Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Scartait ventilator aeroterma climatizare, REZOLVARE

andu911
post 30 Jun 2009, 00:35
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti - Berceni

De vreo cateva zile, incepuse sa se auda un scartait usor cand aveam ventilatorul pe treptele mici de ventilatie.

Am demontat aeroterma si am curatat-o. Motorul era plin de depuneri de la apa care a ajuns in el. Capacul de la fundul aerotermei era verde pe interior de la umezeala formata.
Am curatat cu WD40 si am dat cu niste lubrifiant. Acum nu se mai aude nimic.

Se desface destul de usor... in maxim 5-10 min. Se demonteaza capacul ala din carton de deasupra picioarelor pasagerului din dreapta, apoi se desface surubul cu o cheie de 5 sau 6 parca..., se scoate mufa si cu ambele maini se roteste de aeroterma... nu mai stiu in ce parte, dar nu sensul e problema fiindca se desface destul de usor. Se roteste cam 30-45 de grade si iese.

Apoi are niste cleme(4 la numar) care se demonteaza, dupa care se scoate si capacul.
Cam asta e tot. Bafta.

Nu stiu in schimb un singur lucru.... o solutie chimica, care sa curete depunerile alea de piatra de pe motor. Eu le-am curatat mecanic cat am putut.

--------------------
- - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
przamfiri
post 1 Jul 2009, 21:43
Post #2

Membru in crestere :}

From: Moreni

Frate Andu esti tare.... nota 10+ multumim de informatie smile.gif

--------------------
renault laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK
rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:}
+
jarr
post 17 Dec 2010, 09:14
Post #3

Membru autentic

From: Braila

Multumesc mult datorita sfatului tau am rezolvat o problema fara sa dau nici un banut ,am avut urmatoarea problemea; dimineata la rece nu mergea sub nici o forma aeroterna am demontat-o si am gasit apa cere la temperaturi joase ingheta am curatat si gresat motorasul dupa care l-am montat prin rasucirea si desfacerea surubelului de 6 din dreapta ,si alt sfat dupa scoaterea paslei care acopera aeroterma-dreapta la picioare puteti gauri cu o surubelnita in fundul motorasului o eticheta metalica unde scrie cap motorasului prin interior motorasul e prevazut cu un orificiu de scurgere dar e astupat cu acea eticheta

--------------------
renault laguna privilege 2002 - 2.0 16v 135 cp
Mai bine vultur un an decat soarece o viata
+
matrix67b
post 18 Dec 2010, 09:26
Post #4

Membru autentic

From: Targu-Jiu

Andu, cum sunt lagarele, pe bucsi sau pe rulmenti?

--------------------
Renault Laguna 2 / Privilege 2003 1,9dci /120cp
+
adrian_74
post 15 Oct 2011, 21:46
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

Bucsi, carbuni am gasit in targ la Vitan, dar trebuie polizati oblic pentru a se aseza cum trebuie dupa ce sunt montati la locul lor.
Daca a modificat careva ceva sa posteze aici ori la rotor, de unde a facut rost de altul? Al meu e tocit rau (are sant format)...

--------------------
renault laguna2 - b545hnj expression2003
1,9dci galben 270k km, sunt in crestere!
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th August 2025 - 22:10
Dacia