Vreun programator de ATMELuri in zona?
![]() ![]() ![]() |
Vreun programator de ATMELuri in zona?
Fratzica |
![]()
|
||
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
|
||
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|||
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Vad ca ai pomenit de programator serial. Nu sunt sigur daca e fix ce ai nevoie, dar poate ai noroc. Am un convertor serial rs232-ttl pe 5v facut cu max232. Eu am folosit serialul ca aveam bootloader pus de prof cu programatorul paralel.29032011995.jpg ( Size: 638.79k )
Number of downloads: 547
Am si pe 3.3v cu max3232 facut pentru un modul de bluetooth daca vrei. This post has been edited by spy_oh_joy1389: 10 Nov 2011, 21:45 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
Fratzica |
![]()
|
Multumesc pentru reply! Din pacate chipul meu nu se potriveste in soclurile din imagine. Atasez o imagine cu asta pe care il am eu. Poate ai vreo idee cum se numeste soclul si de unde il pot lua, si daca vrei pot cumpara eu piesele necesare sa iti mai adaugi un "port" la placa sa pot programa chipul asta, sau platesc sa imi faci si mie o placa
![]() This post has been edited by Fratzica: 10 Nov 2011, 23:44 Attached thumbnail(s) IMG_20111108_214613.jpg ( Size: 432.57k ) Number of downloads: 542 |
--------------------
Kia
Sportage
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Cred ca unul de genul este:
http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=10302 N-am luat vreunul in viata mea asa ca nu sunt sigur. Daca ai lua piesele n-ar fi problema sa ti-l fac, numai ca eu azi plec la Pitesti si ma intorc maine seara si presupun ca ai nevoie de el cat mai curand. Eu pot sa iti imprumut placuta, numai ca ai scule sa iti adaugi portul? Ma uit acum pe datasheet si nu are pinii Rx, Tx necesari pentru serial. Esti sigur ca merge programat pe serial? http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/atmel/doc3354.pdf si mai scrie si asta: The AT49F002A(N)(T) is a 5-volt only in-system reprogrammable Flash memory. Its 2 megabits of memory is organized as 262,144 words by 8 bits. Manufactured with Atmel’s advanced nonvolatile CMOS technology, the device offers access times to 55 ns with power dissipation of just 137 mW over the industrial temperature range. 2-megabit (256K x 8) 5-volt Only Flash MemoryAT49F002A si asta: The 16K-byte boot block section includes a reprogramming lock out feature to provide data integrity. The boot sector is designed to contain user secure code, and when the feature is enabled, the boot sector is protected from being reprogrammed. In the AT49F002A(N)(T), once the boot block programming lockout feature is enabled, the contents of the boot block are permanent and cannot be changed. De asemenea mai zice ca se poate detecta daca boot block este activat sau nu citind adresa 3c002h sau pinul I/O0(high dezactivat, low activat). Daca pui 12V pe pinul de RESET poti sa dezactivezi toata protectia asta si sa il programezi. Treaba e ca din cate zice prin datasheet ai nevoie de un programator paralel ca spune de programare cuvant cu cuvant. This post has been edited by spy_oh_joy1389: 11 Nov 2011, 08:34 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Din cate vad eu, asta e soclul care iti trebuie:
http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=131162 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
Am vazut ca ai intrebat si pe elforum. Ce am mai gasit pe internet este ca ai nevoie de un programator SPI - serial parallel interface dar nu gasesc unul adecvat.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
Fratzica |
![]()
|
Am cautat programator SPI pe ebay si uite ce am gasit:
http://www.ebay.com/itm/NEWEST-PCB5-0-Will...#ht_6989wt_1185 ![]() |
--------------------
Kia
Sportage
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
Si il iei? M am uitat asa orientativ la protocol cat timp am avut pana sa plec. Nu prea m a lamurit cum scrii la o anumita adresa.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
Ce ai mai facut, Fratzica cu programatorul? L-ai luat?
Cred ca o sa imi fac si eu un programator SPI ca am vazut ca poti scrie pe carduri SD cu el si ar fi util pentru achizitie de date. |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
Fratzica |
![]()
|
Nu am dat inca comanda, inca sper sa il rezolv rapid fara sa astept 3 saptamani sa ajunga programatorul din china. Daca ai tu un plan, te ascult cu interes
![]() |
--------------------
Kia
Sportage
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
Am dat search in datasheet la SPI, MOSI, MISO si ce mai era legat de SPI si n-am gasit nimic
![]() Daca era vara, imi dadeai o tema de vacanta interesanta ![]() Daca te pricepi, iti pot imprumuta microcontrollerul meu ATMega16 pe care sa il programezi. Are destule porturi pentru adresare si transmisie de date + transfer de date de pe portul serial. Poti sa implementezi si o interfata SPI cu el, dar nu sunt sigur ca va merge cu memoria aceea. Are bootloaderul pe el si are cablul de serial facut. This post has been edited by spy_oh_joy1389: 15 Nov 2011, 19:09 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
Nu o sa gasesti asa ceva in ala...SPI, MOSI, MISO. Nu este serial flash. Este un FLASH ordinar clasic cu programare paralela - old school.
Nu te ajuta cu absolut nimic standardul SPI aici. SPI-ul este frumos si fun in AVR-uri. Dar si pe alea daca ai fuse bitii setati gresiti, bye bye AVR. Fara paralell programming il arunci. Daca faci developement pe asa ceva iti recomand cu caldura sa iti construiesti o interfata parallel programming. Chiar faci minuni cu aia si este mult mai utila decat SPI-ul. Avantajele SPI-ului este ca e simplu de implementat, si atat (mai putine fire ![]() Pentru parallel programming parca mai am ceva scheme ratacite in una din partitii... This post has been edited by bubu782001: 15 Nov 2011, 19:28 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
Pai presupun ca trebuie sa alegi cumva adresele la care sa scrii si sa dai WE pe low dupa care scrii bitii de 0 pentru ca implicit, dupa ce e sters, toti sunt 1. Pentru citit, alegi adresele si setezi OE pe low. Pentru mine, partea cea mai grea ar fi(pe langa montarea flashului pe placa de test) sa fac un program care sa transpuna programul de pe calculator pe serial. Restul ar fi niste setari de registrii.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Cumperi socluri si scapi de greutati la montarea flashului (mai multe socluri PLCC diferite). Pt sw e mai simplu, ca se gasesc gata facute pe net.
|
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
Cum adica mai multe socluri PLCC diferite?
Problema pe care o invoc sunt traseele pe care trebuie sa le trag de la uC la soclul acela PLCC. Trebuie sa fac rost de foaie pentru trasee smd de cupru si de Eagle. Ai idee ce software anume ar trebui sa caut? Ca nu stiu denumirea ca sa dau un search |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
bubu782001 |
![]()
|
QUOTE foaie pentru trasee smd de cupru ??? aaa what ?Nu frate, scoti in eagle layoutul, apoi PRINT pe o imprimanta laser. Aici ai de ales - intre a vorbi cu cineva de pe elforum (cauta acolo "realizez cablaje) sa-ti faca cablajul pe CNC ori prin metoda foto (solutii care scot cablajul rapid frumos si profi), sau a cumpara cablaj imprimat apoi transfer cu folie de transfer termic (Press And Peel - vezi youtube daca nu stii despre ce e vb) apoi corodare cu nisteclorura ferica si gata. Pe partea cu preturile pentru cablaje pe elforum, sunt de ordinul 10 lei, 15 lei..pe acolo. Pentru un cablaj mic. Acuma daca vrei sa faci ceva cat foaia A4 - probabil o sa coste. Treaba cu lipiturile este o chestiune ce tine de indemanarea fiecaruia. This post has been edited by bubu782001: 16 Nov 2011, 13:21 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
Poate nu m-am exprimat bine. Asta voiam sa zic:
Cand am zis smd, ma refeream la trasee de suprafata |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
Fratzica |
![]()
|
pentru realizare placi recomand http://www.tekro.ro/index.php?route=produc...6&product_id=53
Cand am avut nevoie de cablaje imprimate am apelat si la Geomar2011 aici: http://www.elforum.ro/viewtopic.php?p=7048...875da52832f1187 Face o treaba extraordinara. This post has been edited by Fratzica: 17 Nov 2011, 18:21 |
--------------------
Kia
Sportage
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 00:12 |