Se duce ulei in apa, mai exact in sistema de racir, Cum pot rezolva?
![]() ![]() ![]() |
Se duce ulei in apa, mai exact in sistema de racir, Cum pot rezolva?
pechiusha90 |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 5 March 14 ![]() |
|
||
--------------------
Renault Laguna 2.2d
Renault Laguna 2.2d
1994 hathcback
- C CG 515
|
|||
likos |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 7 June 07 From: oradea ![]() |
salut
in general apa si uleiul se intalnesc la nivelul chiulasei cand garnitura acesteia este rupta(arsa). dar un mecanic care vede motorul poate sa iti spuna mai exact bafta |
--------------------
renault
laguna
1998 grandtour 1.6 16v concorde
- 79KW
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Garnitura de chiuloasa este arsa / ciupita, nu mai umbla cu masina pana nu rezolvi problema.
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
daniellu |
![]()
|
![]() acum E91 M47 Group: Members Posts: 875 Joined: 30 October 07 ![]() |
Daca masina are racitor de ulei acolo trebuie cautata prima data problema. Apoi garnitura de chiuloasa si chiuloasa bineinteles trebuiesc verificate.
|
--------------------
ex Mondeo TDCi(2006)
;Doblo 1.3 90 MJet (2016); Aprilia Pegaso 650GA;
ex. Kangoo dci 2012;ex.Laguna 2.0s RTI (1995).
- nr. de Bacau
|
|
katalyn03 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.345 Joined: 26 December 08 From: Craiova ![]() |
eu spun ca garnitura de chiulasa nu are nimic, cand se duce intra apa in ulei nu invers, ca sa intre ulei in apa exista 2 variante termoflot fisurat(racitor de ulei ce ti-a spus colegul mai sus), sau bloc fisurat
bafta! |
--------------------
Renault
laguna
1998 1.6 16v
- DJ 84 HRB Schimb distributii (100 RON) si repar orice RENAULT.Dezmembrez Laguna 1 si 2, Megane 2, Safrane.....
TEL: 0766 34 18 99 |
|
pechiusha90 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 5 March 14 ![]() |
Racitorul de ulei l-am schimbat, deci ramine numai blocul?
Trebuie inlocuit sau se repara? |
--------------------
Renault Laguna 2.2d
Renault Laguna 2.2d
1994 hathcback
- C CG 515
|
|
mugur_mugurel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 389 Joined: 20 December 11 ![]() |
Dar o chestie simpla care poate nu a fost luata in considerare dupa schimbarea racitorului de ulei, circuitul de racire a fost spalat bine cu substanta de spalat speciala sau macar clatit de 2-3 ori cu apa pana aceasta ajunge la 90 grade?
|
--------------------
Renault
Laguna III
2008 2.0 150 cp fara dpf
|
|
katalyn03 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.345 Joined: 26 December 08 From: Craiova ![]() |
racitorul l-ai luat nou?
anuleaza racitorul(scoti furtunurile de apa si le inadesti intre ele) si spune daca mai face si daca scoate ulei in el(aici mai suplimentezi cu un furtun sa inchizi curcuitu ca sa vezi apoi la o proba de cativa zeci de km daca mai baga ulei in circuitul de apa al termoflotului) bafta! |
--------------------
Renault
laguna
1998 1.6 16v
- DJ 84 HRB Schimb distributii (100 RON) si repar orice RENAULT.Dezmembrez Laguna 1 si 2, Megane 2, Safrane.....
TEL: 0766 34 18 99 |
|
nec100 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 26 June 14 ![]() |
scoti termoflotul de tot, pui niplul mic cu filet si incerci ce ti s-a zis mai sus. Daca nu mai intra apa in ulei, e de acolo. Altfel de verificat garnitura de chiulasa, chiulasa si blocul sa nu aiba fisuri. Mergi la un atelier cu chiulasa demontata sa ti-o verifice, la fel si cu blocul. Cel mai bine la un service auto sa iti faci lucrarea, ca ei ti le si verifica si ai si garantie la lucrare.
|
--------------------
dacia
VN
10/2012
- VN “Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving” / Albert Einstein
|
|
iulinas2014 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 22 May 14 ![]() |
Salut,
Spune-mi te rog daca trebuie cumva demontata si distributia pentru a schimba garnitura de chiulasa. Multumesc. This post has been edited by iulinas2014: 5 Feb 2016, 09:50 |
--------------------
Renault
Laguna 1
1999
|
|
adipopescu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 9 October 10 ![]() |
QUOTE(iulinas2014 @ 5 Feb 2016, 09:50) Salut, Spune-mi te rog daca trebuie cumva demontata si distributia pentru a schimba garnitura de chiulasa. Multumesc. App de problema descrisa mai sus , la motorul meu am descoperit ca lichidul de racire scade ca nivel si...l-am gasit in esapament ( toba finala cu apa in ea , etc.) Am banuiala ca e garnitura de chiuloasa arsa / ciupita . Inca nu am demontat motorul . Mecanicul meu mi-a spus ca trebuie schimbat si kitul de distributie desi nu am facut cu el 7000km din toamna trecuta pana azi .Iar asta mi se pare ciudat. Oare chiar e necesar lucrul asta sau se... recomanda? Motorul meu e 1.6 cu 16v. |
--------------------
Renault
Megane 3 Grandtour
2010 -
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Mecanicul are dreptate si asa se executa operatiunea corecta.....inclusiv fabricantul recomanda asta!
|
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
daniellu |
![]()
|
![]() acum E91 M47 Group: Members Posts: 875 Joined: 30 October 07 ![]() |
Ca sa doarma toata lumea linistita (tu, mecanic,...) pune-i o curea noua.
|
--------------------
ex Mondeo TDCi(2006)
;Doblo 1.3 90 MJet (2016); Aprilia Pegaso 650GA;
ex. Kangoo dci 2012;ex.Laguna 2.0s RTI (1995).
- nr. de Bacau
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 07:11 |