Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Sunet la denivelari mici

buldysor
post 20 Jan 2012, 20:51
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Deci, sa o iau cu inceputul:

Masina problema: Renaul Laguna 2, 2003, 1.9 dci, 120 caluti, volan pe dreapta.

Am un sunet pronuntat pe partea dreapta atunci cand trec peste guri de canal, denivelari mici si orice inperfectiune de asfalt.

Am schimbat asa: bucse, cap de bara, arc (era rupt), bieleta, cap de planetara si sunetul persista si persista si persista smile.gif

Am fost in 3 service-uri si nimeni nu stie de unde poate fi sunetul. Nu e un sunet de tip ""moft"" chiar suna foarte tare si se simte in podea si in pedalier, masina avand volanul pe partea dreapta. E ca si cum tot bratul din fata bate in sasiu si in podea, ca si cum ceva nu ar fi strans la loc, cu un joc mare.

Am un mic joc la un suport de motor, dar toti zic ca nu e de acolo si de asemenea un joc in caseta de directie, dar e unul foarte mic si nu poate genera un sunet asa pronuntat.

Astept orice sugestie, orice idee, pentru ca nu mai pot..... sunt pur si simplu terminat de sunetul acesta.

P.S. Si pivotul a fost schimbat!

This post has been edited by buldysor: 20 Jan 2012, 21:02

--------------------
renault laguna 2 2003
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gabize
post 20 Jan 2012, 20:57
Post #2

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

Daca ai scut metalic la motor, ai verificat daca nu e cumva desprins?

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
Constantyn
post 20 Jan 2012, 20:59
Post #3

Membru

From: Bacau

La pivoti s-a uitat cineva?

--------------------
Renault Laguna 2 2007 Dynamic
+
buldysor
post 20 Jan 2012, 21:02
Post #4

Membru incepator

am scut de plastic

scuze, am uitat sa zic ca mi-a schimbat si pivotul pe dreapta.

si stiu cu certitudine ca au fost schimbate toate acestea, pentru ca am stat tot timpul langa mecanici, niciodata nu plec din service cand am masina pe rampa

apropo, daca stie careva combinatia de butoane, pedale s.a.m.d. pentru resetarea cheitei de pe calculatorul de bord, cheita care indica service-ul. am resetat km pana la urmatoarea revizie dar cheia nu am reusit sa o scot.

This post has been edited by buldysor: 20 Jan 2012, 21:08

--------------------
renault laguna 2 2003
+
przamfiri
post 21 Jan 2012, 00:10
Post #5

Membru in crestere :}

From: Moreni

bucsile la bara stabilizatore, torsiune le-ai schimbat?
fac astea un zgomot cand sunt uzate .....

pentru resetare, apesi butonul din capul manetei stergatoare pana ajungi la km service,km care merg descrescator si apoi tii apasat cateva secunde pe butonul de la ceasul din bord, cel de la vitezometru, o sa pulseze de cateva ori km de pe display apoi o sa iti arate 30000km....eu cred ca cei din service ti-a resetat altceva cheita trebuia sa dispara daca faceau cum trebuie...

Doamne Ajuta

This post has been edited by przamfiri: 21 Jan 2012, 00:18

--------------------
renault laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK
rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:}
+
audiofilu'
post 21 Jan 2012, 08:36
Post #6

Membru autentic

Coloana de directie, bucse bara stabilizatoare, verifica si amortizoarele (joc transversal al axului) cu flanse, suporti motor...

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
buldysor
post 21 Jan 2012, 11:55
Post #7

Membru incepator

QUOTE(przamfiri @ 21 Jan 2012, 00:10)
bucsile la  bara stabilizatore, torsiune le-ai schimbat?
fac astea un zgomot cand sunt uzate .....

pentru resetare, apesi butonul din capul manetei stergatoare pana ajungi la km service,km care merg descrescator si apoi tii apasat cateva secunde pe butonul de la ceasul din bord, cel de la vitezometru, o sa pulseze de cateva ori km de pe display apoi o sa iti arate 30000km....eu cred ca cei din service ti-a resetat altceva  cheita trebuia sa dispara  daca faceau cum trebuie...

Doamne Ajuta
*

am alt fel de calculator de bord, la mine km pana la service sunt defapt niste liniute, care apar dupa ce pun contactul si apas butonul de la stergatoare, inainte de a afisa km si altele.

odata cu trecerea km, aceste liniute dispar treptat si cand se ajunge la ultima, mi se aprinde becul de serv, pe mijloc.

am incercat ce mi-ai zis tu, dar nu merge..... reusesc doar sa imi refac liniutele.... adica din 4 liniute sa fac iar 5, dar cheita tot nu dispare.

This post has been edited by buldysor: 21 Jan 2012, 11:56

--------------------
renault laguna 2 2003
+
gsalexandru
post 21 Jan 2012, 16:12
Post #8

Membru autentic

From: Romania-Suceava

Liniutele respective indica cantitatea de ulei ramasa in motor din cate stiu eu, si ar trebui sa fie zerouri in loc de liniute. cand sunt liniute inseamna ca s-a mai ''dus o liniuta'' de ulei

--------------------
renault laguna 2 2001 1.9 dci expression - sv-07-xjr
Reparatii chei/carduri auto - 0742978558
+
pishky
post 21 Jan 2012, 16:16
Post #9

rca Naspa

From: Constanta

bielete antiruliu ai verificat?

--------------------
Reno, dizel, ca nu-mi permit o benzina
+
$$ilvviu
post 21 Jan 2012, 16:25
Post #10

Membru autentic

From: Roman/NT

Si eu sunt de parere ca problema ta e de la bucsile de la bara stabilizatoare. Sunt 2 bucati de cauciuc ce prind bara de sasiu.

--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
+
gabize
post 21 Jan 2012, 17:51
Post #11

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

QUOTE(buldysor @ 21 Jan 2012, 11:55)
am alt fel de calculator de bord, la mine km pana la service sunt defapt niste liniute, care apar dupa ce pun contactul si apas butonul de la stergatoare, inainte de a afisa km si altele.

odata cu trecerea km, aceste liniute dispar treptat si cand se ajunge la ultima, mi se aprinde becul de serv, pe mijloc.

am incercat ce mi-ai zis tu, dar nu merge..... reusesc doar sa imi refac liniutele.... adica din 4 liniute sa fac iar 5, dar cheita tot nu dispare.
*

Vezi ca acele liniute indica cantitatea de ulei din motor, nicidecum timpul sau km ramasi pana la urmatoarea revizie. Atata timp cat ai toate liniutele, ai uleiul la nivel, cu cat dispar liniute, cu atat se imputineaza si uleiul. La un motor ok, nu prea au voie sa scada acele liniute, asa ca daca schimbi uleiul doar cand ramia fara liniute, motorul tau are mari probleme.

OBS: Probabil ca exista doua variante de afisare , mie imi afizeaza "0"-uri, iar daca scade nivelul de ulei , "0"-ul e inlocuit de "_" .

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
TheSting
post 21 Jan 2012, 18:11
Post #12

Ofera respect pentru a primi respect !

Banuiesc ca de voina ar fi flansele de la amortizoare sau bucsile de bascula.

--------------------
Renault Megan II 2005/sedan
Ofera respect pentru a primi respect
+
garc3a2000
post 21 Jan 2012, 19:50
Post #13

Membru autentic

From: Slatina

Cum sa ne dam cu presupusul ?
- Nu stiu ,poate fi orice din ce au zis colegii de forum ,dar mergi si tu la un mecanic adevarat si dai masina sa mearga cu ea .Poate atunci te edifici.
Fii mai atent cu caseta ca face zgomot f tare si urat.

--------------------
renault laguna ll 2.2/110KW 2002 privilege - es/4197-BVS
+
audiofilu'
post 21 Jan 2012, 21:17
Post #14

Membru autentic

Uite, spre exemplu eu am fost la 4 mecanici diferiti (renault, VW, si doi particulari) si fiecare mi-a spus altceva... eu nu am incredere in serviceuri atita timp cit si acolo lucreaza oameni. Poate ca omul e disperat de atitea cautari si ramas fara rezolvare apeleaza si el pe aici; e neplacut sa faca alti experiente pe masina ta, asa fiecare poate sa spuna schimba nene tot si o sa vezi ca va merge. radmasa.gif

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
MariusRZR
post 22 Jan 2012, 11:22
Post #15

Membru autentic

Am si eu probleme cu sunete la delivelari. Chestia e ca parca si suspensia difera.Cateodata amortizeaza mai bine,adica e mai moale,cateodata e mai rigida.

AM observat ca atunci cand masina e mai rece,parca armortizeaza umpic mai bine delivelarile. De la ce poate sa fie?

This post has been edited by MariusRZR: 22 Jan 2012, 11:22

--------------------
Renault Laguna 1.9 dCI
+
buldysor
post 22 Jan 2012, 14:10
Post #16

Membru incepator

exact asta e problema, fiecare mecanic isi da cu parerea si schimba ce crede, dar sunetul nu dispare. o sa verific piesele recomandate de voi. multumesc pentru sfaturi.

da, liniutele sunt de la ulei, am observat si eu, scuze pentru confuzie, chestia e ca am incercat sa sterg aceea cheita si chiar nu reusesc. oare mai e vreo varianta?
am incercat sa gasesc km pana la service, dar nu imi afiseaza nimic de genul acesta. sigur e o diferenta intre masinile de europa, deoarece calculatorul e in mile, nu am nici macar consum instant, doar consum mediu, viteza medie, km totali, km pana la golirea rezervorului si cantitatea de combustibil utilizata. astea sunt toate informatii de pe calculatorul meu de bord.

cred ca marti o sa duc masina la reno, sa vad ce zic "expertii" despre acel sunet.

This post has been edited by buldysor: 22 Jan 2012, 14:15

--------------------
renault laguna 2 2003
+
daniLaguna2
post 27 Jan 2012, 20:51
Post #17

Membru autentic

From: bucuresti

asa am si eu o problema cateodata se aude trsonit pe roata dreapata spate ,la denivelari ..cateodata nu ,ce poate fii mentionez ca am roti de 17 cu talon jos smile.gif smile.gif

--------------------
renault laguna2 2003 - B-200-DNI
dni[COLOR=blue][SIZE=7]
+
gustiAg
post 27 Jan 2012, 21:31
Post #18

Membru autentic

Verifica si caseta de directie.Eu de acolo am nise zgomote.E o bucsa care costa cativa zeci de lei dar care se face numai pe comanda , in functie de uzura ei.Eu mai aveam putin sa schimb toata mecanica pe fata din cauza bucsei respective...

--------------------
Renault Megane Scenic 1.5 dci 105 cp - OT 04 BUD
Cand pun ochiu pe luneta..rad tot de pe planeta
+
daniLaguna2
post 27 Jan 2012, 22:16
Post #19

Membru autentic

si cat costa si de unde fac rost de ea .... smile.gif smile.gif ca se aude rar trosnitul pe fata si spate smile.gif smile.gif smile.gif

--------------------
dni[COLOR=blue][SIZE=7]
+
gustiAg
post 28 Jan 2012, 11:48
Post #20

Membru autentic

nu pot sa iti zic pretul pt ca eu nu m-am apucat inca de reparatie. Pe forum daca cauti exista un topic despre problema casetei de directie. Zgomotul de pe spate nu are absolut nicio treaba cu caseta de directie. Acolo mergi la un service sa nu fie bucsile de la puntea spate, vreun arc sau suporti de la toba.Eventual mai verifica si placutele de frana sa nu ai joc intre ele si etrier.Eu cand mi-am cumparat masina aveam un zgomot initial micut pe spate care pe urma a devenit foarte puternic .Erau bucsile de la punte.Fostul propietar ( ala care a adus-o ) sa-i traiasca familia si tot neamul cum stiu eu mai bine, pusese la roata de rezerva intinzatoarele de la distributie si sustinea ca de acolo e inclusiv cand am mers la service renault pt verificare.

--------------------
Renault Megane Scenic 1.5 dci 105 cp - OT 04 BUD
Cand pun ochiu pe luneta..rad tot de pe planeta
+
daniLaguna2
post 28 Jan 2012, 18:49
Post #21

Membru autentic

dap...eu stiu ce poate fiii ast pret cand iti scoti masina din reparatie smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif

--------------------
dni[COLOR=blue][SIZE=7]
+
MatzuJr
post 2 Feb 2012, 15:01
Post #22

Matzu

From: Hunedoara,Calan

Hai salut,mai nou am si eu probleme,adik datorita unor fenomene de drift pe care le faceam in parcare la baumax am cam dat tare cu roata fata stanga intr-o bordura care bineinteles era acoperita de zapada,mentionez ca in momentul cand am dat aveam roata spre stanga si derapam pe zapada.Nu am simtit nimik pe loc,dupa vreo 4 zile orice curba fac la stanga chiar si fara accelerare mi se aud pocnituri la roata,cam ceva cum face planetara cand e dus capul,putin mai incet ca zgomot dar parca se simt in pedalier.Iar intr-o zi am mers putin cu suta si am observat ca trepideaza volanul,am accelerat pana pe la 130 si tremura din ce in ce mai tare.Idei ceva, cam ce ar fi.

--------------------
Renault Laguna 3 grandtour 4 control 2.0 dci m9r 12.2009 - Hd
+
pishky
post 2 Feb 2012, 16:02
Post #23

rca Naspa

From: Constanta

janta?

--------------------
Reno, dizel, ca nu-mi permit o benzina
+
mikron
post 14 Feb 2012, 10:46
Post #24

Membru incepator

From: CUGIR

Am schimbat si eu pentru aceiasi problema, au fost bucsile de la bara stabilizatoare

--------------------
Renault Laguna 3 2013 180cp
Logan 2007 68cp
Ex Laguna 2 2003 107cp
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 20:59
Dacia