Contestare amenda politia rutiera, Vreau sa contest amenda
![]() ![]() ![]() |
Contestare amenda politia rutiera, Vreau sa contest amenda
gabize |
![]()
|
||
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
|
||
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|||
brutus1789 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 1 February 12 From: Călărași/Slobozia ![]() |
Nu contest ca am gresit. Da stiam ca este localitate...dar daca eu nu eram localnic, ci din Satu Mare? De unde stiu eu locul unde este intrarea in localitate in lipsa indicatorului? Daca intamplator dvs. Erati in trecere pe acolo? Era ok? Mai erati asa detasat?
Faptul ca de cateva ori stau la panda, sa ciupeasca fraierii, acolo este fair play? Nu!!! Atunci eu de ce sa fiu? De ce nu fac sesizari ca indicatoarele lipsesc, si nu doar aici, in mai multe zone...nu ar trebui ca rutiera sa se ocupe de cresterea sigurantei in trafic? Si nu de adus bani la buget!!! Nu spun ca domnii de la rutiera au gresit ca si-au facut datoria. Ba chiar ii apreciez pentru modul cu am vorbit/comportat. Dar te rog sa ma crezi, ca in 7+ ani de cand am permis de conducere aceasta este prima amenda radar...si am mai avut doar doua, in primul an, pentru doua tamponari...de atunci, nici amenzi, nici evenimente...si fac peste 20k km pe an. Cred ca am condus si conduc ok, respect legea si regulile de circulatie, si sincer de cele mai multe ori, cand trec pe acolo nu am viteza peste limita...dar fiind noapte, chiar am uitat. Vreau doar sa stiu ce sanse de castig am in aceasta situatie....pana la urma, ce nu este interzis este permis. Multumesc tuturor de sfaturi. PS. Un model de contestatie online se gaseste? Sa fie ok. Si poate fi trimisa QUOTE(Catalinmodena @ 22 Feb 2014, 17:28) Penibil.Stiai ca e localitate,te-au luat cu 78,deci tu pe bord te apropiai de 90 km.Mergi si tu cu un 10 peste limita ,dar tu bati spre 30.Dar na politisti au gresit ca si-au facut datoria. This post has been edited by brutus1789: 22 Feb 2014, 17:22 |
--------------------
Bicicletă
Pegas
- CL03LFP
1976
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
QUOTE(gabize @ 22 Feb 2014, 16:36) Poate ne dai și articolul de lege în care e trecut că bornele kilometrice țin loc de indicatoare de limitare a vitezei sau de indicatoare de intrare în localitate. ![]() Una peste alta, dacă întradevăr lipsește acel indicator și poți dovedi acest lucru, cred că ai șanse mari în instanță de câștig. Daca vrei pe lege: QUOTE Art. 49. – (1) Limita maximă de viteză în localități este de 50 km/h. Daca tot o tinem sus cu "tot ce nu este interzis, este permis" atunci putem accepta ca in absenta unei specificatii, (si) borna kilometrica este un indicator de localitate. Limitarea de viteza este o consecinta a starii de fapt (circulatia in localitate), nu este dictata de borna. In fine, va cam ambalati degeaba! Eu nu am sustinut decat ca: - fapta s-a savarsit in localitate, deci sanctiunea este corect aplicata; - este irelevanta greseala Ciulnita/Dragalina. Din punctul meu de vedere, in instanta nu se va tine sema de acest argument; Si totusi, pentru a avea sanse de succes, contestatia (pentru care nu exista un model - desi pe net circula asa ceva) ar trebui sa invoce art. 6 aliniatul 16 QUOTE Art.6. - În sensul prezentei ordonanțe de urgență, expresiile și termenii de mai jos au următorul înțeles: ... 17. localitate – cătunul, satul, comuna, orașul și municipiul ale căror intrări și ieșiri sunt semnalizate în conformitate cu prevederile legale; ... si adusa dovada ca la momentul producerii contraventiei nu erau indeplinite conditiile prevazute de acest articol, prin absenta indicatorul de "intrare in localitate", pentru a considera zona respectiva drept localitate. Chiar si asa, instanta poate considera ca absenta panoului care indica intrarea in localitate pe sensul cu pricina (singurul panou absent, ca restul sunt prezente!), este o situatie conjucturala si temporara, ca urmare a deteriorarii/furtului acestuia iar afirmatia ca nu stia ca se afla in localitate, venita din partea unui localnic care trece zilnic prin acea zona, este rauvitoare si tendentioasa. De aceea spuneam ca daca afirmatia o faceam eu, era mai credibila. Nu era ca ma consider eu mai destept decat localnicii! Imi place ca aveti replici de-o profunda si superioara chitrosenie, da' nu sunteti in stare sa cititi naibii o lege, sa intelegeti ce si cum! This post has been edited by adi_ar: 23 Feb 2014, 14:29 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.238 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(adi_ar @ 22 Feb 2014, 23:03) - este irelevanta greseala Ciulnita/Draganesti. Daca era Draganesti, era foarte relevanta, dar e alta "Draga" ![]() Nu stiu cat de logica e legea, dar de vreme ce erau case pe marginea drumului, e "logic" ca era localitate. P-aici (prin zona Bv - Rasnov), s-au cam lungit localitatile in ultimii ani (ma refer in primul rand la amplasarea indicatoarelor), cu "pescuitul" de rigoare; la iesirea din Rasnov spre Campulung, cel putin, au mutat indicatorul de iesire din localitate la mai bine de 1 km de la ultima casa, in camp. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Nu doar acolo, și în Timișuri pe DN1 e la fel.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
QUOTE Daca era Draganesti, era foarte relevanta, dar e alta "Draga" blush.gif . Tot un drac! Daca apare DN3 Km xx, poate sa scrie si Venetia, este tratata ca o greseala materiala in inscrisuri, irelevanta pentru cauza (adica tot depasire de viteza legala in localitate ramane).Multumesc pentru observatie! Am corectat. QUOTE Nu stiu cat de logica e legea, dar de vreme ce erau case pe marginea drumului, e "logic" ca era localitate. Legea este, in general, axiomatica. Daca ar analiza logica restrictionarii vitezei maxime sau justetea amplasarii indicatoarelor acolo unde nu se afla nici macar un gard ratacit, nu s-ar ajunge nicaieri! QUOTE P-aici (prin zona Bv - Rasnov), s-au cam lungit localitatile in ultimii ani (ma refer in primul rand la amplasarea indicatoarelor), cu "pescuitul" de rigoare; la iesirea din Rasnov spre Campulung, cel putin, au mutat indicatorul de iesire din localitate la mai bine de 1 km de la ultima casa, in camp. Asa-i peste tot! Au trecut intravilan terenul si au mutat indicatoarele! This post has been edited by adi_ar: 23 Feb 2014, 14:44 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
brutus1789 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 1 February 12 From: Călărași/Slobozia ![]() |
Update - azi am trecut din nou pe acolo, iar singurul indicator prezent, este DOAR acela prezentat de dvs. în imaginea din Street View!
Oricum, încerc - fac contestație. Se acceptă OK...nu se acceptă, plătesc. Mulțumesc tuturor pentru sfaturi, în special lui Adi_ar! PS - Un caz unde, indicatoarele lipseau...dar morții sunt de vină. AICI QUOTE(adi_ar @ 23 Feb 2014, 00:03) Chiar si asa, instanta poate considera ca absenta panoului care indica intrarea in localitate pe sensul cu pricina (singurul panou absent, ca restul sunt prezente!), este o situatie conjucturala si temporara, ca urmare a deteriorarii/furtului acestuia iar..... |
--------------------
Bicicletă
Pegas
- CL03LFP
1976
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 13:48 |