Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Apa Plata: tipuri de filtre casnice,osmoza inversa, filtre UV, cele mai bune ape imbuteliate, analize.

Axe
post 15 Jan 2012, 06:32
Post #1


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.678
Joined: 24 February 08




Cunoastem cu totii importanta apei in organism, nu mai trebuie insistat pe subiect insa de curand aflam prin media de tot mai multe cazuri de ape imbuteliate infestate cu diverse dihanii si cand ma gandesc cum o platesc si o car ca un negru pe plantatie pana acasa, nu stiu de ce dar parca incep sa miros a fraier ! blink.gif
Propun un topic in care sa comentam analizele obiective ale unor organe de analiza si control(credibile) asupra apelor comercializate cat si modele de filtre casnice, ce tipuri de filtre sunt necesare functie de zona in care locuim, locul din care provine apa(robinet, put, rau).
Am gasit pentru inceput si un articol interesant, nu stiu cata credibilitate sa-i acord insa daca asa stau lucrurile e cam nashpa, ia cititi:

"La uzina de apă potabilă Roșu, opt biologi și chimiști ajutați de senzori și computere diagnostichează „apa brută” și o tratează cu otrăvuri administrate în doze de medicament
Acid sulfuric, sodă caustică, lapte de var, clor, sulfat de aluminiu și polimeri – substanțele folosite pentru purificarea apei potabile

Decantoarele sunt niște piscine uriașe, de 48 de metri în diametru și cu o adâncime de zece metri
Apa potabilă care curge la robinetele bucureștenilor se obține dintr-un mix de tulbureală de Argeș și Dâmbovița în care se picură acid sulfuric, sodă caustică, lapte de var, clor, sulfat de aluminiu și polimeri, în cantități medicinale. Dozarea în apă a substanțelor toxice se face computerizat în cadrul fabricilor de tratare și producție a apei potabile de la Roșu, Arcuda, Crivina-Ogrezeni.
La Fabrica Apa Nova de la Roșu, care produce cam o treime din apa Capitalei, într-o zi călduroasă de vară, când apa colcăie de alge ai căror produși metabolici ridică PH-ul apei periculos de mult, în apă se adaugă cam 1.200 litri de acid sulfuric de concentrație 96%, ca să-i stingă din bazicitate, coborând PH-ul apei la valori nedăunătoare mucoaselor. Clorul, care omoară tot ce prinde, de la bacterii saprofite până la germenii cei mai viguroși, se adaugă în doze cuprinse între 300 litri pe zi vara și 800 litri iarna. Iarna se adaugă mai mult clor, nu fiindcă „apa brută” ar fi mai infestată, ci din cauza temperaturii scăzute a apei captate din râul Argeș, care influențează negativ solubilitatea chimicalelor introduse în ea.
Sulfatul de aluminiu, substanța chimică care se adaugă în cele mai mari cantități (16 tone la 300.000 metri cubi de apă) în procesul de purificare a apei, este adus cu camioanele. Remorcile se deșartă în niște bazine de dizolvare, de unde soluția de sulfat de aluminiu e pompată în căminul de amestec, unde paletele unui mixer uriaș asemănătoare cu elicele propulsoare de vapor omogenizează apa brută cu sulfatul. Aceasta e „faza de coagulare”, în care ionii pozitivi de aluminiu se comportă ca niște mici magneți, atrăgând în jurul lor impuritățile încărcate negativ din apă (resturi organice, rămășițe de microorganisme moarte, mâl) formând „flocoane”, un fel de mici guguloaie ce plutesc sub formă de suspensii în lichid.
Când „apa brută” este prea acidă, se stinge cu câteva sute de kilograme de var ca cel folosit în construcții, dizolvat în apă sub formă de lapte de var. Bomboana de pe tort în domeniul purificării apei sunt „polimerii”. Vin în saci din Franța și fac minuni în apă. Dacă sub formă de pulbere polimerii seamănă cu laptele praf, atunci când se dizolvă în apă dau acesteia un aspect gelatinos de glicerină. Din cauza vâscozității lor, polimerii fac ca impuritățile să se adune în glomerule cât mai mari. Având o masă ridicată, glomerulele se depun gravitațional în următoarea fază de tratare a apei.
Argeșul, ca un lac de munte
Decantoarele sunt niște piscine uriașe, de 48 metri în diametru și cu o adâncime de zece metri, în care amestecul de apă și chimicale e lăsat să băltească câteva zeci de minute, pentru ca floconii din lichid să aibă timp să se aștearnă gravitațional pe fundul bazinului. Pe fundul decantorului, grosimea stratului de mâl și impurități ajunge la 40 centimetri. O lamă submersă de cauciuc îl împinge continuu spre niște fose, de unde nămolul e evacuat prin conducte la trei kilometri distanță de uzină, unde se află „lagunele” – niște gropi uriașe săpate în pământ, în care mâlul e lăsat la uscat. O dată pe an, decantoarele se golesc, pereții sunt frecați cu perii de sârmă de muncitori îmbrăcați în echipament steril de unică folosință, după care se face o stropire chimică a bazinelor, care ucide orice urmă de germen potențial contaminant.
Ca un indicator al gradului de „sănătate a apei”, acum șase ani, când au golit bazinele de decantare, muncitorii au prins 300 de kilograme de mreană, crap și caras, pe care i-au fript (și au făcut festin). Dacă la intrarea în uzina de apă potabilă de la Roșu apa Argeșului are aspect tulburiu de borș, la finalul etapei de decantare, își reduce de 20 de ori turbiditatea, devenind transparentă și cu un aspect verzui, „de lac montan”.
Din lac în puț
Din bazinul de decantare, apa e pompată prin conducte într-o hală întunecată, unde sunt înșiruite 30 de bazine de filtrare. Filtrarea industrială imită procesele din natură, apa fiind obligată să-și facă loc printr-un filtru cu o grosime de doi metri, format din patru straturi de nisip și pietriș de diverse sorturi, care opresc majoritatea impurităților, lăsând să se strecoare doar moleculele de apă și o serie de microorganisme foarte mici. La fiecare 30 de ore, filtrele minerale se tasează din cauza apei, motiv pentru care sunt supuse unui proces de afânare și spălare de impurități, prin barbotarea de aer și apă, care afânează și curăță nisipul, pentru o nouă șarjă de apă care așteaptă să-i vină rândul la filtrat. După această etapă, apa își mai reduce turbiditatea de încă 20 de ori, calitățile ei devenind comparabile cu ale apei extrase prin forare din puțurile de mare adâncime.
Soda caustică, acidul sulfuric și clorul curăță apa de tot
Deși e curată, prin apă mai colcăie încă câteva viețuitoare invizibile cu ochiul liber. Pe lângă asta, după atâta poluare și tratamente chimice la care a fost supusă, apa e cam dezechilibrată din punct de vedere acido-bazic. Fiindcă, la urma urmei, apa e o substanță chimică care se comportă ca un solvent, computerele îi administrează din niște tancuri uriașe o doză de 15-20 de picături de acid sulfuric sau sodă caustică pe fiecare metru cub. În felul acesta, excesul de baze sau de acizi din apă e neutralizat.
Ultimul se adaugă clorul, cel care îi ucide până la ultimul chiar și pe cei mai temerari microbi. Astfel, dacă după faza de decantare din 70.000.000 de alge numărul lor scade la 60.000, iar după filtrare la 12.000, după clorurare orice urmă de viață s-a stins. La fel pățesc și cele 200.000 bacterii care populează fiecare litru de apă, printre care și coliformii fecali și enterococii aduși la vale de undele leneșe ale Argeșului de câmpie, care spală malurile localităților de pe parcurs."

This post has been edited by Axe: 15 Jan 2012, 16:35


--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
horyc
post 15 Jan 2012, 08:57
Post #2


Membru


Group: Members
Posts: 151
Joined: 19 May 11
From: Gravesend




Mi-am dat seama de mult ca apa de la robinet nu e potabila , drept consecinta o folosesc doar menajer. Pentru ma baut am La Fantana. Pana si gustul difera ca sa nu mai zic de culoare sau continut.


--------------------
Renault Scenic 1999 - TX 6761 XC
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Axe
post 15 Jan 2012, 09:45
Post #3


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.678
Joined: 24 February 08




Vorbind de apa de la robinet, probabil ca in toate orasele indiferent de metodele de decantare si tratament din statiile de epurare, in ultima faza se adauga clorul care se spune ca omoara orice urma de viata. In concluzie lampa UV din filtrele montate in apartamente nu-si mai are rostul.
Astfel unii dintre noi scapam ceva mai ieftin, o lampa ieftina costand undeva intre 300-500ron.
In aceste conditii, putem scapa destul de ieftin pentru ca o carcasa cu tot cu filtru de carbune activ ca cea din foto, costa undeva la 50ron. Se pot inlantui mai multe astfel de filtre cu diverse medii de filtrare, intrebarea e care anume, pentru o filtrare optima ?!? huh.gif

This post has been edited by Axe: 15 Jan 2012, 09:46

Attached thumbnail(s)
67762898731840579243506_1509696_700_700.jpg ( Size: 48.53k ) Number of downloads: 2485


--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
iulia_boris
post 15 Jan 2012, 09:52
Post #4


Membru autentic


Group: Members
Posts: 434
Joined: 17 September 10




eu am folosit mult timp 'aquator' de buzau..la 6 luni schimbam filtru' de carbune..acum folosesc apa plata..cea mai ieftina din kaufland adica 'san terra'..ei zic ,ca-i din Carbunari,Azuga..n-are carcalaci sau alte impuritati..sunt f multumita de ea..


--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. 2016 - B 696 BUL
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ViperRS
post 15 Jan 2012, 10:45
Post #5


Membru autentic


Group: Members
Posts: 712
Joined: 20 September 04
From: Cluj Napoca




Credeti ca apa plata care o cumparati din magazin nu este filtrata sau tratata cu diverse substante? Din cauza debitului mare care trebuie asigurat pentru apa potabila in marile orase nu este fezabila aplicarea aplicarea acelorasi solutii ca si in cazul purificarii apei de izvor.
Una din cele mai eficiente metode de filtrare este osmoza inversa care produce apa pura dar care nu are gust. De aceea multe din apele plate ieftine vandute in magazine sunt obtinute prin acest procedeu nu au nici un gust.
A vinde apa plata imbuteliata devine si in Romania una din cele mai profitabile afaceri. In loc sa se investeasca in statii moderne de filtrare sau solutii de filtrare pentru consumatorii casnici se perpetueaza vanzarea apei plate imbuteliate.


--------------------
Dacia 1310 - cj
Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
iulia_boris
post 15 Jan 2012, 10:52
Post #6


Membru autentic


Group: Members
Posts: 434
Joined: 17 September 10




nu stiu ce-i osmoza inversa da' are legatura cu apa distilata? care intr-adevar este cea mai cea..


--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. 2016 - B 696 BUL
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Axe
post 15 Jan 2012, 12:34
Post #7


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.678
Joined: 24 February 08




QUOTE(ViperRS @ 15 Jan 2012, 10:45)
Credeti ca apa plata care o cumparati din magazin nu este filtrata sau tratata cu diverse substante? Din cauza debitului mare care trebuie asigurat pentru apa potabila in marile orase nu este fezabila aplicarea aplicarea acelorasi solutii ca si in cazul purificarii apei de izvor.
Una din cele mai eficiente metode de filtrare este osmoza inversa care produce apa pura dar care nu are gust. De aceea multe din apele plate ieftine vandute in magazine sunt obtinute prin acest procedeu nu au nici un gust.
A vinde apa plata imbuteliata devine si in Romania una din cele mai profitabile afaceri. In loc sa se investeasca in statii moderne de filtrare sau solutii de filtrare pentru consumatorii casnici se perpetueaza vanzarea apei plate imbuteliate.
*


Conteaza prin ce procedeu a fost filtrata, gradul de tehnologizare, vechimea echipamentului si cel mai important: schimbarea filtrelor la timp !
Nu am auzit ca osmoza ar afecta gustul, este doar o filtrare extrem de fina.

QUOTE(iulia_boris @ 15 Jan 2012, 10:52)
nu stiu ce-i osmoza inversa da' are legatura cu apa distilata?  care intr-adevar este cea mai cea..
*


Nicio legatura.


--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bwwlan
post 15 Jan 2012, 12:52
Post #8


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.600
Joined: 16 September 09
From: .de, ex Cluj




Noi avem un izvor la vreo 4 km. de casa, intr-o padure (la Faget), de unde merge lumea sa ia apa care e foarte buna la gust. De fapt, parca n-are smile.gif

La un moment dat, aparuse in Ziua de Cluj un articol ca apa aia ar fi infestata de materii fecale, s-ar fi dus sanepidu' acolo si ar fi luat probe si s-a cam speriat lumea. Personal, cred c-a fost o micuta campanie de sabotare: de fiecare data cand iau apa, iau o proba, o pun intr-un pahar Erlenmayer igienic si ii fac testul cu kitul de electroliza. De fiecare data, apa incepe sa fiarba dupa cateva minute, insa nu se coloreaza nici in substanta nici la suprafata, ceea ce inseamna ca are incarcatura minerala anorganica, insa e relativ pura microbiologic (evident, nu sterilizez bidoanele, ca doar nu-s ipohondru, insa dupa cateva utilizari, le arunc fiindca totusi, fac ceva depuneri in timp.)

De curiozitate, am facut acelasi test odata in Bucuresti cu apa de la chiuveta: s-a inverzit aproape instantaneu si a facut pojghita la suprafata ca matasea broastei. Rezultatul (spre marea mea surprindere) a fost asemanator si cu apa din bidoanele "La Fantana" si "Cumpana", insa intr-o proportie mult, mult mai mica. Asta inseamna ca apa aceea nu e nici pe departe "microbiologic pura" dry.gif ci doar "mai curata."

Oricum, noi astia de la Cluj ne putem considera cat de cat mai fericiti decat bucurestenii, pitestenii sau buzoienii, apa aia efectiv nu se poate bea. Asta de aici macar e de munte si e mai aproape de sursa extractiei. Dar si aici, conductele sunt murdare si au depuneri, procesul de "potabilizare" nu cred sa fie diferit de cel aplicat in sud, doar normele sunt acelelasi, etc.


--------------------
VW Golf Sportsvan 2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline
"Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 15 Jan 2012, 14:11
Post #9


Membru de la Cluj ...


Group: Moderatori
Posts: 23.317
Joined: 27 March 06
From: Cluj-Napoca




Nici Ursus-ul nu mai este la fel de bun de cand l-au mutat de aici biggrin.gif


--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Axe
post 15 Jan 2012, 15:40
Post #10


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.678
Joined: 24 February 08




Chiar si ala ar fi bine sa te intrebi cu ce apa a fost facut smile.gif


--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 15 Jan 2012, 15:47
Post #11


Membru de la Cluj ...


Group: Moderatori
Posts: 23.317
Joined: 27 March 06
From: Cluj-Napoca




Cu apa buna ... ca de aceea acum nu mai este ok biggrin.gif


--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
xjc0c0
post 15 Jan 2012, 18:50
Post #12


Membru


Group: Members
Posts: 830
Joined: 4 April 08
From: Brasov




Pai nu se mai face la Buzau? Sau si,si ?

Cat despre apa, am inteles ca asta de prin Tinutul Secuiesc ar fi cea mai ok. Asta de la chiuveta pute de-a dreptul! mellow.gif

Aveam in cap candva sa-mi iau chiuveta deia dubla. Intr-o parte sa am apa menajera, si in partea cealalta sa-mi inseriez niste filtre pe instalatie.


--------------------
Ex: Megane I ---- ----
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 15 Jan 2012, 19:15
Post #13


Membru de la Cluj ...


Group: Moderatori
Posts: 23.317
Joined: 27 March 06
From: Cluj-Napoca




Pai aici este problema ... nu mai este buna de cand nu se mai face la Cluj biggrin.gif


--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
daniel4ro
post 15 Jan 2012, 19:23
Post #14


forumist anti


Group: Members
Posts: 1.166
Joined: 16 September 07
From: B U Z Ă U city




QUOTE(Bwwlan @ 15 Jan 2012, 13:52)

Oricum, noi astia de la Cluj ne putem considera cat de cat mai fericiti decat bucurestenii, pitestenii sau buzoienii, apa aia efectiv nu se poate bea.
*


Cand ai baut tu apa la Buzau ultima data?


--------------------
Renault Megane 2.1 2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP - Numar DREPTUNGHIULAR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Axe
post 15 Jan 2012, 19:26
Post #15


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.678
Joined: 24 February 08




QUOTE(xjc0c0 @ 15 Jan 2012, 18:50)
Pai nu se mai face la Buzau? Sau si,si ?

Cat despre apa, am inteles ca asta de prin Tinutul Secuiesc ar fi cea mai ok. Asta de la chiuveta pute de-a dreptul! mellow.gif

Aveam in cap candva sa-mi iau chiuveta deia dubla. Intr-o parte sa am apa menajera, si in partea cealalta sa-mi inseriez niste filtre pe instalatie.
*


Nu ai nevoie de chiuveta dubla, se mai da o gaura si gata.
Totul arata cam asa si asigura o apa din care sigur nu-ti ramane nimic printre dinti wink.gif

Filtru-apa-plata-Avr-fap_4433281_1282565095.jpg
Filtre-pa-osmoza-inversa-lampa-ultraviolete-filtruapa.JPG
Gata, am modificat smile.gif

This post has been edited by Axe: 15 Jan 2012, 19:41


--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ipiq
post 15 Jan 2012, 19:48
Post #16


The transporter


Group: Members
Posts: 1.924
Joined: 17 December 06
From: RO




nu am mai baut apa de la robinet de vreo 10 ani...
apa minerala Tusnad + bere de orice fel + pepsi twist + ice tea + schweppes sunt cam singurele lichide care intra in mine biggrin.gif


--------------------
ex Renault Laguna 2 1.9dci
Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014
Cine nu face fata... face spate!!!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
horyc
post 15 Jan 2012, 19:58
Post #17


Membru


Group: Members
Posts: 151
Joined: 19 May 11
From: Gravesend




Sa o beti pe cea de la Galati sa vedeti ce buna e...., mal + apa de dunare.


--------------------
Renault Scenic 1999 - TX 6761 XC
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bwwlan
post 15 Jan 2012, 20:13
Post #18


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.600
Joined: 16 September 09
From: .de, ex Cluj




@daniel4ro: colegu', nu-i cazul sa te ataci, am zis ca apa din Buzau e proasta, nu oamenii.
Am avut "onoarea" sa stau un an si ceva in Buzau, pe Viitorului, din septembrie 2008 pana in decembrie 2009 si, in afara cazului in care Boscodeala nu v-a conectat intre timp orasul la o sursa de Evian sau Perrier, apa aia ramane cum am zis: imposibil de baut.


--------------------
VW Golf Sportsvan 2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline
"Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
daniel4ro
post 15 Jan 2012, 20:38
Post #19


forumist anti


Group: Members
Posts: 1.166
Joined: 16 September 07
From: B U Z Ă U city




Am inteles perfect ce ai spus. Dar daca ai stat intr-un bloc vechi, cu tevi coclite, normal ca nu o puteai bea. Pentru baut am filtru Aquator caruia la 3 luni ii spal carbunele filtrant, iar dupa 4 spalari il inlocuiesc, dar apa de la chiuveta nu are gust si nici miros aiurea.

In zona Buzaului este problema cu lipsa iodului din apa, asta in special in satele din zona dealurilor subcarpatice.

Referitor la berea Ursus fabricata la Buzau, apa folosita este forata de la mare adancime si filtrata, nicidecum nu provine din raul Buzau.


--------------------
Renault Megane 2.1 2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP - Numar DREPTUNGHIULAR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 15 Jan 2012, 20:48
Post #20


Membru de la Cluj ...


Group: Moderatori
Posts: 23.317
Joined: 27 March 06
From: Cluj-Napoca




Ori de unde ar fi ... berea si-a schimbat gustul in rau .. chestie remarcata si de colegi de-ai mei din Bucuresti care habar nu aveau ca nu se mai fabrica aici ..


--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Axe
post 15 Jan 2012, 21:06
Post #21


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.678
Joined: 24 February 08




Exista aceasta conceptia cum ca daca apa provine din put de mare adancime inseamna ca-i pura, filtrata. Nimic mai gresit, dupa ce ca un astfel de put costa undeva pe la 50.000-100.000E, exista posibilitatea sa dai peste niste nitriti de toata frumusetea sau panze freatice cu alte substante nocive. Cand sapi un put ca asta e si chestie de noroc pe langa studiile prealabile.

This post has been edited by Axe: 15 Jan 2012, 21:06


--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
daniel4ro
post 15 Jan 2012, 21:20
Post #22


forumist anti


Group: Members
Posts: 1.166
Joined: 16 September 07
From: B U Z Ă U city




Filtrarea se face dupa extractie, la suprafata.


--------------------
Renault Megane 2.1 2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP - Numar DREPTUNGHIULAR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Axe
post 15 Jan 2012, 21:35
Post #23


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.678
Joined: 24 February 08




Normal ca dupa insa conteaza materia prima(ce extragi) si tehnologia filtrarii. Intre astea doua exista scapari si asa ajunge pe raft apa infestata. Probabil nici nu schimba filtrele la timp, trag de ele ca "merge si asa", schimbarea la timp costa, tipic nu ?
Mai este si politica datului la geoale, anumite firme cer teste pentru concurenta sa-i bage in rebus pe aia, cine mama dracului stie unde-i adevarul !?

Am gasit un filmulet bine realizat in care se vede dimensiunea si componentele sistemului, sper sa nu-mi spuna cineva ca fac reclama !?
http://www.youtube.com/watch?feature=playe...d&v=sExQM41w6IU



This post has been edited by Axe: 16 Jan 2012, 09:52


--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andurs
post 16 Jan 2012, 09:55
Post #24


membru


Group: Members
Posts: 612
Joined: 27 October 07
From: Iasi




Exact ce-apare la Axe in poze are taica-miu montat acasa. Chiar si mobila de bucatarie seamana biggrin.gif
La el vine apa din fantana (aprox. 17-20 metri adancime) prin pompare, ajunge intr-o statie de dedurizare si apoi se separa catre centrala, bucatarie, bai etc.
Iar la bucatarie are sub lavoar exact ce se vede in pozele de mai sus. Stiu ca din cand in cand vine cineva si schimba filtrele, face probe, mai regleaza cate ceva pe la statia de dedurizare si asta e tot.
Si apa din fantana era ok, am consumat din ea ani de zile pana sa fie gata casa, n-am avut nicio problema, doar ca avea o duritate crescuta. Cand si-a terminat instalatia in casa si-a montat statie de dedurizare, iar cei care au pus statia l-au sfatuit sa-si puna si un sistem din asta pentru consum si gatit.


--------------------
Renault Scenic 3 2014 1.5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Axe
post 16 Jan 2012, 17:49
Post #25


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.678
Joined: 24 February 08




Am comandat deja asta conform situatiei din teren nu aveam nevoie de pompa(stau la 1), nu trebuia lampa UV(apa din bucuresti are deja clor) si nici osmoza inversa pt ca am citit ca este intr-adevar o filtrare de mare calitate dar nu-i necesara. Filtrul acesta UF(ultra filtrare) face acelasi lucru cu viteza de filtrare mult mai mare, lasa sarurile sa treaca si element filtrant mai ieftin.
Total cu transport si accesorii sub 400ron smile.gif

This post has been edited by Axe: 16 Jan 2012, 17:51

Attached thumbnail(s)
Filtru_apa_ultrafiltrare_casnic_700x700_500x500.jpg ( Size: 110.94k ) Number of downloads: 2306


--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Axe
post 17 Jan 2012, 19:12
Post #26


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.678
Joined: 24 February 08




Sosit - montat - extaziat ! 04.gif


--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bwwlan
post 17 Jan 2012, 20:07
Post #27


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.600
Joined: 16 September 09
From: .de, ex Cluj




Axe, care-i faza cu filtrele alea? Ce fac? (adica, mno, evident, filtreaza, duh! da' cat de bine?)
Odata la cat timp trebuie schimbate?


--------------------
VW Golf Sportsvan 2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline
"Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Axe
post 17 Jan 2012, 20:17
Post #28


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.678
Joined: 24 February 08




Pai filtreaza pana la "inutil de bine" daca ne referim la osmoza inversa. biggrin.gif
De schimbat se schimba functie de cata apa filtrezi, dupa aproape 5000L.


--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RADU__
post 17 Jan 2012, 22:45
Post #29


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.255
Joined: 18 October 07
From: Brasov




De ani de zile folosesc
BRITABRITA
atat la baut cat si la gatit. Chir si la flori.
Am facut nenumarate teste la fier s la evaporare libera si diferenta este neta fata de apa nefiltrata.
Tehnologia este germana si pe toate filtre scrie MAde in Germany nuy un UE sau ....
Am prieteni in occident care folosesc si ei de ani de zile acest sistem. Romanii sunt sceptici si de ce sa nu o spunem economi si nu au incredere in sistem, si nici nu este asa cunoscut. Dar o sigura intrebare...Brita Romania oare de ce nu are spoturi cu reclama? Am inteles ca politica firmei este aceasta.
TOate dispozitivele, filtrele si canile, se gasesc in marile suprafete comerciale. Careffour, Metro etc.

Iata aici o mica descriere a sistemului, care la scara redusa este similar cu cel descris in postarile anterioare.

Daca aveti alte informatii prosi contra despre acest sistem.....va rog sa postati.
Marele avantaj este ca nu trebuie sa montezi nimic si de ce nu?...este portabil. Cana poti sa o iei cu tine si in camping sau in concediu oriunde.


--------------------
Renault Megane IV Sedan TCE140 2022 - BV 22 ROC
tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Axe
post 18 Jan 2012, 06:51
Post #30


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.678
Joined: 24 February 08




Nu stiu ce poate face canuta aia fata de uzinele astea, probabil filtreaza doar nisipul.
Pentru o filtrare buna ai nevoie de presiune, apa trece prin medii destul de greu de penetrat pana la 0,001 care opresc pana si microorganisme si saruri iar ulterior trece prin ultimul filtru care adauga sarurile.

This post has been edited by Axe: 18 Jan 2012, 08:37


--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 13:29
Dacia