Revizie 60.000 km
![]() ![]() ![]() |
Revizie 60.000 km
tr_viorel |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 11 January 08 From: Craiova, Dolj ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
|
|||
iiulian2000 |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 27 May 09 ![]() |
Salutari,
postez si eu experienta mea cu revizia de 60.000 facuta la service-ul Serus de pe bulevardul Timisoara. Cost revizie ( am renuntat la bujii si filtre ca sa ies mai ieftin ) + distributie ( curele si role, pompa de apa era ok deci nu a necesitat inlocuire ) + schimb doua becuri faza scurta + curatare clapeta acceleratie si reinitializare 1700 ron. Ceea ce m-a deranjat si mirat a fost problema fuliei din capatul arborelui. Obiceiul meu este sa stau langa masina, si desi eram pe acolo, mecanicul pleaca cu fulia int-run alt corp al serviceului fara sa-mi spuna nimic, dupa care revine in aproximativ 20 de minute cu ea spunandu-mi ca este compromisa si ca risc mult instaland-o inapoi pe masina. In afara faptului ca prezenta cateva zgarieturi ( ca si de surubelnita ) iar buza metalica care vine pe ax eraputin atinsa ca de ciocan sau alt obiect dur, piesa nu prezenta nici un alt fel de defect. Tinand cont ca a fost data jos de pe masina pentru prima data, iar la desfacere nu a necesitat fortare datorita faptului ca este prinsa de un surub central, m-au mirat semnele de pe ea. M-i s-a prezentat o poveste frumoasa cu cauciucul din mijloc care se mananca etc, etc, si cand am intrebat cum evalueaza ei cat mai merge piesa respectiva am primit ca raspuns ca o prind intr-o menghina si trag de ea sa vada ce joc are ( de parca nu putea sa faca acest lucru cand a dat jos cureaua de distributie, piesa fiind prinsa de ax ). Oricum povestea m-i se pare in continuare cusuta cu ata alba, de aceea va sugerez sa aveti grija daca va hotarati sa mergeti la Serus pentru schimbarea distributiei. Mentionez ca schimbarea acestei piese a costat 700 Ron vara TVA si manopera aferenta peste cele 1700 de ron de care v-am spus mai sus. Piesa am luat-o cu mine, fiindca sunt plecat din tara, si intentionez sa ajung la un service renault din Franta in vederea evaluarii si a originii ( nu sunt sigur inca daca mecanicul a revenit cu piesa mea sau a altuia care trebuia sa o schimbe si mi-a pus-o mie in carca ) Voi reveni cu date imediat ce le voi avea. Bafta la revizii.. This post has been edited by iiulian2000: 9 Dec 2010, 17:40 |
--------------------
Renault
Megane II
2007 Sedane Luxury Privilege 1,6 16v
|
|
iiulian2000 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 27 May 09 ![]() |
Da, dar nu cred ca le place de fata mea.. am mai avut probleme cand am vrut sa schimb manerele decojite. La Serus pe Timisoara au dat-o in diverse si la Cobalcescu pe Splai m-i le-au schimbat. Nu am resit sa-mi fac programare la Cobalcescu, fiindca se pare ca experientele mele cu Serus se repeta in mod neplacut as spune. Dar in final eu sunt cel care acceptat sa schimbe o piesa care de regula moare dupa ce toata masina va fi picat, ca atare nu vreau decat sa ma lamuresc cat de ''inteligent'' am fost.
Bafta in anii ce urmeaza. |
--------------------
Renault
Megane II
2007 Sedane Luxury Privilege 1,6 16v
|
|
mariusa |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 18 November 07 ![]() |
am la masina 56.700 km facuti in 3 ani. am facut revizia de 50 de mii acum, si ma gandesc sa las distributia pana la anul, cand voi avea cam 70 de mii. imi puteti spune, daca mai sunt si altii care au facut asa?
e ok sa mai astept? nu am sch nici antigelul si lichidul de frana. trebuie sch si astea acum, dupa 3 ani? va multumesc mult pt raspuns |
--------------------
renault
megane sedan manager
- is 76 aoc
2007, 1.5 dci, 85 cp
|
|
mariusa |
![]()
|
asa ma gandeam si eu, dar la revizie, inginerul sef din atelier, normal in dorinta de a face reclama, mi-a zis sa nu cumva sa am probl ca ma costa undeva la 3.000 euro dupa aia reparatiile. totusi, masinuta merge extraordinar acum, chiar nu am ce sa ii reprosez, o tin undeva intre 1500 si 1800 rpm, consumul este super ok, 5,3 in oras, deci eu chiar ma gandeam sa stau linistit pana la 70 de mii.
|
--------------------
renault
megane sedan manager
- is 76 aoc
2007, 1.5 dci, 85 cp
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Nu, chiar atat te costa.
Amanarea o faci pe riscul tau. @CRY 79 cum nu cred ca vei plati tu reparatia cuiva care te asculta si are ghinionul sa i se rupa cureaua, nu crezi ca mai bine te abtii de la a face previziuni de genul celei de mai sus? Stii tu cum au fost facuti aia 56.700km ai lui mariusa, si in ce conditii, ca sa-ti poti da asemenea sfaturi? |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
sorin_f39 |
![]()
|
![]() Ferrari fan Group: Members Posts: 2.431 Joined: 22 August 05 From: Galați ![]() |
QUOTE(mariusa @ 12 Dec 2010, 09:15) am la masina 56.700 km facuti in 3 ani. am facut revizia de 50 de mii acum, si ma gandesc sa las distributia pana la anul, cand voi avea cam 70 de mii. imi puteti spune, daca mai sunt si altii care au facut asa? e ok sa mai astept? nu am sch nici antigelul si lichidul de frana. trebuie sch si astea acum, dupa 3 ani? va multumesc mult pt raspuns De ce nu faci ce scrie in cartea tehnica a masinii, ca sa stai fara griji si sa eviti orice posibile probleme? Daca se intampla ceva nasol, vei plati cu varf si indesat. |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
- GL
Dynamique 1.6 16V (2007) I'm the freedom man / That's how lucky I am.
|
|
mariusa |
![]()
|
pai ca tot romanul, ma gandesc in primul rand la buzunarul propriu. si cum am mai auzit mai multi spunand ca distributia o fac mai tarziu, unii chiar la 120 de mii, nu stiu cat de adev e, m-am gandit ca o amanare de 10 mii km chiar nu e un capat de tara. asta avand in vedere de modul de condus si ca sunt unicul care o foloseste.
|
--------------------
renault
megane sedan manager
- is 76 aoc
2007, 1.5 dci, 85 cp
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Da' nu l-a dus nimeni cu japca la service sa-si faca revizia! Dupa mine daca n-are bani de intretinere n-o foloseste pana are, da' asta-i doar gandirea mea.
Tot ce trebuie sa inteleaga toti cei care amana revizia este ca o fac pe raspunderea lor, si ca o revizie este MULT mai ieftina decat o reparatie. N-ar fi prima oara cand apare unu' si zice ca el are 100k km si ca i s-a rupt cureaua de distributie, cu toate ca el n-a mai facut revizii de la 30k km de cand a iesit din garantie, si din asta rezulta ca reno face masini proaste, nu ca nu e el in stare sa citeasca carnetul de intretinere. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
S-a facut cat de cat curat ....
De acum incolo in acest topic se discuta doar de efectuarea reviziiei de 60.000 km .. preturi, impresii, piese schimbate si nu daca trebuie facuta sau nu ... orice offtopic va fi sanctionat! This post has been edited by cj98czh: 12 Dec 2010, 22:40 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
danutzz87 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 144 Joined: 28 April 10 From: Bucuresti ![]() |
Salut
As vrea sa schimb distributia la meganul din semnatura, daca m-ati putea indruma catre un service unde as putea sa ies mai ieftin, pt ca la reprezentanta e prea scump. Si ce piese ar fi mai bune, ca si marca. Am citit tot topicul, dar nu prea sunt informatii legate de service no name, am o oferta de la augsburg, dar mi se pare cam scumput 1200 Ron distributie si accesorii, dar nu mi-au dat si producatorul pieselor Mersi |
--------------------
Renault
megane
- B-987-PDF
2005 1.5dci 74Kw 101 CP
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pe mine m-a costat la al meu Megane 1500 ron kit distributie, pompa de apa, kit accesorii, antigel+ manopera ... daca la 1200 ron iti face toate astea ... nu este scump ...
Eu am facut la un service normal nu in reprezentanta... Sfatul meu ... intereseaza-te de un atelier serios ... daca nu vrei reprezentanta si schimba ... nu te zgarcii la piese ca este mult mai scump o reparatie ... This post has been edited by cj98czh: 13 Dec 2010, 11:01 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
sq2 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 27 November 09 ![]() |
Este foarte ok pretul, la reprezentanta era mult mult mai scup.
|
--------------------
Renault
Megane
2008 Renault Megane Sedan 2.2, 1.5 Dci, 82Cp, 2007
|
|
danutzz87 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 144 Joined: 28 April 10 From: Bucuresti ![]() |
Mersi pt raspuns, acum trebuie sa ma mai interesez la ei care este producatorul pieselor, in cazul in care nu sunt piesele ok o sa mai caut. Din cei 1200 ron manopera este 460 RON. Mi se pare exagerat, dar cu siguranta la reprezentanta e si mai scump
|
--------------------
Renault
megane
- B-987-PDF
2005 1.5dci 74Kw 101 CP
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
la serus pe tm e in jur de 18 mil, piese plus manopera, asa au zis ei
daca vrei doar manopera la ei, pun cam 5 ore de munca, la 110 RON/h fara TVA, deci te duci lejer pe la 7 mil doar manopera piesele separat le iei cam la 800, 900 RON ....plus manopera ajungi cam la 16 mil cred, ramane o dif de 2 mil ... acum ... la manopera ofera garantie 90 de zile, daca era cu piesele lor cred ca ofereau mai mult pompa de apa inclusa This post has been edited by aqua: 14 Dec 2010, 10:48 |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
cata007 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 16 September 06 ![]() |
Va salut,
Unde ma sfatuiti sa fac si eu revizia la Megane 2.2 Diesel ? La ce service ? AM nevoie sa gasesc un service unde sa platesc cu Card Avantaj in rate fara dobanda...ca nu imi permit sa-i dau pe toti o data. Stie careva ? Multumesc anticipat. |
--------------------
Renault
Megane II
2006 , 1.5 DCI 80CP Luxe Privilege
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Cred ca daca ne spui de unde esti ar ajuta.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Daca te uiti pe site la cardavantaj, ai sa vezi ca singurul partener Dacia-Renault e Auto Cobalcescu, in 4 rate.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
cata007 |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane II
|
|
R19/16v |
![]()
|
Cobalcescu
![]() |
--------------------
DS
5H
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Mai exista solutia sa o faci la un service bun (nu reprezentanta) cu piesele tale la jumatate din pret...
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
cata007 |
![]()
|
Sunt dispus sa fac si asta avand in vedere ca nu prea imi permit sa dau 2200 - 2500 ron, problema este ca :
Nu stiu ce piese trebuie sa cumpar Nu stiu niciun service " de cartier " + de unde as cumpara piesele mi-as dori sa le cumpar originale, nu vreau sa ma risc cu chinezarii. Am megane 2.2 Disesel 49.000 km vechi de 4 ani si jumatate. This post has been edited by cata007: 20 Dec 2010, 10:40 |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
SorinCT |
![]()
|
In Bucuresti sunt sigur ca exista destule service-uri profesioniste.
Cat despre piese poti citi ce au scris cei de mai sus sau sa te uiti si in cartea masinii, parca scrie si acolo. In principiu distributia consta in curea de distributie+rola intinzatoare, capac pompa de apa (sau pompa de apa dar aceasta tine 120k km lejer), curea accesorii+rola. Alaturi de asta trebuie sa mai schimbi si lichidul de racire si e cam gata. Pe langa astea presupun ca mai schimbi si filtre, frane, etc dar astea-s alta mancare de peste. Threadul asta iti va raspunde la toate intrebarile, o sa vezi piese de toate preturile si destule recomandari. |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
|
tr_viorel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 11 January 08 From: Craiova, Dolj ![]() |
Schimbat astazi la REDAC Cva., curea distributie Gates, intinzator INA, pompa de apa Graff, curea accesorii Gates, intinzator curea accesorii INA. Piese aduse de mine la un cost total de 810 RON, inclusiv 3 l antigel conc. Glaceol RX tip D+3 l apa si 1 l lichid de frana Delphi DOT4. Manopera Service 517,5 fara TVA (641,7 cu TVA). Timp de lucru efectiv, 3,5 ore, timp facturat 7,3 ore (2 mecanici).
Schimbul l-am facut determinat de factorul timp (5 ani) nu de km (63.000 km). Starea pieselor schimbate arata ca asigurau functionarea in conditii normale inca 30-40k Km. Exceptia o face rola intinzatoare curea acc., cu uzura pe partea de rulare a curelei si joc moderat in rulment. |
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
|
|
cj98czh |
![]()
|
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
ritter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.169 Joined: 17 February 10 ![]() |
Eu nu inteleg de ce la un service Renault din Bucuresti (ok, de altfel) manopera la revizie ma costa 390 ron (include si alte mici chestii) si la ACELEASI operatiuni in alt service Renault, mi s-a facut oferta de 220 ron....
Poate ma ajutati voi ca io' nu inteleg.... ![]() |
--------------------
Fost Renault
Megane 2.2 Bicorp 1.6 16V
2007 Sport Dynamique
|
|
valentin_29 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 208 Joined: 27 June 09 From: Bucuresti ![]() |
Probabil ca unii sunt mai infometati ca altii...
Am mai auzit si eu de astfel de diferente intre service-uri in Bucuresti. Am zis ca pe viitor o sa dau mai multe telefoane inainte de a ma duce la revizie. |
--------------------
Renault
Megane II Hatchback
2008 Dynamique 1.5 dCi 105 CP
|
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
ritter, poate sunt de vină acele alte mici chestii?
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
- B-***-**F
09/2007 If it ain't broke, don't fix it.
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Adica? Ce alte chestii poti fi de vina in asa fel incat sa afecteze ora de manopera? Numarul de ore poate fi considerat diferit, dar valoarea orei nu cred ....
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
tr_viorel |
![]()
|
Mici chestii, care, probabil fac diferenta intre dif. Service (citez din factura de la schimbarea distributiei la Redac Cva):
- inlocuit kit distributie 270 RON - inlocuit pompa de apa 60 RON - inlocuit lichid frana 75 RON - aerisit sistem de franare 22,5 RON - inlocuit lichid de racire 90 RON Preturi fara TVA. Cost total exagerat il consider la inlocuirea lichidului de racire si a lichidului de frana, care per total se apropie de costul schimbarii distributiei (?!). |
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th August 2025 - 07:48 |