Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Sofer de la 17 ani, O posibila lege

T.rac3Er
post 6 Jan 2012, 10:32
Post #31

cr8or

Group: Members

de ce sa fie flame aceasta discutie? domane iarta-ma ca discutam de o potentiala lege.
noi, cei din tara am expus ce traim zi de zi si o astfel de lege de facilitare nu ar fi bine-venita decat insotita de un instrument, riguros aplicat, de coercitie.

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AndreiMR
post 6 Jan 2012, 10:36
Post #32

Membru alfist

From: Pitesti

Cand politia si justitia isi vor face treaba serios si nu in functie de persoana incriminata, atunci poate ar merge o astfel de masura. La noi, inclusiv strainii care vin sa faca afaceri se muleaza pe specificul local. Americani, francezi sau olandezi dau spaga si dau teapa in Romania. De ce o fac? Pentru ca pot si pentru ca daca dau dreptul unde trebuie nu li se intampla nimic. La ei acasa am mari retineri ca si-ar permite sa faca asa ceva. La fel e si pe sosele, capsunarii care in Germania merg legal de frica amenzii aici sunt zmei pentru ca garcea va inchide ochii cand primeste un "Caragiale". Deci da, mai bine nu facem unele lucruri tocmai pentru ca suntem in Romania zilei de azi.
Fara suparare, dar predici de genul "hai sa facem ceva" venite de la persoane care s-au stabilit in alta tara pe mine unul ma irita rau, daca ai plecat in alta parte ai plecat la mai bine (daca nu financiar, macar calitatea vietii e alta), nu ai stat "sa faci ceva" in Romania, deci mi se pare deplasat (ca sa nu zic altfel) sa ii acuzi pe cei din tara ca nu fac nimic. E usor de la cald si bine sa critici un sistem cu care nu te mai intalnesti zi de zi si sa vii cu solutii pe care le vezi pe la unii care au niste decenii, daca nu secole, de civilizatie care pe pamant romanesc nu a existat niciodata. Nu e un atac la adresa nimanui, e doar o parere de-a mea.

--------------------
2018 Mazda 3 G120 Challenge
2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE
EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm
+
adip
post 6 Jan 2012, 12:49
Post #33

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(Synyster @ 6 Jan 2012, 18:36)
Fara suparare, dar predici de genul "hai sa facem ceva" venite de la persoane care s-au stabilit in alta tara pe mine unul ma irita rau, daca ai plecat in alta parte ai plecat la mai bine (daca nu financiar, macar calitatea vietii e alta), nu ai stat "sa faci ceva" in Romania, deci mi se pare deplasat (ca sa nu zic altfel) sa ii acuzi pe cei din tara ca nu fac nimic. E usor de la cald si bine sa critici un sistem cu care nu te mai intalnesti zi de zi si sa vii cu solutii pe care le vezi pe la unii care au niste decenii, daca nu secole, de civilizatie care pe pamant romanesc nu a existat niciodata. Nu e un atac la adresa nimanui, e doar o parere de-a mea.
Asta-i din categoria "n-ai mancat salam cu soia"? smile.gif
E o lume libera, fiecare are dreptul la o parere. Eu am incercat sa imi sustin punctul meu de vedere cu argumentele mele, in sprijinul propunerii respective. Faptul ca toti cei care au raspuns sunt ferm impotriva, aducand de asemenea argumente, inseamna ca lumea nu vrea asa ceva. Nu poti veni cu o lege de genul asta daca ea e respinsa de comunitate.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
AndreiMR
post 6 Jan 2012, 13:05
Post #34

Membru alfist

From: Pitesti

E din categoria "parerea mea" smile.gif
Eu nu m-am legat de argumentele care sustin aplicarea unei astfel de masuri , ci de formulari de genul "stam si nu facem nimic", sau ca opozitia fata de legea asta e atitudine de romani Gica Contra

This post has been edited by Synyster: 6 Jan 2012, 13:13

--------------------
2018 Mazda 3 G120 Challenge
2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE
EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm
+
horyc
post 6 Jan 2012, 13:47
Post #35

Membru

From: Gravesend

Eu propun sa ne calmam putin, sa analizam, Oricate pareri pro si contra vom avea, oriunde am fi, romanica tot tata tuturor posibilitatilor va fi.
Vezi:
- orb cu permis de conducere
- analfabet cu diploma de inginer
- lista poate continua.

Problema este ca anul asta vin alegerile si atunci cand noi vom conta, ATUNCI sa facem ceva. Eu imi mentin parerea ca nu sunt de acord cu conducerea de la 17 ani decat cu ceva obiectii, enumerate mai sus.

--------------------
Renault Scenic 1999 - TX 6761 XC
+
T.rac3Er
post 6 Jan 2012, 14:05
Post #36

cr8or

daca le dadea drept de vot alora de 17 ani atunci sigur era o "miscare"

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
nalodaniel
post 30 Apr 2012, 18:18
Post #37

a3a oara scriu corect

From: suceava

Am vazut azi prin oras un afis cu scoala de soferi la 17 ani. S-a aprobat pana la urma ? smile.gif

--------------------
dacia 1310 1986 - -- -- ---
+
papa_mulo
post 30 Apr 2012, 21:18
Post #38

Membru autentic

From: Bucuresti

Pai poti sa faci scoala inainte de 18 ani dar dai de carnet cand implinesti 18. Nu e ceva nou...

--------------------
Renault Megane Estate 2018 dci90
Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
iulia_boris
post 30 Apr 2012, 21:24
Post #39

Membru autentic

corect.

--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. 2016 - B 696 BUL
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
+
vallixx
post 30 Apr 2012, 21:48
Post #40

Membru nesuferit

From: Bucuresti

Parerea mea este ca si la 18 este devreme, dar la 17 este mult prea devreme.

Nu ma intereseaza comparatia lui adip cu Australia.
Gasesc si eu o tara in care permisul se ia la 20 sau 21 si vin si eu cu exemple.
Aaaa, ca parerea lui este ca este ok sa iei permis de la 16, este alta treaba, este parerea lui si i-o respect.

Lasand la o parte ca legea nu se aplica si o beizadea de bani gata isi poate permite sa faca orice pt. ca nu-si pierde carnetu' ca rezolva taticu', consider totusi ca 17 ani este o varsta la care nu ai maturitatea necesara sa porti sa discerni atat de bine incat sa nu fii un pericol pt tine cat si pentru cei din jur.

Ca exemplu, Huidu a omorat 3 oameni si in cel mai bun caz, ia cu suspendare.
Portarul ala de nu stiu unde parca Dinamo, Munteanu ...nu stiu cum, a furat niste masini din cate am auzit si ia cu executare.
Cu tot respectul adip, Romania nu-i Australia. Doar pentru ca unele lucruri se pot implementa acolo, nu inseamna ca se pot impementa aici. Sau cel putin , nu inca.

Continui sa cred ca nu viteza este cauza accdientelor ci prostia sau ca sa-i zic altfel, imprudenta. Poti merge tare chiar si pe drumurile noastre de rahat, si sa fii safe, daca nu faci tampenii. Ori un tanar de 17 ani este inca prea fraged, dupa mine, cat sa poate fi capabil sa nu faca tampenii.

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
nalodaniel
post 1 May 2012, 14:41
Post #41

a3a oara scriu corect

From: suceava

mersi de raspunsuri biggrin.gif

--------------------
dacia 1310 1986 - -- -- ---
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd May 2025 - 03:10
Dacia