Segmentare motor 1.6, costul segmentarii motorului + piese necesare
![]() ![]() ![]() |
Segmentare motor 1.6, costul segmentarii motorului + piese necesare
pasaniucionut |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 14 September 09 From: Bacau ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 1
1999
- BC-34-PAS Daca faci ceva fa cu cap,daca nu mai ai timp intr-o depasire nu ceda,nu frana,, [B]accelereaza puternic[/B] :))
|
|||
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
pasaniucionut |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 14 September 09 From: Bacau ![]() |
jas2 mersi pentru site dar nu prea am habar ce piese imi trebuiesc.. daca mi le poate cineva enumera.. i-asi fi recunoscator. o zi buna
|
--------------------
Renault
Megane 1
1999
- BC-34-PAS Daca faci ceva fa cu cap,daca nu mai ai timp intr-o depasire nu ceda,nu frana,, [B]accelereaza puternic[/B] :))
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
In primul rand trebuie demontat si vazuta starea interna a motorului.
Daca totul e ok, mai putin segmenti, piesele minime necesare sunt: segmenti, simeringuri supape, set garnituri, curea de distributie( si in functie de numarul de km de la ultima inlocuire se adauga pompa de apa si rolele intinzatoare, curea accesorii), ulei, filtre(ulei, aer), ceva benzina la sticla pentru curatat diferite piese, silicon pentru etansare, prezoane de chiulasa(este bine sa le schimbi). In functie de uzura interna se poate complica totul adaugand si: -cuzineti(si posibila rectificare de vibrochen) -honuire la cota 1 + set pistoane si segmenti aferent sau bucsare la cota standard -pompa ulei -supape+ghiduri si implicit rectificare a scaunelor de supapa. Nu strica si o curatare a galeriei de admisie si injectoare, precum si o curatare a esapamentului/schimbare a catalizatorului. Daca se complica asa de tare cred ca e mai bine sa se faca o schimbare intregrala a motorului, dar nu cred ca e cazul. |
--------------------
renault
espace
2.2
- bulgariax4
|
|
snowdream |
![]()
|
![]() posesor de meganel Group: Members Posts: 176 Joined: 21 July 06 From: Ilfov ![]() |
Scriu si eu aici ca pare ca s-ar incadra in chestia asa problema mea cu toate ca nu o segmentez...
A mea a inceput sa piarda ulei pe la garnitura de la chiuloasa ![]() - garnitura chiuloasa - semeringuri ( 4 buc) - ulei ca na se va pierde si oricum mai aveam putin pana la revizie - filtrul ulei - antigel - filtru aier - manopera 3 ore 830 Roni Eu zic ca e un pret bun avand in vedere vechimea masinii si cei 210000 km... |
--------------------
Renault
Megane I RTA
2000/ 1.6/8v
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Pretul este mare.
La distributie te-ai gandit ?Cu pompa de apa cu tot... This post has been edited by jas2: 4 Nov 2011, 15:55 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.316 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Avand in vedere km si varsta masinii si ca o sa fie data jos chiuloasa .. eu as verifica planeitatea acesteia si rectifica scaunele de supapa + schimbarea semeringurilor de supapa .... in mod cert sunt coapte ...
+ minim curea de distributie noua, asta daca distributia a fost schimbata mai recent ... daca nu kit de distributie complet + pompa de apa .. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
snowdream |
![]()
|
![]() posesor de meganel Group: Members Posts: 176 Joined: 21 July 06 From: Ilfov ![]() |
distributia a fost schimbata anul trecut si are doar 30 000 km de la schimbarea ei. De semeriungurile alea vorbea mecanicul ca se vor schimba. Nu mananca ulei sa se vada pe la esapament, doar pierde pe la garnituri. Luni o duc sa fie desfacuta si reparata, sper sa nu mai am alte surprize. Oricum sunt trist ca patit asta sper ca va fi ok dupa operatia asta, avand in vedere ca se va desface motorul...
La reprezentanta mi-au dat 1200 euro pt reparatie ![]() |
--------------------
Renault
Megane I RTA
2000/ 1.6/8v
|
|
jas2 |
![]()
|
Indiferent cat are de cand ai schimbat distributia cureaua o data detensionata se arunca si se pune alta.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
stefyb67 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 31 October 10 From: jud.ARAD ![]() |
Aceiasi problema o am si eu,curge ulei pe la garnitura de chiulasa.Motorul trage bine si nu afuma
dar dimineata vad pe beton sub masina o pata de ulei cam cat un dop de bere.@snowdream sa ne spuni cum a fost la service. |
--------------------
renault
megane 2.1 ESTATE
2004 DINAMIQUE 1.6 16v
|
|
snowdream |
![]()
|
Deci ....
![]() ![]() ![]() PS Am ramas pieton ... azi ![]() This post has been edited by snowdream: 7 Nov 2011, 15:54 |
--------------------
Renault
Megane I RTA
2000/ 1.6/8v
|
|
snowdream |
![]()
|
Per total toata afacerea a fost 1900 roni si a inclus garnitura de chiuloasa 4 semeringuri, kit distributie, 4 litri ulei, antigel, bujii, placute frana, bucse bara stabilizatoare, curele accesorii, toate filtrele,ceva silicon, si kit de etanseizare manopera. In schimb au descoperit 2 surprize, galeria de evacuare, crapata ( nu stiu daca merita sudata sau cautat la dezmembrari la reprezentanta exclus e otrava )si catalizatorul care zornaie... exista ceva universal, costa mult?
Cam asta a fost povestea garniturii de chiuloasa plangarete si a buzunarului meu gaurit..... ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane I RTA
2000/ 1.6/8v
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Trebuia sa rezolvi si cu galeria cat a fost demontata chiuloasa:o sudai in argon.
La catalizator faci o taietura in forma de U scoti tot ce este acolo si gata. Sunt si catalizatoare universale dar nu stiu daca este cazul la tine. @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
snowdream |
![]()
|
Nu aveau, aparat de sudura, ca am intrebat....ea cica ar fi euro 1 masina ... in fine
|
--------------------
Renault
Megane I RTA
2000/ 1.6/8v
|
|
snowdream |
![]()
|
Am rezolvat si evacuarea a doua zi dupa ce am postat pe forum. Nu era galeria crapata... era un surub slabit care lega galeria de catalizator
![]() ![]() ![]() ![]() Acum ce pot sa zic merge toarce, e masinuta mea care ma cara zi de zi, care din cand in cand imi mananca ficatii... |
--------------------
Renault
Megane I RTA
2000/ 1.6/8v
|
|
Vallybz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.475 Joined: 26 October 08 From: Buzau/Bucuresti ![]() |
la ce service ai rezolvat-o? si cati bani? si eu cred ca am aceiasi problema la masina
|
--------------------
Renault
Megane 1 Facelift, 1.6, 16v
Coupe 1999 K4M-A7-00
- BZ 87 BVM
|
|
snowdream |
![]()
|
Daca e vorba de esapament- toba intermediara, catalizator universal, manopera afacerea a facut 900 roni. ti-am dat pe privat datele atelierului. Sfatul meu e sa cumperi toba intermediara cu totul,inlocuind doar toba intermediara o sa iti scada garda la sol
![]() |
--------------------
Renault
Megane I RTA
2000/ 1.6/8v
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 01:30 |