Renault Megane Sedan II, Am rugamintea de a nu posta Off Topic
![]() ![]() |
Renault Megane Sedan II, Am rugamintea de a nu posta Off Topic
TheSting |
![]()
|
||
![]() Ofera respect pentru a primi respect ! Group: Members Posts: 1.210 Joined: 29 September 11 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megan II
2005/sedan Ofera respect pentru a primi respect
|
|||
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(TheSting @ 7 May 2012, 17:34) Inainte de montarea paslei aplicatia mi-a inregistrat undeva intre 60-65 dB Dupa instalarea paslei aplicatia mi-a inregistrat 35 dB. Deci n-are cum... O scadere cu 3 dB echivaleaza cu injumatatirea nivelui de zgomot. Sunetul se masoara logaritmic, nu linar, deci 35dB din 65 nu inseamna la jumatate ci mult, mult, mult mai putin. Fa socoteala si ai sa vezi ca nu puteai muti masina aia in halul asta nici daca o construiai din nou. In al doilea rand, pasla tine umezeala si era bine daca dadeai pe tabla inainte cu antifon cauciucat. Eu asa am facut la fosta solenza in 2008 si dupa patru ani arata inca bine, nu se crapase sau ceva iar umezeala nu avea cum sa atace tabla. Cum vad ca ai garaj, de miros scapai intr-un weekend daca lasai masina cu geamurile deschise. |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
TheSting |
![]()
|
![]() Ofera respect pentru a primi respect ! Group: Members Posts: 1.210 Joined: 29 September 11 ![]() |
Imi cumparasem o vopsea cauciucata sa dau pe tabla inainte de aplicarea paslei dar m-am razgandit datorita grosimii ce se depunea si a fricii ca nu cumva mocheta si restul plasticelor sa nu se mai alinieze cum trebuie.
Intradevar am garaj dar lucrarea aceasta am facut-o in curte si datorita ca am lucrat cu toate usile deschise in permanenta in interiorul masinii nu mi-a ramas nici un fel de miros. 8 May 2012, 01:23: O poza din weekend-ul din inaintea zilei de 1 Mai. DSCN2064.JPG ( Size: 3.55mb ) Number of downloads: 1688 This post has been edited by TheSting: 8 May 2012, 00:23 |
--------------------
Renault
Megan II
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Vopseaua cauciucata se poate dilua cu diluant si se poate aplica in strat subtire doar pentru a proteja tabla de coroziune. Stratul de pasla pe care l-ai pus se simte la nivelul de zgomot, poate nu mult, dar rau nu face. Zic doar ca era mai bine sa iti iei masuri de precutie impotriva umezelii.
Oricum cine iti spune ca persista mirosul in masina 100 de ani nu stie ce vorbeste, scapi de el in maxim doua zile. |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
TheSting |
![]()
|
Ai dreptate, dar acum faptul este consumat. Am terminat izolatia de Joi si mai ramane pt saptamana asta usile din spate, usa porbagajului, plafonul si capota motor.
|
--------------------
Renault
Megan II
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
TheSting |
![]()
|
Pai pana la urma voi incerca, dar eram curios daca a mai incercat cineva.
Oricum rau nu poate sa-mi faca. Si de pierdut nu am ce sa pierd, poate doar cateva ore de munca, dar oricum imi face placere sa muncesc la masina mea. |
--------------------
Renault
Megan II
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
TheSting |
![]()
|
Pana la urma, dupa mai multe sfaturi din partea a unor colegi de munca ce sunt tinichigii si unu din ei este tapiter, am decis ca cel mai bun la un pret ok este pasla. Deci pe plafon voi pune un strat dublu si la capota motorului voi pune un singur strat dar pe acesta il voi inveli in staniol.
|
--------------------
Renault
Megan II
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Buna alegere!
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
TheSting |
![]()
|
Deja am dat comanda pentru restul de pasla si voi merge pe ideea initiala.
|
--------------------
Renault
Megan II
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Salut, ce mai e nou?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.462 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
-Sefu, de unde vine linistea asta?
-De la |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
TheSting |
![]()
|
Am avut destul de multa treaba atat acasa cat si la munca, iar zilele acestea nu prea am mai avut timp de masina, dar Sambata voi incepe o noua operatiune ce am vazut-o aici http://www.tutorialexxx/2011/07/monta...ra-placute.html.
Mi-se pare o idee buna sa ai senzor pe placutele de frana. Eu doresc sa imi pun un senzor pe placuta fata stanga si un senzor spate stanga, dar fata de tutorialul ce acelui domn eu doresc sa pun senzorul pe placuta din exterior dearece am observat ca de regula acea placuta se toceste mai repede. Abia astept ziua de Sambata sa-ma apuc de treaba. In garaj am deja vreo 2 senzori de uzura de acum 3.000 km cand mi-am schimbat placutele. |
--------------------
Renault
Megan II
|
|
nonic |
![]()
|
![]() Together we can do more Group: Members Posts: 3.964 Joined: 22 May 09 From: Ploiesti ![]() |
Placutele din interior se uzeaza nu cele din exterior
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
TheSting |
![]()
|
Vb serios? Eu crede-am ca exteriorul se uzeaza prima. Eu vreau sa pun senzorul pe placuta care se uzeaza prima, asa ca m-ai dat peste cap. Daca mai este cineva care stie care se uzeaza mai repede,poate imi spune si mie sa fiu sigur. Merci
|
--------------------
Renault
Megan II
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
La nici o masina care are asa ceva de fabrica nu am vazut sensorul pe exterior, la toate este pe interior ... la cate masini am lucrat nu am vazut la absolut nici una placuta de pe exterior mai tocita .... de ce te las pe tine sa cauti ..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
TheSting |
![]()
|
Aveti dreptate , nu stiu de ce traiam eu cu impresia ca este pe exterior. Mi-am adus aminte ca intradevar toti senzorii se pun pe interior.
<span class='edit'>12 May 2012, 20:31:</span> Astazi mi-am montat senzorul pentru placute. Pentru inceput bineinteles ca asiguri masina, o ridici si dai roata jos. Am fixat o surubelnita intre placuta si etrier apoi am tras spre exterior pentru a putea baga pistonasul inapoi. Apoi cu o inelara de 13 am desfacut surubul de jos a etrierului. Dupa ce am inlaturat surubul am, ridicat etrierul in sus pentru a putea avea acces la placutele de frana. impins_pistonas.jpg ( Size: 216.07k ) Number of downloads: 1159 cheie_13.jpg ( Size: 282.38k ) Number of downloads: 1083 Am verificat unde exact trebuie sa fixez senzorul pe placuta din interior si dupa ce am marcat locul am scos placuta afara si i-am dat o gaura pentru a atasa senzorul. Dupa mici ajustari senzorul a intrat perfect in gaura facuta de mine. Am montat placuta inapoi pe masina cu senzorul montat decupat_placuta.jpg ( Size: 627.87k ) Number of downloads: 1071 senzor_placuta.jpg ( Size: 764.8k ) Number of downloads: 1066 Am indentificat firul din mufa ce intra in vasul de lichid frana si i-am facut o crestatura pentru a ii atasa un papuc ,de care sa leg firul ce duce la senzor. Pentru a putea lucra mai bine la fire, este mai usor sa scoti mufa afara si tubul de aer care este prins cu 2 coliere. Dupa ce i-am atasat papucul si am izolat bine firul, am coborat cu firul de la senzor pe sub pompa de frana, pe langa conductele de frana pana la roata, unde l-am conectat la senzorul din placuta. tub_aer.jpg ( Size: 222.85k ) Number of downloads: 410 fir_vas.jpg ( Size: 189.62k ) Number of downloads: 312 legatura_fire.jpg ( Size: 649.39k ) Number of downloads: 279 Dupa ce am terminat toata operatia si a venit timpul sa montez tubul de are am preferat ca pe capetele acestuia sa dau cu un strat foarte fin de vaselina, pentru a intra mai usor si pentru o mai buna etansare. La janta si la disc am facut acelasi lucru , dar aici fac asa mereu cand dau roata jos. Curat cu o perie de sarma suprafata de lipire a discului de janta apoi le dau cu un strat foarte subtire de vaselina.vasinelina_tyub_aer.jpg ( Size: 704.81k ) Number of downloads: 335 vaselina_janta.jpg ( Size: 827.74k ) Number of downloads: 363 vaselina_disc.jpg ( Size: 816.42k ) Number of downloads: 365 Operatia aceasta a fost destul de simpla si nu a durat mai mult de 40 minute. This post has been edited by TheSting: 12 May 2012, 19:35 |
--------------------
Renault
Megan II
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Da' jantele alea de tabla nu le schimbi intr-o zi, cu ceva mai de doamne-ajuta?
![]() This post has been edited by cdadan: 12 May 2012, 19:42 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
TheSting |
![]()
|
Ba da le schimb. Le-am si platit , doar ca baiatul care mi-le aduce mai are o luna contract de munca acolo unde este.
Acesta este modelul nervasport.jpg ( Size: 27.12k ) Number of downloads: 529 This post has been edited by TheSting: 12 May 2012, 19:44 |
--------------------
Renault
Megan II
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Vezi arguane, astea cat de cat mai arata a jante.
![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
Alea nu-s pe 17?
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Ba da.
Si o intrebare:senzorul tau,cum functioneaza,adica se aprinde ceva prin bord cand se tocesc placutele? Dar integritatea placutei nu este afectata de gaura data? |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
TheSting |
![]()
|
Jantele intradevar sunt pe 17".
In momentul cand placuta se toceste si ajunge la acel senzor in bord se aprinde martorul SERVICE si martorul frana de mana. This post has been edited by TheSting: 12 May 2012, 21:15 |
--------------------
Renault
Megan II
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Sper sa nu stergi ca nu-ti convine ce zic, dar faci o mare prostie, nu se da cu vaselina pe suprafata de contact intre roata si butuc, doar se curata cu o perie de sarma. Acolo trebuie sa fie contact ferm, cu vaselina ta sa vezi ce frumos iti foarfeci prezoanele la o solicitare mai mare, gen frana.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Unul din putinele posturi in care chiar sunt de acord cu Argon
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
TheSting |
![]()
|
Acest lucru chiar nu l-am stiut.
Din 2005 de cand am masina si pana in ziua de azi, de fiecare data cand am dat jos vreo roata, inaintea de a o pune la loc am dat cu peria de sarma si cu niste vaselina. Adevarul ca pana acum nu mi-a spus nimeni ca nu este bine si nici eu m-am gandit la asta. Maine dimineata voi da roata jos si voi curata vaselina aia de acolo. Multumesc Argon, cj98czh. 12 May 2012, 22:58: Eu dadeam cu vaselina, cu gandul sa nu mai faca rugina aceea pe disc si nici sa nu se mai lipeasca janta de disc, iar cand faci vreo pana sa-te apuci sa dai in roata ca disperatul ca a ramas lipita (am patit-o cu masina de la firma). This post has been edited by TheSting: 12 May 2012, 21:58 |
--------------------
Renault
Megan II
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
E la fel si cu prezoanele, pe filet si con trebuie sa fie curate, fara unsori.
Daca tu ungi zona de conatact a jantei cu butucul, fortele sunt preluate de suruburi, desi rolul lor e doar sa preseze roata de butuc, nu sa preia forte laterale. This post has been edited by argon: 12 May 2012, 22:01 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
TheSting |
![]()
|
Prezoanele nu le-am uns niciodata doar lea curatat
Acum am inteles prostia ce o faceam prin ugerea jantei. Din dorinta de a proteja un lucru era sa distrug mai multe. This post has been edited by TheSting: 12 May 2012, 22:04 |
--------------------
Renault
Megan II
|
|
TheSting |
![]()
|
Maine urmeaza sa-mi pun senzorul se pe spate.
<span class='edit'>13 May 2012, 19:28:</span> Mi-am sters vaslina ce am pus-o la partea de contact cu janta. Am o dilema cu masina. De vreo 1000 km am in bord aprins martorul de poluare+service. Masina nu a avut si nu are nici un sintom legata de acest martor. Pe forum si pe net am citit ca pot fi multe lucruri ce influenteaza aprinderea acestui martor, printre care catalizatorul si sonda lamda. Acum ma gandescca tot cam acum 1000 de km am fost nevoit sa dau jos scutul termic si cand l-am montat la loc datorita locului stramt in care lucram (masina ridicata pe 2 capre)m-am chinuit putin sa-l bag la loc. Oare este posibil sa fi atins acel senzor ce intra in catalizator sau alt fir pe acolo??? Faza ciudata este ca, cam din aceeasi perioada in care am umblat la scutul termic mi-sa aprins si martorul si m-ai ma gandesc de ce motorul nu a ajut nici un simptom, nici o vibratie, nimic. Daca cineva imi poate da un sfat i-as fi recunoscator. 2012_05_13_15.45.28.jpg ( Size: 658.64k ) Number of downloads: 947 This post has been edited by TheSting: 13 May 2012, 19:19 |
--------------------
Renault
Megan II
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 23:16 |