Frane Megane 1, Toate Motorizarile
![]() ![]() ![]() |
Frane Megane 1, Toate Motorizarile
iulianmitea |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 21 October 10 From: Sibiu ![]() |
|
||
--------------------
reault
megan
- SB 06 UCG
2001 Megane 1 ph 2 an 2001 1.6 16v 135000+ km
|
|||
Dragos34 |
![]()
|
![]() You`ll never walk alone Group: Members Posts: 222 Joined: 19 August 10 From: Botosani ![]() |
Am schimbat recent placutele si sabotii,am schimbat tot lichidul din circuit si am 2 probleme: franele nu s-au imbunatatit prea tare si am capatat si un scartait strident la fiecare apasare ,,mai moale,, a franei. Cum scap de zgomotul acesta? Sa aerisesc si pe la conductele de la pompa de frana? Astept parerile voastre.
|
--------------------
Renault
Scenic 1,9 dCi
2001 Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita.
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.386 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Este de la placutele de frana .... lasa-le sa se rodeze un pic .... se poate sa dispara ..
Ce placute ai pus? |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
MirceaVio |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 15 October 08 From: Oradea ![]() |
Si mie imi scartaie placutele pe fata, desi au "carne" destula pe ele. Am schimbat de vro 7-8000 de km si placutele si discuri TRW. E destul de enervant, dar atata timp cat stiu ca n-au nici o problema nu ma stresez prea tare.
|
--------------------
Renault
Megane 1.6e Classic/Megane 2.2 1.6, 16v Dynamique
- 1998 / 2007
|
|
Shafu |
![]()
|
![]() SHĂFU' Group: Members Posts: 777 Joined: 19 April 07 From: Iași ![]() |
Eu am avut scartait pe frane de la placute TEXTAR in special dupa ploaie, placute foarte dure care au tinut intardevar 45.000 km, dar care au si papat din discuri
![]() Stiu ca pentru eliminarea "scartaitului" sunt niscai spray-uri pentru curatat placutele de frana. |
--------------------
Renault
Megane Clasic
2001 1.6 16v
|
|
gicusorLEX |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 29 July 11 ![]() |
Ce discuri sa pun pe masina ca s-au ovalizat si evident ce placute de frana. Voi ce ati pus si sunteti multumiti? Ce magazine de piese recomandati ca preturi?
Am inteles ca BREMBO MAX discuri si placute FERODO FREMIER...aveti si alte solutii? sau este CLAR cea mai fericita combinatie |
--------------------
RENAULT
LAGUNA 3
2008 1.5 dci
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.386 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Ferodori Premier folosesc de ani de zile pe ambele masini, nici o problema, recent Meganul a primit discuri Brembo + Ferodo Premier ..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
gicusorLEX |
![]()
|
merci..scuze de topic
20 Sep 2011, 10:09: Ce diferenta este intre BREMBO simplu si BREMBO MAX...merita diferenta de bani? se simte la franare? This post has been edited by gicusorLEX: 20 Sep 2011, 10:09 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA 3
2008 1.5 dci
|
|
coco |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 165 Joined: 17 May 06 ![]() |
eu am montat de o luna pe masina sotiei, discuri si placute ATE si sunt ok, nu scartie nu huruie
|
--------------------
Megane 1.9 dci
Octavia 2.0 tdi
Fiesta 1.6 16V
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Ti-am mai raspuns in alt topic...
Brembo max sunt sport. http://www.reno.ro/trepideaza-pedalala-franare-t219632.html This post has been edited by jas2: 20 Sep 2011, 14:28 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
gicusorLEX |
![]()
|
stiu ca mi-ai raspuns dar merita diferenta de bani? sau e doar o fitza de estetic..etc
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA 3
2008 1.5 dci
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Depinde...
Este prea performant pentru masina ta... Daca ai bani in plus merita. Cu toate astea eu mi-as pune...Dupa principiul: Pentru masina mea tot ceea ce este mai bun. This post has been edited by jas2: 20 Sep 2011, 17:49 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
Mrija |
![]()
|
![]() Membru Veteran Group: Members Posts: 671 Joined: 4 June 07 From: Baia Mare ![]() |
Salut, cu ceva timp in urma mi-am montat Brembo MAX si placute ferodo premier (asa cred ca le spune), mi-am schimbat amortizoarele pe fata cu niste Kayaba pe gaz (sunt set impreuna cu cele de pe spate) iar aseara am fost la munte. Pe coborare, zapada (necuratata ~ 10 cm poate si mai mult) si gheata sub. La un moment dat, aveam pe coborare vreo 50km/h am inceput sa franez usor, a intrat ABS-ul. La un moment dat, inainte de o curba, am avut senzatia ca accelereaza singura (adica prinde viteza) m-am panicat si mi-am bagat copita in pedala de frana, abs-ul mi-a batut de nebun iar dupa cateva secunde am realizat ca masina mea NU este in viteza. Pe ud, pe uscat, franari violente de la 110-140 la 0 cu abs in functiune, nu sare la liber. Dar aseara am avut neplacuta placere (lol) sa descopar treaba asta. E un lucru normal privind dinamica masinii (franam deja de vreo 50m) pe zapada aia pe care erau sleauri inghetate si sarea de colo colo sau nu ?
|
--------------------
Suzuki
Gsx 750 R
110 cai la 200kg
|
|
catalin1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 680 Joined: 4 July 13 From: Dobrich ![]() |
salutare as vrea sa schimb si eu placutele frana fata megane 1 faza 2 as vrea un sfat ce placute sunt cele mai bune si daca merg placute sport pe m1 faza 2 adica daca e vreo diferenta dintre cele normale si cele sport, ce fac sa se diferentieze si sa se nujmeasca sportsi daca procedeul de schimbare e ca in clipul urmator
|
--------------------
Renault
Megane 1,4
- B 25 wiz
2000 phase 2 Decat la o nunta falsa mai degraba la un divort distractiv
|
|
catalin1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 680 Joined: 4 July 13 From: Dobrich ![]() |
salutare stie cine va daca merge placutele de frana de logan pe megane 1 faza 2 as vrea un sfat urgent va rog pt ca sa stiu ce sa cumpar pt ca cele de reno originale sunt 103 lei si cele de logan sunt 50 lei
|
--------------------
Renault
Megane 1,4
- B 25 wiz
|
|
dan_g |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 213 Joined: 23 December 10 From: Iasi ![]() |
La mine s-au potrivit.
|
--------------------
Renault
Megane 3
- -
2011 1.5 dCi 110
|
|
catalin1 |
![]()
|
si ceva probleme sau nu de cand le ai ?
|
--------------------
Renault
Megane 1,4
- B 25 wiz
|
|
cj98czh |
![]()
|
Pretul placutelor de frana difera in functie de producator ... la 50 ron/set da-mi voia sa ma indoiesc ca sunt ceva de capul lor ...
Avand in vedere ca vorbim de sistemul de franare te sfatuiesc sa iei un producator ok si nu, no name. Spor! |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
catalin1 |
![]()
|
cumparat ,montat ,ramane de vazut ce stiu sa faca acesre placute de la Klaxcar France sunt de logan clio si sandero si au mers si pe megane ul meu la reprezentanta dacia reno cele de logan erau 58 lei dar doamna de acolo ma asigurat ca merg si pe megane ,deci eu mai si merg pe varianta de producator cu renume ,dar se mai intampla ca si un producator no name sa se impuna pe piata cu marfa buna si preturi mici.bafta
|
--------------------
Renault
Megane 1,4
- B 25 wiz
|
|
cj98czh |
![]()
|
Pai tu ciriculi si cu anvelopele de iarna vara .. asa ca este ok ...
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
catalin1 |
![]()
|
da sunt modelul dunlop response si sa stii ca le folosesc si vara chiar daca sunt de iarna nu au deloc zgomot de rulare si le am de 3 ani le masina si nu dau semne de uzura maxima in acest timp (economia proasta aici in BT)
|
--------------------
Renault
Megane 1,4
- B 25 wiz
|
|
babanu_ralu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 22 May 07 ![]() |
Stie cineva ce tip de lichid de frana trebuie? DOT 3 sau DOT 4?
|
--------------------
Merceds Benz
E class
- gl 07 zrb
2006
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Se recomanda lichid cu DOT 3 sau superior.....deci se poate si cu DOT 4.
@+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Maxy25 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 26 March 11 ![]() |
Salut colegi am schimbat azi conducta frana fata stanga (centrala abs-roata stanga) apx. 170 cm conducte (de cupru) cea veche ruginita a cedat la o frana mai brusca in zona imbinarii cu cea de cauciuc. S-a lasat cu urmatoarele costuri :
conducta cupru- 30 ron + lichid de frana Dott 4- 0,5L - 16 ron + Manopera- 50 ron = 96 ron |
--------------------
renault
megane
- bv79bcm
1,6 16v classic 2001
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Pe spate am intalnit cateva cazuri de coroziune la conducte.....dar pe fata e mai rar.
De ce nu ai schimbat si conducta pereche....daca tot ai lucrat in zona si ai scos lichidul? |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Maxy25 |
![]()
|
Asta intentionam , dar dupa o verificare foarte amanuntita este foarte OK , mai ales ca este pe partea dreapta(ma asteptam ca cea de pe dreapta sa fie cu probleme nu cea de la sofer).
|
--------------------
renault
megane
- bv79bcm
1,6 16v classic 2001
|
|
Rocco91 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 8 December 14 ![]() |
Si eu am o problema la frane care cei drept nu este foarte deranjanta dar m ar ajuta sa stiu care e buba...
Pe scurt daca trec peste niste denivelari serioase si in momentul acela vreau sa franez pedala se inmoaie si nu franeaza calumea pana cand se termina denivelarile sa zic asa, franeaza dar slab, in momentul in care se termina denivelarile pedala se intareste si franeaza normal. Nu am pierderi de lichid deloc si umiditatea lichidului de frana e ok... |
--------------------
Renault
Megane
2000 Privilege I love my Renault
|
|
Maxy25 |
![]()
|
Iti intra ABS atunci cand franezi pe denivelarile respective mai ales daca ai viteza iti da senzatia ca nu se opreste masina, atunci se mai inmoaie cateodata si pedala din cauza asta , nu e nici o anomalie .
|
--------------------
renault
megane
- bv79bcm
1,6 16v classic 2001
|
|
cavaler |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 9 January 09 From: timisoara ![]() |
Buna ziua!
Acum cateva saptamani am schimbat distributia si am rugat mecanicul sa-mi schimbe si sabotii pe spate deoarece nu i-am schimbat in ultimii 10 ani.La plecarea cu masina din servis am constat ca la calcarea pedalei de frana se simte in pedala o mica bataie a pedalei in talpa,dupa cateva zile m-am dus inapoi cu masina pt a intreba daca e normal sa aiba aceste simtome. Au desfacut iara tamburi si au mai desfacut acele filete de autoreglaj,dar acum am o alta problema : la rularea masinii cu viteza foarte mica se aude cum freaca ceva la sistemul de franare spate si am aceleasi siptome cu pedala de frana si franele nu mai sunt asa de bune(tari) ca si inaintrea inlocuirii sabotilor.raspunsul servisului a fost "sa astept sa se aseze sabotii" pe mine nu ma multumeste acest raspuns. Intrebare este daca cei de la servis mi-au pus alti saboti mai Mari sau mai Mici....mentiones ca frana de mana tine foarte bine This post has been edited by cavaler: 5 Jun 2015, 11:39 |
--------------------
renault
megane I
1999/ 1.6- 16v,RT/ grandtour
|
|
cj98czh |
![]()
|
Este normal ca dupa schimbarea sabotilor o perioada pana se "asaza" se nu mai aiba aceeasi eficacitate ca si inainte ...
Eu zic ca o sa-si revina in 1000 km ... fiind vb. de spate .. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 10:32 |