Nivel antigel
![]() ![]() ![]() |
Nivel antigel
nokia_6260 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 251 Joined: 8 April 11 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Captur
1,2 Tce 2017
- HSK-IP-XXX
|
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Renault"merge"cu antigel Glaceol type D.
NB! |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Daca nivelul este intre minim si maxim atunci nu ai de ce sa completezi. Tipul de antigel de care ai nevoie este Glaceol RX tip D, pentru mai multe informatii vezi topicul asta.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
nokia_6260 |
![]()
|
Cred ca o sa cumpar sa completez pana la jumate cu antigel.Spuneti-mi,e verde flourescent sau galben acest Glaceol RX tip D?Ca parca nu reusesc sa disting culoarea
![]() |
--------------------
Renault
Captur
1,2 Tce 2017
- HSK-IP-XXX
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
dimitrivegas |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 29 January 11 From: Timisoara ![]() |
S-ar putea sa fie pusa masina pe un plan nu tocmai perfect, d-aia iti si apare variatia asta. Mai conteaza si cat de rece era motorul atunci cand te-ai uitat si ai observat ca era la jumatate.
Eu zic sa nu completezi. Pierderile de antigel sunt destul de rare.... Eventual mai urmareste-o. Glaceol RX tip D este lichidul, si este de culoare verde (in vasul ala apare a avea galbuie, dar este doar un efect optic). |
--------------------
Renault
Megane II Sedan/ Fluence
2006 Expression/2010 Privilege
|
|
nokia_6260 |
![]()
|
Multumesc frumos.
|
--------------------
Renault
Captur
1,2 Tce 2017
- HSK-IP-XXX
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Atentie! Antigelul se pune diluat 50-50. Personal, la cat ai de pus, eu cred ca poti completa linistit numai cu apa distilata.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
nokia_6260 |
![]()
|
Pai si protectia la inghet nu scade?Credeam ca completarea in vas se face numai cu antigel,asa citisem prin topicurile indicate mai sus...
|
--------------------
Renault
Captur
1,2 Tce 2017
- HSK-IP-XXX
|
|
espacern |
![]()
|
QUOTE(nokia_6260 @ 8 May 2011, 09:36) Antigelul din masina este"pregatit"pentru -25* si intra cam 6 L in toata instalatia masinii. Daca completezi(diferenta dintre Max si Min=500ml) cu apa se dilueaza un pic si protectia la inghet scade. La fel si proprietatea de ungere a pompei de apa care este o alta"calitate"a antigelului. Din aceasta cauza se recomanda completarea cu antigel. NB! This post has been edited by espacern: 8 May 2011, 10:12 |
--------------------
.
.
.
|
|
nokia_6260 |
![]()
|
Multumesc.Sper sa nu se ia de mine cei din service cand le voi spune ca am avut o alta interventie asupra comparttimentului motor decat cea permisa(umplerea cu lichid de spalare parbriz)
![]() |
--------------------
Renault
Captur
1,2 Tce 2017
- HSK-IP-XXX
|
|
espacern |
![]()
|
|
--------------------
.
.
.
|
|
nokia_6260 |
![]()
|
Garantie
![]() |
--------------------
Renault
Captur
1,2 Tce 2017
- HSK-IP-XXX
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(espacern @ 8 May 2011, 11:11) Antigelul din masina este"pregatit"pentru -25* si intra cam 6 L in toata instalatia masinii. Daca completezi(diferenta dintre Max si Min=500ml) cu apa se dilueaza un pic si protectia la inghet scade. La fel si proprietatea de ungere a pompei de apa care este o alta"calitate"a antigelului. Din aceasta cauza se recomanda completarea cu antigel. NB! Eu nu cred ca trebuie completat exclusiv cu antigel. Cel mult cu aceeasi dilutie existenta, care in principiu la noi e 50-50. Daca se completeaza exclusiv cu apa, protectia este posibil sa scada. Adica nu va mai fi pana la -25, va fi pana pe la -24 probabil ![]() |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
nokia_6260 |
![]()
|
Pai si ce faci daca se anunta -30 vreo 3-4 zile la rand(ca nu e exclus sa vina si vremuri dintr-astea)?Scoti apa cu seringa si pui antigel?
|
--------------------
Renault
Captur
1,2 Tce 2017
- HSK-IP-XXX
|
|
clr |
![]()
|
![]() La -30 , ceea ce e destul de putin probabil in Bucuresti, imi iau oricum masuri suplimentare. Indiferent ca am amestecul la -25 ca la carte sau cu un grad doua mai sus. Ma indoiesc insa ca va fi cazul. |
--------------------
Ex Renault
Megane
|
|
nokia_6260 |
![]()
|
![]() |
--------------------
Renault
Captur
1,2 Tce 2017
- HSK-IP-XXX
|
|
espacern |
![]()
|
Asta este scris in notita tehnica de la Renault:
QUANTITÉ ET QUALITÉ DE LIQUIDE DE REFROIDISSEMENT Moteur Quantité (en litres) Qualité Particularités K4M-F4P 6,5 GLACEOL RX (type D) n'utiliser que du liquide de refroidissement Protection jusqu'; - 20°C ; -+2°C pour pays froids, tempérés et froids. Fiecare face cum doreste dar cand esti legat de contractul de garantie este bine sa respecti...... NB! This post has been edited by espacern: 8 May 2011, 17:30 |
--------------------
.
.
.
|
|
mariusd4 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.967 Joined: 16 October 07 From: Bucuresti ![]() |
... antigelul rezista la temperaturi scazute numai diluat cu apa in concentratiile recomandate. Pus nediluat este = cu 0 . Stima
|
--------------------
Renault/Skoda
Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia
2007/2010/2014/2012/2019
- B 112 ... "Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Adica daca nu amesteci antigelul cu apa acesta ingheata?
![]() ![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
|
|
clr |
![]()
|
Am mai citit si eu de chestia asta. Nu ca ar ingheta la 0 grade, dar ca temperatura ar fi mai ridicata decat in caz de dilutie. Si asta numai la unele tipuri de antigel.
Uite aici un exemplu pe forumul "infratit", topic facut de klaus: http://www.daciaclub.ro/Antigel-tipuri-si-...tici-t3085.html In topic veti gasi la un moment dat: QUOTE Legat de subiect iata un articol foarte interesant despre concentratia antigelului: http://www.babcox.com/editorial/tr/tr110046.htm Pentru cei mai lenesi am sa fac un mic rezumat si transformarile de rigoare. Exista 2 tipuri de antigel: etilen-glicol si propilen-glicol. La etilen-glicol: - amestec 50% antigel 50% apa - ingheata la -37C - amestec 70% antigel 30% apa - ingheata la -64C - amestec 100% antigel 0 % apa - ingheata la -14C - Atentie mare. La propilen-glicol: - amestec 50% antigel 50% apa - ingheata la -32C - amestec 60% antigel 40% apa - ingheata la -47C - amestec 100% antigel 0 % apa - ingheata la -57C Aceeasi idee aici: http://www.daciaclub.ro/index.php?amp;show...dpost&p=2242008 Si ceva pe aici: http://www2.gi.alaska.edu/ScienceForum/ASF6/680.html This post has been edited by clr: 8 May 2011, 21:30 |
--------------------
Ex Renault
Megane
|
|
mariusd4 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.967 Joined: 16 October 07 From: Bucuresti ![]() |
..."Sistemul de racire trebuie sa fie alimentat cu un amestec de apa si cel putin 40% aditiv .... [...]Daca din motive determinate de clima este nevoie de o concentratie mai mare, procentul aditivului poate fi ridicat. Totusi, acest procent nu trebuie sa fie mai mare de 60% deoarece protectia la inghet se va diminua din nou...."
...Hack, nu-i vorba ca ingheata, ci doar ca rezistenta la inghet e mult diminuata, vascozitatea este alta racirea facandu-se mai greu..... Cel mai bine sa se respecte indicatiile de pe eticheta. Stima http://www.daciaclub.ro/Antigel-tipuri-si-...tici-t3085.html This post has been edited by mariusd4: 9 May 2011, 08:39 |
--------------------
Renault/Skoda
Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia
2007/2010/2014/2012/2019
- B 112 ... "Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
|
|
narcisoi |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 5 February 05 ![]() |
ca tot e topicul deschis , o sa postez aici .. si nu la probleme tehnice... ca nu se stie.. poate mai sant si altele care papa antigelul
La dieselul meu la 15.000 de km am bagat 0,5 litri de antigel... ca scazu-se pana un pic sub minim.. asa ca l-am adus la maxim ... bineinteles ca la revizie nea mecanicul nu a vazut.. asa ca am apelat la forte proprii ![]() |
--------------------
Reno
Fluence 1.5 dci 85
cheala 2010
|
|
nokia_6260 |
![]()
|
Se intampla sa se evapore pe undeva la masini noi?Am avut cielo si abia dupa 10 ani aparuse o gaurica in radiator si am tinut sub observatie vreun an chestia asta,pana am schimbat radiatorul...
|
--------------------
Renault
Captur
1,2 Tce 2017
- HSK-IP-XXX
|
|
onlyone |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 16 November 10 ![]() |
NU are voie sa se evapore nimic din instalatia de racire, si orice mecanic care sustine contrariul este un mecanic prost.
Daca dispare antigel, dispare print-un por / fisura. |
--------------------
renault
fluence 1,6L 16v benzina euro5
2010 - autentique evo
|
|
mihai leu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 17 March 06 ![]() |
sau colier nestrans ca la mine,furtunene stranse, etc
|
--------------------
Dacia 1999
1310
- B 19 EIF mai este timp pana la fericire
|
|
Hack |
![]()
|
Poate curge pe la pompa de apa...
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
|
|
snowdream |
![]()
|
![]() posesor de meganel Group: Members Posts: 176 Joined: 21 July 06 From: Ilfov ![]() |
am o intrebare legata de nivelul lichidului de racire din masina.... de cateva saptamani am observat o chestie ca scade dupa ce folosesc masina o perioada 2-3 zile sa zic. Daca desurubez capacul de la vas apa revine la nivelul normal. Intrebarea mea este stiu ca acel capac avea o valva.... aia sa se fi stricat de se comporta asa? poate fi si alta problema?
![]() |
--------------------
Renault
Megane I RTA
2000/ 1.6/8v
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
E normal, nu mai umbla acolo, ca am oarece banuieli ca nu-ti place apa fiarta.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
nokia_6260 |
![]()
|
Salut.Am verificat azi pt prima data antigelul de cand am masina si e la -21 de grade.Oare si-a mai pierdut din proprietati?Masina e din aprilie 2011.Oricum stiu ca la anul e de schimbat.
|
--------------------
Renault
Captur
1,2 Tce 2017
- HSK-IP-XXX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th May 2025 - 10:51 |