O mica problema la Twingo :D
![]() ![]() ![]() |
O mica problema la Twingo :D
dark92 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 16 March 12 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Twingo
1997
- b 38 xxs
|
|||
CrisTwingo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 16 September 11 From: Bucuresti ![]() |
Ridica masina pe cric pe rand stanga, dreapta si trage de fiecare roata sus-jos/ stanga-dreapta. Daca nu ai nici un zgomot suspect sau vreun joc mare este planetara sau atinge pe undeva roata/janta la viraj.
Parerea mea ..... |
--------------------
Renault
Twingo
1999 C068/D7F-F-702/8V/E3
|
|
dark92 |
![]()
|
am sa incerc
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1997
- b 38 xxs
|
|
TheSting |
![]()
|
![]() Ofera respect pentru a primi respect ! Group: Members Posts: 1.210 Joined: 29 September 11 ![]() |
Se ridica masina pe rampa sau pe cric.
Apoi prinzi roata cu mainile (ora 9 si 15) si incerci sa-i faci joc stanga dreapta. Daca se simte un joc poate fi: bapul de bara, bieleta de directie sau caseta de directie. Pentru a afla daca este capatul de bara: Pentru roata stanga virezi maxim stanga si pt dreapta virezi maxim dreapta. Eu iti voi da exemplu pentru partea stanga. *Cand esti cu masina pe cric virezi maxim stanga apoi ai 2 variante : 1 rogi pe cineva sa faca un mic joc de stanga dreapta al roti iar tu vei tine mane pe capatul de bara. Daca simti cu mana o bataie in capatul de bara atunci acesta trebuie scimbat. 2 la fel cu roata virata maxim spre stanga si cu masina ridicata pe cric, vei lua un levier sau o surubelnita extrem de mara care o vei fixa intre capatul de bara si partea metalica unde intra surubul si incerci sa-i faci un mic joc. Daca acesta se simte ca are joc sau simti o mica bataie atunci va trebui sa schimbi capatul de bara. Pentru verificarea pivotului : Tot partea stanga: Virezi maxim stanga de volan, apoi ridici masina pe cric. Dupa ce ai ridicat masina iei un levier sau o surubelnita mare (foarte mare) si faci aceeasi operatiune ca si la capatul de bara. Daca se simte un joc sau o batatie , atunci acesta va trebui schimbat. Pentru verificarea planetarei: Pentru aceasta imi este cam greu sa-ti explic, dar cam cea mai buna metoda ar fi sa-te uiti foarte atent la burduful planetarei si sa-te asiguri ca acesta nu este spart. In cazul in care burduful de cauciuc este spart atunci te sfatuiesc sa cumperi un burduf nou pe care il vei umple cu vasilina si il vei monta in locul celui vechi. In mod normal bataia de planetara apare in urmatoarele situati: Daca virezi stanga de volan si se aude o bataie continua la roata stanga si cand virezi dreapta nu se mai aude sau se aude foarte incet atunci de vina este planetara de pe stanga. Daca virezi dreapta si se aude o bataie continua pe partea dreapta dar cand indrepti volanul sau virezi stanga nu se mai aude atunci este planetara dreapta. Aceste informati sunt pur informative si nu la toate masinile se manifesta la fel. De regula sintomurile sunt cele ce le-am scris mai sus dar nu este o regula. Imi pare rau ca nu iti pot spune exact motivul problemei tale, dar am incercat sa-te ajut cat de mult am putut. Atata timp cat nu vad masina si ce simtom exact are pt a ii face o verificare atat eu cat si alti useri nu pot spune exact motivul acelei batai. Succes. |
--------------------
Renault
Megan II
2005/sedan Ofera respect pentru a primi respect
|
|
dark92 |
![]()
|
ok thesting, iti multumesc foarte mult pentru informatiile date.. sunt sigur ca ma vor ajuta mult, iti sunt recunoscator
![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1997
- b 38 xxs
|
|
dark92 |
![]()
|
Problema era dela planetara
![]() ![]() ![]() APP DOAR IN BUCURESTI ![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1997
- b 38 xxs
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
Toata lumea care intra pe forum intreaba de preturi si unde se gaseste. Deja suna a talcioc amestecat cu pagini aurii.
Intrebare de 1000 de puncte: DE CE sa isi bata ALTII capul cu problemele tale? Tu nu poti sa-ti cauti? De curiozitate ai scris pe www.google.ro cuvantul "PLANETARA TWINGO" (apoi ENTER) ? Fa asta si sa vezi ce o sa gasesti... This post has been edited by bubu782001: 20 Mar 2012, 15:50 |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
dark92 |
![]()
|
am cautat dar am gasit doar la mana a 2 a
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1997
- b 38 xxs
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
Atunci intra in primul magazin de piese auto pe care il vezi in cale, si cere asta. O sa trebuiasca sa ai la tine talonul, din care sa prezinti datele masinii vanzatorului, o sa iti comande + aduca EXACT ce vrei tu.
PS vezi sa nu faci atac de inima cand o sa aflii cat te costa... |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 09:39 |