Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cauciucuri pt iarna Reesapate sau noi ?

TheSting
post 1 Oct 2011, 00:51
Post #1

Ofera respect pentru a primi respect !

Group: Members

post-336-1110552459.gif nedumerire.gif big_wheel.gif Acum ca se apropie sezonul rece tuturor ne trece prin cap ca trebuie sa schimbam cauciucurile. De cateva zile mai precis 4 sau calare pe pc si ma informez incontinu cu ce sa-mi echipez masina de iarna ? momentam mi-am facut un top in minte dar in cele din urma am optat pt niste Pirelli 3000 la 300 ron/buc pt meganul meu 2 ,195/65/r15. Toate bune si frumoase pana cineva mi-a dat de gandit laudandusi perechea de cauciucuri de iarna reesapate care o are de iarna trecuta si car in ciuda zvonurilor, nu au distrus a putut merge un pic dar un pic mai agresiv nu i-a consumat masina mai mult si nici nu a umplut roata de plumb deci cica sau comportat absolut cum trebuie sa-se comporte un cauciuc de iarna. Eeee nedumerire.gif dar acum vine si dilema mea. Dupa un calcul mic am observat ca setul pe care doresc sa mi-l cumpar costa 1200 ron iar setul de reesapate nu costa mai mult de 600 ron deci jumate, acum sincer astept sa-ma sfatuiesc si cu voi daca se merita ca pentru sezonul rece sa-mi cumpar cauciucuri reesapate sau cauciucuri noi (sh-uri nu imi cumpar in nici un caz),
big_wheel.gif Eu cand doresc sa-mi cumpar un cauciuc in primul rand ma gandesc la siguranta mea post-336-1110552483.gif apoi la asteptarile tehnice ale cauciucurilor.
Va rog spunet-mi si voi ce credeti ca ar trebuii sa fac dar va rog nu-mi povestiti din auzite sau ca a avut prietenul fratelui varului surorii iubitei mele nustiu ce cauciuc incercati sa-mi ziceti parerea voastra pur personala sau cu ce va echipati voi masina.
Va multumesc cu stima. Si sosea buna. sofer4.gif sofer1.gif

--------------------
Renault Megan II 2005/sedan
Ofera respect pentru a primi respect
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 1 Oct 2011, 07:59
Post #2

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Cauciucurile reesapate sunt o optiune pentru cei ce doresc sa cumpere marfa noua cu pret rezonabil.
Calitatea la pneurile reesapate este relativ buna si depinde de marca producatoare.
Dar nu doar pretul este unul din factorii ce trebuie luati in calcul la cumpararea pneului.
Trebuie sa te gandesti ca cumperi ceva de care te folosesti cam 4 ani si de care depinde confortul/siguranta ta.

@+

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
Mrija
post 1 Oct 2011, 21:49
Post #3

Membru Veteran

From: Baia Mare

Mi-am echipat masinile de-alungul timpului cu diferite cauciucuri. Daca iti iei cauciuce noi, sa nu le porti cand e vremea calda ca le strici si e pacat.

ca si anvelopa iti recomand Pirelli SoToZeRo, dintre tot ce am avut s-a comportat cel mai exemplar. Daca nu te incadrezi la pret, Continental WinterSport sunt o alegere buna. Iar daca chiar nu ai bani de cauciucuri scumpe, Debica Frigo scrie pe tine. Altceva, Kormoran, Nakang, Tigar no name-uri de genul asta pe mine nu m-au satisfacut.

--------------------
Suzuki Gsx 750 R 110 cai la 200kg
+
AndreiMR
post 3 Oct 2011, 10:39
Post #4

Membru alfist

From: Pitesti

Eu mi-am cumparat anul trecut Firestone Winterhawk 2 Evo si am fost foarte multumit de ele, tinand cont de cat au costat (putin peste 200 ron bucata, la dimensiunea de 175/65R15), nu am ramas in zapada in parcare, pe asfalt ud aderenta buna, franarea chiar si pe polei buna, doar pe asfalt uscat mi s-au parut cam slabute (rupeau aderenta usor la demaraj, iar pe viraje luate mai vitejeste masina subvira mai repede). Ca optiune de buget mi s-au parut mai bune decat Debica, Sava sau mai rau, cauciucuri facute prin China. Probabil ca nu sunt la nivelul celor de la Goodyear, Continental, Pirelli sau Dunlop dar diferenta de pret era destul de mare pana la categoria aia

--------------------
2018 Mazda 3 G120 Challenge
2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE
EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm
+
Rimio de Vassur
post 5 Oct 2011, 09:24
Post #5

unde ati gati voi cauciucuri "reEsapate"? adica scoase de doua ori prin teava de esapament?
lumea foloseste cauciucuri "resapate" (<re-shaped).

am avut cauciucuri resapate all-season, cu fulg de zapada pe ele. au mers foarte bine si vara si iarna (2 ani, ~30.000km) si mai aveau destula viata, pentru inca pe atit. erau facute in italia (conform celor de la care le-am luat).

e destul de greu sa spui sigur care cauciucuri resapate sint bune, mai ales ca lucrurile se schimba repede. depinde din ce sint facute, cum sint facute si unde sint facute. iarna trecuta am cautat aceleasi cauciucuri de care am amintit mai sus: nu se mai gaseau (foarte greu un srl in capatul celalalt al tarii, promitea ca le trimite prin curier) si nu mai sint facute in italia ci in romania. pas.

as lua cauciucuri resapate acum doar daca as fi rezonabil de sigur ca sint bune (informatii la prima mina de la persone cunoscute).

PS: in timpul cautarilor de anul trecut am pus mina pe o chinezarie. peretele lateral era atit de subtire si flexibil incit am fugit repede. cred ca erau nankang. nu m-as uita la chinezarii decit ca solutie pe termen (foarte) scurt, in nici un caz pentru 4 ani.

--------------------
. . .
+
gotty
post 5 Oct 2011, 09:31
Post #6

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

eu am avut acum cativa ani,pe supernova,cauciucuri Pneus...
am fost foarte multumit de ele,am intrat pe o strada care nu fusese inca deszapezita,zapada cam de 20-30 cm si nu am avut nicio problema in a o parcurge de la cap la coada...nu mai mi aduc aminte cum se comportau in alte conditii....

--------------------
Private Spice Member
+
aleksanders
post 5 Oct 2011, 09:42
Post #7

.

From: ...

marea problema a cauciucurilor resapate este baza- adica vechia anvelopa - si este putin probabil in cazul in care cumperi 2 anvelope resapate sa aiba aceeasi structura initiala- deci nu te poti baza ca in timp or sa se comporte lafel

--------------------
. . - . .
....
+
TheSting
post 8 Oct 2011, 19:06
Post #8

Ofera respect pentru a primi respect !

big_wheel.gif Pana la urma am optat pentru Pirelli. Intradevar am luat 4 bu iarna cu 300 ron/buc ,dar nimic nu-se compara cu siguranta asa ca dupa parerea mea am facut ce-a mai buna alegere.
Fac aproximativ 1200 km/luna asa ca nu vreau sa-ma incurc cu cauciucuri resapate si mai bine le0am cumparat pe acestea. sofer7.gif
Oricum nu sunt bani pierduti ca practic am 2 seturi de anvelope de vara si de iarna si teoretic cele de vara ar trebuii sa-ma tina dublu iar cele de iarna aproximativ la fel "iarna tine mai putin". Pe 30 luna asta cred ca le voi schimba pe cele de iarna cu cele de vara dar daca va fii timpul ok adici peste 7 gr Celsius nu le voi schimba inca si voi astepta pana cand temp scade sub 7 gr Celsius ca atunci cele de vara nu mai sunt bune si cele de iarna au o aderenta mai buna.
Multumesc tuturor celor care au scris aici.

--------------------
Renault Megan II 2005/sedan
Ofera respect pentru a primi respect
+
diesel_power
post 9 Oct 2011, 10:38
Post #9

Membru autentic

From: diaspora

Sunt de parere ca sunt bune si cele resapate, dar eu am ajuns sa cumpar pana la urma Debica Frigo. De ce? Din cauza ca n-am gasit resapate la dimensiunea dorita (185/65R14), iar la dimensiunea uzuala de 175/65R14, cele resapate au un pret de aprox 75% din pretul Debica Frigo.

Oricum, sunt obligat sa circul cu ele doar cand e zapada/gheata, asa ca nu cred ca le voi toci prea repede.

--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
+
tpv
post 9 Oct 2011, 14:43
Post #10

Membru autentic

From: Oradea

Sunt o optiune si cauciucurile resapate, totul pleaca de la buget am folosit patru anvelope Pneus s-au comportat bine, dupa 3 ani unul a facut o galma.

--------------------
Nissan X Trail Automat T 31 4x4 2007, 2.0 dci 150 cp distributie lant
+
bercenaru
post 9 Oct 2011, 18:13
Post #11

Membru

From: Bucuresti

Probeaza Maxxis ! Sunt All Season Reinforced cu talon sport.

--------------------
Renault R19 Hatchback 1992 1.2iRN E7F-E7 R19 Cabrio 1995 1.8 RSi F3P
+
espacern
post 9 Oct 2011, 22:03
Post #12

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Daca gasesti incearca RIGDON-Germany!
Un 195/65/R15 costa 180 lei .
@+

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 14:42
Dacia