Frana prea sensibila, Nu ma pot obisnui
![]() ![]() ![]() |
Frana prea sensibila, Nu ma pot obisnui
cristi.muresan |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 260 Joined: 24 February 10 From: Cluj Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II
Exception 2006 1.9dCi 130cp
- CJ 13 BYZ
|
|||
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
daca ai schimbat recent placutele mai ai rabdare sa se toceasca putin
![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
cristi.muresan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 260 Joined: 24 February 10 From: Cluj Napoca ![]() |
Nu am schimbat recent placute. Pe fata is tocite cam 50% iar pe spate mai au destul de putin
|
--------------------
Renault
Laguna II
- CJ 13 BYZ
|
|
oradeanu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 1 September 08 ![]() |
Aceeasi problema o am si dar m-am obisnuit deja. Tin sa spun ca una din celelalte masini e dacia...asa ca diferenta e cam mare.
|
--------------------
Renault
Laguna 1.6 16v
10.10.2003
- BH 08 XUH
|
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Eu cred ca e de la placute. Si eu le-am schimbat si acum e mai moale frana, dar de prins...prinde tata!
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
|
|
cristi.muresan |
![]()
|
Si la mine prinde nu gluma, dar prea usor:(
|
--------------------
Renault
Laguna II
- CJ 13 BYZ
|
|
chitzy87_laguna |
![]()
|
![]() Reno Member Group: Members Posts: 316 Joined: 30 May 09 From: Brasov ![]() |
lasa ca e bine.. fi mai atent. daca nu tineau era necaz!
|
--------------------
Renault
Laguna II
2003 Privilege / 1.9dci / 120cp
- BV 11 VeSeL
|
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
Daca placutele sunt noi frana nu tine bine iar dupa ce o sa folositi frana cativa km aceasta o sa isi revina.....frate Cristi-Muresan nu te supara dar nu ai dreptate. Doamne Ajuta.
This post has been edited by przamfiri: 29 Apr 2010, 17:11 |
--------------------
renault
laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO
si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:} |
|
cristi.muresan |
![]()
|
Cu ce nu am dreptate?
|
--------------------
Renault
Laguna II
- CJ 13 BYZ
|
|
BuNeL_u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 223 Joined: 22 April 09 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2001 Expression Check Length
|
|
PMG_tr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 737 Joined: 14 January 09 From: Turnu Magurele ![]() |
subscriu
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1,9 DCI 74kw
2003 expresion
- TR-04-CWY NU FURA! Guvernul uraste concurenta!
|
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
frate Cristi Muresean ....scuze eram pe net pe telefon ....display mic la tel nokia n 80, mai port si ocelari....scuze ....raspundeam lui rtBK scuze....
![]() IERTARE Doamne Ajuta ! |
--------------------
renault
|
alexHD |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 16 November 07 ![]() |
Salutare,am postat aici ca sa nu mai deschid un nou topic.Problema mea este exact opusa :daca apas 1-2 centimetrii pedala nu se intampla nimic apoi incepe sa franeze dar nu stralucit.Vreau si eu frana sa te dea cu capu de bord cand o ciupesti
![]() Mentionez ca placutele nu sunt noi au cam 20000km deci nu e vorba ca ar trebui sa se toceasca putin cum am auzit aici. Multumesc |
--------------------
Renault
Laguna II
2001 Privilege 1.9 dCI 120cp Seat Cordoba 2001 1.9 TDI 90cp
|
|
przamfiri |
![]()
|
depinde si de ce placute folosesti, sunt mai multi fabricanti si masina mea franeaza un pic mai greu decat alta laguna cu care am mers sigur din cauza placutelor ,am cele mai ieftine placute LPR
![]() |
--------------------
renault
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
TEXTARurile mele sunt asemanatoare lui przamfiri.
Ce am avut inainte pe masina(cred ca Ferodo) erau mult mai bune, prindeau mai sus si mai bine. Dar daca ma infig in ele....prind fara discutie. Atat doar ca uneori am impresia ca dau jumate de pedala degeaba, si abia mai jos prind... |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
|
|
BuNeL_u |
![]()
|
depinde de firma care sunt facute placutele. cele de calitate sunt ceva mai <moi> fata de cele ieftine care sunt foarte dure si uzeaza mai repede discurile! Eu recomand FERODO care dupa parerea mea sunt cele mai benefice
|
--------------------
Renault
Laguna 2
|
|
alexHD |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 16 November 07 ![]() |
Probabil nu sunt de soi,cam asa am si eu senzatia ca dau jumate de pedala si nu prinde.
Si inca o chestie,am sesizat un scartait metal pe metal de la roti si cand m`am uitat coltu de la placute calca putin si pe partea din interior a discului(cea neuzata) si da un sunet foarte nasol. |
--------------------
Renault
Laguna II
2001 Privilege 1.9 dCI 120cp Seat Cordoba 2001 1.9 TDI 90cp
|
|
BuNeL_u |
![]()
|
demonteaza le si ia le la polizor sau cu o pila
|
--------------------
Renault
Laguna 2
|
|
Fubiansky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 362 Joined: 23 July 07 From: Arad ![]() |
De placutele ATE, Brembo ce parere aveti.
Trebuie sa le schimb si nu stiu ce sa aleg. |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dci 120cp 270 Nm
2002 Privilege
|
|
casper_mik |
![]()
|
![]() IMPLIKAT Group: Members Posts: 376 Joined: 1 October 09 ![]() |
QUOTE(Fubiansky @ 30 Apr 2010, 23:38) yo am discuri ATE si placute tot ATE.. sunt fara repros.. uite si un topic unde am 2 poze puse: http://www.reno.ro/Schimb-Disc-SPATE-t1356...ml#entry2411070 numai bine |
--------------------
CHEVROLET
Cruze LT VCDi 16V 150cp automat
2.0
- 3292GTD BMW E90 320 CLIO 2003 de ce să bei și să conduci.. când poți să fumezi și să zbori.. •CASPER™• |
|
Fubiansky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 362 Joined: 23 July 07 From: Arad ![]() |
Si eu tot spre ATE inclin.
La mine placutele au peste 80% dar sunt ingrozitoare. Nu scartaie nu huruie dar trebuie sa apas mult pe pedala ca sa prinda. |
--------------------
Renault
2002 Privilege
|
|
casper_mik |
![]()
|
![]() IMPLIKAT Group: Members Posts: 376 Joined: 1 October 09 ![]() |
yo le-am pus pe cele de top.. ce-i drept mai scumpe.. dar cum a scris si pe celalalt topic.. nu le schimbi in fiecare an..
un salut |
--------------------
CHEVROLET
Cruze LT VCDi 16V 150cp automat
2.0
- 3292GTD BMW E90 320 CLIO 2003 de ce să bei și să conduci.. când poți să fumezi și să zbori.. •CASPER™• |
|
Fubiansky |
![]()
|
Zilele astea am iesit din oras mergand cu viteze relativ mari.
Dupa doua franari puternice de pe la 150 constat cu stupoare ca am o frana ce nu visam pana atunci. Continuand drumul m-am tot gandit la asta si am ajuns la concluzia ca placutele au ajuns la o temperatura ridicata si de aceea nu era nevoie sa apas tare si mult pe pedala (prindea sus si foarte bine), exact frana de care am nevoie . Acum va cer sa va dati cu parerea in legatura cu modele de placute de frana care nu necesita sa fie "incalzite" sa prinda bine. Problema cea mai mare este ca nu stiu ce firma sunt discurile astfel as putea sa merg pe acel producator. |
--------------------
Renault
2002 Privilege
|
|
ardelut |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 21 September 08 ![]() |
Eficiența frânării scade odată cu creșterea temperaturii . De aceea se ventilează discurile , cu cât sunt mai reci cu atât frâna e mai eficientă .
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2004 , Expression , 1,9 dCi 79 kw
- MS 07 NAT
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
De fapt franele au o plaja de temperatura in care functioneaza optim. Nu trebuie sa fie nici prea reci, dar nici foarte fierbinti.
Daca la temperaturi mai mici, teoretic nu e foarte deranjant "deficitul" de franare, la temperaturi mari conteaza foarte mult calitatea elemetelor angrenate in sistem: lichidul de frana, tamburi/discuri, placute, etc. Subiectul e foarte complex, greu de surprins in cateva vorbe. Dar oricum, sistemele conventionale de franare existente pe autoturismele "normale" pierd din eficienta la temperaturi ridicate. Fenomenul este foarte evident la masinile mai vechi, neechipate cu servofrana. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
mircea-daniel |
![]()
|
![]() Membru cu tubina Group: Members Posts: 1.023 Joined: 16 May 05 From: Banda I ![]() |
Intreb aici, pentru ca nu am gasit alt topic sa il reciclez: stie cineva cum pot face frana de mana sa tina mai jos? La mine la 4 clicuri, tine insuficient, desi placutele le-am schimbat de 2 saptamani. Si am o cursa, de circa 1 cm in care se simte cablul flasc. Unde desfac sa il tensionez mai mult?
|
--------------------
Renault
Lagunaaaa
2003
- B 666 GGG Cand aveam Clio mi se parea ca merg toti ca nebunii (consum 6%). Acum am leguma si mi se pare ca toti merg ca melcii (consum 10%).
|
|
tacufmr_lagunaII |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 599 Joined: 25 April 07 From: Brasov ![]() |
Trebuie sa te uiti in cotiera. Ridici capacul cotierei si vei vedea in tapiteria acesteia (in partea de jos) o decupare, ridici acea decupare si ai acces la o piulita de reglaj.
|
--------------------
Renault
Laguna II
2007, 1.9 dci, 131 CP
- BV - 32 - UMY
|
|
lupascuiulian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 28 November 10 From: iasi ![]() |
sal,pentru ca frana de mana sa tina mai jos tre sa strangi putin cablul,deschizi cotiera fata,jos in mijloc ai sa vezi un decupaj in tapiterie,deschizi iei o cheie fixa de 8 sau 10 nu mai stiu exact si mai strang piuliele un pic pe fiecare,cat dai la una ata si la cealalta,sa nu strangi prea mult sa nu iti stea roata infranata
|
--------------------
renault
laguna 2
2003 EXPRESSION 79kw 107cp |
|
mircea-daniel |
![]()
|
![]() Membru cu tubina Group: Members Posts: 1.023 Joined: 16 May 05 From: Banda I ![]() |
Acela e singurul reglaj? Cum imi dau seama daca e la minim sau la maxim?
|
--------------------
Renault
Lagunaaaa
2003
- B 666 GGG Cand aveam Clio mi se parea ca merg toti ca nebunii (consum 6%). Acum am leguma si mi se pare ca toti merg ca melcii (consum 10%).
|
|
LiviuIonut |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 10 October 11 From: Bucuresti ![]() |
Pot sa confirm si eu cele spuse de cei dinaintea mea.
Pe masina mea primii 1-2 cm la apasarea pedalei nu se simte frana si se apasa foarte usor pedate, deci nu franeaza, nu se ating placutele de disc. Este posibil sa fie un mic joc al pedalei, pentru ca nici stopurile pe spate nu se aprind. Dupa acesti 2 cm, in pedala incepi sa simti o rezistenta in apasare si atunci incepe sa se simte frana si binenteles imediat cum simti rezistenta la apasarea franei se aprind si stopurile pe spate. Cu cat forta de apasare este mai mare cu atat frana este mai puternica si se inainteaza si mai greu cu pedala la podea. Nu am reusit niciodata apasarea pana in podea a franei. Frana tine foarte bine, zic eu. Masina am cumparato de la 180kkm si intretinuta satisfacator. (cumparata la 120kkm din Germania) Am testat (de peste 10 ori) in vara de la 100-140km/h frana si am franat destul de puternic dar nu a intrat inca abs-ul. Am testat din ce in ce mai puternic franarea. Masina se inclina puternic in fata si franarea era cu o acceleratie negativa de peste 30km/h/s. (estimez, eram si cu ochii in bord) Acum iarna am testat de la viteze mici pe zapada si abs-ul functioneaza foarte bine, si pe gheata. ESP-ul la fel ![]() Este posibil sa nu intre ABS-ul daca franezi tare ? (vara, uscat, aderenta perfecta) Am placute noi de 15kkm (fata si spate) Disc fata nou de 15kkm si disc spate nou de mai mult de 30kkm. (informatii de la vechiul proprietar). |
--------------------
Renault
Laguna
2003
- BxxxHLI Laguna 2.1 2003 - 2.0L 16V 137cp (99kw) - GPL Tomasetto Stako 300 - la 188kkm in dec.2011
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 11:48 |