De la Corsa la Duster, Essentia, respectiv Laureate
![]() ![]() |
De la Corsa la Duster, Essentia, respectiv Laureate
BlaueCorsa |
![]()
|
||
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Attached thumbnail(s) IMG_3602.JPG ( Size: 132.08k ) Number of downloads: 2290 IMG_3607.JPG ( Size: 398.13k ) Number of downloads: 2636 IMG_3620.JPG ( Size: 293.83k ) Number of downloads: 2850 IMG_3605.JPG ( Size: 396.2k ) Number of downloads: 2641 IMG_3616.JPG ( Size: 502.52k ) Number of downloads: 2742 |
||
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|||
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Cu OPC-ul o sa zici altceva, "la revedere, consum mic! bun venit, revizii scumpe!"
![]() Sa colaborati sanatosi si d-acu-ncolo! ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
Sa o stapaniti sanatos Domnule BlaueCorsa!
Mai toti nici nu ne putem imagina cum va fi urmatoarea noastra masina.Ca ne putem suci la secunda si sa luam ce nici nu visasem.Drum bun in viata!!! Cu stima bulan. |
--------------------
a
b
c
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Multumesc mult.
Deci, update: masina are in prezent 51.000 km, la 50.000 am schimbat pentru prima data placutele de frana. Urmează cea de-a treia revizie, la 55.000 km (prima a fost făcută la 10.000, nu 15.000) si ITP-ul, ambele urmate de iesirea din garantie. Sunt in continuare foarte multumit de masina. |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
S-o stapanesti sanatos si la cat mai multi km fara probleme!
|
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.855 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Adevarul este ca e o masina geniala pentru oras si nu se face de ras nici afara...Avem si noi una la fel, model 2005, nivel de finisare Cosmo si peste 60.000 km la activ. Singura chestie pe care i-am facut-o a fost un kit xenon pentru ca iluminatul nocturn era sub orice critica si un set de proiectoare after-market de Logan. S-o stapanesti sanatos in continare.
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
BlaueCorsa |
![]()
|
Multumesc mult. Sincer nu am avut probleme cu iluminarea (adica mi s-a parut OK), desi faceam drumurile Bucuresti-Iasi si retur in special noaptea. Oricum, instalarea de xenoane ar fi o idee buna pe termen lung...
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Tot ti-am urat multi km fara probleme
![]() ![]() ![]() This post has been edited by ady85btz: 25 Feb 2008, 16:00 |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
BlaueCorsa |
![]()
|
Multumesc pentru urari
![]() |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Multi kilometri fara probleme in continuare si din partea mea si La Multi Ani.
|
--------------------
.
.
.
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
Multumim... si eu si masina
![]() EDIT: 51.000 km... This post has been edited by BlaueCorsa: 26 Feb 2008, 21:48 Attached thumbnail(s) IMAGE_078.jpg ( Size: 132.07k ) Number of downloads: 1385 |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
danmegane |
![]()
|
![]() om cu 3 facultati: educatie fizica si sport Group: Members Posts: 143 Joined: 13 March 07 ![]() |
nu vreau sa cobesc..oricum si eu detin o corsa c 1,3cdti de 2006..numai ca am vazut foarte multe 1,3 cdti cu probleme de injectie,mai ales pe motorul de 1,3 si 90 cai de pe astra.
bafta si drumuri bune!!!!! |
--------------------
renault
clio II
2005 1,5 dci-65 c.p. Megan bicorp 2005 expression 1,5dci
Modus expression 2005 1,5dci |
|
BlaueCorsa |
![]()
|
Unde erau acele "foarte multe" 1.3 CDTI cu probleme? Nu prea am vazut proprietari sa se planga pe nici unul dintre forumurile de profil. Probabil apar la 1.3 90CP, dar la 1.3 70CP nu prea am auzit. Si nici proprietarii de Fiat MultiJet nu prea se plang. Oricum, in peste 50.000 de km s-ar fi manifestat presupusele probleme...
EDIT: ca urmare a postului despre "probleme", m-am apucat de cautat si am descoperit ca Fiat tocmai a intrerupt (si ulterior reluat) productia motoarelor MultiJet. Partea simpatica: in comunicatul oficial se afirma ca doar seriile foarte recente sunt afectate, nu si cele aflate in circulatie. Acest pasaj nu a aparut cam in nici un articol din presa noastra... This post has been edited by BlaueCorsa: 3 Mar 2008, 10:11 |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
danmegane |
![]()
|
![]() om cu 3 facultati: educatie fizica si sport Group: Members Posts: 143 Joined: 13 March 07 ![]() |
..eu aduc masini din franta si germania, iar acolo am vazut, fara sa exagerez, din 10 1,3cdti90 cai putere cam 4-5 cu probleme-ba pompa, ba ceva injectoare. Erau masini cu controlul tehnic efectuat si era scris pe fisa de control tehnic, inclusiv cu costul de reparatie. In schimb din cele cu motor de 1,7 nu am vazut "ranite", iar corsa, decat una am vazut cu probleme de injcectir
|
--------------------
renault
clio II
2005 1,5 dci-65 c.p. Megan bicorp 2005 expression 1,5dci
Modus expression 2005 1,5dci |
|
BlaueCorsa |
![]()
|
Pai asta e cu totul altceva...
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.855 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
motorul 1.3 cdti de 90 de cai este un motor fortat, cu presiune foarte mare in rampa, ceea ce duce la defecte de genul pompa sau injectoare...Puterea aia din presiune este obtinuta, din cate stiu eu. Eu am modelul de 75 de cai, care sunt mai mult decat suficienti pentru Corsa si am vrut sa ii fac un chip-tuning, am un amic care asta face si mi-a spus omul ca deja 75 de cai pentru motorul asta sunt suficienti ca sa nu sufere de uzura prematura
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
nu e mai fortat decat 1,5 dci si 105 cai.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
b06fcn |
![]()
|
Nici nu am spus asta, pentru ca si motoarele 1.5 dci de peste 85 de cai de la Renault sunt fortate. Cu toate astea, este o diferenta de peste 200 cmc in jos la putere aproape egala la Opel... (motorul de 1.3 este impropriu categorisit asa, avand doar 1248 cmc ar fi fost mai corect sa fie 1.25, asa cum era Fiesta cu motor Yamaha de 1250 cmc)
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
De obicei cu cat cilindreea e mai mare, si puterea relativ mica, motorul are viata mai lunga, D'aia 1,9 SDi de al VW ingroapa 1,9 Tdi.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
(ca sa nu fie dublu-post, am cumulat cu mesajele precedente)
QUOTE(BlaueCorsa @ 6 Mar 2008, 10:57) Daca nu ma insel, 1.3 90 CP are tubina cu geometrie variabila, iar 1.3 70CP(Corsa-C)/75CP(Corsa-D) are turbina normala. Turbina variabila e mai sensibila si mai putin fiabila. Cat despre comparatia 1.9 SDI cu TDI... pai SDI nu are turbina deloc, e un Diesel "chior". Si din cate stiu astea pot supravietui sute de mii de kilometri fara probleme. QUOTE(BlaueCorsa @ 14 Mar 2008, 23:21) Am terminat testul de consum urban, 100 km doar in Iasi, atat la orele de varf cat si in afara lor. 100.1 km parcursi intre plinuri, consum 6.02 l. Valoare extrem de apropiata de consumul declarat de producator, 5.7 l. EDIT: si scuze pentru dublu post, nu mi-am dat seama... Update dupa 6 luni si vreo 8000 km (din care 2000 in concediu). Primele probleme tehnice cu masina. Nimic grav, dar era sa fac infarct din cauza simptomelor: - bataie stanga fata la mers pe denivelari (in special asfalt valurit) - scartait la viraj Avand in vedere ca s-a terminat garantia, ma asteptam la ce e mai rau. Oricum, am preferat sa nu ma duc la reprezentanta (nu atat din cauza tarifelor, cat din cauza faptului ca foarte putina lume a avut experiente pozitive cu dealer-ul local Opel) si am ales un service bine cotat, unde ma cunosteam cu unul dintre ingineri. Dupa o plimbare in jurul service-ului, masina a fost urcata pe elevator si s-a pus diagnosticul. Pe stanga fata lipsea unul dintre colierele laterale (nu stiu daca e cea mai fericita exprimare) care retin placutele de frana, de unde si bataia la denivelari. Pe partea dreapta, urechea colierului se rupsese si, la viraj, atingea discul. Urmeaza sa comand un set de placute de origine, care vin cu coliere, si problema este rezolvata. Urmeaza sa mai schimb unele consumabile care nu au fost inlocuite la revizia de 55.000, dar, per ansamblu, masina se comporta excelent. This post has been edited by BlaueCorsa: 12 Oct 2008, 12:11 |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Pauvre pauvre Corsa... Nu vrea inlocuita cu Prius
![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
Lumeee... lumeee... vino de mira-te sa vezi Corsa fermecata, care combate criza financiara.
Zilele trecute imi vine scrisorica de la broker - se termina anul de CASCO si trebuie sa-mi iau hartoagele (prelungirea se face automat). Plata se face lunar, prin debit direct, asa ca m-am apucat sa impart valoarea primei la 12, ca sa vad cat o sa fie anul asta. Ei bine, surpriza! - cum ar zice o concetateana de-a mea. Rata lunara a crescut cu 2 lei. Cand compar suma asigurata cu aceea de anul trecut - Surpriza! - e cu 600 de lei mai mare. Deci, heh, masina mea nu se devalorizeaza... Lasand gluma la o parte, explicatia e foarte simpla si logica, dar m-am amuzat copios la faza asta. |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
e ca vinu, cu cat se-nvecheste mai mult, cu atat e mai valoros?
sau au baut molovenii aia vinu si ti-au marit valoarea asigurata? si tu te bucuri? Eu as da cu ea de gard, sa fie dauna totala ![]() |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai daca creste tot asa...mai sta putin si in 2-3 ani isi ia 2 noi cu banii pe care ii ia de la asigurator.
![]() |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
Delfinasule... asta... cristianco2002, St, masina asta e o investitie! Aduce venituri mai bune decat un depozit bancar, plus ca nu da faliment. Daca o mai tin vreo 50 de ani, m-am scos!
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
ma, eu asteptam sa ne zici si noua cum lasand gluma la o parte, explicatia e foarte simpla si logica,
nu de alta, da din cate te stiu eu pe tine, mintea ta nu e intotdeauna simpla si logica in gandire ![]() This post has been edited by cristianco2002: 4 Feb 2009, 00:33 |
--------------------
...
..
|
|
Lideru |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 17 April 07 ![]() |
BlaueCorsa.. s-o folosesti in continuare fara nici o problema! mii de km.
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan Manager 1.4
2008
- 04588992247896
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
@lideru - multumesc, probabil maine va "implini" 60.000 km. Stau cu camera pregatita.
![]() @cristianco2002 - valoarea de catalog e in EUR, anul trecut era 3.60 RON/EUR, anul asta e 4.20... Multumit sau tre' sa-ti fac o diagrama? ![]() |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
dragosh_sotto |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 27 January 09 From: Codlea - Brasov ![]() |
Sa o stapanesti sanatos si multi km. fara probleme. Frumoase Opelurile astea.
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2001
- BV 11 JMR
|
|
neumann |
![]()
|
QUOTE(BlaueCorsa @ 4 Feb 2009, 11:02) @cristianco2002 - valoarea de catalog e in EUR, anul trecut era 3.60 RON/EUR, anul asta e 4.20... Multumit sau tre' sa-ti fac o diagrama? ![]() dacie, ai logan sa ti-o evalueze in lei? ![]() Pai io am avut casco in euro (bcr asigurari), si la fiecare rata plateam in functie de curs. Suma asigurata tot in euro era... |
--------------------
...
..
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 05:26 |