Tamburi renault kangoo.demontare, va rog, daca stie careva cum se demonteaza tambrii
![]() ![]() ![]() |
Tamburi renault kangoo.demontare, va rog, daca stie careva cum se demonteaza tambrii
vasral |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 8 November 11 ![]() |
|
||
--------------------
renault
kangoo
- DB O6 DBP
2003
|
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Nu siguranta de la rulment trebuie scoasa ci piulita desfiletata de pe ax fuzeta.
Apoi prin ciocanituri usoare cu ciocanul in tamburi si trageri in acelasi timp in exterior trebuie sa iasa. Sunt 2 modele de rulment montate pe Kangoo depinde ce tip de punte spate ai:simpla sau intarita. @+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
vasral |
![]()
|
am scos piulita din capul fuzetei inca de la inceput,am incercat cu batai de ciocan apoi am recurs la presa si tot nu merge....daca fortez prea tare mi-e teama sa nu se rupa ceva, va rog sfaturi
|
--------------------
renault
kangoo
- DB O6 DBP
2003
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Incerca si demonteaza sigurantele care tin ferodourile.
Sunt situate in spatele tamburului si daca le desfaci poti sa scoti tamburul cu tot cu ferodouri. Probabil ca ai uzura mare la tambur si din cauza asta nu cedeaza si tine in ferodouri. Insista ca pana la urma cedeaza...ceva. @+ |
--------------------
.
.
- .
|
|
vasral |
![]()
|
am sa merg chiar acuma sa vad ce pot face....dar rulmentul cum il pot scoate apoi? Eu vreau sa inlocui rulmentul care este ff uzat...si f scump
|
--------------------
renault
kangoo
- DB O6 DBP
2003
|
|
espacern |
![]()
|
Daca ai rulmentul ala scump atunci este varianta cu punte spate intarita.
Vine cu totul si se monteaza in locul celui defect. @+ |
--------------------
.
.
- .
|
|
vasral |
![]()
|
cred ca nu din cauza sabotilor nu iese tamburul ci, probabil din cauza rulmentului? nu cumva rulmentul face corp comun cu tamburul sau butucul ?
20 Nov 2011, 13:07: adica cu ce vine cu tot rulmentul? Asta ma si interesa sa demontez ca sa stiu ce fel de comanda sa fac? 20 Nov 2011, 13:09: dar ABS-UL unde este pe spate? Daca fortez scoaterea tamburului sa nu stric ceva la abs? This post has been edited by vasral: 20 Nov 2011, 13:09 |
--------------------
renault
kangoo
- DB O6 DBP
2003
|
|
espacern |
![]()
|
Vezi in imaginea atasata cum arata tamburul la Kangoo.
Se diferentiaza forma diferita a tamburului si a capacului in functie de rulment.. Cod original pentru rulment No.4=7701208075 si No.3=7701205596. Pe masina ta este unul din cele doua modele....... @+ This post has been edited by espacern: 20 Nov 2011, 13:17 |
--------------------
.
.
- .
|
|
vasral |
![]()
|
Multumesc! La mine este primul tip, cu patru gauri prezoane, dar totusi, nu inteleg cum vine rulmentul? cod original 7701205596?
La al doilea tip, e clar,vine cu butuc... Inca nu am putut scoate tamburul, de invirtit se invirte, nefiind blocat de saboti dar totusi nu iese? Vad ca sunteti documentat,nu va suparati daca am sa mai apelez,de exemplu: sa zic ca am sa rezolv cu tamburul dar apoi rulmentul cum il scot si...cum il introduc pe cel nou? Am spus, masina este prevazuta cu ABS, dar nu stiu pe spate unde este. |
--------------------
renault
kangoo
- DB O6 DBP
2003
|
|
espacern |
![]()
|
Daca este rulmentul din figura 3 atunci dupa ce ai scos tamburul se scoate siguranta cu un cleste special si cu o presa se depreseaza rulmentul.
Tot cu presa se introduce la loc cu ajutorul unor"ajutoare"gen camasa veche de la rulment uzat. La orice service mai dotat au presa pentru rulmentii si daca mergi cu tamburul in mana se ajuta oricine...pentru o bere/doua. Ti-am pus un link pe PM(dar nu recomand sa faci asa)sa vezi cam cum se procedeaza.... @+ This post has been edited by espacern: 20 Nov 2011, 18:06 |
--------------------
.
.
- .
|
|
vasral |
![]()
|
TAMBUR.Am incercat sa scot rulmentul din tambur si batand cu ciocanul a sarit o portiune din buza tamburului pe unde vine introdus rulmentul si capacul exterior numai se fixeaza bine(capacul care nu da voie sa iasa vaselina in exterior).
Rulmentul tot nu am putut sa-l scot,de fapt nici tamburul nu a iesit. Ce solutii pot fi? Este nevoie sa cumpar alt tambur? Cat m-ar costa si nu stiu daca gasesc tambur singular,cred ca se vand numai la pereche? |
--------------------
renault
kangoo
- DB O6 DBP
2003
|
|
espacern |
![]()
|
Nu mai incerca sa faci mecanica ca esti prea PUTERNIC.
Mergi la un service si executa acolo lucrarea ca aia stiu mai bine. Tamburul se poate folosi inca(cred ca nu l-am vazut). Las-o balta,monteaza totul la loc si lasa pe alti care se pricep sa rezolve. @+ |
--------------------
.
.
- .
|
|
vasral |
![]()
|
Din pacate un mecanic de la service mi-a stricat tamburul...numai am deloc incredere, tot eu am sa ma caznezsc sa rezolv problema, mai ales dupa indicatiile primite.
Multumesc si, daca este cazul, am sa mai apelez! |
--------------------
renault
kangoo
- DB O6 DBP
2003
|
|
espacern |
![]()
|
QUOTE(vasral @ 21 Nov 2011, 09:24) TAMBUR.Am incercat sa scot rulmentul din tambur si batand cu ciocanul a sarit o portiune din buza tamburului Asta spui odata. Altadata spui altceva... QUOTE(vasral @ 21 Nov 2011, 13:00) Din pacate un mecanic de la service mi-a stricat tamburul Hotaraste-te ca din spusele tale nu se intelege asta/aia....... @+ |
--------------------
.
.
- .
|
|
baciudibaciu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 31 May 09 From: Bucuresti ![]() |
economisesti timp ,dar mai ales scapi cu nervii nezdruncinati ,mergand la service ! eu am destule scule si cunostinte in materie si...tot m-a chinuit ! ASCULTA-NE !
|
--------------------
Renault Kangoo 15dci
ARO 10-4
- b55fux
2003
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 00:32 |