai spațioasă și se conduce mai bine.
Daca ar putea să ne spună vladsoare că el le are pe ambele. eu daca ar fi sa aleg intre cele 2 as alege Mondeo fara discuție. 24 Jun 2019, 10:27: QUOTE(mircea_aq @ 24 Jun 2019, 10:00) Suv e degeaba că să lămurim. E un trend de luat banii la cumpărători Cam cum e trendul cu "aveți nevoie de mașină electrică până în 2020" dați ne banii. Neapărat. Altfel ae topește banchiza și moare focile . Zău ? Io nu pun botul la d astea This post has been edited by axabrt: 24 Jun 2019, 10:27 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 24 Jun 2019, 10:25) eu zic sa verific cate pagini de reclame are VW la ei si cate concurenta? sau ca masinile NU au avut acelasi sofer? Și că 2 dintre redactorii automarket au mașini personale VW, un Golf și un tiguan. Cel cu tiguanul cică l-a cumpărat de nou de la ei dar l-a cumpărat cu numere de Porsche România ![]() ![]() |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
dizzy |
![]()
|
Mondeo e mai lung cu 35 cm decat Kuga, mai lat cu 5 cm.
Asta o face desigur mai spatioasa si mai confortabila. Mai nasol e ca iti trebuie si loc de parcare mai mare. Depinde ce iti trebuie, ce iti doresti, ce iti permiti. Eu am ales Kuga in loc de Mondeo si nu regret; ii inteleg si pe cei care au ales Mondeo si nu cred ca au facut o alegere gresita ci pur si simplu au ales altceva mai potrivit dorintelor lor. This post has been edited by dizzy: 24 Jun 2019, 11:08 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
- B zzz SXX
|
VladSoare |
![]()
|
QUOTE(axabrt @ 24 Jun 2019, 10:24) Fara sa fi condus kuga ori Mondeo, bănuiesc că Mondeo e mai confortabila și mai spațioasă și se conduce mai bine. Mondeo e mult mai confortabil și mai plăcut de condus. Fără nici un dubiu. În schimb cu Kuga pot să merg iarna la munte fără emoții, unde strada urcă destul de abrupt, fiind o provocare pentru un 4x2 cînd e necurățată. Sau unde de la casă pînă la stradă am un drum de servitute de o sută de metri, prin care trebuie să-mi sap singur drum prin zăpadă. Kuga 4x4 e o mașină practică, cu care-ți faci treaba în orice condiții rezonabile, avînd în același timp un comportament suficient de bun și pe șosea. Mondeo e o mașină confortabilă din toate punctele de vedere, foarte plăcut de condus pe drumuri bune, dar cu care trebuie să te cam ferești de borduri înalte, gropi sau zăpadă adîncă și afînată. În plus, Mondeo hibrid sedan nu prea are portbagaj. Dar acum că au lansat și combi, portbagajul nu mai e o problemă. QUOTE(axabrt @ 24 Jun 2019, 10:24) SUV e degeaba în oraș. Dacă n-aș fi avut casa de la munte, n-aș fi avut nevoie de SUV. Poate că nici acum nu am neapărat nevoie, poate că m-aș descurca și cu Mondeo, dar cu mai multe emoții, pe cînd cu Kuga mă doare la bască. This post has been edited by VladSoare: 24 Jun 2019, 11:26 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
einstein1984 |
![]()
|
bag seama ca nici unu nu are copii. Va anunt ca sa pui kinderul in scaunul corespunzator si sa ii pui centurile dureaza vreo 60 de secunde. Sa facai asta fara sa te apleci e mare realiare, si mai ales fara sa-l dai cu teasta de cadrul usii. sta e unul din motivele pentru care un SUV e mai placut de utilizat decat o berlina clasica, joasa.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
dizzy |
![]()
|
Mda, ai mei kinderi acum sunt maricei 5 si 10 ani. Intr-adevar, cand cel mic era bebe, la un an, cand a aparut Kuga, era usor sa il pun in scaunel.
Acum se urca singur, isi pune singur centurile. Oricum in drumul zilnic il las de obicei pe cel mare, nu pe cel mic. CEl mic e arondat la jumatatea mea mai buna. Cel mare va putea sta in curand in fata This post has been edited by dizzy: 24 Jun 2019, 11:48 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
- B zzz SXX
|
VladSoare |
![]()
|
Eu trebuie să mă aplec oricum, fie SUV, fie ne-SUV, așa că mi-e totuna.
![]() În ambele mașini nu cu capul am probleme, ci cu băgatul mîinii pe sub scaun ca să nimeresc gaura. În Mondeo e un pic mai greu din alt motiv. Mondeo, pe locurile laterale din spate, are centuri cu airbag încorporat, iar alea au un sistem de prindere mai butucănos, care nu se prea împacă cu înghesuiala de sub marginea scaunului de copil. În vechiul Mondeo, cu centuri normale, mi-era mai ușor să-i pun centura decît în Kuga, pur și simplu pentru că locul era mai lat. Noul Mondeo are și el locul mai lat, dar sistemul de prindere a centurii cu airbag anulează acest avantaj. This post has been edited by VladSoare: 24 Jun 2019, 11:56 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st August 2025 - 18:01 |