Purcica, Dacia 1300 - 1972
![]() ![]() ![]() |
Purcica, Dacia 1300 - 1972
Ov |
![]()
|
||
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|||
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Totusi, pentru motorul ala care e atit de curat si lucios, nu gaseai niste piulite noi?
![]() Cam cit mai ai pina sa poti zice ca e gata? |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
turbodxman |
![]()
|
------------- Group: Members Posts: 3.327 Joined: 1 August 08 From: Ro ![]() |
Rezultatul e simply
![]() De piulitele de cupru noi vroiam sa amintesc si eu (si cateva coliere noi pe alocuri). ![]() ![]() |
--------------------
---------
----------
------------
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
La galerie trebuie de otel, cele de cupru nu rezista la cuplul de stringere necesar.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Piulitele de la galerie sunt tratate anti rugina
![]() Colierele le curat pe masura ce ajung la ele. Unele sunt facute, altele nu. In orice caz, intr-un final vor fi doar coliere "originale", adica sistemul ala tampit de pe dacie cu coliere care se desfac de tot si se pot refolosi ![]() Cat mai am pana zic ca e "gata"? Nu stiu, sper ca MULT timp de acu' inainte, nu de alta dar cea mai placuta parte pentru mine a acestui hobby este fix surubareala. This post has been edited by Ov: 18 Sep 2012, 20:53 |
--------------------
Dacia
1300
|
|
hyena |
![]()
|
![]() Old School Fan Group: Members Posts: 2.556 Joined: 25 September 08 From: B. Ghencea ![]() |
de ce trebuie sa fie totul nou pe o masina veche? piulitele alea imbatrinite au caracter
![]() |
--------------------
Dacia/Dacia/Suzuki
1310MLS/750s BIG
1986/1989
- B986ZBY Dacia mea 1310 '86 http://www.daciaclub.ro/index.php?act=ST&f=126&t=223323&st=0#entry3169331
EX Dacia 1310 '98 /index.php?showtopic=160866&st=330 |
|
turbodxman |
![]()
|
De otel bace Corbex.
La o masina "veche" ai permanent ceva de facut, numai simpla intretinere iti consuma destul timp, energie si bani. ![]() This post has been edited by turbodxman: 18 Sep 2012, 20:53 |
--------------------
---------
----------
------------
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Arată "muncit" - îngrijit compartimentul motor, n-are nevoie de piulițe lucioase. Arată mai bine așa (e doar părerea mea).
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
Ov |
![]()
|
asta e un filmulet pentru "cunoscatori": cum merge robinetul de caldura dupa ce a primit putina atentie
![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Vrajeala, i-ai scos tija
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
Ov |
![]()
|
corect, apoi am scos robinetul impreuna cu caloriferul, l-am desfacut bucatele si l-am curatat (am spalat bine si caloriferul daca tot era afara), le-am pus la loc, am pus si tija la loc, am umplut instalatia cu apa+antigel si am facut filmuletul
![]() ah, inainte de asta am "refacut" si radiatorul, adica desfacute lateralele, curatate circuitele de depuneri/rugina, reparat pe unde curgea, pus lateralele la loc, refacut lipiturile de la tuburile de admisie/evacuare, decapat complet de vopsea, degresat si revopsit ![]() This post has been edited by Ov: 18 Sep 2012, 21:36 |
--------------------
Dacia
1300
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
![]() Pasionat Group: Members Posts: 2.140 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu apare numarul de inmatriculare in film, nu stiu daca e masina ta...
![]() |
--------------------
-
-
- "I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots" - Albert Einstein
|
|
hyena |
![]()
|
![]() Old School Fan Group: Members Posts: 2.556 Joined: 25 September 08 From: B. Ghencea ![]() |
confirm eu cele vazute in filmulet
![]() oricum se vede clar ca e OV in video dupa modul gratios in care rasuceste robinetul cu degetul mic This post has been edited by hyena: 18 Sep 2012, 21:55 |
--------------------
Dacia/Dacia/Suzuki
1310MLS/750s BIG
1986/1989
- B986ZBY Dacia mea 1310 '86 http://www.daciaclub.ro/index.php?act=ST&f=126&t=223323&st=0#entry3169331
EX Dacia 1310 '98 /index.php?showtopic=160866&st=330 |
|
Ov |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Cred ca ti-am mai spus si pe mess, se poate sa fie si doar de la antigel. Si la a mea, amu' ani buni, mergea robinetul doar daca aveai muschi. Cand am schimbat antigelul pe motiv de schimbat chiulasa, am pus unul de origine total necunoscuta, ca nu mi-a prea pasat ce avea taica-miu prin garaj, eram bucuros ca avea, si nu trebuia s-o mai iau la plimbare. De atunci, robinetul a mers actionat cu varful degetelor.
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Ov |
![]()
|
era o pelicula de noroi pietrificat in robinet (si probabil mai e si in restu' motorului ca doar nu s-o fi adunat tot fix in robinet
![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
corbex |
![]()
|
Prin anii '70 oamenii erau convinsi ca antigel se pune doar iarna. Pe timp de vara orice fintina era buna.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
turbodxman |
![]()
|
Intre timp au mai progresat
![]() Unii utilizeaza acum si vara si iarna antigel de origine si apa distilata. ![]() |
--------------------
---------
----------
------------
|
|
speedy82 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 623 Joined: 13 July 05 ![]() |
Ca de obicei Ov-ul nu are liniste pana nu o face perfecta pe a lui Purcica. Si bine face.
Apropos cred ca m-am prins care e faza cu „sarea” de la solutia de spalat. Trebuie limpezita foarte bine. Ceea ce inseamna ca in cel mai scurt timp o s ama prezint la o spalatorie sa o fac lac peste tot, sa nu am probleme. Spor la surubarit! |
--------------------
Dacia
1300
- B 19 XXX „Aspiratorul meu magic, magnet pe patru roti, scoate orice fufa din cizme si chiloti”
|
|
danut 69-71 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.933 Joined: 26 January 07 From: SUCEAVA ![]() |
|
--------------------
Colectionar
Dacia
1300
- 0744/555816
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
![]() Pasionat Group: Members Posts: 2.140 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Daca o face mireasa, o maritam cu Fiatul meu....
![]() Ov, sa strangi zestre mare de piese pentru Purcica... ![]() This post has been edited by Albert Einstein: 20 Sep 2012, 07:16 |
--------------------
-
-
- "I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots" - Albert Einstein
|
|
corbex |
![]()
|
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Ov |
![]()
|
si astea ale mere pareau a fi tot de otel. Mai ales ca erau ruginite si din cate stiu eu cuprul nu rugineste (cel putin nu asa -> ci cocleste). In plus le-am lasat scufundate o zi intr-o solutie de convertit rugina (ceva de la nigrin) si le-am montat la loc innegrite (depunerea de la solutia respectiva -> o sare probabil)
pe de alta parte inainte sa le bag la baie, le-am frecat nitel pe o foaie de smirghel si parca erau rosiatice ![]() This post has been edited by Ov: 20 Sep 2012, 09:06 |
--------------------
Dacia
1300
|
|
speedy82 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 623 Joined: 13 July 05 ![]() |
Si eu am la galerie tot piulite de cupru, desfacute fix acum saptamana.
|
--------------------
Dacia
1300
- B 19 XXX „Aspiratorul meu magic, magnet pe patru roti, scoate orice fufa din cizme si chiloti”
|
|
turbodxman |
![]()
|
La fel si in cazul 25-ului meu (tot piulite din cupru).
Cum am zis de altfel, la inceput... ![]() |
--------------------
---------
----------
------------
|
|
Ov |
![]()
|
perfect atunci. O sa le scot si o sa le curat cu peria de sarma
![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
Ovule era bine daca veneai la KCR,sa vezi murdarie dupa aia pe ea.
Poti sa pui si piulite de inox. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Ov |
![]()
|
Pam pam: aaa.jpg ( Size: 38.61k )
Number of downloads: 599
un nesperat loc 1 gr G ![]() felicitari tuturor participantilor dacioti. Dacia 1100 a facut o figura foarte frumoasa si a castigat (ca si in ultimele editii ![]() ![]() This post has been edited by Ov: 22 Sep 2012, 23:08 |
--------------------
Dacia
1300
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
Bravo! Felicitari!
![]() |
--------------------
-
-
|
|
anecula_08 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.871 Joined: 3 March 08 From: Bucuresti ![]() |
Felicitari, v-am vazut azi in drum spre Comana, ati trecut prin satul in care locuiesc bunicii mei. Va admiram de la poarta
![]() This post has been edited by anecula_08: 22 Sep 2012, 21:30 |
--------------------
Dacia Solenza
Europa cu AC - 1.4 MPI / Renault Laguna 2
Facelift - 1.6 16v / Dacia Logan Stepway - 1.0 TCE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 06:28 |