Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Segmentare motor 1.6, costul segmentarii motorului + piese necesare

pasaniucionut
post 6 Jun 2010, 17:04
Post #1

Membru

Group: Members
From: Bacau

Va salut . am o simpla intrebare care stiu ca ceea ce intreb si ce vreau sa fac o sa ma ajunga destul de mult.
Cat ajunge sa segmentezi un motor 1.6 simplu nu e in 16v,si de ce piese sunt nevoie (curele,garnitura chiuloasa,filtre...etc) care va pricepeti va rog sa mi le enumerati si daca e posibil si un site cu aceste piese care sa ma coste cat de cat mai ieftin..
De ce vreau sa segmentez motor?
1- are destui km nu stiu exact cati ... cand am schimbat motor mi sa spus ca ar avea 90.000 ceea ce e cam imposibil sa aiba atat .. ca dupa aproximativ 100-150 mii a inceput sa pape ulei
2-odata ce papa ulei scoate si fum la turatii de peste 5000
3-am fost la mecanic si a verificat presiunea la motor ... nu stiu exact cat trebuie sa aiba nu am fost eu personal la mecanic,a fost tata. A gasit presiunea 5 sau 7 sau 6 ... nu stiu cat trebuie sa aiba un motor care functioneaza bine..
4-la demaraj,la plecari din rampa,la deal nu mai este aceiasi masina... la deal de ex trebuie sa imi iau un demaraj destul de serios sa pot urca cu a 3... destul de serios inseamna sa pot si sa fac si viraje...in treaba a 3 cu pedala de acceleratie la fund masina nu mai raspunde nu se mai tureaza .. se subtureaza scade.. trebuie sa schimb neaparat in treapta a 2.....

Ma intereseaza un cost total rotunjit sau pret aproximativ.. poate a facut cineva segmentare recenta si ce piese necesita
Stima reno.ro si tuturor userilor/adminilor care se implica in rezolvarea problemelor

--------------------
Renault Megane 1 1999 - BC-34-PAS
Daca faci ceva fa cu cap,daca nu mai ai timp intr-o depasire nu ceda,nu frana,, [B]accelereaza puternic[/B] :))
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jas2
post 7 Jun 2010, 07:23
Post #2

Membru autentic

From: BUCURESTI

--------------------
Renault Megane 2.2 06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
+
pasaniucionut
post 7 Jun 2010, 14:31
Post #3

Membru

From: Bacau

jas2 mersi pentru site dar nu prea am habar ce piese imi trebuiesc.. daca mi le poate cineva enumera.. i-asi fi recunoscator. o zi buna

--------------------
Renault Megane 1 1999 - BC-34-PAS
Daca faci ceva fa cu cap,daca nu mai ai timp intr-o depasire nu ceda,nu frana,, [B]accelereaza puternic[/B] :))
+
ionutt daniel
post 7 Jun 2010, 20:59
Post #4

Membru autentic

From: Giurgiu

In primul rand trebuie demontat si vazuta starea interna a motorului.
Daca totul e ok, mai putin segmenti, piesele minime necesare sunt: segmenti, simeringuri supape, set garnituri, curea de distributie( si in functie de numarul de km de la ultima inlocuire se adauga pompa de apa si rolele intinzatoare, curea accesorii), ulei, filtre(ulei, aer), ceva benzina la sticla pentru curatat diferite piese, silicon pentru etansare, prezoane de chiulasa(este bine sa le schimbi).
In functie de uzura interna se poate complica totul adaugand si:
-cuzineti(si posibila rectificare de vibrochen)
-honuire la cota 1 + set pistoane si segmenti aferent sau bucsare la cota standard
-pompa ulei
-supape+ghiduri si implicit rectificare a scaunelor de supapa.
Nu strica si o curatare a galeriei de admisie si injectoare, precum si o curatare a esapamentului/schimbare a catalizatorului.
Daca se complica asa de tare cred ca e mai bine sa se faca o schimbare intregrala a motorului, dar nu cred ca e cazul.

--------------------
renault espace 2.2 - bulgariax4
+
snowdream
post 4 Nov 2011, 08:30
Post #5

posesor de meganel

From: Ilfov

Scriu si eu aici ca pare ca s-ar incadra in chestia asa problema mea cu toate ca nu o segmentez...

A mea a inceput sa piarda ulei pe la garnitura de la chiuloasa sad.gif , am fost la service si mi-au spus ca odata cu garnitura trebue sa schimb si semeringurile ca sa elimit orice alta problema legata de scurgerea uleiului. Mi-au dat urmatoarele piese de schimbat:

- garnitura chiuloasa
- semeringuri ( 4 buc)
- ulei ca na se va pierde si oricum mai aveam putin pana la revizie
- filtrul ulei
- antigel
- filtru aier
- manopera 3 ore

830 Roni
Eu zic ca e un pret bun avand in vedere vechimea masinii si cei 210000 km...

--------------------
Renault Megane I RTA 2000/ 1.6/8v
+
jas2
post 4 Nov 2011, 15:54
Post #6

Membru autentic

Pretul este mare.
La distributie te-ai gandit ?Cu pompa de apa cu tot...

This post has been edited by jas2: 4 Nov 2011, 15:55

--------------------
+
cj98czh
post 4 Nov 2011, 16:05
Post #7

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Avand in vedere km si varsta masinii si ca o sa fie data jos chiuloasa .. eu as verifica planeitatea acesteia si rectifica scaunele de supapa + schimbarea semeringurilor de supapa .... in mod cert sunt coapte ...

+ minim curea de distributie noua, asta daca distributia a fost schimbata mai recent ... daca nu kit de distributie complet + pompa de apa ..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
snowdream
post 4 Nov 2011, 19:16
Post #8

posesor de meganel

distributia a fost schimbata anul trecut si are doar 30 000 km de la schimbarea ei. De semeriungurile alea vorbea mecanicul ca se vor schimba. Nu mananca ulei sa se vada pe la esapament, doar pierde pe la garnituri. Luni o duc sa fie desfacuta si reparata, sper sa nu mai am alte surprize. Oricum sunt trist ca patit asta sper ca va fi ok dupa operatia asta, avand in vedere ca se va desface motorul...
La reprezentanta mi-au dat 1200 euro pt reparatie blink.gif

--------------------
+
jas2
post 5 Nov 2011, 06:55
Post #9

Membru autentic

Indiferent cat are de cand ai schimbat distributia cureaua o data detensionata se arunca si se pune alta.

--------------------
+
stefyb67
post 5 Nov 2011, 20:27
Post #10

Membru incepator

From: jud.ARAD

Aceiasi problema o am si eu,curge ulei pe la garnitura de chiulasa.Motorul trage bine si nu afuma
dar dimineata vad pe beton sub masina o pata de ulei cam cat un dop de bere.@snowdream sa ne
spuni cum a fost la service.

--------------------
renault megane 2.1 ESTATE 2004 DINAMIQUE 1.6 16v
+
snowdream
post 7 Nov 2011, 15:54
Post #11

posesor de meganel

Deci .... wacko.gif in afara de cele mentionate mai sus mai trebuie schimbata toata distributia ca pompa de apa pierdea si ea ceva (transpira domne smile.gif cum a spus mecanicul) asa si am plusat de la mine curele de accesorii ca sa fie toate 1 data toata distractia costa in total 1400 pana acum, astept noutati de la ei, poate e gata astazi blush.gif sper sa nu mearga ca inainte frumos, mai ales ca ii umbla in pantece....
PS Am ramas pieton ... azi blink.gif

This post has been edited by snowdream: 7 Nov 2011, 15:54

--------------------
+
snowdream
post 8 Nov 2011, 19:49
Post #12

posesor de meganel

Per total toata afacerea a fost 1900 roni si a inclus garnitura de chiuloasa 4 semeringuri, kit distributie, 4 litri ulei, antigel, bujii, placute frana, bucse bara stabilizatoare, curele accesorii, toate filtrele,ceva silicon, si kit de etanseizare manopera. In schimb au descoperit 2 surprize, galeria de evacuare, crapata ( nu stiu daca merita sudata sau cautat la dezmembrari la reprezentanta exclus e otrava )si catalizatorul care zornaie... exista ceva universal, costa mult?
Cam asta a fost povestea garniturii de chiuloasa plangarete si a buzunarului meu gaurit..... blink.gif ... care pare ca nu s-a terminat cu cele 2 "teme de casa".......... mad.gif

--------------------
+
espacern
post 8 Nov 2011, 21:34
Post #13

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Trebuia sa rezolvi si cu galeria cat a fost demontata chiuloasa:o sudai in argon.
La catalizator faci o taietura in forma de U scoti tot ce este acolo si gata.
Sunt si catalizatoare universale dar nu stiu daca este cazul la tine.
@+

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
snowdream
post 9 Nov 2011, 09:53
Post #14

posesor de meganel

Nu aveau, aparat de sudura, ca am intrebat....ea cica ar fi euro 1 masina ... in fine

--------------------
+
snowdream
post 13 Dec 2011, 09:28
Post #15

posesor de meganel

Am rezolvat si evacuarea a doua zi dupa ce am postat pe forum. Nu era galeria crapata... era un surub slabit care lega galeria de catalizator smile.gif. Dar acel catalozator biggrin.gif era praf ... l-am schimbat si o data cu el si toba intermediara, pe care am ales sa o schimb doar pe ea prin inlocuire directa. Mare greseala am facut cu asta, zgarcindu-ma la 100 lei diferenta pe total a afacerii, pentru ca mi-a scazut garda la masina si ating cu toba intermediara la intrarea in curte blink.gif .... dar deh... ce sa mai zic, mintea romanului a da pa urma icon_mrgreen.gif
Acum ce pot sa zic merge toarce, e masinuta mea care ma cara zi de zi, care din cand in cand imi mananca ficatii...

--------------------
+
Vallybz
post 13 Dec 2011, 13:30
Post #16

Membru autentic

From: Buzau/Bucuresti

la ce service ai rezolvat-o? si cati bani? si eu cred ca am aceiasi problema la masina

--------------------
Renault Megane 1 Facelift, 1.6, 16v Coupe 1999 K4M-A7-00 - BZ 87 BVM
+
snowdream
post 13 Dec 2011, 15:43
Post #17

posesor de meganel

Daca e vorba de esapament- toba intermediara, catalizator universal, manopera afacerea a facut 900 roni. ti-am dat pe privat datele atelierului. Sfatul meu e sa cumperi toba intermediara cu totul,inlocuind doar toba intermediara o sa iti scada garda la sol mad.gif ca e ceva de euro 3 mare ...

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 01:30
Dacia